Maandoverzicht Maart – Is het al lente?

Het is weer tijd voor een nieuw maandoverzicht! Ondanks dat ik erg afwezig was op deze blog, heb ik gelukkig verder wel genoeg materiaal voor deze post. In deze maand was ik jarig (ughhh), bezig met #marchmeetthemaker op Instagram, fotografeerde ik weer een bruiloft (en spendeerde ik vele uren aan het uitzoeken en bewerken van de foto’s), ging ik een paar keer uit eten (voor de normale mens is dit niet zo bijzonder, maar voor mij wel haha!) en had ik nog steeds erg veel last van mijn schouder en ribben. Sterker nog, op een gegeven moment kreeg ik ook een soort permanente kramp in mijn kuit voor anderhalve week. Werkelijk waar alles ging pijn doen op een gegeven moment. Het oordeel? Allemaal overbelasting van mijn koffiebaantje. Zo is die ene kuit die zoveel pijn doet echt heel veel dikker en gespierder dan mijn andere kuit, puur omdat ik die het meeste gebruik met het opschuimen van de melk (dat gaat via een voetpedaal). Ik werd er echt horendol van, het hield gewoon niet op. Eerlijk? Ik was er eigenlijk zelfs wel een paar weken een beetje neerslachtig door. Elke dag was het weer afwachten wat er nu weer pijn ging doen. De pijn in mijn ribben kan bijvoorbeeld een paar dagen wegtrekken, om vervolgens weer een week heel erg hard terug te komen. Elke ademhaling doet dan pijn en dat is gewoon echt heel erg naar. Je bent je dan ook echt een soort hyperbewust van je pijn én je ademhaling, om werkelijk waar gek van te worden. Dokter Google doet me vermoeden dat het het syndroom van Tietze is, wat hopelijk vanzelf over zou moeten gaan. Fingers crossed!

Maar! Op dit moment gaat het weer. Gek genoeg went het ook om pijn te hebben, hoe raar dat misschien ook klinkt. En gelukkig kan ik weer een beetje fatsoenlijk sporten en bewegen en hoef ik niet meer kruipend naar de fysio. Daar ga ik helemaal niet meer heen omdat het zo sporadisch komt opzetten, maar het gaat goed. Ik heb er vertrouwen in dat het snel beter gaat.

Het voelde niet zo, maar nu ik zo dit maandoverzicht maak merk ik wel dat het een drukke maand was. Veel werken in het koffietentje, weinig puf hebben en veel tijd steken in mijn fotografie = weinig bloggen. Maar hopelijk komt daar in April verandering in :)
Ik begon de maand met het inlijsten van een mooie print die ik had besteld. Deze foto maakte ik in Japan en wil ik misschien zelfs wel gaan verkopen als print! Zit er al een tijd aan te denken om prints te gaan verkopen, wat vinden jullie?

Ik testte even mijn nieuwe cameraharnas, die de volgende dag al meteen gebruikt mocht worden. Leuk om ook zo’n behind the scene foto te hebben!

Toen ik die dag wakker werd was dit trouwens mijn uitzicht: prachtig voor de foto’s, maar ook onhandig. En ik zou door half Utrecht moeten fietsen met al mijn cameraspullen achterop…. shit. Maar in Utrecht lag er nog geen vlokje! Gelukkig maar.

Nog een behind the scene foto omdat ‘ie zo leuk is. Al is dat omgedraaide bandje een beetje irritant ;)

Als ik bruiloften fotografeer probeer ik een beetje netjes gekleed te zijn (maar ook weer niet TE) en vooral ook comfortabel. // Een paar dagen later ging ik lekker eten met een vriendin, dit biertje is zo lekker!

Ik begon in deze maand met de MarchMeetTheMaker hashtag op Instagram. Mijn idee was om veel nieuwe foto’s te maken, maar dat is me niet echt gelukt. Kreeg er wel bijna 40 nieuwe volgers bij, woehoe! (Waarvan er nu alweer 20 weg zijn ofzo…)
Kijk trouwens nog even goed naar die stoel, die kreeg later deze maand namelijk een make-over.

Ik bestelde stickers en usb-sticks met mijn logo! Hoe leuk zijn ze? Voel me een stuk professioneler zo, al blijft het gek om overal je eigen naam op te zien haha. Beetje narcistisch wel.

Ik was jarig en had echt een superleuke verjaardag met de hele dag afspraken met vriendinnen en taart! Gewoon, lekker spontaan en relaxt :) Heel fijn! En foto’s van iedereen zijn huisdier haha, ik houd er van.

Soms leek het wel heel even lente… had zelfs mijn zomerbroek al een keer aan. Bijna!

Uh ja niet altijd dus… zoveel regen deze maand, bah. // Een random selfie, haha.

Ik was weer bij CoffeeLab te vinden hoor, wordt bijna mijn tweede thuis zo. Dit keer met Marlou, die ik de leukste plekjes in Den Bosch liet zien.

In de ochtend daarvoor fotografeerde ik bij Marieke thuis voor Zusterhood trouwens!

Ik was in Hasselt voor The Boho Guide! Ik vind het altijd superleuk om op zo’n persreisje te gaan, want nou ja, lekker even weg, een hotelkamer voor mij alleen, met de trein in de 1e klas en gratis eten? Klinkt als een feestje! Dit was mijn derde keer, het was weer voor Time To Momo dit keer (die uitgeverij met die leuke reisgidsjes!). Heel erg leuk. Ik vond de Japanse Tuin echt prachtig trouwens, waande me weer even in Japan waar ik precies twee jaar geleden was. Jammer genoeg waren de bloesems nog niet in bloei (in Japan al wel!).
Binnenkort meer hierover op The Boho Guide!
Superleuk om zo toch eens een persreis te mogen beleven. Mijn blog heeft denk ik maar liefst 100 bezoekers per maand dus dat gaat ‘m niet worden haha. Maar zo kan ik alsnog dingen doen die ik het leukste vind – nieuwe plekken ontdekken, mensen leren kennen, foto’s maken (net als alle andere bloggers, zo fijn om niet de enige te zijn) en een beetje eten en leuke plekjes ontdekken. Top!

Home sweet home :)

Bij de Kwantum hebben ze dus heel erg veel leuke plantendingen, waaronder deze stof! Voor 5 euro heb ik mijn oude stoeltjes weer een beetje opgeknapt, ben zo blij!
Toevallig kocht ik de dag er voor via Etsy een laptophoes van PRECIES dezelfde stof haha. Ik kan zelf alleen echt niet zo netjes naaien ;) Die laptop ga ik trouwens nog kopen.
– Ik schreef een preview over de bruiloft van Eva en Rob.
– Een fotoverslag over El Caminito Del Rey.

Niet zoveel deze maand, hopelijk snel meer.
View this post on Instagram

Day 5 – Photography⠀ ⠀ For this one I'm just gonna use an old derpy selfie ;) Beware, rant about gear incoming!⠀ ⠀ Since I'm a photographer, I'm all about photography of course. I thought it would be fun to tell you a bit about my gear, as I get a lot of questions about that. First things first – good photography is never about the gear. Gear is not the most important thing, but of course it might help a bit. In my case, ever since I started making photography my business, I really felt like I needed to upgrade my gear in order to give my clients the best pictures. Personally, I'd rather just take pictures outside, in daylight. But for weddings I need to take a lot of pictures inside, with horrible lighting. I need better gear for that! I recently got a new camera and lens, so my (digital) photography gear at the moment is:⠀ ⠀ Canon EOS 6D & 6D Mark II & 100D (for traveling), a Sigma 17-50mm 2.8, 30mm 1.4, 35mm 1.4 Art, Canon 24mm 2.8, 50mm 1.4, 85 1.8mm, an old 50mm 1.8 that fell apart twice (literally). Lots of these lenses are for crop camera's only, so for weddings I use the 6D's and the 35mm/50mm/85mm. I know that might be a bold choice for a wedding photographer, as everybody seems to use a 24-70mm 2.8 or big zoom lenses. I'm just really, really into primes. They deliver the best quality and I just really like DOF, it helps me give my pictures that dreamy look. Because I like to use primes, I need two cameras. Quite an investment but so worth it! ⠀ ⠀ I also use a Yongnuo YN565EX II flash, a Holdstrap Moneymaker camera harnass, several reflector screens and macro filters I got from AliExpress (classy right, but they work!). And of course tons and tons of SD cards. ⠀ ⠀ This might sound like abracadabra to some of you, but my fellow photographers will know what I mean haha!⠀ ⠀ ⠀ #marchmeetthemaker #marchmeettemaker2018 #portraitmood #featurepalette  #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography ⠀ ⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Shot my first winter wedding this weekend, it was super cold but the light was so pretty! What a lovely day it was :)⠀ ⠀ That brings me to day 4 of #marchmeetthemaker – favourite to make.⠀ ⠀ My favourite pictures to shoot are portraits. And plants. Portraits with plants? Best of both worlds! My favourite part of shooting a wedding is that little moment where you have a bit of time to shoot a few portraits of the couple. Even 10 minutes can be enough to create a little magic (but longer is of course always better!)⠀ ⠀ Will be showing more of this wedding soon <3 ⠀ ⠀ P.S. skipped yesterday because it was a crazy busy weekend, will be posting day 5 today as well ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #indiewedding #weddingphotography #intimatewedding #junebugweddings #loveintentionally #togetherweroam #photographysouls #lookslikefilm #portraits_ig #makeportraits #portraitmood #thatsdarling #belovedstories #featurepalette  #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #marchmeetthemaker2018

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Day 10 – Time to relax // I'm just like all you other business owners, I find it very hard to switch off. Specially when I am at home. So for me, traveling is a way to switch off. Of course I take a lot of pictures when I travel, but I take them less and less. I just like to have a different routine for a few days, to get inspired by new places, to just go to a coffee house and read a book for hours. I find these things hard to do at home, with my iMac in the corner luring me back in. ⠀ ⠀ At home, I'd go to the gym to clear my mind or to my parents as I don't have a laptop and just HAVE to relax. I'm currently saving up for a laptop though haha, so I might still fall into that trap, but the thought that I could just work anywhere makes me very excited as well.⠀ ⠀ What about you guys? What is your favourite way to relax? ⠀ ⠀ ⠀ P.S. Thanks for all the birthday wishes, I had a lovely day <3⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #marchmeetthemaker #marchmeetthemaker2018 #marchmeetthemakernl #plantlove #planttherapy #petals #ihavethisthingwithplants #plantlady #nature #thevisualscollective #agameoftones #roamtheplanet #wildernessculture #moodygrams #instajungle #plantsarefriends #botanicalgarden #thevisualscollective #roamtheplanet #featurepalette #theglobewanderer ⠀ ⠀ ⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Day 21 of #marchmeetthemaker is a day in the life of the maker through Instagram Stories. Right now I'm working a 10,5 hour day at the coffee house and after that I'm visiting a friend. Basically, there is no way to show you a day in the life of this maker ;) Unless you want to see me as a cappuccino maker, which I'll be doing all day ☕️⠀ ⠀ Dug up this old selfie from two years ago. I really like the dark hair, it's SO dramatic (like me, ha ;)). I really like contrasts, in my pictures, in my looks, in my hair. No worries though, I'm a fake ginger at heart!⠀ ⠀ I've got a busy week ahead with basically no time to create any new content for the challenge, so might postpone a few posts. ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #portraitmood #featurepalette  #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #selfportrait #monstera #monsteramadness

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on
Toch nog een prima maandje zo! Wel merk ik de laatste tijd dat ik wat meer geprikkeld moet worden wat betreft fotografie. Ik wil graag wat meer analoog gaan schieten, gewoon om wat uit te testen. Hiervoor zoek ik natuurlijk modellen, dus mocht je een keer zin hebben om een middagje ofzo naar Den Bosch te komen om voor mijn camera te komen staan – graag! Het gaat dan voornamelijk om gewoon wat portretten die ik analoog schiet (en waarschijnlijk ook wel een paar digitaal), om een beetje uit mijn sleur te komen. Mocht je interesse hebben, laat dan even een berichtje achter in de comments of mail me: hi@angelicavis.nl

Mijn voornaamste doel in April wordt dan ook proberen weer wat meer te creëren, in de breedste zin van het woord. Sowieso staat er weer een nieuwe Zusterhood mailing op de planning, dus dat is al een goede natuurlijk. En ik wil dus wat meer creatiever fotograferen weer, daar heb ik wel echt zin in. En in de lente natuurlijk! Hopelijk komt deze in April nou toch echt op gang. En in April ga ik ein-de-lijk een laptop kopen. Dit klinkt een beetje suf maar ik wil al sinds de zomer er 1. Ik merk sinds ik mijn bedrijf ben begonnen, ik steeds meer ook een laptop mis. Zodat ik bijv. op hotelkamers foto’s kan bewerken, of op vakantie, of wanneer ik bij mijn ouders ben. Ik mis de flexibiliteit, ondanks dat ik erg van mijn iMac houd. Toen ik laatst bijna 4 uur onderweg was van Hasselt naar Den Bosch, had ik bijvoorbeeld in de trein heel goed kunnen werken aan mijn artikelen. Natuurlijk is het ook juist fijn om op dat soort momenten te ontspannen, maar het is ook fijn om daar zelf voor te kunnen kiezen i.p.v. het wel te moeten haha. Nu al zin in! Ben wel heel trots op mijzelf dat ik eerst heb geïnvesteerd in betere fotografie-apparatuur zodat ik betere kwaliteit kan leveren aan mijn bruidsparen, want een tweede full frame spiegelreflex kopen voelde bijvoorbeeld een beetje overdreven maar was wel echt zo nodig. Maar ik had braaf mijn inkomstenbelasting gedaan en een flinke meevaller, dus die laptop kan er gelukkig ook nog vanaf. Mijn doel voor dit jaar? In ieder geval al mijn kosten er uit kunnen halen. Dan ben ik al een tevreden mens, maar ik denk dat dat wel gaat lukken.

Misschien oogt het wat onprofessioneel omdat ik zoveel over geld praat wat betreft mijn bedrijf, maar ik denk dat het ook goed is om open kaart te spelen. Het is gewoon echt waar wat ze zeggen – je zal eerst moeten investeren en het gaat heus niet allemaal meteen van een leien dakje. En dat is helemaal prima, echt! Ik ben nog steeds blij dat ik mijn fotografie bedrijf gestart ben en het feit dat ik straks een laptop kan kopen omdat ik dat geld heb verdiend met het maken van foto’s maakt me eigenlijk juist heel trots!

Follow:

11 Comments

 1. April 1, 2018 / 11:24

  Ik zou ZO een print van je kopen, holy moly. Please do? Ik word gewoon zo vrolijk en geïnspireerd door je foto’s met schrijven, juist omdat jij de sfeer al zo goed vastlegt. En laat je trouwens niet gek maken door mensen die vinden dat het vreemd is om over geld en verdiensten te praten, want juist openheid (in alle vormen) creëert vertrouwen :)

  • Angélica
   Author
   April 4, 2018 / 15:45

   Ahhh zo lief, dankjewel! Dat doet me goed :)

 2. April 2, 2018 / 14:45

  Leuk om te zien! Ik wil ook nog zo’n harnas, maar dat wordt een dingetje voor mijn verjaardag, haha. En goed juist dat je over geld praat. Ik doe het ook steeds meer, juist om het taboe een beetje te doorbreken. En wat betreft experimenteren, hier precies hetzelfde. Al merk ik dat het als het eenmaal weer mooi weer wordt ook een stuk makkelijker is. Ik heb het idee dat ik dit altijd een beetje in de winter heb, die sleur haha. Ik kan dus niet wachten op warmer weer om sowieso weer meer buiten te zijn! <3

  • Angélica
   Author
   April 4, 2018 / 15:46

   Ja ik vind ‘m echt ideaal, wil niet meer zonder haha. Het is ook eigenlijk stom om er allemaal zo geheimzinnig over te doen, nergens voor nodig! Tenzij iemand dat gewoon graag wil natuurlijk, ieder z’n ding :)
   En ja ik heb ook echt zin in de lente!! Ik hoop dan ook meer geïnspireerd te worden ja :)

 3. April 3, 2018 / 10:16

  Wat een heerlijk overzichtje. Hopelijk gaat het qua pijn steeds beter. Ook al went het, fijn is het niet.

  • Angélica
   Author
   April 4, 2018 / 11:13

   Dankjewel! En ja, dat hoop ik ook :) Het is nog een beetje op en af voorlopig.

  • Angélica
   Author
   April 4, 2018 / 15:47

   Dankjewel! Ik hoop het ook, het gaat een beetje op en af nog steeds. Maar ja, komt wel weer goed!

 4. April 3, 2018 / 19:01

  Ja voor prints! Ik wil in mijn knutselkamer graag wat meer dingen hangen van andere creatievelingen, kwestie van ze te steunen. Van jou zou ik dolgraag een print willen kopen :D
  Oh en een blogpost over jouw camera’s zou ook eens fijn zijn :-) Ik vind je eerlijkheid over het ondernemen trouwens juist heel fijn.

  • Angélica
   Author
   April 4, 2018 / 11:12

   Ah leuk! Ik ga er nog eens over nadenken :)
   Ja ik wil sowieso binnenkort een artikel schrijven over mijn apparatuur, dat is ondertussen behoorlijk gegroeid haha :)

 5. April 4, 2018 / 14:58

  Je ‘zomerbroek’ ziet er echt zo leuk uit! Ik ben ook echt een drama met het kopen van een laptop. Alles moet zo goedkoop mogelijk maar ik moet er wel alles mee kunnen doen. Dus uiteindelijk zit ik nu nog steeds achter mijn pc die ontwikkeld is door dino’s.

  • Angélica
   Author
   April 4, 2018 / 15:48

   Hahaha dinopc! Ik heb gisteren mijn Macbook gekocht, ik heb al een jaar of 10 Mac en ik wil nooit meer terug! Het is een hele investering, maar ze zijn het wel zeker waard. Alleen ja, daar moet je dan wel weer even voor sparen haha.
   & Dankjewel, hij is van de Zara! Ik hoop dat ze dit jaar weer zo’n leuke collectie zomerbroekjes hebben :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?