Oktober – Maandoverzicht

Oh oh oh oh. Oktober? Tot zover mijn geweldige intro, haha. Oktober was een roerige maand door allerlei omstandigheden, maar ook één waar denk ik veel veranderingen uit gaan komen. Uiteindelijk goede veranderingen. Lekker cryptisch he? Helaas ga ik hier verder niet over uitweiden, maar laten we zeggen dat ik niet ben toegekomen aan de grootste blog-plannen die ik in gedachte had.

Dat brengt me meteen op een andere verandering – zeer waarschijnlijk ga ik stoppen met deze blog. Het enige wat ik nog post, zijn maandoverzichten. Die vind ik zelf ook leuk om te lezen van anderen, maar het voelt een beetje suf om daar een heel blog voor te houden. Daarbij mis ik soms dat ik niet persoonlijker en dieper op dingen in kan gaan, want dat wil ik gewoon niet zomaar open en bloot online zetten. Wellicht ga ik mijn maandoverzichtjes gewoon ergens privé posten, als iemand nog een goede app/programma weet daarvoor – let me know!

Het helpt natuurlijk ook niet dat niemand meer dit leest omdat Bloglovin een stelletje klootzakken zijn (there, I said it). Verder heb ik wel ideeën en zal ik zeker blijven bloggen op mijn portfolio-blog. Maar dat is natuurlijk minder persoonlijk en zal meer gaan over mijn fotoshoots.

Ik zou deze blog nooit verwijderen trouwens, daarvoor heb ik veel te veel geblogd over mooie reizen. Maar de nieuwe reizen gaan wellicht op mijn andere blog geplaatst worden. Maar wie weet – misschien verveel ik me van de winter wel en blaas ik weer nieuw leven in in Fernweh Forevermore :)


Op de allereerste dag van Oktober trouwden mijn vrienden Roel & Janneke voor de wet! Ik was de fotograaf van de dag (en ook op de ‘echte’ dag, aan het einde van de maand). Het was een fijne dag waar we thuis ook nog ons buikje vol aten vol eten en taart, want Roel was ook jarig.

De dag er na werkte ik aan een opdracht, weer een keer iets anders dan ik normaal doe. Ze hadden in het gebouw ook nog een heel vet urban jungle kantoor haha. Helaas heb ik die niet kunnen gebruiken ;)
& Lekker vette ontbijtjes op het werk. Was een beetje misselijk daarna.

Ik gebruik een Harry Potter boek omdat mijn computer toch te laag staat op mijn nieuwe tafel. Het werkt wel!
& Ik was zooo verkouden deze maand, het duurde ook echt lang. Toen het eindelijk voorbij leek, kreeg ik een ontstoken bijholte. Dat doet echt pijn joh. Zelfs nu, 3 weken later, is mijn keel nog niet helemaal lekker. Vroeger was ik er altijd supersnel vanaf. Denk dat het toch een beetje door stress komt.

Ik werk regelmatig in een koffietentje. Veel ZZP-ers zullen dit wel herkennen. Het liefste werk ik in CoffeeLab hier in de stad. Afgelopen maanden ben ik er weinig geweest, want met die bruiloftfoto’s werk ik toch liever thuis. Maar ik was wezen lezen en tekenen voor de maandelijkse Druks-avond. Ik maakte een riso (een soort zeefdrukachtige printer) print van de tekening. Ehm. Het baart nog enige oefening, haha. Maar het was leuk weer eens iets anders te proberen. Ik wil echt weer meer gaan tekenen. Wat creatiever zijn. Gewoon, als hobby. Hoef daar geen geld voor. Dit was een ontwerp voor een kaartje wat ik wil maken voor bij mijn trouwalbums bijvoorbeeld :)

Af en toe deed ik koffie buiten de deur met vriendinnen. Ik herinner me nog goed dat ik op deze dag zo schor was van verkoudheid dat het praten echt een hel was haha.

Herfst, oh zo mooi!

Mooi mooi mooi. (Ja kan er ook niks meer van maken haha)

Ik ging met Emmy koffie drinken en shooten :) Zo hebben we allebei weer nieuwe foto’s voor ons social media kanalen. En ik kon met haar Sony A7III spelen! Deze camera heb ik namelijk ook op het oog. Dat zou betekenen dat ik na 12 jaar Canon over ga stappen naar een ander merk. OMG!

Totaal nietsvermoedend nam ik een pakketje aan. “Maar ik heb helemaal niks besteld, aan wie is het dan geadresseerd?”. Bleek dat één van mijn bruidsparen me als bedankje een mooie plant had gestuurd. ZO LIEF! Het is ook echt een prachtig exemplaar die een mooi plekje in huis heeft gekregen. Dat maakt me dan extra dankbaar he, zo leuk!

Weet je nog, die ene hele mooie laatste zaterdag van Oktober? Met zon en 20 graden? Dat was de dag dat Roel & Janneke hun feest hadden. Wat een geluk! En ik was natuurlijk de fotograaf, wat een eer is. Overigens doe ik het niet snel voor vrienden, maar dit was ook zo’n te gekke locatie (In De Kas) dat ik wel moest natuurlijk ;)

View this post on Instagram

Ken je dat, dat je allerlei dingen moet doen en er dan ineens allemaal andere ideetjes en dingetjes in je hoofd komen? Zo bedacht ik me vorige week dat het me wel een goed idee leek om een nieuwsbrief te beginnen. Geen echte, gewoon een simpele met updates van mijn blog en wat fotootjes. Dus mocht je me volgen op Bloglovin (wat niet meer werkt voor mijn blog), schrijf je dan vooral in voor mijn nieuwsbrief – link in bio :) ⁠ ⁠ En zo ging ik aan de slag… Dit idee had ik al langer, maar net als met heel veel ideeën kwam het nooit van de grond. Het moet dan toch wel heel leuk zijn of heel mooi of informerend of nou ja gewoon geweldig. Ik heb ook niet veel geduld – ik moet iets vrijwel meteen goed kunnen, anders hoeft het niet meer. ⁠ ⁠ Ik weet nog wel hoe gefrustreerd ik was toen ik net mijn allereerste spiegelreflex had en ik niet meteen mooie foto's kon maken. Gelukkig heb ik dat nog wel volgehouden, haha. Maar wat dat betreft ben ik misschien een beetje gemakzuchtig. Geen pusher. ⁠ ⁠ Toen ik tijdens mijn eerste rijles in huilen uitbarstte omdat ik niks leek te doen, vroeg mijn instructeur of ik 'heel perfectionistisch' was. Nee, het tegenovergestelde! Althans, dat dacht ik… maar ik ging steeds meer twijfelen. Misschien toch een beetje? Niet om het als excuus te gebruiken hoor, ik blijf gewoon een makkelijke ;) Houd niet van moeilijke of nieuwe dingen, haha. ⁠ ⁠ Dus eh ja, die nieuwsbrief, leuk en aardig. Ik zie wel of het van de grond komt. Het is eigenlijk gewoon een maandelijks lijstje met blogupdates maar deze foto hoort er bij als header dus vond dat ik er wel even een verhaaltje bij moest typen. Dit is een blog-post op zich, haha!⁠ ⁠ /rant⁠ ⁠ ⁠ ⁠ ⁠ #plantlove #planttherapy #petals #ihavethisthingwithplants #plantlady #nature #thevisualscollective #agameoftones #roamtheplanet #wildernessculture #moodygrams #instajungle #plantsarefriends #botanicalgarden #thevisualscollective #roamtheplanet #featurepalette #theglobewanderer ⁠

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

Ik heb trouwens echt deze maand heel erg het idee gehad voor jan lul te posten op Instagram. Superweinig likes en engagement! Herkennen jullie dat ook?

   

Tjah, mijn doelen voor November… dit keer wil ik écht meer gaan bloggen en werken aan mijn website. Dit is natuurlijk het moment dat mensen op zoek naar een fotograaf voor hun bruiloft volgend jaar, dus mijn website moet wel een beetje up to date zijn. Ook wil ik weer verder gaan met mijn rijlessen (man man, wat een drama is dat. Ik kom mijzelf zo hard tegen! Blijk best wel perfectionistisch te zijn…) en de laatste opdrachten afronden.

Verder heb ik vooralsnog niet echt doelen voor deze maand. Misschien wat meer gaan nadenken over vrij werk en projecten voor de komende winter?

En natuurlijk goed nadenken over wat ik wil met mijn blogs :)

Oh en ik ga eind November een paar dagen naar Berlijn! Hopelijk een beetje opladen en inspiratie opdoen :) Tips zijn welkom!

Follow:
Share:

4 Comments

 1. November 5, 2019 / 15:44

  wauw wat maak je een prachtige foto’s zeg, en wat een heerlijk overzicht! Je hebt er een nieuwe volger bij, nog een fijne avond verder en ik ben benieuwd naar al je avonturen die je met ons deelt!

  • Angélica
   Author
   November 11, 2019 / 21:26

   Hey Rachel, wat leuk om te horen! Dankjewel :)

 2. December 3, 2019 / 13:51

  Oh wauw! Wat een prachtig overzicht met super mooie foto’s. Sowieso je blog ziet er prachtig uit! Ik ga je volgen. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?