Maandoverzicht Maart – Crisis

Terwijl ik dit tik is het nog niet het einde van de maand , maar moeten we nog een paar dagen. Maar we zitten in een absurde tijd, ik zit tijdelijk werkloos thuis en heb zeeën van tijd. Om nog maar niet te spreken over die thuisisolatie… Je begrijpt het – ik had alvast zin om aan deze post te beginnen.

Hoe kan er zoveel veranderen in een maand tijd? Aan het begin van de maand was er nog niks aan het handje, kwam Corona wel steeds dichterbij maar nog niet dichtbij genoeg. Ik vierde mijn verjaardag nog gezellig met vrienden, maar een paar dagen later werd het ineens menens…

Goed, het maandoverzicht, ik ga even per week beginnen dit keer! Een historische maand vraagt om een uitgebreid verslag. Ik wil dit natuurlijk ook voor mijzelf wel zo goed mogelijk vastleggen. Het lijkt me bijzonder om dit later terug te kunnen lezen. Hoe zou alles dan voelen?

Week 1

In het begin van de maand stuurde ik eindelijk mijn fotorolletjes op naar Carmencita Film Lab. Ondertussen zijn deze ontwikkelt en al binnen. Binnenkort ga ik ze plaatsen op mijn andere blog. Die van Berlijn staan er al op :)

Het zette me ook aan het denken – het was eigenlijk wel een duur grapje en zou ik zoiets ook niet zelf kunnen? Ik heb namelijk nog een hoop oude, volgeschoten rolletjes liggen waarvan ik echt niet weet wat er op staat, of er iets opstaat en of het dus de moeite waard is om ze te laten ontwikkelen. Na wat onderzoek bleek dat je best prima thuis foto’s kunt ontwikkelen, dus ik heb spullen gekocht en een scanner. Het lijkt me een perfect projectje voor in deze tijden! (Ik begin gewoon met zwartwit trouwens, dat is het makkelijkst.)

Ook maakte ik selfies. Iets wat ik veel ga doen deze maand, gezien ik uiteindelijk niemand anders meer mag fotograferen ;)

Hier het resultaat. Dat monsterablad had ik gekocht voor een shoot en heeft echt heel lang gestaan nog! Ik heb ‘m pas aan het einde van de maand weggegooid, dus ik denk dat het zeker 6 weken mooi is gebleven. Extreem lang!

Hier zie je trouwens meteen hoe verschillend de edits zijn (mijn huid op de rechter vind ik nou ook wel te grauw, maar goed) maar je ziet hier ook heel goed het verschil tussen mijn 2 lenzen. Links is de 35mm 1.8 en rechts de 85. Allebei geschoten op f2.0. Met de 85 kom ik, het onderwerp, veel meer los van de achtergrond. Ik vind dat dat zelf een mooi, dromerig effect geeft en probeer de 85mm ook steeds meer te gebruiken.

De vrijdag voor mijn verjaardag kwamen mijn ouders langs mijn werk! Ze wonen vrij ver weg maar moesten in de buurt zijn omdat mijn moeder iets op Marktplaats had gescoord, haha. Superleuk dat ze spontaan langskwamen :) Ik herinner me nog dat het hier al een beetje onrustig was wat betreft Corona. Mijn ouders hadden een weekendje weg geboekt in Nederland maar durfden het niet om te gaan.

& Nog steeds heel blij met mijn warme, vrolijke muur in de hal.

In het weekend ging ik met verschillende vrienden iets drinken voor mijn verjaardag. Lekker kleinschalig, maar wel intiem en gezellig! Achteraf gezien ben ik dus heel blij dat ik nog een beetje mijn verjaardag heb kunnen vieren. Ik kon me toch echt niet voorstellen dat dat over een week niet meer mogelijk zou zijn.

Week 2

Yay ik was jarig maandag, alweer 32 jaren jong ;) Vrienden kwamen gezellig langs voor een hysterisch confettifeestje, het was heel fijn!

& Dit is dus mijn gemiddelde lunch op het werk, haha. Gepocheerde eitjes, avocadospread, heerlijke yoghurt… dat zit wel snor.

Een random bloesemselfie (en heel charmant zie ik er niet uit, maar ach) en een mooie regenboog op het werk! Ik moest er een foto van maken met een bakje koffie, al was de koffie niet zo mooi geworden haha (zul je net zien he?)

Het voelde al een beetje gek om nog te werken. Er komen natuurlijk zoveel mensen in een koffietent, dus de kans op besmetting voelde wel aardig groot. We merkten al dat het rustiger werd, maar tegelijkertijd kwamen er dus ook heel veel mensen die moesten thuiswerken bij ons werken! Dat is dus niet helemaal de bedoeling he… (in het geval van Corona ;))

Gelukkig ging de maandelijkse Druksavond nog door! Het was ook nog eens druk, terwijl ze dat eigenlijk niet hadden verwacht. Een paar dagen later gingen ze dicht trouwens, dus het was nog net op de valreep. Gelukkig maar! Het afdrukken van een Toyobo-plaat is nog behoorlijk lastig trouwens, dus daar moet ik nog flink op oefenen. Helaas gaat dat voorlopig even niet gebeuren.

De dag er na ging ik nog boulderen met collega’s. We hebben even getwijfeld of we wel moesten gaan, maar besloten dat het wel kon. Dit was ook meteen mijn laatste dag op het werk, maar dat wist ik toen nog niet natuurlijk.

Het is je meid aan het werk ;)

Ik had die vrijdag nog een korte fotoshoot op kantoor. Ze hadden in het gebouw een heel fotogeniek restaurant, hopelijk een leuke plek om in de toekomst eens meer foto’s te maken. Ik sprak al met de serveerster over al het gedoe en was ook de enige in het restaurant. Ze wisten niet of ze open moesten blijven en we wisten eigenlijk allemaal niet meer zo goed wat we moesten doen…

Ik ga in het weekend nog naar mijn beste vriendin als een soort ‘afscheid’, want het wordt allemaal al steeds grimmiger. Geen idee of we elkaar eigenlijk nog wel mogen zien in de toekomst.

Week 3

Tjah, deze week wordt al een stuk minder spannend. Het is officieel dat de horeca dichtgaat dus ik zit ineens thuis zonder werk (en inkomen, vooralsnog). Ook mijn bruiloften in Mei en Juni beginnen nu toch wel spannend te worden of die doorgaan. Ook is dit doorgaans de tijd dat ik veel geboekt wordt, zo is Mei vaak een goede maand voor me. Helaas ligt dat nu dus helemaal op zijn gat. Ook mijn rijexamen (en lessen) is geannuleerd. Ik heb geen idee wanneer ik weer in een auto zit.

Ik voel me er kalm onder, want je kunt niks doen. Het is zinloos. Gelukkig heb ik een buffer en natuurlijk zou het zonde zijn om die op te maken aan zoiets als dit, ik koop er natuurlijk liever een mooie lens voor ofzo. Maar hey, ik heb die luxe wel en kan me dus permitteren om een paar weken thuis te zitten en te nietsen. Terwijl ik dit typ begin ik me wel een klein beetje nutteloos en schuldig te voelen…

Wel maak ik deze week een hoop foto’s! Ik ga nog elke dag op tijd en met gepaste afstand naar buiten. Ik verbaas me wel hoe verschrikkelijk druk het in de polder is in de middag. Het is natuurlijk ook supermooi weer, wat bijna een soort beproeving is.

Hoe mijn dagen er uit zien deze week – het huis op z’n kop voor een fotoshoot, puzzelen en facetimen met vriendinnen en wandelen in de polder. Ik ben weer met hardlopen begonnen en probeer zo goed als het kan te sporten in mijn kleine appartementje. Dat is nog een hele beproeving kan ik je zeggen, maar ik heb me voorgenomen om elke dag zeker een half uur goed te bewegen. Ook wil ik drie nuttige dingen doen per dag, het liefst opgedeeld in: sporten, huishouden en werk. Dat kan dus zijn hardlopen, yoga, stofzuigen, bloggen, foto’s maken ;)

Tot nu toe gaat het goed!

Selfies maken, koekjes bakken, daar weer foto’s van maken… tjah. Heb me wel voorgenomen om deze gekke tijd zoveel mogelijk vast te leggen.

Elke dag lijkt voorbij te vliegen, ook al doe ik helemaal niet zoveel. Een beetje sporten, in huis rommelen, wat bakken, een keertje stofzuigen… en de dag is alweer voorbij. Oeps! Ik lijk er bijna te goed in te zijn…

Week 4

Vroeger deed ik bijna elke dag boodschappen. Ik ben zo’n persoon die graag pas op de dag zelf beslist wat ze gaat eten. Maar dat is nou niet zo handig natuurlijk, dus ik doe elke maandagochtend mijn weekboodschappen. Door die weekboodschappen ligt mijn vriezer ook vol trouwens, want ik kook ineens veel meer en de groentes kunnen ook niet altijd zo lang bewaard blijven.

Maar die boodschappen voelen echt als een uitje! Ik zet een wekker en ging de avond er voor ook echt met voorpret naar bed… erg toch? Ik had hier ook nog 3 totebags en een backpack (wel een kleine, maar toch) helemaal vol met spullen. Voelde me echt een hamsteraar haha.

Verder probeer ik een beetje routine te houden en blijf ik 3x per week sporten (intensief sporten dus, incl. zweet haha). Tussendoor wandel ik elke dag en doe ik af en toe yoga. Het is iets…

Ik woon nou echt aan mijn eettafel/bureau en ik probeer elke dag weer elk plekje in de zon op te zoeken. Absurd eigenlijk he, dat het al 2 weken lang bijna elke dag supermooi weer is? Het voelt als een cadeautje, want zo kan ik lekker op mijn balkonnetje zitten buiten. Ik heb een woordzoeker gekocht toen ik na het hardlopen langs een Boekenvoordeel kwam en echt, best 1.79 euro ever spent. Ik heb ook een legpuzzel maar daar heb ik helemaaaaal geen geduld voor. Deze boekjes zijn heerlijk om je hoofd leeg te maken!

& Ik maakte een selfie omdat ik eindelijk eens mascara had opgedaan, haha. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar gezien ik alleen ben en ook nog eens niet hoef te werken, heb ik elke dag een makkelijke broek aan en een grote trui. Dat was het. Als ik weer mag gaan werken ga ik wel weer mijn haar verven ;)

Ik ben deze dag erg blij met een natuurgebied om de hoek. Het is er nog steeds best druk, maar ik ga elke ochtend wandelen en dan is het nog een stuk rustiger dan in de middag.

Verder: veel Facetimen met vrienden (en oma!), wat natuurlijk niet hetzelfde is als real life maar eigenlijk wel best dicht in de buurt komt!

& Mijn moeder appt me dus bijna elke dag om te vragen of ik al aan het schoonmaken ben. Het is een soort running gag geworden ondertussen. Toevallig heb ik vandaag mijn balkon opgeruimd en schoongemaakt en heb ik verder alleen de standaard klusjes gedaan.

Ik ben nog niet aan een lenteschoonmaak begonnen, jij wel?

Zelfportretjes, laten inspireren door dat zonnetje wat steeds zo fijn naar binnen schijnt.

Ik kreeg ook leuke post, namelijk de Flair. Merel van Net Thuis stond er in met een foto die ik had gemaakt. Superleuk om dat terug te zien :) En gezien ik natuurlijk toch de hele dag thuis zit, vond ik het een leuk moment om even er iets leuks van proberen te maken, haha.Nou, dat was de maand alweer. Mijn afgelopen twee weken waren niet bepaald boeiend en om eerlijk te zijn had ik gehoopt een stuk productiever te zijn geweest, maar helaas. Nou zijn het rare tijden en ben ik al lang blij dat ik er rustig onder ben en mijn dagen wel doorkom. Dat lijkt me voldoende voor nu :)

Aan de andere kant ben ik nu al blij met de foto’s die ik heb gemaakt, vind ik het leuk om weer te bakken, om elke dag te kunnen genieten van het zonnetje, om elke dag fijn in de polder te kunnen bewegen, om de lente in bloei te zien en om de simpele dingen als woordzoekers. Wel werkt het voor mij goed om enigszins productief te blijven, dus ik maak braaf elke week een planning. Maar het is ook wel eens lekker om niet zoveel te doen op een dag en om dan geen schuldgevoel te hebben. Dat had ik anders wel heel erg, maar nu denk ik, ach, morgen weer een dag, of een hele week, of een maand, of langer! Who knows? Tijd zat!

Op dit soort dagen ben ik me erg bewust van mijn privilege en dat ik het me kan veroorloven om ook een paar maanden thuis te zitten zonder inkomen. Natuurlijk wil ik graag weer aan de slag, helemaal als fotograaf zijnde! Ook was ik met allerlei dingen gestart en had ik eind deze maand mijn rijexamen. Dat ligt nu allemaal stil. Eindelijk had ik het idee om lekker op weg te zijn en ineens valt dat allemaal stil. Moet ik straks weer opnieuw beginnen. Dat is wel even slikken.

Maar op dit moment doe je er niks aan. Ik laat het los en probeer nu nog meer te genieten van de kleine dingen in het leven. Niets is vanzelfsprekend. Ik neem mijn petje af voor de mensen met een vitaal beroep, de mensen in de zorg die aan de frontlinie staan. Het enige wat ik nog kan doen is thuisblijven en me proberen niet té nutteloos te voelen.

Langzaam maar zeker probeer ik ook een beetje te brainstormen wat ik wil gaan doen met mijn bedrijf. Prints verkopen? Presets maken? Een cursus opstarten? Het kan allemaal! Maar ik geloof er ook heilig in dat je die dingen sowieso moet willen en niet alleen omdat er nu een crisis is. Dus dat komt wel, als de tijd juist is :)

Wat een post! Maar ik ben heel benieuwd naar hoe jullie deze maand hebben ervaren. Ik hoop dat mensen weer hun blog afstoffen en weer lekker aan het schrijven gaan, zou leuk zijn!


P.S. Ik schreef een lekker old school postje over mijn favoriete, rustgevende Youtubekanalen.

P.P.S. Tips voor kanalen, podcasts, series etc. hoor ik graag! :)

Follow:

6 Comments

 1. Lydia
  March 28, 2020 / 17:02

  Wat leuk om een Maximusbiertje in het wild te zien!

  Qua je fotografie, doe je ook aan cadeaubonnen eigenlijk?

  • Angélica
   Author
   March 28, 2020 / 19:53

   Ha ja grappig he? Die had ik bij de Hema gehaald, daar hebben ze een paar speciaalbiertjes altijd :)

   & Goeie, die heb ik wel eens gemaakt maar heb ze niet standaard ‘liggen’ (zij het digitaal). Wellicht kan ik daar morgen eens mee aan de slag :)

 2. March 29, 2020 / 12:09

  Yay, te vroege maandoverzichten! Zat er serieus over te denken om de mijne ook maar vast te beginnen vandaag, haha. En inderdaad wát een maand. Lijkt me super gek voor jou dat je ineens thuis zit en niks te doen hebt! Mijn weekenden voelen al eeuwig (met koffie halen bij de lokale to go als enige uitje) maar ben zo dankbaar dat ik doordeweeks gewoon aan de slag kan!

  Als je nog diensten wil aanbieden als fotoboekmaker, dan huren mensen je wellicht graag in ;) Inclusief ondergetekende. En ik hoop ook dat iedereen zijn/haar blog weer afstoft, alhoewel er veel mensen net als ik juist een beetje blog-blokkade voelt door dit alles. Well, we hebben nog 2 maanden dus wie weet hihi. Sterkte!

  • Angélica
   Author
   March 30, 2020 / 17:10

   Jaaa ben benieuwd naar die van jou ook! Want dat moet ook wel gek zijn zo, eindelijk thuis maar dan niemand echt kunnen zien… stom :(

   En fotoboeken is een goeie, ik ga me er eens in verdiepen allemaal. Hoop dat idd er meer mensen lekker gaan bloggen :D Ik heb eigenlijk ook nog wel wat posts open staan voor op mijn portfolioblog, maar heb daar ook nog niet veel zin in gehad, oepsie… maar we hebben nog tijd genoeg inderdaad haha.

   Thanks, jij ook!

 3. April 4, 2020 / 20:33

  Ik ben wat laat maar ik heb ineens je blog weer ontdekt :D Nog gefeliciteerd met je verjaardag (die nu wel alweer heel lang geleden is, maar toch!) en super fijn dat je hem nog hebt kunnen vieren. Ik ben maandag jarig en baal wel een beetje dat ik geen taartje kan eten met m’n ouders of vriendinnen. Voor de rest vind ik het eigenlijk helemaal niet zo erg, die quarantaine maar ik heb dan ook wel nog het geluk dat ik nog kan werken en centjes verdien. Dat zou me anders wel heel veel stress bezorgen. Ik kan mezelf super goed bezig houden in m’n eentje en ik zit natuurlijk met m’n vriend in quarantaine en dat is eigenlijk ook heel fijn, zoveel qualitytime.
  Dat van de supermarkt, dat vind ik dus heel herkenbaar. Wij gaan sowieso maar 1 keer per week en ik kijk daar ook altijd naar uit (voel me dan ook wel een beetje duf ofzo, niemand in mijn omgeving snapt dat :p)! Alleen jammer dat mijn vriend nu alleen ‘moet’ gaan (wij krijgen een baby en hij wil niet dat ik te vaak buiten kom, ook al is de kleine blijkbaar super veilig in m’n buik, hihi).
  Dit is al een heel lange reactie ondertussen. Ik hoop dat je de komende weken ook nog een fijne tijd hebt zo met jezelf :) Het leest alleszins wel alsof je goed voor jezelf zorgt!

  • Angélica
   Author
   April 6, 2020 / 12:25

   Ha wat leuk dat je reageert! En wat fijn om te horen dat er nog iemand anders is die de quarantaine vooralsnog ook niet zo erg vind… ik vermaak me eigenlijk ook heel goed alleen :) Het lijkt me wel spannend om nu zwanger te zijn, ervaar jij dat ook of valt het je wel mee? :)

   En wat betreft de supermarkt – ja, heerlijk! Ben vanochtend weer geweest, hoogtepuntje van mijn week hoor haha :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?