Maandoverzicht Juni – Over Spannende Dingen Doen

Deze Juni was een beetje een gekke Juni. Ik kwam net terug van een vakantie waar ik best naar toe had geleefd (en getraind!) en het duurde echt even voordat ik mijn draai weer had gevonden toen ik thuis kwam. Ik voelde weinig motivatie om dingen te gaan doen en het warme weer hielp ook niet mee. Uiteindelijk kwam dat zeker weer terug en toen heb ik als een soort machine mijn hele Schotlandverslag (lees: levensverhaal) in een week op de blog geknald. Ook deed ik deze maand één van de spannendste dingen die ik ooit heb gedaan… maar daarover later meer ;) En heb ik trouwens ook nog eventjes een nieuwe vakantie geboekt…

Even een waarschuwing – het is echt een enorme update geworden met veel foto’s maar ook heel veel woorden. Ik had blijkbaar heel veel te vertellen?


Deze maand was ik weer eens heel saai gewoon in Nederland. Ik had genoeg andere dingen te doen, dus ik besloot voorlopig geen vakantie te plannen. Nou mijn grote ding van Juni achter de rug is vind ik het weer eens tijd om te kijken naar vakanties voor in het najaar! Ik heb een paar dingen op mijn lijstje: Riga, Krakau en Montenegro. Ik wil misschien wat langer weg en zit te denken aan een kleine trip door Oost-Europa. Maar om te beginnen met een city trip lijkt me ook wel weer wat! Dus als iemand nog tips heeft… ik houd me aanbevolen. Dit blog is immers nog steeds officieel een reisblog, dus het wordt wel weer eens tijd om wat reizen in te halen. Ik zal in de zomermaanden waarschijnlijk ook behoorlijk wat extra moeten werken, dus het lijkt me wel fijn om een vakantie in het vooruitzicht te hebben.

Oh ja, ik ga trouwens wel eind Juli met vrienden op vakantie. Een roadtrip naar Slovenië! Dit stond al een tijdje op de planning, maar het kwam er maar niet echt van. Maar we hebben het toch nog halsoverkop echt daadwerkelijk gepland. Zin in! Sinds ik met tijdens mijn Interrailtrip naar Ljubljana ging wist ik zeker dat ik terug moest naar Slovenië, wat een mooi land! Ik ben echt heel benieuwd en hoop natuurlijk thuis te komen met mooie foto’s van turquoise meren en epische bergen.

Oh ja, dat hele spannende dus waarmee ik jullie lekker maakte… dat was het fotograferen van mijn eerste bruiloft! Oplettende lezers hadden dit natuurlijk allang door – ik vertelde eerder al hoe spannend ik het vond. En spannend was het zeker! Ik denk dat ik de drie nachten voor de bruiloft nauwelijks sliep, de allerlaatste ging ik echt wel kapot van de zenuwen hoor. Het is lang geleden dat ik ergens zó zenuwachtig voor geweest ben, wow. Op de dag zelf was ik trouwens een koele kikker, want nou ja, nou was het allemaal aan het gebeuren en kon ik er toch niks meer aan veranderen of beter voorbereiden. Het was zoals het was. Grappig hoe dat werkt he? Je moet het maar gewoon loslaten en je ding doen.

Overigens bleek het ook best wel leuk en word ik best wel blij als ik de foto’s aan het bewerken ben! Ik heb vele jaren getwijfeld of ik zoiets zou doen en heb altijd alle verzoekjes afgeslagen omdat ik het veel te eng vond. Iemands grote dag, wat als je nou alles verpest? Veel te veel druk! Maar het bleek juist heel leuk en Florine & Thijs bleken het perfecte eerste stel om te fotograferen. Wat een leuke mensen, wat een lieve familie, wat een mooie dag! Ik denk dat ik zelfs wel een beetje trots ben?
Iets wat ik niet zo snel (lees: nooit) zeg! Wat een dankbaar werk ook – ik kreeg echt zulke lieve, overweldigende reacties. Ik denk dat ik eindelijk begrijp waarom mensen dit doen! Het is wel erg stressvol, maar ook ontzettend dankbaar.

Vorige week plaatste ik al een post met meer foto’s, dus kijk vooral daar nog even als je die gemist hebt. Ik wil dit zeker vaker gaan doen (sterker nog, in September mag ik weer!) en ga me waarschijnlijk ook, na al die vele jaren twijfelen, inschrijven bij de KVK! Ik ben altijd enorm afgeschrikt door de vele verhalen en moeilijke regeltjes, maar ik denk dat het wel loont. In alle eerlijkheid wil ik ook gewoon echt niet de rest van mijn leven barista blijven, dus de eerste stappen moeten gezet worden! Dus ja, zeg het voort! ;)

Over dat KVK-gebeuren – ik vroeg in een Facebookgroep met ondernemende vrouwen iets over bedrijfsnamen. Ik nam het woord ‘bedrijfje’ in de mond (nou ja, in de vingers dan) en werd behoorlijk afgekat – “Ik zou maar geen bedrijf beginnen als je het woord ‘bedrijfje’ gebruik, hahahaha.” Dat soort dingen. Ik werd hier eigenlijk behoorlijk boos van, want 1. mag ik lekker even zelf bepalen of ik een bedrijf ga starten of niet en hoe ik praat? en 2. wow kunnen we dat ook even op een normale manier zeggen? Ik ben het er mee eens dat het woord ‘bedrijfje’ natuurlijk niet goed overkomt. Je lijkt onzeker en het is een ding wat veel vrouwen doen, een man hoor je dat nooit zeggen natuurlijk. Maar ik denk ook dat vrouwen dat zeggen omdat we nou eenmaal in een maatschappij op zijn gegroeid waarin alles wat we doen minder serieus genomen wordt. Dat ik daar dan persoonlijk zo voor afgekat word vond ik erg storend en hypocriet zelfs. Als je wil dat we serieus genomen worden helpt elkaar afkatten niet, onderbouwende kritiek wèl! Maar meteen iemand ‘shamen’ voor het gebruik van een verkleinwoord wat slecht zou zijn voor de vrouw vind ik alles behalve behulpzaam.

Ik had hier overigens een heel lang stuk over geschreven, maar aangezien ik simpelweg veel beter ben met beelden dan met woorden heb ik het maar weer verwijderd. Zo interessant was het ook niet hoor. Normaal zou ik zoiets als dit ook niet zomaar op mijn blog plaatsen, want misschien heb ik wel iets net verkeerd verwoord of vind iemand dat ik overdrijf of klink ik nou als een zeurderige feminist met okselhaar, je weet het wel. Maar ik wilde graag persoonlijker gaan bloggen en daar hoort dit ook bij!

Toevallig vond ik niet veel later een goede quote die precies beschrijft wat ik bedoel:

Okee, terug naar leukere dingen!

Zoals een nieuwe layout! Hij is al een paar weken online en het kan best wel zijn dat je het helemaal niet gezien hebt, want het verschil is niet heel groot. Of ja, ik vind zelf het verschil heel groot, maar de kleuren, opzet en logo zijn vrijwel hetzelfde. Ik wilde eigenlijk graag meer een soort ‘magazine’ layout, maar heb voorlopig toch maar weer gekozen voor een klassieke bloglayout. Wat heb ik verschrikkelijk lang gezocht zeg. Maar deze vind ik mooi!

Ik kocht een nieuwe fiets bij de kringloop! Een retro racefiets stond echt al heel lang op mijn verlanglijstje, maar omdat er stiekem nog wel wat dingen bij komen kijken durfde ik er niet zomaar 1 te kopen. Ik heb er totaaaaaal geen verstand van en werd altijd een beetje afgeschrikt door dingen als frame-hoogte enzo. Op Marktplaats zag ik eigenlijk nooit echt een (betaalbare!) racefiets in de stad en het werd eigenlijk steeds minder een prioriteit. Maar ik wilde er nog wel graag 1, want mijn fiets van de basisschool takelt ook af en laten we eerlijk zijn – een retro racefiets is natuurlijk wel de hipsterdroom, toch?

De fietsen die ik altijd bij de kringloop zag waren veel te groot, maar deze leek precies mijn maat te zijn. Ik had een paar instructies gekregen van een vriendin waar ik op moest letten, zodat ik kon inschatten of ie de juiste grootte was. Het leek te kloppen en al snel dacht ik – deze is van mij! Volgende week gaat een vriend me helpen met een paar klusjes, zoals het vervangen van het stuurlint en het goed afstellen van de fiets. Waarschijnlijk komen er ook normale trappers op. Ik heb er al een paar rondjes op gefietst en wat is het heerlijk! Zoveel sneller en makkelijker dan met mijn oude, normale fiets. Natuurlijk is een echte, moderne racefiets van carbon nog vele malen sneller maar voor mij is dit al een wereld van verschil!

Mijn Facebook pagina behaalde 100 likes! Zo leuk! Dit kwam natuurlijk ook doordat ik wat foto’s van de bruiloft plaatste en daardoor nog wat vrienden en familie van het bruidspaar mijn pagina vonden. Alsnog leuk. Dit zette me wel aan het denken, want deze mensen komen natuurlijk helemaal niet op mijn blog af maar op de foto’s. Misschien moet ik toch maar een aparte pagina voor mijn fotografie van maken? Maar met een naam of mijn eigen naam?


Verder maakte ik schijnbaar heel veel foto’s van bloemen en planten deze maand, dus hier komen er even een paar:

Het het warme weer begin deze maand dronk ik liters ijskoffie. Mijn recept? Veel ijsblokjes, kokosmelk en een dubbele espresso. Supersimpel!

Ik heb 1 giga Pilea die ondertussen al voor heel wat stekjes heeft gezorgd. Denk dat ik er wel 20 uit heb gehaald!

Klaprozen en zwarte stokrozen, prachtig!

Instagrammer in actie ;)

Mijn giga Monstera wordt gewoon… bijna letterlijk een monster! Met het warme weer leek ie welk elke dag groter te worden!

Over monsters gesproken… haha nee, knap is ie misschien niet maar wat een heerlijk snuitje heeft deze poes van een vriendin! Ik vind het eigenlijk wel schattig? & Van PonyPeople kreeg ik een leuke pin. Waar zal ik em opspelden?

Avondwandelingen – goede quotes & mijn lievelingsmuurschildering in de stad.

Ik had ein-de-lijk mijn eerste smoothiebowl ooit! Heb ik nou mijn hipsterdiploma? We zaten in Oerwoud, een prachtige winkel.

Zoals je wel ziet had ik echt een heel spannende maand. Nou ja, de bruiloft fotograferen was wel echt heel spannend, maar verder? Niks spannends aan. Maar daar is ook helemaal niks mis mee, het was een heel goede maand :)

– Ik schreef maar liefst een verslag in drie delen over het lopen van de West Highland Way. Ik kreeg er ontzettend veel leuke reacties op en vond ze ook heel leuk om te schrijven! Hier lees je deel 1/deel 2/deel 3
– In Maart hield ik een photoshoot winactie, de verliezers mochten voor een zacht prijsje een photoshoot doen. Djana en Tjalling waren de eersten die ik fotografeerde.
– Een stukje over misschien wel de mooiste botanische tuin die ik ooit bezocht!
– Ook liet ik nog een hoop foto’s zien van de bruiloft van Florine & Thijs, waar ook superleuke reacties op kwamen. Dank jullie wel nog!

Dit is misschien wel het langste maandverslag wat ik ooit heb geschreven, haha. Wat een lappen tekst! Maar zoals ik al eerder zei – het was echt een goede maand. Ik heb het idee dat ik grote stappen heb gezet en goed op weg ben. In Juli hoop ik dat zelfde gevoel vast te houden en aan het werk te gaan. Ook kijk ik erg uit naar de vakantie aan het einde van de maand! Verder zal ik 5 lange dagen per week moeten koffie zetten, dus ik ga mijn best doen om elke donderdag een artikel te schrijven maar kan helaas niks beloven!

Tabee!

Follow:

8 Comments

 1. sarie_gamgee
  July 2, 2017 / 11:59

  Just so you know, Google Translate gives you a motorbike instead of that bicycle! Thank goodness for the pictures, though I could picture you on top of a classy scooter! (lovely bicycle!bike, btw, though is it difficult to ride a bike with such narrow wheels/tyres?)

  I need to see if translating this to English would it make it easier to read because I didn’t understand a thing about the chamber of commerce thing… but nevermind, that wedding looks so quintassentially Dutch and your pictures made me smile! I’m no photography expert but the colours make the whole thing look so warm, familiar and inviting, and that’s lovely :) I’m lucky I don’t plan to get married, because if I did I’d have to book you and pay for your trip to Mallorca, Barcelona or wherever I would get married and that would make you a pricey wedding photographer! ;)

  In any case, congratulations on the job and hopefully you’ll get booked to shoot more weddings in the future! (I’m sure you will!)

  • Angélica
   Author
   July 2, 2017 / 21:30

   Haha a motorbike, that’s pretty cool! No it’s not really difficult to bike with such narrow tyres, it’s actually quite fast and easy. I am careful with the brakes though, as I’m more afraid to slip and fall on this bike. And if the road is very wet I think I’d rather use my normal city bike. But further than that it rides like a dream :D

   And thank you so much for your nice words, they make me blush! <3 Ohhh a wedding at Mallorca would be such a dream, such a beautiful backdrop! ;)

   About the chamber of commerce thing: if you want to be a freelancer here you have to get yourself registered at the Chamber of Commerce. There are quite a bit of rules and lots of difficult things with taxes and blablabla, so I never did it. But as I really want to become a freelance photographer I'm going to register soon! Which for me is quite a big deal, as that means I'll officially have my own business :)

 2. July 4, 2017 / 20:47

  Een lang maandverslag misschien, maar wel super om te lezen wat je allemaal bereikt/ gedaan hebt! Met die quote ga ik trouwens helemaal akkoord ;) En de foto’s van de bruiloft zien er echt prachtig uit! Ook gefeliciteerd met je 100 likes op Facebook ;)

 3. July 5, 2017 / 17:19

  Ik loop zo achter, niet normaal! Fijn om met dit overzicht even rustig bij te lezen :)
  Wil nog wel even heeeeel erg stil staan bij je bruiloftfoto’s wauw wauw wauw! Wat ben je ontzettend goed bezig en heel tof en stoer dat je met je eigen bedrijfje (inderdaad, bepaal lekker zelf hoe je het noemt!) officieel gaat starten <3

  • Angélica
   Author
   July 6, 2017 / 13:15

   Aww wat lief, dankjewel!! Vandaag heb ik me officieel ingeschreven bij de KVK dus nou gaat het echt beginnen… Spannend! :o

 4. July 5, 2017 / 19:44

  Wat heb je een leuk maandoverzicht zeg!
  Heel fijn al die tussenkopjes en bijzondere dingen.
  Ook tof dat je je instagram top 5 plaatst, wie weet ga ik mijn maandoverzicht ook weer eens veranderen… Hij is al zolang het zelfde.

 5. George
  July 6, 2017 / 14:22

  ook ik wil graag mijn waardering uitspreken over de prachtige foto’s die je hebt gemaakt.
  technisch zal er door de vakmensen (en dus jijzelf) misschien nog wat kleine dingetjes op aan te merken zijn, maar je hebt de sfeer van het moment superb weten vast te leggen, foto’s zijn niet gekunseld maar heerlijk spontaan.
  ook het gezeur en gezever over bedrijf of je moet je je lekker niets van aantrekken, ik heb zelf al geruime tijd een bedrijfje en kan daar toch met plezier mijn brood mee verdienen.
  Een suggestie die ik je kan geven voor het Oostblok is Kiev (en een “excursie” naar Chernobyl), is iest voor liefhebbers.
  verder kan ik je ook zeker Roemenië aanraden, Heerlijk niet toeristisch en een prachtig land.
  laatste stad waar ik geweest ben afgelopen februari was Timisoara, goedkoop vliegen en verblijfskosten zijn ook heel laag.

  vr gr oudste broer van Florine

  • Angélica
   Author
   July 6, 2017 / 23:14

   Ha George!

   Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, ik wist helemaal niet dat Florine een broer had ;) Dankjewel voor de complimenten, superlief! Het kan natuurlijk altijd beter, maar het was een heel leerzaam moment waar ik dankbaar voor ben!
   Chernobyl lijkt me misschien nog iets te heftig (is dat eigenlijk al echt veilig?) maar over Kiev hoor ik leuke dingen. Ik ben toevallig afgelopen Maart naar Timisoara geweest, inderdaad heel erg goedkoop vliegen en verblijven. Ik vond het een ontzettend schattig stadje, waar misschien niet superveel te beleven is, maar waar wel een prettig sfeertje hing. Het heeft zo zijn charme, die oude kleurrijke (en soms bouwvallige) gebouwen :) Ik houd Kiev in gedachten, dankjewel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *