Maandoverzicht Juni

Ha, hallo! Het is weer tijd voor een maandoverzicht. Ik ga niet liegen – ik ben een beetje in dubio wat ik met deze blog moet. Ik heb hier vele jaren met liefde op geblogd en geschreven over mijn reizen/vakanties. Ik ga het dan ook absoluut niet verwijderen, maar zoals je wellicht heb gemerkt schrijf ik steeds meer op de blog op mijn portfolio site. Met vooral een simpele reden – ik schrijf daar over mijn foto’s en opdrachten, omdat dat relevant is voor die site. Zo kunnen potentiële klanten een beetje zien waar ze aan toe zijn, of wat ik verder nog allemaal fotografeer. En het is goed voor de SEO/zichtbaarheid van mijn website, ook een belangrijke reden! Volgens mij is hier bloggen daar ook goed voor, want het is uiteindelijk hetzelfde domein, maar ik vind het wel een heel stuk netter staan als het daar in dezelfde layout staat, zonder gekke oude posts.

Dus voorlopig toch nog de maandoverzichten hier, omdat ik het voor op mijn portfoliosite misschien toch iets té persoonlijk vind. Maar het is eigenlijk wel een beetje suf zo. Aan de andere kant plaats ik alles handmatig op mijn Bloglovin, dus of het zoveel voor jullie uitmaakt weet ik eigenlijk niet. Alleen de layout is anders, misschien? Of zouden de maandoverzichten ook juist wel op mijn ‘professionele’ site kunnen, juist omdat het het persoonlijk maakt misschien?

Okee, over op de orde van de dag – de maand Juni! Ik heb eigenlijk niet zoveel boeiends gedaan deze maand, dat is ook wel te zien aan de foto’s. Mijn hoogtepunten – het mooie weer, vele wandelingen door de polder, het zien van een meteoor (wie zag ‘m ook?), een superleuk kastje scoren bij de kringloop en planten.

In de zomer vliegen er altijd luchtballonnen over mijn huis, zo leuk! En veel klaprozen nu he. Ik vind klaprozen echt zo mooi, wil al heel lang een tattoo van een klaproos. Misschien ooit!

Jaahaaa klaprozen, liefde!

Met mijn nieuwe telefoon maak ik de hele tijd foto’s van van alles en nog wat. Dus ook mijn koffie’s. Ben echt nog elke dag zo blij met mijn iPhone X! (Okee, de wekker functioneert niet altijd, dat is wel vervelend… maar verder! ;))

Het was eindelijk weer eens tijd voor de maandelijkse druk(s)avond (een vriendin van me had heel serieus ‘drugsavond’ in haar agenda gezet, gieren!). Ik heb besloten om voor al mijn planten een portretje te maken. Dit is Sidonia de stippenbegonia. Knap is ze he? Ze laat trouwens wel allemaal blaadjes vallen, ik denk omdat ik allemaal gesproeid heb en daar houden de stippenbegonia’s blijkbaar niet van! Oeps… hopelijk komt het nog goed. Mijn planten gaan echt slecht, normaal gaan ze in de zomer als een speer.

plantenwinkel oerwoud den bosch
Over planten gesproken… ik fotografeerde ook een Stekjescursus in Oerwoud. Na afloop kreeg ik ook nog een paar stekjes mee, deze leven nog haha. Gelukkig!

Mijn dierbare kringloopvondst! Ik heb er alleen nog niet echt ruimte voor in mijn huisje. Ik wil een paar dingen veranderen in mijn huis (andere tafels, stoelen EN bank) maar vooral het weghalen van oude spullen is tot nu toe mijn grootste struggle. Binnenkort maar eens dingen op gratis-af-te-halen-sites zetten.

Ik fietste naar een vriendin die nu ergens in één of ander gehucht buiten de stad woont. Maar eerlijk? Het is er wel echt prachtig! En ze heeft echt een hilarische kat, die altijd heel boos kijkt. Ze heet dan ook Snode. & Ja heel saai maar meer koffiefoto’s.

Nog een foto uit haar mooie tuin & mijn fietstochtje er heen. Het was een kilometer of 16 fietsen, een aardig eindje dus. Het was ook nog eens bloedheet, maar wel een prachtige dag om te fietsen!

Niet persé een spannende foto, maar ergens halverwege de maand ging ik op een warme zomerdag naar ChipClean bij Nijmegen. Iets wat ik al heeeel lang wilde doen. Ik heb mijn 2 camera’s laten reinigen en de lenzen laten kalibreren. Ik denk dat mijn grootste frustratie & angst tijdens het fotograferen toch wel de scherpte is. Als je lenzen niet goed zijn afgesteld, kun je dus snel scherpte verliezen omdat de lens telkens net naast jouw focuspunt focust. Ik schiet veel met lage diafragma’s en dan is dit extra irritant, want dan is net niet scherp gewoon echt niet scherp. Dit is weer een zorg minder dus! && Een stekje van de stekjesworkshop!

Diezelfde dag nog sprong ik nog een keer in de trein, dit keer naar Utrecht voor een gesprek met een bruidspaar. Ze wonen in een prachtige buurt!

En later die week fotografeerde ik een bruiloft bij Vlaardingen. Dit was echt een prachtige locatie! Meer over deze bruiloft binnenkort op mijn andere blog ;)


Okee, hier alvast een kleine sneak preview dan ;)

Ik voel me echt bejaard nu ik dit zo typ, maar ik ga dus heel graag wandelen in de polder. Deze zit vlakbij mijn huis en is ideaal voor een rondje. Daar lopen dus ook veel teckels rond, pluspuntje weer ;)
Ik zag aan het einde van de maand op dat pad links een meteoor! Ik liep daar in de avond, het was nog licht. En ineens zie ik in mijn ooghoek een soort vuurbal voorbij schieten. En ineens was het weg! Ik denk dat als het donker was geweest, de lucht echt goed had opgelicht. Het was bij daglicht nog supergoed te zien! Eerst dacht ik dat het misschien een vliegtuig was neergestort, maar het bleek dus een meteoor te zijn. Heel bijzonder!

Het was eindelijk een beetje zomer deze maand! Ik zwom een beetje en at vak op mijn balkon.

Dit was zo’n fijne dag! Na het werken op een zaterdag, ging ik met vrienden een pizza eten aan het water. Daarna naar het museum want er was een open avond en daarna nog een drankje doen, terwijl het superwarm was. Heerlijke zomeravond!
& Deze foto’s zijn dus gemaakt met mijn telefoon. Sta nog steeds versteld van de kwaliteit! Alle foto’s, behalve de foto van het bruidspaar met klaproos, zijn gemaakt met mijn telefoon. Wat een upgrade!

Pizza & musea :)

En ik sluit even af met een hele kneuterige – mijn nieuwe obsessie, namelijk oorbellen haha. Vroeger had ik in elk oor 6 gaatjes, maar toen ik ging werken in de horeca en ze uit moesten, heb ik ze gewoon niet meer in gedaan. Had namelijk bijna alleen maar ringetjes, en ik had die avond weer aan de levende lijve ondervonden hoe GRUWELIJK irritant te zijn. Ben echt uren bezig geweest, maar het moest lukken!
Ik doe nooit meer oorbellen in omdat ik het vergeet en ik er ook niet fijn mee kan slapen. Toen heb ik uit nieuwsgierigheid geprobeerd of ik nog wat kon doorprikken en wat bleek? 8 van de 12 gaatjes waren nog door te prikken. Ik was al fan van die minimalistische sieraden trend, maar nu helemaal. Heb er wellicht iets teveel geld aan uitgegeven haha.
Analoge foto’s in Italië, deel 1
Analoge foto’s in Italië, deel 2
– De fotoshoot met Linda
View this post on Instagram

Nadat ik gisteren nog de hele dag heb gestaard naar mijn 'nieuwe' foto's besloot ik dat het wel een leuk idee was om de hele week analoge foto's te plaatsen. ⠀⠀ ⠀⠀ Deze is één van mijn favorieten, zo zacht, met net het juiste beetje imperfectie door het lichtlek en het pluisje (wat op elke foto van dat rolletje bleek te zitten, oeps!). ⠀⠀ ⠀⠀ Mijn hele instagram grid gaat wel naar de knoppen zo met die randjes, maar ach, is dat uiteindelijk echt belangrijk? Ik deel liever wat ik gewoon wil delen 🌿⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ #carmencitafilmlab #kodakportra400 #portra400 #filmisnotdead #believeinfilm #filmshooters #filmfeed #kodak #kodak_photo #kodakprofessional #filmcommunity #filmphotography #analogphotography⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Eigenlijk ben ik nog lang niet klaar met het delen van mijn analoge foto's, dus ik blijf lekker doorgaan ;)Die zwarte randen zijn wel erg dramatisch en misschien wel een beetje overkill, maar ik houd er wel van. Op de kunstacademie was ik al van veel zwart en drama. Dat is dus duidelijk nog niks veranderd.⠀⠀ Ik heb trouwens weer een blogje geschreven met nog meer analoge foto's van deze vakantie! Link in bio :)⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀#carmencitafilmlab #kodakportra400 #portra400 #filmisnotdead #believeinfilm #filmshooters #filmfeed #kodak #kodak_photo #kodakprofessional #filmcommunity #filmphotography #analogphotography #cinqueterre #italy #riomaggiore #thevisualscollective #roamtheplanet #featurepalette #theglobewanderer #dametraveler #passionpassport⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Op jullie trouwdag zet ik jullie het liefst tussen de bloemen terwijl ik ontzettend flauwe grappen maak. ⠀ Mocht je dit toevallig héél leuk lijken – ik heb dit jaar nog wat plekjes vrij. Ook neem ik boekingen aan voor 2020. Maar voor flauwe grapjes heb ik al-tijd tijd. 🤓 ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #indiewedding #weddingphotography #intimatewedding #junebugweddings #loveintentionally #togetherweroam #photographysouls #makeportraits #portraitmood #thatsdarling #belovedstories #weddinginspiration #trouwfotograaf #trouweninhetbos #soloverly #brideinspo #rockmywedding #trouwenin2019 #trouwenin2020 #loveauthentic #photobugcommunity⁣⠀ #heyheyhellomay #belovedstories #radlovestories #realwedding #verloofd #verliefd #couplegoals #lovephotography ⁣⠀⠀ ⠀ ⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Deze foto heb ik al dagen klaarstaan om te posten, maar heb werkelijk geen idee wat ik er bij moet zetten. Dan maar een klein verhaaltje over deze week – morgen mijn tweede bruiloft dit jaar! Vanaf nu heb ik er elke maand wel 1 (of meer). Gisteren heb ik mijn camera's & lenzen helemaal laten schoonmaken en mijn lenzen laten kalibreren. Dat bleek vooral bij de 85mm op de foto hoognodig 😅 Morgen wordt het nog een hele tocht om op de plek van bestemming te komen met het ov, dus na een half jaar uitstellen moet het er nu toch echt van gaan komen denk ik – rijlessen. Maar ik kan niet kiezen uit al die rijscholen, help! Heeft er iemand tips? Ok dat was mijn verhaaltje. Fijne avond ✨⠀ ⠀ Foto @emmydefotograaf⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Summer in the city 🌿🌿🌿

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on


Terwijl ik dit typ zitten we alweer een week in Juli. Ik heb net een weekje ‘vakantie’ achter de rug. Ik had namelijk een week vakantie opgenomen bij mijn koffietent. Maar vakantie is eigenlijk een groot woord – ik heb namelijk 36 uur in mijn bedrijf gestoken! Ook heb ik daarnaast genoten van het heerlijke weer met vriendinnen en picknicks. Mijn doel voor Juli is om gewoon zo door te gaan. Okee, geen 36 uur per week aan mijn bedrijf werken, maar toch zeker wel aan de bak. Ik moet nog bruiloften afleveren, instagram beter gaan bijhouden, blog-posts schrijven, Facebook! Het houdt niet op… maar dat geeft niet, dat vind ik leuk. Ik ga proberen om nu 1x per week echt een wat langere dag er aan te werken. Eerst deed ik het heel verspreid, ging ik eerst sporten, mijn huis poetsen, etc. Uiteindelijk werkte ik dan nog een keer 2 uurtjes. Maar laatst zat ik in een koffietentje van 11 tot 5 en ging ik daarna sporten. Dat was echt fijn, voelde wat meer als een werkdag.

Ik ben absoluut geen ochtendmens, ik kom zo moeilijk op gang in de ochtend. Maar ik moet echt, echt meer structuur gaan regelen. Zo ga ik uiteindelijk ook meer uit mijn bedrijf halen. Meer focus!

& Misschien is het weer een keer tijd voor een solo-vakantie? De laatste keer was… ik denk alweer bijna 2 jaar geleden?!

Follow:
Share:

2 Comments

  1. July 7, 2019 / 19:50

    Pfoe, ik kan nog steeds wegzwijmelen bij jouw foto’s. Niet normaal zeg. En je maandoverzichten zijn ook zo lekker knus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?