Málaga – Mini City Guide

Málaga is waarschijnlijk niet de eerste stad die je te binnen schiet als je aan een city trip denkt. Begrijpelijk, in Spanje heb je natuurlijk veel grotere en bekendere steden. Als een vriendin me niet mee had gevraagd was ik waarschijnlijk ook niet gegaan. Toch denk ik dat Málaga je kan verrassen! Gelegen in het prachtige Andalusië is de omgeving in ieder geval al prachtig en zijn er ook genoeg dingen te zien en te doen in de omgeving. Denk aan bijvoorbeeld het oude stadje Ronda of de wandeltocht El Caminito Del Rey.

De stad zelf heeft ongeveer zo’n 500.000 inwoners en is zelfs de vijfde grootste stad in Spanje. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht, want het stadscentrum is best wel klein. Het is dan ook goed te doen om overal naar toe te lopen en anders rijden er wel genoeg bussen. De stad heeft een gemoedelijk sfeertje en het oude centrum is vooral prachtig. Wat me wel verbaasde was dat het er eind Januari al behoorlijk druk was, er waren al genoeg toeristen. Ik wil eigenlijk denk ik niet weten hoe dit is in het hoogteseizoen. Het is natuurlijk altijd een aanrader om buiten het hoogseizoen te reizen, maar in dit geval zou ik het nog eens extra benadrukken. Juist ook met het milde temperatuur denk ik dat dit een heel fijne plek kan zijn in bijvoorbeeld Maart, April of Oktober.

Het is de geboortestad van niemand minder dan Pablo Picasso en dus ook een stad vol kunst en musea. Natuurlijk ook één van meneer Pablo himself, je komt hem natuurlijk ook overal tegen. Ik kon het dan ook niet laten om een hele foute koelkastmagneet van hem te kopen ;)

Verder moet de stad het vooral hebben op haar historische bezienswaardigheden. Wij waren er maar een dag of 3, wat genoeg is om de bekendste dingen te kunnen bekijken. Het was een echt een relax-vakantie, waardoor ik niet zoveel leuke hotspots heb verzameld. Maar ik kon het niet laten om in ieder geval een ieniemienie city guide te schrijven!Het stadsstrand

Málaga ligt aan de zee en dat betekent – strand! De stad heeft zelfs maar liefst 15 stranden, dus je bent sowieso in no time bij het water. Wij waren er in Februari en dan is het natuurlijk nog te koud om te zwemmen, maar wel heerlijk om er een strandwandeling te maken. Als je het strand afloopt kom je uiteindelijk bij een haven terecht, waar je zelfs een soort vuurtoren ziet. Bij de haven ligt ook het Centre Pompidou, een museum voor de moderne kunst. Hier zijn we door tijdsgebrek niet heen geweest maar dit zag er zeker interessant uit.Parque de Málaga

Het klinkt misschien niet heel interessant, een park. Maar dit lange park heeft wel echt waanzinnig mooie planten! Je loopt hier ook vanaf het strand zo het centrum in, dus waarschijnlijk kom je vanzelf in dit prachtige park terecht. Ik vond het zelf vooral heel bijzonder vanwege alle grote tropische planten – het leek wel een botanische tuin! Deze heeft Málaga ook trouwens – Jardín Botánico Histórico La Concepción. Een hele mond vol zo! Deze tuin hebben wij helaas niet bezocht omdat we weinig tijd hadden en deze buiten het centrum ligt. Je moet hier dus wel met een bus naar toe en er in totaal toch wel een uurtje of 2 voor uit trekken. Mocht je de tijd hebben dan zou ik deze botanische tuin toch zeker gaan bezoeken, de foto’s zagen er in ieder geval prachtig uit.Fort Alcazaba

Dit Moorse fort is meteen een blikvanger met zijn Romeinse theater. Als je de oude stad al wat hebt verkend dan zul je meteen weten wat ik hiermee bedoel. Maar laten we er even vanuit gaan dat je het artikel leest voordat je van huis vertrekt, in dit geval ligt het Fort midden in het historische centrum. Samen met het kasteel Gibralfaro ligt het op een 130 meter hoge berg, de Gibralfaroberg (ja je verzint het niet he?). Je ziet het fort en het kasteel dus waarschijnlijk al snel, waar in de stad je ook bent.
Het Teatro Romano viel mij op onze eerste avond al meteen op, hoe gaaf om midden in zo’n stand zo’n oud theater te hebben! Helaas heb ik er alleen geen enkele foto van gemaakt, ondanks dat ik het indrukwekkend vond. Beetje jammer wel weer haha.

Hoe dan ook, vanaf het theater kun je naar boven lopen en het fort bezoeken. Hier vind je mooie tuinen en een prachtig uitzicht over de stad. En als je eenmaal doorloopt ook de ingang naar het kasteel, wat weer net een stukje hoger ligt. De ingang begeeft zich bij het Romeinse theater of je gaat met de lift, deze vind je in de Calle Guillen Sotelo. Toegang tot het fort kost maar liefst 2,20 euro.Castillo de Gibralfaro

Als je dus doorloopt vanuit het fort kom je vanzelf bij de ingang van het kasteel terecht. Let wel – het is een flink klimmetje. Niet aan te raden voor mensen met bijvoorbeeld hevige bloedarmoede ;) Hier heb je zo mogelijk een nog waanzinniger uitzicht en kun je door de prachtige tuin van het kasteel lopen. Ook hier is de entree weer 2,20 euro.

Wij waren er begin Februari, maar ik denk dat deze plek nog mooier moet zijn in de lente, als alle bloemen echt gaan bloeien. Maar sowieso een prachtige plek!Street Art

Zoals elke grote stad heeft ook Málaga natuurlijk haar street art pronkstukken. De meesten vind je in de wijk Soho, wat vroeger een achterstandswijk was maar de laatste jaren opbloeit door onder andere het project MAUS (Málaga Arte Urbano en el Soho). MAUS benadert verschillende artiesten om deze wijk een beetje op te fleuren. Zo vind je er grote namen als ROA (die je waarschijnlijk wel meteen herkent, een hele bekende van hem is de vogel in Brick Lane, Londen) en kom je allerlei leuke eettentjes tegen. De wijk is namelijk helemaal ‘up and coming’, zoals ze dat zo mooi noemen. Een opbloeiende wijk dus, met veel potentie! Ik moet eerlijk zeggen dat we er iets meer van hadden verwacht, maar ik denk dat dit een hele leuke wijk gaat worden.Koffie!

Een city guide is natuurlijk niet compleet zonder een leuk authentiek koffietentje. Santa Canela is er zo één! Deze zit ook in de wijk Soho, waaronder nog een hele hoop andere leuk uitziende plekken. Ze branden hun eigen koffie (op locatie!), hebben een soort walhalla aan gebak (die cheesecake!) en allerlei broodjes en crepe’s. Ja, dat is een beetje hun specialiteit dus. Maar de koffie is er vooral heel goed en ze hebben er ook nog eens havermelk, dus ik was helemaal in mijn nopjes. Hier zaten we zo’n beetje elke dag (dat waren er maar 3, maar okee). Wat mij betreft is een city trip niet geslaagd zonder een bezoekje aan een hipster koffietent, dus bij deze: geslaagd!

Verder hebben we vooral in heel veel toeristische tentjes wat gegeten en gedronken, dus of dat echt aanraders zijn? Hier alsnog een paar tips: Cervecería “Arte & Sana Craft Beer Café”, zoals de naam al zegt, een kroeg met heel veel speciaalbiertjes. Qua uitstraling is het niet zo interessant, het lijkt een beetje op een soort snackbar meets sportsbar, maar ik vind het zelf altijd erg leuk om op vakantie een lokaal speciaalbiertje te proberen. Dat kan hier dus naar hartelust! La Madriguera ziet er dan een stuk gezelliger uit, maar hier zijn wij niet geweest.

Op het bekende plein van Pablo Picasso (Plaza de la Merced), wat aan zijn geboortehuis ligt, vind je allerlei eettentjes. Deze zijn wel vrij standaard en toeristisch maar het eten is er wel heel erg lekker! En ook niet duur, dus behalve de soms wat opdringerigere straatmuzikanten gelukkig geen tourist trap.Historisch centrum

Málaga heeft een schitterend oud centrum, waar je onder andere natuurlijk het Romeinse theater, het Moorse fort en het kasteel vindt. Maar eerlijk? De allergrootste aanrader is gewoon – wandel lekker rond. Het is een perfecte stad om doorheen te slenteren, overal vind je wel weer iets ouds of interessants.

Follow:

2 Comments

  1. April 13, 2018 / 12:41

    ‘mini city guide’ en dan een giga lange blog ;)
    Maar super leuk om te zien! Ik looove je foto’s sowieso maar hele fijne tips ook <3

  2. April 16, 2018 / 11:44

    Oh how i wanna go there <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?