Maandoverzicht Mei – Schotland!

Sorry jongens, ik begin de intro van mijn simpele maandoverzichtje meteen met een hele rant. Be prepared…

Mei is echt voorbijgevlogen, wow! Deze maand stond natuurlijk vooral in het teken van mijn reis naar Schotland, waar ik de West Highland Way wandelde. Dat waar ik elke week voor trainde, waar ik speciale spullen voor kocht en waar extra oefeningen voor deed in de sportschool. En dat is nu gewoon voorbij! Het is zo gek! We waren in totaal 11 dagen in Schotland, wat al een groot deel van de maand is. Eenmaal thuis viel ik een beetje in een dipje (en eerlijk: met enige tegenzin begin ik nou aan deze post) en zullen er wat minder dingen online komen. Normaal vind ik het juist fijn om elke week een ‘deadline’ te hebben voor mijn blog, zo blijf ik productief en bezig. Uiteindelijk word ik daar gelukkig van. Maar het after-vakantie-dipje en het zomerse weer zorgden ervoor dat ik totaal inkakte. Ik ben dus sowieso één van die rare mensen die juist neerslachtig en moe wordt in de zomer, in plaats van de winter. Geef mij maar koude dagen en grijze luchten!

Eenmaal thuis wist ik ook even niet zo goed wat ik met de blog aan moest en besloot ik alles maar op een lager pitje te zetten. Genieten van het mooie weer (of in bed liggen dutten omdat je zo moe van de warmte bent, in mijn geval) en lekker rustig aan doen. Beetje bij beetje beginnen aan het uitzoeken en bewerken van de vakantiefoto’s. Ik besloot dat ik de blog wat persoonlijker wil maken, wat informeler. Ik geniet nog altijd van het maken van city guides en artikelen met tips. Maar het hoeft allemaal niet meer zo serieus. Vroeger had ik nog wel de intentie iets te willen met mijn blog, dat wil zeggen dat het goed moest lopen en dat ik er misschien wat geld mee kon verdienen of leuke dingen mee kon doen. Niet dat ik met die intentie dingen schreef, helemaal niet! Maar dat was wel een reden waarom ik persoonlijke dingen eigenlijk achterwege liet op deze blog. Ik roep al een tijdje dat ik wat persoonlijker wil bloggen en d.m.v. dit maandoverzicht is het al een beetje op gang gekomen maar… misschien wordt dat wel meer! Niet dat ik ideeën heb overigens, maar ik mis gewoon de tijden dat een blog een blog was. Een persoonlijk dagboek, met kiekjes en oneindig geneuzel en hersenspinsels. Al heb ik eigenlijk weinig te vertellen. Maar ik wil gewoon dat als ik iets kwijt wil, dat gewoon ‘kan’. Zo schreef ik de dag na thuiskomst een post over blogs en vroeger en heb ik die uiteindelijk niet gepubliceerd omdat ik het toch maar onzin vond. En niet vond passen bij mijn blog. Stom!

Zo, een heel verhaal voordat het echte overzicht al is begonnen, sorry guys! Over Engels gesproken… om het mijzelf niet al te moeilijk te maken ga ik ook stoppen met het schrijven van mijn posts in twee talen. Ik deed dit altijd omdat ik een paar vaste buitenlandse lezers heb en ook omdat ik eigenlijk niet wilde dat mensen weg gingen. Maar eerlijk? Daar ben ik helemaal klaar mee. Het is echt ZO veel werk en als er dan uiteindelijk ook niemand uit het buitenland een berichtje achterlaat (met uitzondering van mijn internetvriendinnetje Mireia – shout out to you and your lovely comments! :D) dan is het ook eigenlijk niet echt meer de moeite waard. Dus dat.

Het verhaal gaat maar door! Snel door naar het overzicht en de foto’s…
Ik geloof dat ik dit al duizend keer gezegd heb maar ik was dus in Schotland. Samen met collega & vriendin Annemieke vertrok ik naar de Schotse Hooglanden. Annemieke is ervaren wandelaarster (zo liep ze vorige zomer maar liefst 1300km in Italië). Ik??? Ehh… not so much. Ik trainde wel in Nederland en kon gemakkelijk 20km lopen, maar wist wel dat het landschap in Schotland heel anders zou zijn. Man, wat heb ik dat geweten! Maar wat heb ik er veel van geleerd. Zoals: koop nooit schoenen van de ANWB want die zijn na twee regenbuien lek. En luister ook niet naar het advies, want dan heb je te grote schoenen en krijg je 7 blaren waar je dan mee strompelt. In de eeuwige regen. Dus. Iets met duizend bommen en granaten. Maar ook: dat je echt zoveel meer kan dan je denkt! Zoals het lopen met die godsgruwelijke pijnlijke blaren, ook al wil je alleen maar huilen en vloeken. Of dat je op de laatste (langste!) dag op een verkeerd pad geraakt (waar je niks aan kunt doen!) en daardoor zo’n 10km omloopt (en dus zo’n 35km wandelt). Maar dat je dan toch geen taxi belt want verdorie, je wil wandelend aankomen op het eindpunt! Heb ik gehuild? Ja dat heb ik zeker, maar alleen op het allerlaatste moment haha.

Het voelt gek, want hier heb ik wel lang naar toe geleefd… en nou is het voorbij! Maar ik ga het binnenkort allemaal weer herbeleven als ik jullie meeneem in een paar posts. Ik heb genoeg te vertellen en vooral: genoeg foto’s van prachtig Schotland.Ik kocht eind April een nieuwe camera en deze nam ik meteen in gebruik met een photoshoot met Djana en haar vriend! Ik moest hier nog wel even aan wennen want ik ken de camera nog helemaal niet zo goed, oeps (lekker professioneel weer ;)) Maar het was leuk en ook weer heel leerzaam. Een goede oefening ook voor de bruiloft die ik ga fotograferen in Juni *slik*.

Ook hier volgt binnenkort nog een post over, want genoeg om te laten zien!

Toen ik mijn nieuwe camera kocht, besloot ik dat het weer eens tijd werd om wat creatiever te zijn. De laatste maanden is fotograferen er echt heel erg bij ingeschoten (afgezien van vakanties) en dat is gewoon zonde. En dus begon ik weer eens een projectje. Ook hier ga ik over zeggen: later meer. Voorlopig deel ik nog niets van het project. Niet omdat het geheim is of heel spannend, totaal niet. Maar ik wilde graag iets bewuster creëren. Dus niet zomaar een fotootje schieten en deze snel op Instagram en de blog zetten voor die instant gratification, voor alle likes. Maar alles gewoon rustig afwachten en dan een week later kijken of ik nog steeds zo blij ben met die foto. Alleen dat laatste is al een project op zich, haha!

In het begin van de maand wandelde ik thuis nog veel en ik moest dan ook wel stoppen voor een telefoonselfie met deze prachtige, gigantische bloesemboom! Oh <3 Sowieso - zoveel mooie plekjes die ik ontdekt hebt door het wandelen, echt heel tof!

Voor de vakantie kocht ik nog last minute deze camera. Helemaal in mijn nopjes (want maar 1 euro bij de kringloop) maar uiteindelijk was het een beetje een waardeloos ding. Er moest namelijk ook nog een batterij in van 12 euro en ik had zoveel ruzie met het laden van het rolletje film, dat ik uiteindelijk maar 1 rolletje heb volgeschoten. Deze moet ik nog steeds laten ontwikkelen trouwens. Ik kocht ook nog een activity tracker (waarvan je een heel klein stukje ziet op de foto). Grappig dingetje wel!

Het is weer zomers weer en dat betekent – heel veel luchtballonnen over mijn huis! & Ik had een housewarming en de taak op mij genomen om te zorgen voor een gezamenlijk cadeautje. Dat werden heel veel plantjes. Kreeg het nog net mee op de fiets.Ik kocht trouwens ook nog een kaartje voor The National, een band die ik al heel lang wilde zien. Heel tof! Het staat al jaren op mijn lijstje om weer meer naar concerten te gaan, maar behalve Best Kept Secret en een concertje werd het nooit echt wat. Maar dit jaar ging ik al naar The XX en ga ik nog naar Interpol, The War On Drugs, The National en Sigur Ros. Wajoo! Gaan er nog meer mensen naar 1 van deze concerten? :D


– De Leuvense Kruidtuin, een prachtige botanische tuin.
– Deel 1 van een soort city guide over Innsbruck!
– En natuurlijk ook nog een deel 2.
– Een klein stukje over mijn reis naar Schotland. Daarover later meer, veel meer…


Even een nieuw rubriekje, jaja. De meeste van jullie zullen mij wel al op Instagram volgen, toch vind ik het altijd leuk om Instagramfoto’s te zien bij andere blogs. Het leek me leuk om eventjes terug te blikken en te kijken welke nou het meest populair waren.

De populairste was toch wel deze. Het was zo’n dag in Schotland waar het maar bleeeeeef regenen en ik dan ook geen enkel moment mijn camera uit mijn tas heb gehaald. Wel maakte ik snel een paar kiekjes met mijn telefoon (en baalde ik later ook wel dat ik niet ‘even’ een telefoon had gekocht met een betere camera. Mijn tweedehandse iPhone 5S begint namelijk wel kuren te vertonen ondertussen…) want het was allemaal eigenlijk veel te fotogeniek.

Nog 1 uit Schotland, deze zag je ook al eerder voorbij komen op de blog. Dit was een supermooie route langs Loch Lomond, één van Schotland’s grootste meren. We moesten klauteren over grote rotsen en ik was aan het einde van de dag echt helemaaaaaaaal kapot, maar het was echt waanzinnig prachtig. We zagen letterlijk miljoenen bluebells!

Jawel hoor, weer eentje uit Schotland. Dit keer de praaaachtige botanische tuin in Schotland. Het was er idioot warm en ik ging helemaal kapot in mijn hete wandelschoenen (en dikke sokken!) en dikke sportlegging haha. Maar het was er echt heel mooi, blij dat ik daar heen ben geweest! De stad zelf kende ik namelijk al en zoveel ik van Edinburgh houd, zo weinig doet Glasgow me. Maar deze botanische tuin maakte veel goed!

Een andere populaire foto was een throwback naar Innsbruck, waar de bloesem volop bloeide. Zoals je misschien al wel hebt gemerkt heb ik niet echt een consistente Instagramfeed. Ik vind het echt heel knap hoe mensen van hun profiel een plaatje kunnen maken wat precies bij elkaar past, met dezelfde kleuren en filters. Nogmaals: heel knap. Maar ook: totaal niks voor mij. Ik wil het liefst elke foto op een aparte manier bewerken, omdat ik vind dat niet elk filter elke foto goed doet. Daarbij houd ik ook van teveel stijlen om er maar 1 te kiezen. Misschien zou ik Instagram wat serieuzer moeten nemen, maar ik vind het maar lastig. Dus dat.

Weer een foto met bloemen en weer een throwback! Dit is nog een oude foto die ik maakte in de Kruidtuin in Leuven. Zo mooi daar! (ja ik heb een ding met botanische tuinen…)

Dus ja, tot zover de maand Mei. Het overzicht was een beetje rommelig, maar zo voelt mijn hoofd ook wel een beetje op dit moment. In Juni staat er niet zoveel op de planning – behalve het fotograferen van mijn eerste bruiloft!! Ieh! Vet spannend! Ook wil ik eeeecht een nieuwe layout voor mijn blog, maar ik heb al wel duizend keer op themeforest gekeken en het is allemaal net niet wat ik wil. Vermoeiend. Ik wil ook echt gaan beginnen aan mijn Schotland verslagen, maar ik denk dat die heeeeel lang gaan worden. Bereid je maar alvast voor ;)

Follow:

7 Comments

 1. May 29, 2017 / 16:05

  Wauw, je reis door Schotland klinkt zo bijzonder. En een beetje afzien ook. Hoe stoer dat je alles te voet hebt afgelegd?! Ik ben benieuwd naar je uitgebreidere verhalen.

  • Angélica
   Author
   May 31, 2017 / 19:37

   Ha dankjewel! Ja het was zeker wel afzien maar het ook zeker waard :D

 2. May 29, 2017 / 23:23

  Ondanks alle blaren en pijn moet het een hele toffe ervaring zijn geweest! Ben je de volgende al aan het plannen?

  En yas voor the National en Interpol! – heb kaarten voor hun London shows en kan niet wachten

  • Angélica
   Author
   May 31, 2017 / 19:38

   De volgende wandeling bedoel je? Nou… voorlopig nog even niet haha! Het was wel heel tof maar ik denk toch niet dat dit helemaal mijn ding is. Maar ik vond het wel heel gaaf om een keer gedaan te hebben!

   Jaaa supervet! Ik ben ook echt benieuwd :D

   P.S. Goede, ik had al wel eens op Etsy gekeken maar was het vergeten en heb daar nou een theme uitgezocht, dankjewel!

 3. May 29, 2017 / 23:24

  Oh en heb je ook op Etsy voor blogthemes gekeken?

 4. Florine
  June 1, 2017 / 15:05

  Angi, als ik die coupleshoot (hihi) foto’s zie dan kan ik zo hard niet wachten tot over twee weken. ZO MOOI!!

 5. Deniece
  June 1, 2017 / 18:23

  Hahah moet zo lachen om je opmerkingen over consistentie met bewerken. Heb precies hetzelfde. En maar zoeken naar mijn ‘stijl’. Jij hebt die iig wel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *