Málaga – een verslag

Ha, deze post komt een paar dagen (okee, bijna een week) later online dan ik wilde, maar helaas kreeg ik vorige week acuut heel veel pijn aan mijn schouder. Dit is een oude blessure en het is niks ernstigs maar ik voelde mijzelf even te zielig om aan mijn blog te werken ;) Haha ik kan er niks anders van maken! Ik kon namelijk nog best achter de computer werken, maar mijn motivatie was even kwijt. Het voelde alsof er een mes in mijn schouder was gestoken (en er niet meer uit ging). Iets met ribben die niet goed zitten, enzo. Om het verhaal nog zieliger te maken heb ik mijzelf zelfs ziekgemeld op mijn werk! Dit doe ik dus echt alleen als ik letterlijk niet meer kan lopen omdat ik zó ziek ben. Maar ik merk echt dat werken het erger maakt, aangezien horecawerk niet zo fijn is als je schouder overbelast is. De afgelopen week maakte dit me behoorlijk chagrijnig, maar vandaag heb ik besloten dat ik deze week gewoon weer aan de slag ga wat betreft mijn blog en social media plannen. Jullie zijn zeker niet van me af ;)

Hoe dan ook, door naar het echte onderwerp van deze post – de vakantie in Málaga! Deze was kort maar krachtig trouwens en ik zal nog een aparte post maken met tips en must do’s in deze kleine maar prachtige stad. Dit wordt gewoon een old school verslag met crappy telefoonfoto’s, je kent het wel. Ik heb deze post ook in verschillende fases geschreven, dus als het onsamenhangend is en niet zo lekker weg leest – het spijt me! Maar er zijn ieder geval nog foto’s toch?Dag 1


Deze dag was uiteindelijk maar erg kort, omdat we zo’n 4 uur vertraging hadden met het vliegtuig. Heel erg balen, vooral omdat het al zo’n korte vakantie was! Maar niks aan te doen en gelukkig was ik dit keer niet alleen, maar met vriendinnen. Er was in Eindhoven erg veel mist, waardoor het vliegtuig in Duitsland moest landen en wij in een bus naar Duitsland moesten! Nou, het was me een gedoe. Maar goed, ik heb eigenlijk nog nooit eerder echt pech gehad met vliegen dus ik prijs me maar gelukkig, ofzo ;)

De eerste foto nam ik toen ik zat te wachten op de bus uit het vliegtuig (mijn vriendinnen zaten in de vorige bus waar ik NET niet bij in mocht, duurde een kwartier… mijn geduld werd wel op de proef gesteld die dag! Maar het kan natuurlijk altijd erger, achteraf maakt het ook allemaal niet uit natuurlijk.) en die tweede bij het vliegveld – mooie planten!


Het was al bijna donker toen we aankwamen bij ons appartement. We mochten in een appartement van een tante van een vriendin, superfijn! Deze lag ook aan het strand, echt een prachtige locatie. Lekker slapen met het geluid van de zee, zo fijn. Alleen als het waaide klapperde wel alle ramen, iets minder fijn haha.


We gingen eten bij een tapastentje wat iemand aan had geraden – El Pimpi. Ik kreeg me toch een bord vol vettig vlees en… dingen. Ik ben normaal meer van de groente haha, maar dit was op zich wel okee.


We kwamen nog een speciaalbiercafé tegen (later wel meer, ook hier is dat dus een ding) en ik maakte een paar foto’s van de palmbomen. En gilde het bijna uit toen we door een prachtig park liepen met allemaal Monstera’s en Alocasia’s. Zo mooi! Ik wist al wat ik de volgende dag zou gaan doen… en ik smeekte mijn vriendinnen alvast om model voor me te staan ;)

Uitgeput door het lange reizen (we zaten rond half 9 al in de trein en kwamen pas rond half 6 aan in het appartement) lagen we al vroeg in bed. *insert oma emoji hier*


Dag 2


We begonnen met een wandeling op het strand.. Mijn vriendinnen waren zo gek om op de laatste dag een ochtendduik te nemen in het water, wat echt ijskoud was haha. Bikkels!

En toen, toen was het tijd voor de foto’s haha. Het resultaat kon je al zien in de vorige post.

Na wat geslenter door de oude stad was het tijd voor lunch. We zaten op een supertoeristisch pleintje heerlijk te genieten van het eten en de zon! Zo fijn! Daarna wisten we even niet wat we gingen doen. Ik en een vriendin wilden eigenlijk naar de botanische tuin, maar deze lag behoorlijk uit het centrum. We gingen ook even koffie halen want daar waren we wel aan toe. Ik voelde me echt een supertoerist zo met mijn twee camera’s en een Starbucksbeker in mijn hand, haha.

Als je goed kijkt zie je dat ik een analoge camera meenam, dit was wel heel leuk! Ik heb ein-de-lijk gefotografeerd met Portra (een type film), iets wat ik op de kunstacademie al wilde doen. Ik herinner me nog goed dat ik naar onze fotografiewerkplek liep en vroeg of ze daar ook Portra hadden, maar de werkplaatsmeester keek me echt aan alsof ik gek was. En hij wist echt alles! Dat is nou zo’n 12 jaar geleden denk ik. Ondertussen bestel je gewoon een 5-pack online bij 1 van de tientallen camerawinkels.

Ik denk er aan om het op te sturen naar Carmencita Lab i.p.v. gewoon de Kruidvat. Maar om het dan een beetje rendabel te houden zou ik er dan wel 5 tegelijk willen opsturen. Nog een tijdje wachten dus!

We liepen naar het kasteel van Malaga, Castillo de Gibralfaro. Ook gingen we naar Alcazaba de Málaga, een voormalig Moors fort. Deze liggen heel dicht bij elkaar trouwens en als je zegt dat je student bent betaal je maar 60 cent (ja, deze Hollander maakt schaamteloos gebruik van haar babyface hoor!)

Het was voor deze oma een pittig klimmetje (wat is dat toch?) maar het was echt prachtig. Mooie gebouwen, tuin en prachtig uitzicht. Dat klinkt heel suf zo als ik het zo typ, maar het was de moeite waard.


Daarna verkende we de wijk Soho, wat een hippe en wat alternatievere wijk zou moeten zijn. Eerlijk? Heel bijzonder vond ik het niet. Wel waren er een paar leuke street art stukken te vinden (o.a. van ROA, wiens werk je misschien wel kent uit Londen) (Niet die op de foto trouwens haha) . En ook een fijn koffietentje waar we regelmatig naar terug keerden. Flat whites met havermelk? Yes please!

Wat we de rest van de dag deden? Ik weet het eerlijk gezegd niet meer. Ik geloof dat we een tijd hebben gezocht naar een eetplek en uiteindelijk bij een pizzeria zijn beland.Dag 3

Wakker worden met een bakje koffie en dit uitzicht terwijl de zon langzaam opkomt… beter kan het haast toch niet?

Michelle wilde heel graag de Caminito Del Rey lopen, een ‘gevaarlijk wandelpad’ (althans, dat was het vroeger) door de bergen. Ik was nog erg aan het twijfelen, want ik wist niet zo goed of ik het durfde. En het was nogal een gedoe om er te komen, met een trein die maar een paar keer per dag ging (dan mogen we onze handjes wel dichtknijpen met de NS jongens!). Maar uiteindelijk gingen we dan toch! We lieten Janne ‘thuis’, die ging liever iets anders doen. Maar daar gingen we dan, op pad!


Je kunt niet zeggen dat ik alleen maar charmante selfies op mijn blog deel ;)

Dit was alvast een kleine preview, er volgt hier binnenkort nog een eigen artikel over! Toen wij uiteindelijk met de bus bij een stop gedropt werden bleek dat we eerst nog zo’n 2,5 kilometer naar het startpunt moesten lopen, shiiit. Je moet namelijk een kaartje voor een tijdslot kopen, maar op deze manier gingen we dat niet redden. Als een malle snelwandelden we door de prachtige natuur (waar ik gelukkig nog wel genoeg foto’s van maakte) om vervolgens gewoon naar binnen te mogen. Stress om niks! Veel kaarten waren trouwens al verkocht en zoals je ziet was het er op het station ook behoorlijk druk – en dat in Januari! Sowieso vond ik dat er in Málaga best wel veel toeristen rondliepen, helemaal voor in Januari! Je zou toch denken dat dat de rustigste maand is…

De omgeving is, zoals je misschien wel ziet, echt prachtig. Het pad vond ik ook echt totaal niet eng! Rechts van de foto van de mensenmassa zie je de bergen en als je heel goed kijkt kun je het pad zien – daar loop je dus! Het lijkt alleen zo van veraf echt veel enger dan het uiteindelijk is. Ik vond het echt een aanrader en zeker wel het hoogtepunt van de vakantie. Het was ook nog eens heerlijk weer (18 graden en een zonnetje) wat echt heerlijk was om door zo’n mooi gebied te lopen. Dat zorgde toch wel even voor een écht vakantiegevoel.

Eenmaal terug in Málaga gingen we onze vriendin opzoeken, die zat natuurlijk in het koffietentje ;)

Nadat de andere twee terug naar het appartement gingen, bleef ik nog in de koffietent om te lezen en ging daarna foto’s maken in het park. Ook wel fijn om af en toe even alleen te kunnen zijn en gewoon op je gemak je ding te kunnen doen. Dit keer liet ik de regie eens aan mijn vriendinnen over en liet ze maar eens een keer een restaurant uitzoeken (ik heb altijd op onze vakanties de rol van de reisleider haha). Dat werd natuurlijk sushi, alleen laat ik nou net geen sushi lusten. Maar ze kozen een restaurant uit met nog een hele hoop meer Japanse gerechten – ik ging voor udon noedels en een zeewiersalade. Het was ook echt een piepklein tentje en het deed me echt meteen enorm denken aan Japan. Natuurlijk is dit een neppe, kitscherige versie maar het kwam alsnog best authentiek over vond ik. Ik moest in ieder geval echt meteen aan de smalle straatjes in Shinjuku denken, maar dan een soort nepvariant haha. Ze hadden zelfs een Japans toilet met voorverwarmde bril! Ik was helemaal enthousiast, maar mijn vriendinnen, die nog nooit in Japan waren geweest, wat minder.

Nou ik dit allemaal opschrijf wil ik echt weer zo graag terug naar Japan! :(Dag 4

Wakker worden in het zonnetje, zo fijn <3 Ik zei het al eerder - normaal houd ik echt van de winter, maar dit jaar duurt het me echt te lang. Ik wil zon en warmte (met warmte bedoel ik 18 graden, dat is prima ;))

Ik moest weeeeeeer foto’s maken in het park, haha. Arme vriendinnen van me ;)

Jajaja, weer in die ene koffietent! Je bent ondertussen vast nieuwsgierig naar welke dat dan is – Santa Canela heet het.

Vaarwel mooie plantjes en strakblauwe lucht!

Op deze laatste dag vlogen we rond half 8 weer naar huis. We hadden overdag dus nog wel de tijd om iets te gaan doen, maar hadden eigenlijk niet echt veel puf. Het was te mooi weer voor een museum en het zonnetje was eigenlijk gewoon te lekker. Het was sowieso eigenlijk wel een heel relaxte vakantie en dat was ook helemaal prima. Het was heerlijk en eigenlijk gewoon te kort. Ondanks dat het zo kort was voelde het wel echt als een kleine vakantie en dat was heel erg fijn.

Ik fotografeerde deze vakantie ook wat minder dan anders en ook op een andere manier. In plaats van maar overal plaatjes van te schieten, koos ik nou bewuster voor een beeld en besloot ik ook regelmatig om mijn camera op te bergen. Ook wel een fijne manier van reizen! Alhoewel ik nog steeds heel erg blij ben dat ik mijn camera meeneem als ik achteraf de foto’s bekijk. Telefoonfoto’s zijn toch altijd een heel stuk minder mooi op een iMac ;)

P.S. Misschien is het je wel opgemerkt dat ik deze foto wat warmer heb bewerkt dan anders. Ik houd er van om daar een beetje mee te experimenteren en ook vind ik dat een bepaalde bewerking gewoon beter bij een bepaalde setting past dan anderen. Ik snap dan ook nog steeds mensen niet die maar 1 Instagramfilter gebruiken, hoe dan?

P.P.S. Het kan zijn dat ik soms de á in Málaga vergeten ben, excuses. Als een Angélica weet ik als geen ander hoe irritant dat is als iemand dat vergeet. Maar het is wel erg veel moeite, dat begrijp ik dan ook wel weer.

Follow:

6 Comments

 1. February 20, 2018 / 19:14

  Wat veel planten daar zeg! Het ziet er erg leuk en mooi uit daar.

  • Angélica
   Author
   February 20, 2018 / 22:21

   Ja he? Van die tropische planten die wij hier allemaal in de huiskamer hebben staan, zo grappig! Het was zeker mooi, aanrader!

 2. February 20, 2018 / 21:35

  Hahaha ik denk niet dat Málaga zal klagen bij je over het misschien verkeerd schrijven van haar naam ;)
  Maar oh wat een mooie foto’s weer! Die planten zeg, wow!! En die wandeltocht lijkt me wel heel gaaf, dikke bummer alleen dat je dan nog weer 2,5 km moest lopen, dan zakt bij mij het lood al een beetje in de schoenen hoor ;)

  • Angélica
   Author
   February 20, 2018 / 22:20

   Haha gelukkig maar!
   Ja die planten zijn gaaf he? Zo mooi en zo groot! Die wandeltocht is wel echt een aanrader hoor, die 2,5 km stelt niks voor. Als je alleen wat meer tijd hebt kun je er wat meer van genieten, want het is wel door een prachtig gebied! Daarna loop je gewoon door naar het eindpunt en ben je weer bij het station, viel me iig reuze mee :D

 3. February 23, 2018 / 13:52

  Wow, these are so beaut. You make me jelly, i wanna travel too!!:D

  • Angélica
   Author
   February 24, 2018 / 11:08

   Thank you! Yes travel is amazing, Málaga is really nice :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?