No passport needed!

b1

Vorig jaar begon ik met een nieuwe traditie die ik vanaf nu eigenlijk wel elk jaar wil voortzetten: mijn verjaardag vier ik niet meer, in plaats daarvan ga ik gewoon lekker weg! Misschien vier ik ooit nog wel weer mijn verjaardag, maar het viel me op dat het eigenlijk altijd een beetje tegenvalt. En dat het zo’n gedoe is. Dus waarom niet gewoon lekker op vakantie gaan, als een soort ‘treat yo self’-momentje? Een jaar geleden ging ik naar Porto en dat beviel me goed, ook al was ik op mijn verjaardag zelf echt zo ziek als een hond en wilde ik niets anders doen dan half ijlend in bed liggen. ‘Gelukkig’ waren ze daar vanaf 9 uur aan het boren dus kon het niet en ging ik alsnog op pad en had ik een hele leuke dag dankzij de Free Walking Tour en de mensen die ik daar ontmoette! Misschien was het niet helemaal ideaal, maar het was zeker een leuke ervaring. Dit zou een nieuwe traditie moeten worden!

Over anderhalve maand is het weer zo ver. Dan word ik weer een jaartje ouder… Twee weken later ga ik echter al naar Japan, dus om vlak daarvoor WEER op vakantie te gaan is niet alleen slecht voor mijn spaarrekening, maar ook voor mijn vakantiedagen. Die zijn dan al bijna op terwijl het jaar nog nauwelijks is begonnen! Dat is natuurlijk een beetje zonde, dus ik was nog een beetje aan het twijfelen over mijn bestemming. Misschien een goedkoop Oostblokland, of een keer naar buurland België? Uiteindelijk gaf een artikel van de Groene Meisjes mij de doorslag: ik blijf gewoon in mijn eigen landje en ga naar Rotterdam! In plaats van mijn paspoort trek ik nou mijn OV-chipkaart uit de kast en stap ik simpelweg alleen op de trein om op mijn bestemming te komen. Heerlijk! Ik kijk er eigenlijk wel naar uit, zo’n simpele reis. Om het wel een echt ‘vakantiegevoel’ te geven verblijf ik wel een nachtje in een hostel (een hotel is aardig duur, dus dat is weer zonde vind ik). Ik heb er zin in!

Ik zal dan ook meteen maar bekennen dat ik 1x in mijn leven naar Rotterdam ben geweest en daar alleen maar een illustrator heb geïnterviewd voor de kunstacademie. Ik heb werkelijk niets van de stad gezien, behalve de buitenwijk waar zij woonde. Ik weet dus vrijwel niks van Rotterdam, behalve dat het nu helemaal hip moet zijn, een soort Nederlandse Berlijn. Dus bij deze: kom maar door met die tips!

Heb jij een verjaardagstraditie? Lijkt dit je wat? :)


English: Last year I started a new tradition: going on a small trip for my birthday. I had enough of celebrating my birthday for family and friends and decided to make my birthday about what I like best: traveling. Treat yo self! Last year I went to Porto and even though I felt very ill on my birthday, it was still a very nice gift from myself, to myself. So I decided I must do this every year. This year however, I’ll be traveling to Japan two weeks after my birthday. As that is an expensive trip, I wanted to go somewhere cheap for my birthday. After a lot of thinking I decided to explore a city in my own country: Rotterdam. I’ve visited only once and didn’t see much that day, so I’m kind of curious about this city. Also, it’s supposed to be very hip and happening right now, some people call it the Berlin of the Netherlands. As I love Berlin, I’m curious to see if this is true ;)

b2

b3P.S. Veerle vroeg mij laatst of ik niet een post wilde maken over al mijn plantjes, dus die komt er binnenkort aan. Ik heb sinds kort een enorme obsessie met planten, zoals je misschien wel ziet op de foto’s. Wat ook grappig is dat mijn huis dus helemaal niet zo donker is, ik nergens een zwarte muur heb en ook geen donkerbruine tafel ;) Spannenddd!

P.S. Will make a post about my obsession with plants soon. I know this is totally random, but it will be funny for you to see that I do not
have a single black wall or a wooden table. Will be sneaking in some ‘personal’ posts from time to time, hope you don’t mind :)

Follow:

7 Comments

 1. January 27, 2016 / 10:28

  Ik voel me vereerd dat ik genoemd word! Ik geloof dat ik straks een plantje ga kopen zodat ik ook een plantje heb om op de foto te zetten haha!
  Maar ik vind het een geweldige traditie die je aan het maken bent! Ik vier elk jaar spelletjes met mijn verjaardag en ik ga die er zeker inhouden! Daar geniet ik van en mijn vrienden vinden het ook leuk! Maar ik heb ook bedacht dat ik mijzelf ook ieder jaar een fijn cadeau ga geven, afgelopen jaar heb ik mijzelf een mooie sjaal gegeven (terwijl ik het hele jaar dacht dat ik mijzelf mooie cowboy boots zal geven haha)

  En ik ga vrijdag naar Rotterdam, ik ga eens even de post van de Groene Meisjes erbij zoeken. Ik ga voor bepaalde tentoonstellingen, maar die zijn alleen nog in Januari! Dus daar heb je niks aan qua tip ;)

 2. January 29, 2016 / 20:29

  Leuk idee om op reis te gaan als je jarig bent! (: Ik was vorige week jarig en heb van mijn zus vliegtickets naar Boedapest gekregen, dus we gaan samen op citytrip. Gekkigheid! Super leuk natuurlijk hihi.

  In Nederland zelf is ook nog wel wat te zien en Rotterdam is een goede keuze. Tenminste sinds mijn zus daar woont, kom ik er geregeld en ik vind het een leuke stad! Zelf vind ik Kop van Zuid (Hotel New York) en Katendrecht (winkelcafé ‘De Zeeuwse Meisjes’) leuk. Ook het Oude Noorden (vooral de straat Zwaanshals) is leuk met creatieve winkeltjes (: zoals onder andere &designshop en o ja een derde tip om te eten/drinken is daar dan ‘Lof der Zoetheid’. O ja en zelf wil ik nog een keer naar de wijk Delfshaven…een geheel ander gezicht van Rotterdam (doet een beetje aan Amsterdam denken – stt niet zeggen dat ik dat heb gezegd haha). Maar hier vind je oudere huisjes (denk het weinige wat over is gebleven na de oorlog, de rest in Rotterdam is natuurlijk best modern en nieuw).
  Dus… en mocht je nog op zoek zijn naar lekkere citroen merengue taart neem dan even een break bij Dudok hihi. Behoefte aan natuur in de stad, dat kan aan de Kralingse Plas. Aan de overkant van die plas heb je dan uitzicht over de skyline van Rotterdam. Misschien heb je er wat aan. ;) Veel plezier alvast!

 3. January 30, 2016 / 00:24

  JOEEHOOEEEE HALLOOOOOOOO jij blijft altijd zeuren op Roffa en nu lees ik dat je maar één keer in je leven bent geweest! foei!
  ik zeg Koekela > Dudok, maar eigenlijk Burgertrut, dat is veel meer ~hipster en Berlijn~ [denk ik, want ik ben dus nog nooit in Berlijn geweest] Delfshaven is leuk ja, goh, ik heb verder echt 0 inspiratie, welk hostel ga je?

  • Angélica
   Author
   January 30, 2016 / 18:30

   Ik zeur over Roffa omdat jij er woonde EN HET ZOVER WEG WAS madam :P
   Thanks beeeb. Ik slaap in het King Kong Hostel, dat zag er erg hipster verantwoord uit haha!

 4. sarie_gamgee
  January 30, 2016 / 23:33

  That’s a fantastic plan! Never been to Rotterdam, so I’m looking forward to that post! (when’s your birthday, by the way?)

 5. January 31, 2016 / 17:18

  Geen slecht idee, ik probeer mijn vriend nu ook over te halen voor een weekendje weg. Ik ben eind maart jarig en twee dagen later zijn we drie jaar samen, dus lijkt het mij leuk om dat te combineren. Verjaardagen vind ik ook maar zo’n gedoe, al denk ik dat ik het ook nog wel klein vier, bij mijn ouders ofzo.

 6. January 31, 2016 / 18:09

  Aaah tof, had ook op De Groene Meisjes gelezen over Rotterdam. Ideaal als je niet zo’n groot budget hebt en toch even lekker weg wilt gaan. Lijkt me een fijne stad, ik ken het eigenlijk helemaal niet zo goed. En wat een geweldig idee om met je verjaardag weg te gaan, wow! Dat moet ik ook gaan introduceren. Ik vind het maar niets, verjaardagsfeestjes geven. Veel plezier daar en een fijne verjaardag, geniet :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?