Maandoverzicht Mei – Portretmodus

Ha, hallo! Het duurde even maar daar ben ik weer. Waar ik in de vorige post met goede moed weer aan mijn blog wilde beginnen, schoot het er uiteindelijk toch in. Wel heb ik een paar keer geblogd op mijn portfoliosite, maar deze worden nu ook niet meer gelinkt door bloglovin lijkt het. Het is een waar drama, want nou heb ik het idee dat ik echt helemaal alles voor jan-met-de-korte-achternaam schrijf. Gelukkig schrijf ik deze maandelijkse updates vooral voor mijzelf, dus laat ik er maar aan gaan beginnen ;)

Mei bleek spontaan een hele drukke maand te zijn, met bijna elke week een shoot en een bespreking voor bruiloften. Daar gingen mijn goede voornemens om hier weer actief te gaan bloggen… Mijn vakantiefoto’s van Italië liggen ondertussen stof te vergaren op de digitale plank, je kent het vast wel. Ik fotografeerde veel, werkte veel, kocht een nieuwe telefoon, had ruzie met katten en dronk weer eens liters koffie.

Maar laat ik beginnen met een foto-overzichtje.


Ik ga gewoon meteen in Mei beginnen, omdat ik al veel te veel foto’s van deze maand heb. Op precies 1 Mei had ik een fotoshoot met Linda, die haar prachtige tatoeage ook op de foto wilde hebben. Linda is ook fotograaf trouwens! Dat vind ik altijd wel een beetje extra spannend natuurlijk ;)

Ik plukte bosjes bloemen voor de fotoshoot & had meerdere bruiloftmeetings in Utrecht deze maand. Hier dronk ik een… lavendel iced kamille latte, ofzo?? Het was, nou ja, apart.

Ik schoot ook een dag foto’s voor twee ICT-bedrijven, wat natuurlijk heel anders is dan ik normaal doe! Een uitdaging dus wel, maar daardoor ook juist heel leuk. Ik schoot portretten en sfeerbeelden voor de nieuwe websites. Leuke opdracht!
& Een random plantenfoto omdat ik weer eens heel veel wandelde in de polder deze maand. Heerlijk! Het liefst met fijne muziek op of een inspirerende podcast.


Zo’n sfeerbeeld bijvoorbeeld. Binnenkort meer op mijn ‘professionele blog’ ;)

Wat waren er veel druilerige dagen in Mei zeg… maar nog steeds een klein beetje verliefd op mijn stadje soms. Ik woon hier dus alweer 14 jaar he? Dat is bijna de helft van mijn leven! Ik ben zo’n sukkel die ab-so-luut niet van verandering houdt, dus waarschijnlijk woon ik hier nog wel mijn hele leven ;)

Ergens in een park had ik echt een prachtig stuk gezien met allemaal bloemen en bosjes… daar moest ik natuurlijk foto’s maken! Samen met Emmy ging ik weer eens op pad :)

Natuurlijk willen we allemaal graag de positieve dingen delen, maar dit waren een beetje een paar rottige dagen (of eigenlijk 24 uur haha!) Er poepte en plaste een kat in mijn bed (ja, een wildvreemde kat die zich in mijn huis had weten te wurmen via mijn raam!), ik kocht spontaan een veel te dure telefoon (iphone X) en werd daarna ook nog eens gehackt op AirBnB. Ondanks dat ik op Paypal mijn twee-staps-verificatie aan heb staan, werd er toch iets afgeschreven. Gelukkig is alles allemaal goed gekomen en ben ik vooral blij met mijn telefoon (de foto’s!!). Maar moest de eerste dag wel even slikken hoor, want heb deze gewoon zo los gekocht. Dat is dus 900 euro… voor een telefoon. En een paar uur later werd ik gehackt haha!

De telefoon kocht ik natuurlijk wel zakelijk, dus dat scheelt weer ;) Daarbij ben ik erg enthousiast over de foto’s die het maakt, helemaal de portretstand is te gek natuurlijk. Alhoewel ik als fotograaf nog wel erg goed kan zien dat het echt een softwaredingetje is en geen ‘echte’ foto, ben ik toch erg tevreden. En als ik een RAW foto maak via Lightroom, dan is de kwaliteit echt waanzinnig! (Helaas kan dat dan weer niet in portretmodus, want software, maar toch.)

Dus vanaf nu ook de maandoverzichten in high quality ;) Vooralsnog moest ik erg wennen aan de grootte (ik had een SE hiervoor) maar dat went snel! Het is alleen nog wat onhandig met zakken enzo.


Mijn eerste bruiloft dit jaar was in Den Haag! Het was een hele korte, maar liefst 2 uur. Maar het was in een echt prachtige locatie – het oude stadhuis. Binnenkort hier meer over op mijn andere blog! En ja, ik kwam onderweg naar huis een mega pilea tegen. Maar echt MEGA. En dan 2 stuks ook nog!

Ik had etentjes en drankjes en ook weer afgesproken met Emmy, om nog wat analoge foto’s te maken. Deze foto’s zijn dus allemaal gemaakt met de portretstand, JA MOOI TOCH? Met voorwerpen is het niet zo goed, maar het heet natuurlijk ook niet voor niets ‘portret’modus ;)
In de laatste foto hield ik trouwens Emmy’s lens vast, als een baby! Het is de 70-200mm 2.8, een prachtige lens die maar liefst zo’n 2400 euro kost. De enige keren dat ik zoiets zou gebruiken is tijdens bruiloften, dus ik zal denk ik nooit zo’n lens aanschaffen. Maar jeetje, sinds ik professioneel fotografeer ben ik er wel achter gekomen dat er nog zoveel meer is dan mijn prime-lensjes. Maar ook: dat ik eigenlijk nog steeds heel graag met mijn prime-lenzen fotografeer.
(Prime-lenzen zijn lenzen met een vast brandpunt en vaak een laag diafragma, zoals de 50mm 1.4)

Dus ondanks dat ik niet persé zo’n bakbeest van een lens in mijn leven hoef, is het wel een keer leuk om er mee te spelen! Ik maakte er trouwens die foto mee die je hierboven ziet van Emmy, naast mijn portret :)

Ik assisteerde Emmy trouwens ook twee keer deze maand, wat heel leuk was om te doen! En leerzaam ook, omdat ik dus nooit met lampen werk.

Drankjes met vriendinnen & EUROVISION! Het was echt superleuk om het eens in een kroeg te bekijken. Maar drie keer raden wat mij overkwam – ik was helemaal kapot en besloot om tijdens de puntentelling naar huis te gaan. Wij stonden ergens op nummer 7 en ik hield het gewoon niet meer vol. Natuurlijk wonnen we, natuurlijk! Het meest epische moment van de avond gemist haha. Typisch weer!

De allerlaatste aflevering van Game Of Thrones was ook deze maand, jeetje… het zit er op jongens. HET ZIT ER OP. Ik weet nog niet zo goed wat ik er van vind. De laatste paar afleveringen heb ik bij vrienden thuis gekeken, die hebben een hele bioscoopervaring. Natuurlijk werd er ook eten in stijl gemaakt!
& Deze week pas ik op een kat van vrienden. Gisteren heeft ze alleen mijn halve hand opengekrabt (beestje is een beetje angstig/onvoorspelbaar), de katten moeten mij wel hebben deze maand ;)


Eigenlijk zou ik deze week nog een fotoshoot hebben maar deze is verplaatst i.v.m. het weer. Mijn ouders kwamen van de week op visite (dat is een soort jaarlijks uitje, ze wonen niet in de buurt), wat ook erg gezellig was. Verder kan ik me Mei vooral herinneren als een hele drukke maand. Op een goede manier! Vol met leuke opdrachten en afspraken. Op sommige dagen rende ik echt van afspraak naar afspraak, wat ik soms wel heerlijk vind. Maar als introvert persoon heb ik deze week heerlijk gebruikt om op te laden en me terug te trekken.

Ook had ik in Mei een heel stuk minder buikpijn, pas dan realiseer je je hoe slopend zoiets wel niet kan zijn. Nog ontzettend bedankt voor de lieve reacties in de vorige post trouwens, dat doet me goed <3 Ik merk dat ik het ook beter los heb kunnen laten door het te schrijven op mijn blog. Vond het wel heel spannend! Maar het was goed zo. Over anderhalve maand moet ik weer naar het ziekenhuis voor controle.
Op mijn andere blog schreef ik over:
Een shoot met Lina.
– En een shoot met Laura.
De afgelopen weken heb ik echt een heel stuk minder likes dan normaal, hebben jullie dit ook? Op mijn laatste bericht kreeg ik maar 48 likes! Normaal zijn dat er toch zeker wel boven de 100, soms zelfs 200.

View this post on Instagram

Toen ik deze week langs deze prachtige struiken fietste wist ik – hier MOET ik foto's maken. En zo geschiedde. Dankjewel @emmydefotograaf voor de foto!⠀⠀ ⠀⠀ Ik vond het ook wel weer eens tijd om wat persoonlijker te worden, dus ik had een heel lijstje getypt met persoonlijke random feitjes over mij. Bleek het te lang te zijn. Tjah.⠀⠀ ⠀⠀ Wat zou je willen weten over mij? Wellicht beantwoord ik het in mijn Stories! Let me know :)⠀⠀ ⠀⠀ Okee snel drie dingen dan:1. Op mijn 24e nam ik een beugel. Daarvoor lachte ik nooit op foto's.⠀⠀ 2. Ik heb heel veel kleren maar draag eigenlijk bijna altijd dezelfde 3 dingen. Ik heb maar liefst 4 spijkerjasjes, bijvoorbeeld. Wel 3 van de kringloop, dus nog enigszins duurzaam ;)⠀⠀ 3. Naast fotograaf ben ik ook barista. En melk is vies. Dus een flat white met havermelk alstublieft dankuwel.⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #selfportrait #flowergirl #flowerpower #photographer #fotograafdenbosch #denbosch⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Kippenvel 🌿⁣⠀ ⁣⠀ Linda vroeg of ik foto's van haar prachtige tatoeage (door @botanicalart.bycindy die supermooi werk maakt!) mocht maken en als groot plantenfan snap je natuurlijk wel dat ik stond te springen ;) ⁣⠀ ⁣⠀ Bij mij komen die tattookriebels weer eens opkomen… bij jullie ook? ⁣⠀ ⁣⠀ ⁣⠀ ⁣⠀ ⁣⠀ ⁣⠀ ⁣⠀ ⁣⠀ ⁣⠀ ⁣⠀ ⁣⠀ #plantlove #planttherapy #petals #ihavethisthingwithplants #plantlady #nature #thevisualscollective #agameoftones #roamtheplanet #wildernessculture #moodygrams #instajungle #plantsarefriends #botanicalgarden #thevisualscollective #roamtheplanet #featurepalette #theglobewanderer #planttattoo #botanicaltattoo #tattoo ⁣⠀ ⁣⠀ ⁣⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Alweer een week geleden dat dat deze twee het ja-woord zeiden! Ik stem voor meer bruiden in jumpsuits ❤⠀⠀ ⠀⠀ De laatste tijd heb ik trouwens wel erg weinig likes, hebben jullie dit ook? Natuurlijk zijn er belangrijkere dingen in het leven dan Instagram likes, maarre.. vond het toch frappant. Wellicht moet ik minder over teckels praten? ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ #indiewedding #weddingphotography #intimatewedding #junebugweddings #loveintentionally #togetherweroam #photographysouls #lookslikefilm #portraits_ig #makeportraits #portraitmood #thatsdarling #belovedstories #weddinginspiration #trouwfotograaf #weddingphotography #brideinspo #rockmywedding #photobugcommunity #trouwenin2020 #rfweddingoftheweek #heyheyhellomay #realwedding #dirtybootsandmessyhair #loveandwildhearts #radlovestories #wanderingphotographers #trouwen2019 #trouwenin2019 #trouwen⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Ja, hoi, ik ben er nog! De laatste weken zijn zo druk dat ik nauwelijks tijd heb gemaakt voor Instagram. Maar het lijkt er op dat de rust is wedergekeerd, dus hier ben ik weer ;)⠀⠀ ⠀⠀ Ik wilde nog graag een mooie quote met jullie delen ofzo maar heb gewoon helemaal geen inspiratie en deed er al 10 minuten over om dit hele verhaal te verzinnen. Goed bezig he?⠀⠀ ⠀⠀ Geniet van je (waarschijnlijk) vrije dag vandaag. Ik ga op zoek naar teckels <3⠀⠀ ⠀⠀ P.S. Een paar keer per week krijg ik wel complimenten over mijn haar, omdat mensen denken dat ik een rooie van nature ben. Helemaal met mijn blauwe ogen is dat natuurlijk heel bijzonder (zeggen ze dan). IS GEWOON KLEUR 7.43 VAN L’OREAL, DAS PAS BIJZONDER, wil ik dan roepen. Maar mensen worden vaak boos als ze er achter komen dat het geverfd is. BOOS ja. Dit onderdeel van mijn biografie wilde ik graag even met je delen. Zou jij denken dat het echt is?? ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #selfportrait⠀⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on
In Juni is het weer wat rustiger. Voorlopig staat er 1 portretshoot en 1 bruiloft op het programma, deze zijn sowieso pas aan het einde van de maand. Gelukkig maar dat de afgelopen maand wat drukker was, ook met aanvragen. Want heel eerlijk? Ik begon ‘m wel een beetje te knijpen. Er stonden nog maar ontzettend weinig bruiloften vast en ook nauwelijks wat opdrachten. Gelukkig gaat dat nu al een goede kant op. Gelukkig zit ik in de luxepositie dat ik hier niet van hoef te leven, maar laten we eerlijk zijn – fotograferen is nou eenmaal ook heel erg leuk!

Verder denk ik er weer een beetje aan wat ik nog meer kan doen. Prints verkopen? Cursussen geven? Meer analoog doen? Ik weet het nog niet helemaal. Misschien hebben jullie wel een leuk idee :) Een doel voor Juni dan: nadenken over andere mogelijkheden in de fotografiewereld. Hoe verbreed ik mijn bedrijf? Wat kan ik nog meer doen?

Follow:

6 Comments

 1. June 2, 2019 / 03:43

  Yay, je hebt weer gepost! Je maand ziet er mooi uit. En oef, zo’n dure aankoop ineens van een telefoon kan er wel in hakken, hè? Haha.

  En over je laatste vraag: cursussen geven en prints verkopen vind ik allebei een goed idee! Althans: ik zou zowel een cursus bij je volgens als een print bij je kopen, dus één klant heb je dan al ;)

  • Angélica
   Author
   June 2, 2019 / 09:03

   Yesss! Haha ja het was even slikken, maar ik wilde al zo graag! Ben er nu wel heel blij mee hoor :D

   Haha dat klinkt helemaal goed! ;) Ik ga er eens over nadenken :)

 2. June 2, 2019 / 07:06

  Wauw dat klinkt inderdaad als een lekker drukke maand :) Ik herken wel de dalende likes op Insta, bij mij zijn ze ook omlaag! Ze hebben vast weer iets aan het algoritme veranderd…
  Ik ben benieuwd wat je gaat verzinnen als bij-werkzaamheden (is dat een woord?). Prints lijken me wel tof, je maakt zulke mooie foto’s! Als ik weer in NL ben dan zou ik er zo een bij je aanschaffen :)

 3. George
  June 2, 2019 / 12:45

  Het is mooi te horen dat het je wat beter gaat nu als de afgelopen maanden qua gezondheid.
  Werk? probeer iets te bedenken waarop je je kan specialiseren, iets wat anderen niet doen, misschien ligt het werk niet voor het oprapen, maar je bent dan wel 1 van de weinigen die dat beheersen / weten waarover ze het hebben. Misschien inderdaad fotograveerwerk voor websites.

 4. June 5, 2019 / 13:57

  Wat een prachtig overzicht zeg!!! Prachtige foto’s en bah een wild vreemde kat in je bed… brr en je bent de 2e waarvan ik hoorde dat ze gehackt is.

  • Angélica
   Author
   June 6, 2019 / 15:09

   Dankjewel!
   & Ja mijn mail-adres + een wachtwoord (wat ik op veel sites heb gebruikt) is ergens online komen te staan. Ben dus helaas al vaker gehackt ondertussen, zoals bij Zalando en Wehkamp. Dacht dat ik het overal aan had gepast maar helaas, blijkbaar toch niet… probeer nu overal van die hele aparte wachtwoorden te gebruiken haha. Lesje geleerd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?