Oculus Reparo!

brillie

Nee deze post gaat niet over Harry Potter (ok, een beetje) en nee mijn bril was ook niet kapot, ik heb gewoon een nieuwe gekocht. Maar ik noem em liefkozend mijn Harry Potter-bril want nou ja, waar lijkt ie anders op? Het duurde even voordat ik was opgewarmd voor dit soort type brillen, maar ineens had ik het in mijn hoofd: ik moest en zou zo’n bril hebben. De schreeuwende ‘2e bril gratis!!’ etalage van de opticien lokte me naar binnen, waar ik eigenlijk meteen verliefd werd op dit rosé gouden exemplaar. Uiteindelijk was er nog een andere aantrekkelijke actie en na een paar dagen twijfelen (want eigenlijk heb ik nog gewoon een bril) heb ik de bril toch maar gehaald. Nou ben ik er zo blij mee, helemaal met mijn lichtere haar nu heb ik het idee dat ik een hele nieuwe ‘look’ heb. Een beetje geeky grandma style denk ik zo. Vooral in het oma-gedeelte kan ik me wel vinden. Maar goed, ik had vandaag zin in foto’s maken en besloot dan maar weer even old school een selfie-shoot-sessie te houden. Ik voelde de drang om er een mini blog post van te maken en nou ja, dat deed ik dus maar. Woehoe! Let trouwens niet op mijn haar wat echt verschrikkelijk zit, normaal krult het wat meer waardoor ik nog meer op de enige echte oma Vis lijk, ha. Mijn pony probeer ik uit te laten groeien waardoor ik nou met zo’n verschrikkelijke opgekrulde skischans zit voor de komende 3 jaar, yes. Dit is overigens een beetje mijn natuurlijke haarkleur, al heeft die niet stiekem tienduizend verschillende tinten en al helemaal niet een wazige groene gloed (dank u turquoise haar, je wordt gemist!).

Dus dat. Een kleine onzinpost, speciaal voor jullie, omdat ik lief ben (me verveel). Het voelt wat gek om hier maar een willekeurige post te maken met wat selfies. Toch wil ik zoiets wel weer wat vaker gaan doen. Ik lees de laatste tijd veel artikelen over dat bloggen dood zou zijn en dat YouTube nou helemaal het ding is. Ik heb zelf niet zoveel met YouTube, ik kijk er the Graham Norton Show maar verder lees ik nog steeds gewoon graag blogs. Ik merk dat ik wel steeds meer een afkeer krijg naar blogs die duidelijk geen persoonlijk dagboek meer zijn maar een bedrijf. Die geen ‘updates’ of ‘posts’ schrijven maar ‘artikelen’. Mensen die zichzelf online influencer noemen i.p.v. simpelweg blogger. Ik merk dat ik steeds minder graag geïnformeerd wil worden door blogs, maar gewoon leuk persoonlijke verhalen wil lezen. Met suffe foto’s van taartjes en poesjes en alle andere huiselijke dingen. Ik weet eigenlijk niet zo goed waar deze plotselinge afkeer vandaan komt! Nog geen half jaar geleden wilde ik dat ook, geld verdienen met mijn blog, nuttige dingen schrijven. Alhoewel ik graag nog posts schrijf over mijn reisbelevenissen en de tips die ik daar opgedaan heb merk ik dat het vooral leuk moet blijven. Een beetje spontaan, enzo. En dus kwam deze post er uit. Maar ik houd snel op want volgens mij val ik enorm in herhaling…

Terug naar de bril. Wist je dat ik vroeger ook van dit soort brillen had? Vooral even op de link klikken, ik heb namelijk een prachtige en hilarische collage gemaakt van mijn babyface. Ik weet nog goed dat ik door de fotoboeken bladerde en ik mijn moeder verontwaardigt vroeg wie in godsnaam mij die verschrikkelijke brillen liet dragen! Wat bleek? Ik vond ze zo geweldig dat ik ze moest en zou hebben. Grappig genoeg is dat nu, heel veel jaren later, weer precies hetzelfde.

Mijn rolmodellen? Dat kleine meisje van Little Miss Sunshine en Barb van Stranger Things natuurlijk!

English: I could write a whole lot words but the thing is, I only bought new glasses. They remind me a bit of Harry Potter’s glasses, only a bit more modern with the rose gold frame. For some reason I felt inspired to take some pictures and it turned into a selfie shoot. With that old school sweater I feel a bit like Barb from Stranger Things! Back in the days, when I was just a wee lil’ Angie, I used to look like that little girl from Little Miss Sunshine. Don’t believe me? Here’s a little collage with me and my nerdy glasses!

So yeah, I just felt like making a random post. Apparently ‘blogging is dead’, or so they say. I guess that nowadays a blog is much more than just a personal, online diary. A blog is a business, a template to make money, to gain followers, to reach people. At first I thought I wanted that as well, but the longer I blog, the more I want it to be just like blogs used to be before: a silly online journal.

driptychblogjoehoe

blogbrillie3
#selfie

Me and that sweater go waaay back!

Follow:

14 Comments

 1. November 28, 2016 / 09:55

  Waren mijn selfies maar zulke plaatjes, waaw! Heel tof die bril, ik vind het model superleuk bij anderen maar bij mij versterken die ronde glazen helaas alleen maar dat ik een babyface heb, haha, ik kleed me al graag als een kleuter (salopettes en pinafore dresses all the way) dus die bril laat ik maar achterwege ????

  Heel leuk, die spontane posts trouwens. Meer van dat graag!

  • Angélica
   Author
   November 29, 2016 / 22:14

   Ha ja, ik heb ook wel een babyface maar ik waag het er gewoon maar op ;) Ik heb het idee dat ik nou meer op een oma lijk en dus ouder, misschien hoef ik nou niet meer mijn ID te laten zien de hele tijd!
   & Thanks! :)

 2. November 28, 2016 / 10:39

  Staat je geweldig. Zo wel de bril als de trui ;)

 3. November 28, 2016 / 17:27

  Hij staat je heel tof zeg! Zo’n bril vindt ik nou ook echt heel tof!

 4. November 28, 2016 / 19:48

  Zo’n bril zou mij afgrijselijk staan, maar jou staat het echt geweldig! En die sweater erbij, die combinatie maken je selfies echt mooi :D Ik draag het liefst mijn lenzen, maar als het echt moet dan doe ik m’n brillie wel eens aan. :) Liefs!

  • Angélica
   Author
   November 29, 2016 / 22:12

   Ah je brillie aan doen, wat heerlijk Vlaams :D Love it! Ik heb ook heel vaak lenzen in maar merk dat ik steeds meer en meer mijn bril draag… vond ik vroeger echt verschrikkelijk maar nou steeds minder :)
   & Dankjewel!

 5. sarie_gamgee
  November 28, 2016 / 20:29

  I love your jumper, it looks so 80s! (is it vintage?) I used to wear that kind of glasses back in the early 90s, and I love them but I don’t see myself wearing them again… I’m too attached to my big, thick rimmed glasses now and I aspire to look like Sue Perkins when I grow up, so it’s fitting. I love your Barb look, though, it suits you well!

  Blogging may be dead but you carry on blogging this way if it makes you happy! :D

  • Angélica
   Author
   November 29, 2016 / 22:10

   Thanks girl! Yep, that sweater is vintage. I believe I have it for like 8 years now :o
   Ohhh Sue Perkins is cool, almost as cool as Barb ;)

 6. November 29, 2016 / 12:22

  Het staat je echt superleuk! En je trui is ook heel mooi. Ik heb ook wel eens zo’n soort bril op mijn neus gehad bij de opticien, maar ik had vroeger ook eenHarry Potter bril en dat heeft me toch iets getraumatiseerd haha, want vond dat toen echt vreselijk :’)

  • Angélica
   Author
   November 29, 2016 / 22:10

   Ah dankjewel! Nou ik vond mijn bril later verschrikkelijk, maar toentertijd schijnbaar helemaal de bom haha. Om het af te maken had ik ook nog een pleister op mijn oog! Aiaiai…

 7. December 1, 2016 / 17:34

  Oh wauwww, wat staat het je goed en wat zie je er mooi uit! Doe maar meer van dit soort selfies, want I love it. Toen ik het artikel las, wilde ik eigenlijk meteen doorscrollen naar de foto’s, omdat ik zo benieuwd was haha! Ik moest trouwens lachen om dat zinnetje ‘vooral in het oma-gedeelte kan ik me herkennen’, want ik heb dat zelf ook – ik ben soms echt zo’n enorme oma met al mijn slaap die ik nodig heb.

  Oh en die bril op die grote kinderfoto van jou, zo’n bril had ik ook! Echt te grappig. En de laatste tijd wil ik dus weer zo’n soort bril, haha. Dus ik ga zo serieus naar de stad om te kijken.

  En verder… ik merk dat ik de combinatie van persoonlijke verhalen en hier en daar wat over ondernemen/werk wel interessant vind, omdat ik voor mezelf werk. Maar ik merk ook wel dat ik blij word van de persoonlijke dingen die gewoon oprecht geschreven zijn en niet omdat het ‘moet’. En vloggen vind ik verder echt niet zo leuk, tenzij iemand heel grappig is en oog heeft voor film. Want film is echt niet zo vanzelfsprekend als het lijkt, maar iedereen denkt dat helaas wel :(

 8. December 12, 2016 / 12:44

  Ja, het heeft inderdaad wat weg van de Harry Potter bril! En ik zie ook wel oude monturen van vroeger weer terugkomen… Eigenlijk zou je oude monturen moeten bewaren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?