Portfolio update!

Afgelopen zomer werkte ik dagenlang aan een nieuwe portfolio site. Ik had diegene daarvoor namelijk al vele jaren niet meer geupdate en ik besloot dat het tijd werd voor een nieuwe! Maar toen ik er laatst op keek vond ik de hele site eigenlijk niks meer. Ik had ook wel weer nieuwe foto’s die ik er op wilde zetten, maar echt gemotiveerd was ik niet. Eerst wilde ik een nieuw logo, want dat vond ik ondertussen maar niks. Maar toen besloot ik ook maar op zoek te gaan naar een nieuwe layout. Na heel veel jaren zo’n ‘horizontal scrolling’ layout te hebben, vond ik het nou tijd voor iets overzichtelijkers. Uiteindelijk wist ik dat ik een ‘masonry grid’ layout wilde hebben en na lang zoeken heb ik uiteindelijk een WordPress-theme gekocht (!!). Alsnog één van de goedkopere, ha, maar voor iemand die vanaf haar 13e al websites bouwt nogal een stap. Dat websites bouwen doe ik niet meer, tegenwoordig kan ik niet veel meer dan basic HTML en CSS. De stap om voor een mooie, simpele maar overzichtelijke layout te betalen was dan ook wel snel gemaakt. Het logo heb ik ook niet zelf meer gemaakt, maar ik ben gewoon een tijdje op zoek gegaan naar een mooi lettertype wat ook gratis voor commerciële doeleinden gebruikt mocht worden.

Misschien ga ik in de toekomst ook wel op zoek naar een betaalde theme voor mijn blog! Voor nu ben ik nog wel tevreden met de layout van mijn blog, het is gewoon zoals een blog moet zijn. Maar soms twijfel ik ook wel over een overzichtelijkere layout, zodat er makkelijker oude artikelen teruggevonden kunnen worden. Misschien later dit jaar?

Natuurlijk hoor ik graag wat je er van vind! Een van mijn doelen dit jaar is om toch echt meer aan de slag te gaan als professioneel fotograaf en hopelijk helpt deze nieuwe portfolio site daar ook weer bij.

P.S. Ik maakte deze foto met mijn nieuwe statief, dus ik had mijn handen vrij! Maar eh… ik ben vandaag net naar het grafisch atelier geweest dus het meest flatteus zijn mijn handen niet vrees ik ;) Met mijn horecawerk heb ik ook nog eens permanent rode, droge handen. Handmodel zal ik nooit worden vrees ik! Zou er handfoundation bestaan? Mmm….

English: Updated my portfolio website! Decided I wanted a new logo and also went for a whole new layout. I find this kind of overview much better than the old horizontal scrolling one. It’s the first time ever I paid for someone else to design something for me. Well, not literally just for me. I just picked up a WordPress theme at ThemeForest. But I like it and feel like it was definitely worth it! Let me know what you think :) Oh and the website is here.

Follow:
Share:

8 Comments

 1. February 6, 2017 / 17:45

  Wouw dat is wel heel mooi geworden!!! Kun je echt trots op zijn.

  • Angélica
   Author
   February 6, 2017 / 19:42

   Ah wat lief, dankjewel! :)

 2. February 7, 2017 / 08:14

  Oeeeh! Ik ga hem zo eens op mijn laptop bekijken, want dat is net wat fijner. Maar op de foto ziet het er al goed uit. En de foto zelf trouwens ook!

  Wel grappig trouwens, want ik moet mijn portfolio ook nog updaten en zat er ook aan te denken om een theme te kopen terwijl ik ook al jaaaren alles zelf maak. Ik merk gewoon dat mijn kennis te langzaam groeit terwijl de ontwikkelingen qua blog designs te hard vooruit gaan.. merk jij dat ook?

  • February 7, 2017 / 17:01

   Oké, eindelijk tijd om je portfolio te bekijken en ik vind het er zo mooi en clean uitzien. En had ik al gezegd dat ik jouw foto’s zo goed vind? ;) Je hebt een hele fijne stijl, beetje dromerig en soms ook lekker moody. Hou ik vannn <3

   Als je je blog trouwens ook in die stijl zou doen, dan zou dat wel echt heel tof zijn. Maar eigenlijk vind ik wat je nu hebt ook heel leuk, omdat het nog die persoonlijke blogstijl heeft waardoor het echt als jouw plekje lijkt :)

   • Angélica
    Author
    February 7, 2017 / 22:18

    Oh wow ik had deze comment nog helemaal niet gelezen!! Aaaah wat lief allemaal, dankjewel <3
    En ja, ik vind een fancy bloglayout (clean maar wel... sleek? ofzo haha) ook heel tof, maar ergens vind ik zoiets als dit ook nog wel leuk. Het heeft inderdaad wat meer persoonlijks :)
    Thanks!!

  • Angélica
   Author
   February 7, 2017 / 22:16

   Dank je! :)
   Ja joh, tegenwoordig werken dit soort fancy themes dus met een ‘visual composer’ waar ik echt helemaal niks van snapte haha! Dat is schijnbaar een soort ingebouwd systeem waardoor je eigenlijk best makkelijk dingen kunt veranderen… ik ben alleen zo gewend aan alles zelf html-en dat ik er helemaal niks van begreep. Haha maar het is goedgekomen! En ja, vroeger kon ik nog wel wat dingetjes bouwen, maar die dingen die ze tegenwoordig doen gaat mij te ver haha.

 3. February 8, 2017 / 10:55

  Mooie layout hoor! Fijne kleuren ook. Ik koop al jaren mijn themes omdat ik wel wat kan knutselen maar het echt niet vanaf 0 kan opbouwen. En wat je zegt qua vindbaarheid van oudere posts: wellicht kun je daar nog iets mee in de sidebar? Een popular post widget of zelf een aantal berichten in de schijnwerpers zetten?

  • Angélica
   Author
   February 9, 2017 / 10:20

   Dankjewel!
   En bedankt voor de tip! Heb het nou bovenaan staan, de in mijn ogen belangrijkste dingen, wilde er misschien nog een kopje toevoegen… side bar is inderdaad ook nog een optie, maar die houd ik eigenlijk het liefste zo leeg mogelijk. Ik ga er eens over nadenken, thanks :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *