Maandoverzicht – November

blogblabla

Oef, November was een suffe maand. De dagen werden eindelijk kouder (heerlijk!) en de dagen steeds sneller donker. Ondanks dat ik een herfst/winter-meisje ben had ik toch het idee dat ik een soort klein winterdipje te pakken had. Ik was gewoon niet zo goed vooruit te branden, sliep steeds langer uit (ja hoezo is het om half 9 soms nog steeds donker?) en had weinig ideëen. Superfrustrerend vind ik dat! Ook wist ik gewoon niet meer zo goed wat ik met deze blog aanmoest. Ik ben soms een beetje klaar met al die zakelijkse blogs en besloot dat de mijne dan maar gewoon wat persoonlijker moest worden. Persoonlijker in de zin van dat ik wat meer deel van mijn gewone leven in plaats van alleen maar mijn reisverhalen met epische foto’s enzo. Ik ga wel vaker dan gemiddeld op vakantie, maar alsnog niet genoeg om er elke week iets over te schrijven. Om elke week weer iets nieuws er over te kunnen delen. De realiteit blijft dat ik in de horeca werk, eigenlijk maar een arme sloeber ben die haar geld uitgeeft aan reizen. Op een gegeven moment zit daar natuurlijk wel een rem op. Daarbij ben ik geen digital nomad en zal ik dat denk ik ook nooit worden. Ik ben ook een echte huismus, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. En soms vind ik het ook fijn om even een paar maanden niet weg te gaan.

Wist je dat ik deze blog al een jaar of 7/8 heb? In het leven geroepen om een plekje te geven aan al die random foto’s die ik maakte. Iets wat altijd de bestaansreden van deze blog zal zijn! Nou zijn het vooral al mijn ‘random’ vakantiefoto’s die ik hier graag deel, misschien dat ik af en toe wat meer gewone foto’s deel. Misschien ook niet. I know, cool story bro. Maar de enige blog die ik nog volg van ‘vroegah’ is Niotillfem, ondanks dat ze nu helemaal alles in het Zweeds lijkt te posten. Gewoon die persoonlijke touch, het kijkje in haar leven en de leuke foto’s zijn voor mij voldoende. Maar jaaaa, volgens mij heb ik hier al 5x over geneuzeld dus nou houd ik er over op. Voor nu een mini-maandoverzichtje!

P.S. Vrolijk Sinterklaasfeest ;)

English: Hey guys, it’s time for a monthly overview again. Everything will be in Dutch as I feel like this is impossible to write in both languages. For these updates I’ll ask you to use Google Translate instead, I’m sorry. Other updates will be in both languages as usual :)


Basically this month was all about being unmotivated, not having any inspiration. It felt like a bit of the winter blues, even though I’m a winter gal! I love the cold seasons the best. I didn’t travel at all this month, stayed at home a lot, bought some plants and went through a lot of old pictures. That’s basically it ;)

oh1
overzicht1

Deze foto zegt het allemaal al eigenlijk: ik was thuis. Ik ben zelfs niet in eigen land naar spannende plekken geweest, volgens mij alleen maar Utrecht. Saaaaaaaai.

oh2
Aan het einde van de maand maakte ik eindelijk de city guide over Den Bosch af waar ik het de vorige keer al over had. Verder lijk ik vooral last te hebben van een mini winterdip want ik ben maar niet vooruit te branden. En weinig blog-inspiratie ook nog eens! Met moeite plaatste ik in ieder geval elke week een artikeltje.
Daarnaast had ik de maand er voor al mijn haar er af geknipt en verfde ik het deze maand een stuk lichter. Spannende tijden!
Ook ben ik begonnen aan het uitpluizen van mijn computer. Ik heb zo ontzettend veel foto’s, dat moet toch anders? Tegenwoordig maak ik niet meer zoveel foto’s als vroeger en zoek ik ze vantevoren al goed uit. Vroeger hield ik wel elke dag een selfie-sessie en kwakte ik weer eens 100 foto’s op mijn computer. Dat tikt nogal aan! Ik heb ondertussen al vele duizenden foto’s verwijderd, maar ik heb nog een hele weg te gaan. En geen zin! Ik had al een paar gedeeld waar ik kort wit haar had en nou is het tijd voor…. kort rood haar! Haha. Enjoy ;)

oud1

oud2

oud3

oud4

oud5

oud6

oud7

oudefoto3

Ik vind deze foto’s zo grappig om te zien. Ik denk dat ze van een jaar of 6 geleden zijn, maar het voelt meer als gewoon.. heel iemand anders? Ik vraag me wel eens af hoeveel Instagram-volgers ik toen zou hebben gehad… mmmm.

oh3

overzicht2

overzicht3

overzicht4

Het is weer tijd voor de maandelijkse plantjes-update! Mijn doel is om van mijn kabouterhuisje een soort mini-jungle te maken, dus potte ik mijn geliefde Monstera om naar een grotere pot. Met extra voeding! Monstera’s staan er om bekend dat ze heel groot kunnen worden en snel groeien, dus ik ben benieuwd hoe de mijne er over een jaartje uitziet. Hij zat wel echt in een veel te klein potje en begon er een beetje treurig uit te zien. Hopelijk gaat dat nou veranderen.
Verder kocht ik een paar nieuwe kleine plantjes omdat ik me een beetje down voelde die dag. Dan mag ik van mijzelf wel eens plantjes kopen ;) Ik kocht er ook een paar voor buiten, dat maakt mijn slaapkameruitzicht toch een beetje fleuriger. En ondertussen vliegen al mijn Pilea-baby’s de deur uit. Het is weer tijd om nieuwe te stekken.

oh4
– Het Moomin Café in Tokyo, over de gekke maar leuke ervaring.
– Door het schrijven van die post was ik weer helemaal in Japan-sferen en maakte ik nog een post over het straatbeeld van Asakusa in Tokyo
– Ik schreef ook een stukje over geen zin hebben in bloggen, jaja.
– In Oktober was ik in Bulgarije en dus schreef ik een post over wat je er allemaal kunt zien in een week.
– Deze maand kocht ik een nieuwe bril.

oh5

driptychblogjoehoe

Nou die nieuwe bril die ik al eerder noemde!

overzicht5

Die prachtige zonsondergang een paar weken geleden die jullie vast ook niet ontgaan is!

Natuurlijk ook nog een hoop andere dingen, zoals leuke dagjes uit met vrienden, de Gilmore Girls revival (omdat ik me op het ergste had voorbereid viel het me mee haha), ben ik begonnen aan The Crown (verslavend!), las ik eindelijk weer een boek uit (Margaret Atwood – The Blind Assasin), ik begon in een nieuw boekje voor mijn Bullet Journal (met stipjes!) en verder kan ik me vooral heel weinig herinneren van de afgelopen maand, haha.

En dan nadert alweer December, de laatste maand van het jaar… ik heb wel verschillende ideeën voor de blog dus hopelijk wordt deze maand weer wat actiever! Ook wil ik al maaaaaanden kleine dingetjes aan mijn blog veranderen, zoals de ‘destinations’ pagina en de city guides enzo. Ook zag ik laatst weer een paar city guides van vorig jaar en ik schrok er wat van hoe lelijk de foto’s waren. Ik bewerkte ze toen nog anders en dat vind ik nou echt niet meer mooi…. dus eigenlijk wil ik die ook nog updaten. Dat moet er de komende maand toch echt maar eens van komen! Of misschien toch in het nieuwe jaar?

Follow:

5 Comments

 1. December 5, 2016 / 22:51

  Je bril is mooi!
  En die plantjes <3 Het is echt een verslaving hoor, ons hele huis staat is zo langzamerhand een jungle geworden en dan vooral de kamer waar ik het meeste zit. Sindskort staat daar ook eindelijk een Monstera maar die moet ik ook écht even gaan verpotten, thanks voor de reminder ;)

  • Angélica
   Author
   December 6, 2016 / 13:59

   Dankje! :)
   En ja, het is zeker een verslaving. Ik begon ooit met een grote Sanseveria die ik op de gang vond en voordat ik het wist stond mijn hele huis vol! Mijn Monstera is wel 1 van mijn favorieten en hij lijkt meteen een stuk gelukkiger met zijn nieuwe bakje :D

 2. December 6, 2016 / 15:31

  Zonsondergangen zijn in deze periode van het jaar zo vaak een feest! Gelukkig ook maar, want zoveel zonlicht zien we niet meer met de korte dagen :(

 3. December 8, 2016 / 14:07

  Wauww, die foto’s met jouw rode haartjes, wauw! Heb je nou alleen een rood vest met capuchon op? Want het lijkt op sommige foto’s een soort roodkapje’s cape. Dat wilde ik dit weekend nog gebruiken, omdat ik wat ideeën had. Maar ik kon zo even geen cape scoren :(

  Personal en reizen is trouwens ook waar ik me wat meer op wil focussen in 2017. Het ondernemen vind ik zelf wel interessant om soms te lezen, maar om over te schrijven vind ik wat minder, denk ik, haha. Mijn blog is altijd al een persoonlijk iets geweest en ik denk dat ik dat ook moet blijven vasthouden.

  • Angélica
   Author
   December 10, 2016 / 17:32

   Ja het is een rode hoodie, maar ik heb ook een rode beertje Paddington-jas van de Primark. Die gebruikte ik meestal voor mijn ‘Roodkapje’ foto’s (zoals ik ze zelf altijd noemde). Ik heb toen ook heel lang gezocht naar een (betaalbare) cape maar het is echt lastig. Etsy enzo heeft wel capes maar duur :( Ik heb toevallig wel ooit een donker capeje gekocht bij de kringloop (en die toen ook veel gebruikt voor mijn foto’s haha). Maar dan moet je echt geluk hebben.

   Persoonlijke blogs vind ik zelf ook echt het leukste om te lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?