Maandoverzicht Mei

Het maken van deze post duurde wat langer dan gebruikelijk, want weinig zin en inspiratie. Ook dacht ik helemaal niet zoveel meegemaakt te hebben in Mei, maar niets blijkt minder waar! Ik fotografeerde een bruiloft, twee fotoshoots, maakte mijn site en blog zo goed mogelijk klaar voor de AVG (dit moest natuurlijk nog op het laatste moment gebeuren, ughh), ging naar verschillende festivals, de Efteling en het was natuurlijk ook nog eens heel erg zomers weer. Mijn huisje wordt echt een soort tropische kas met dat soort dagen, dus veel zin om achter mijn computer te kruipen had ik ook niet. Het is een onpopulaire mening, maar toch – ik word helemaal niet blij van dat warme weer. Een graad of twintig? Heerlijk! Maar warmer dan dat maakt me enorm lusteloos en zelfs een beetje down. Ik krijg gewoon niks voor elkaar en wil alleen nog maar slapen! Het klinkt heel dramatisch haha, maar het voelt vaak wel echt zo. Misschien herkennen een paar van jullie het ook wel?

Hoe dan ook! Mei was een goede maand, waar ik fijn aan een hoop foto’s werkte en veel sociale dingen had te doen (soms wel te veel haha, ken je dat?). Ook heb ik wel, eerlijk is eerlijk, behoorlijk gevloekt op dat hele AVG-gebeuren. Wat een werk heeft daar in gezeten om het een beetje helder te krijgen voor mijzelf, haha. Verder was het vooral een zomerse maand met veel terrasjes en leuke dingen.
First things first – ik maakte een hoop foto’s van eten thuis. Met dit warme weer is het vooral tijd voor iced latte’s en salades.

The Streetfood Club in Utrecht
Ik ging een paar keer naar Utrecht deze maand, o.a. naar The Streetfood Club waar ik een artikel over schreef!

Ik fotografeerde een bruiloft en later die week een fotoshoot in Rotterdam! Ik ging voor het eerst met twee camera’s werken bij een fotoshoot en dat beviel me eigenlijk wel heel goed! Ik ben sowieso echt zo blij met mijn Holdfast Moneymaker (dat leren harnas). Echt een hele fijne investering!

Hier alvast een voorproefje van de shoot. Het was dus in Rotterdam, waar het koppel graag foto’s wilde bij typische Rotterdamse plekken zoals de Erasmusbrug of Hotel New York. Daarbij was het ook nog eens overdag en superzonnig! Niet mijn meest ideale situatie voor een fotoshoot dus. Maar gelukkig kon ik nog genoeg mooie plaatjes schieten en bleek het industriële Rotterdam juist een hele leuke uitdaging! Een beetje uit je comfort zone stappen mag wel eens ;)
Ook fotografeerde ik dit keer vooral met mijn 85mm 1.8. Deze lens gebruik ik echt nooit, maar ben ik ineens heel erg gaan waarderen. Het is echt een perfecte portretlens! Ik gebruik de 50mm ook nog graag en de 35mm is ideaal voor bruiloften, maar mis dan toch een beetje de sfeer soms. Maar de 85mm heb ik nou dus pas echt goed ontdekt!

Ik ging naar Utrecht voor een bruiloft voor 2019 (!), ik houd zo van Utrecht. Zo’n leuke stad! Natuurlijk moest daar ook nog wel even een foto bij van mijn eigen stadje ;)

Met dit warme weer was het heerlijk om ‘s avonds te fietsen, vooral met dat prachtige licht! Den Bosch is misschien een klein, kneuterig stadje, maar ik vind het echt zó fijn dat de natuur om de hoek is.

Efteling & Burgers!

Ik kocht eindelijk weer nieuwe plantjes. Door dit warme weer veranderd mijn huis dus in een soort tropische kas, ook als ik mijn gordijnen dicht heb. Het resultaat? Al mijn planten maken fanatiek nieuwe bladeren aan! Trotse plantenmama (oma?) hier!

Eén van mijn nieuwste ontdekkingen – espresso met ginger beer. Het is zo vreemd als het klinkt en ik houd er van! Ook leverde ik mijn foto’s op usb-stick (en de albums) en kreeg echt zulke fijne reacties. Dit maakt het zó dankbaar om mensen te fotograferen, echt! Kan het soms nog niet geloven dat mensen dit menen haha.

Op de allerlaatste dag was ik weer in Rotterdam, voor weer een fotoshoot. Dit keer werd er noodweer voorspeld, maar het bleef de hele dag droog! Gelukkig maar, want binnen fotograferen vind ik altijd een heel stuk minder inspirerend. Gelukkig waren we nu in een heel mooi park waar ze echt hele gave planten hadden.

Hoe mooi zijn deze planten? Het waren er ook zoveel! Hier kan ik echt zo gelukkig van worden, als je zomaar ergens naartoe loopt en dit als een soort cadeautje toegeworpen krijgt. Er is dan ook niets heerlijkers dan thuiskomen en de foto’s te bewerken. LOVE my job! (dit klinkt heel raar om te zeggen, maar… het is wel gewoon mijn baan!)

The Streetfood Club in Utrecht dus, waar ik het eerder in deze post ook al over had.
– En ik liet jullie de foto’s zien die ik maakte van o.a. bloglezers!

Een rustig maandje op de blog dus. Ik was vooral veel bezig met fotografie (heb ik ooit wel eens verteld hoeveel werk het is om foto’s van een bruiloft uit te pluizen en te bewerken?) en de AVG. Hopelijk heb ik in Juni weer wat meer tijd voor de blog!
View this post on Instagram

Just in time for #monsteramonday ⠀ A quick selfie I took last week when I had to throw away my Monstera leaf as it was starting to rot 🌚 It looked really cool though, with beautiful yellow lines.⠀ ⠀ I have no idea what else to say, life has been really busy these last few weeks. I constantly feel like that 'sleepy chihuahua' gif haha (does ANYONE know which one I mean?)⠀ Hoping to deliver a wedding tonight, aaalmost done! Editing weddings can be so overwhelming at times, does anyone else feel like that? ⠀ ⠀ Anyway, back to work. Enjoy your evening 🌿⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #portraitmood #featurepalette  #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #plantlady #plantsarefriends #monstera #botanicalwomen ⠀ ⠀ ⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

I picked up the analog pictures of this shoot yesterday! The ones that I preferred weren't perfect – the model had her eyes closed or they were out of focus. Probably not even in an artsy kinda way, haha. But! Almost all my portraits were in focus and I've learned quite a lot from these shoots so I'm happy! I think next time I go on holiday I might only bring my analog camera. After shooting a few rolls of film I believe I'm finally confident enough I won't mess it up (when it comes to focus & using the light meter correctly, of course with analog anything can happen!).⠀ ⠀ ⠀ ⠀ P.S. This is a digital one, her eyes are closed on purpose ;)⠀ ⠀ P.P.S. Happy #monsteramonday everyone!⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #monstera #portraitmood #featurepalette  #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #ihavethisthingwithplants #plantlady #nature #thevisualscollective #agameoftones

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

All these pictures of a fern leaf reminds me of my other Instagram account @fernsforevermore, that is pretty dead right now 😂⠀ ⠀ Hope you guys have a nice day! I finally have a day all to myself (this introvert is crying with joy!). It still means a day full of work though – so many pictures to edit. Work work work!⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #portraitmood #featurepalette  #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #ferns #fernsforevermore #plantlove #planttherapy #roamtheplanet #ihavethisthingwithplants #plantlady

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on
In de maand Juni heb ik geen opdrachten en werk ik dus alleen in de koffietent. Dat betekent hopelijk meer tijd voor de blog – bedankt nog voor jullie suggesties trouwens! Ik vind het leuk om te zien wat jullie graag meer willen lezen. Hoe ver het er nog van gaat komen, weet ik niet. Zo vind ik het bijvoorbeeld erg leuk om te schrijven over fotografie, maar wil ik ook weer niet een tutorialblog worden. Ik krijg de laatste tijd ook vaker mailtjes over hoe ik mijn foto’s bewerk of wat voor camera’s ik gebruik en daar heb ik ook dubbele gevoelens bij. Aan de ene kant wil ik heus wel mijn ‘geheimen’ delen, aan de andere kant denk ik, nee, ik heb hard gewerkt om dit allemaal zelf uit te vogelen! Dus mocht je me iets in die trant hebben gevraagd en ik heb niet gereageerd – het is niet persoonlijk ;) Het is een struggle die ik al jaren heb! Wat geef ik prijs, wat deel ik? Zo geloof ik dat vertellen wat voor camera en lenzen ik gebruik alleen maar interessant is en dat vind ik ook echt geen probleem! Maar hoe ik bijvoorbeeld foto’s bewerk, of hoe ik bepaalde sfeer creëer… dat bepaalt toch al veel meer mijn stijl, mijn handschrift. Ik denk dat ik het daarom moeilijker vind om te delen en er dus steeds vaker voor kies om dat niet te doen. Hoop dat jullie dat begrijpen! Een beetje mysterie rondom mijn werk mag wel toch? ;)

Zo, dit was even een heel verhaal wat trouwens niet ging over bloglezers! De suggesties die jullie stuurden waren allemaal erg leuk en zou ik ook niet vervelend vinden om te beantwoorden! Ik moest gewoon ineens aan andere gevallen denken, maar misschien ben je ook fotograaf en herken je deze kwestie wel.

Goed, wat betreft de blog dus – ik hoop wat meer artikelen, mits ik de inspiratie vind. Zo wil ik al heel lang een groot artikel over mijn reisschema van Japan schrijven, ook omdat ik deze vraag van vrienden en bekenden heel veel krijg. Dan is een blogpost wel zo overzichtelijk ;)

Juni lijkt een rustig maandje te worden en na een maand als Mei is dat ook niet persé vervelend. Ergens is het ook wel fijn – wie weet wat deze maand gaat brengen?

Follow:

7 Comments

 1. June 5, 2018 / 09:37

  Wat een fijne maand zeg! Ik moet mijn Blog nog steeds avg proof maken. Vind dit echt stom. Ik ben maar een hobby blogger, ik verdien geen geld met mijn Blog en dan moet ik zoveel tijd steken in iets dat ik zelf nog eens niet snap :p nou ja. Ooit zal ‘t dus in orde zijn haha.
  Geniet van hé rustigere maand!

 2. June 5, 2018 / 11:03

  Dat lijkt me echt een goeie maand! Die foto van Utrecht door de bomen vind ik zo mooi, jij weet echt hoe je moet kijken en dat is zo leuk. En en en, ik ga morgen eindelijk naar Edinburgh toe! De meiden en ik hebben zoveel aan je blogpost gehad, dank daarvoor. Zes daagjes cultuur opsnuiven, marktjes bezoeken, heuvels beklimmen, trein reisjes; prachtig gewoon. Fijne maand!

 3. June 5, 2018 / 11:26

  Echt leuk om te lezen! Nu wil ik ook echt nog meer lenzen aanschaffen ;)

 4. June 5, 2018 / 16:50

  Ahhh prachtige foto’s weer!

 5. June 6, 2018 / 16:01

  Oh maar zo fijn allemaal en hoera voor (misschien) meer posts in juni! yay!
  Hier lopen de maanden allemaal voller dan vol en mijn hoofd ontploft terwijl mijn blog leegstroomt, ugh. Maar AVG-ready ben ik ook (bijna), dus nu kan ik in ieder geval ook weer gewoon schrijven zonder me druk te maken om gedoe :)

 6. June 9, 2018 / 18:01

  Wouw wat een maand en wat een prachtige foto’s !!

 7. Nina
  June 10, 2018 / 21:31

  Ahh zo leuk die plantjes! Ben ook blij dat mijn moestuintje het met dit weer zo goed doet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?