Maandoverzicht Juni

Het voelt toch wel een beetje onwennig zo, een maand zonder weekoverzichten. Ik merk dat ik de reflectiemomentjes wel een beetje mis. Tegelijkertijd valt er nu gek genoeg een hele hoop minder te vertellen, althans zo voelt het. Misschien omdat ik nu minder bij de dag stil sta, de weken minder bewust leef.

In die zin mis ik quarantaine wel. Ik mis de rust en de vrije tijd voor het creëren van dingen. Ik mis de connectie die ik met een paar vrienden had, al die facetime borrels zijn nou ook wel van de baan. Ik mis mijn dagelijkse wandelingen en rust in mijn hoofd.

Tegelijkertijd mag er natuurlijk weer heel veel en ook dat is heel prettig. Een terrasje doen en vrienden zien die je dus al maanden niet hebt gezien, rijlessen zijn weer bezig en allerlei dingen worden weer opgepakt.

Het was een dubbele maand dus, eentje voor mijn gevoel vol tegenstrijdigheden. Ik werd in ieder geval weer met volle kracht het ‘echte leven’ ingegooid. Dat was wel even slikken, dat zal ik toegeven! Dat er in de wereld ook van alles gaande was, zoals #blacklivesmatter, vond ik erg heftig. Het hield me echt bezig (wat niet meer dan logisch is natuurlijk) en ik vond het soms moeilijk om me niet te laten overweldigen door alles.

P.S. Ik ben toch een beetje gehecht geraakt aan de weekoverzichten, dus vandaar dat ik deze blog al iets te vroeg online gooi. Ik denk dat ik weer ga beginnen met weekoverzichten, deze zullen nu wel korter zijn dan eerst, maar ik mis het delen van alles haha.

Werk

Juni was voor mij de maand waarin alles weer begon en het weer zo werd zoals het was. Ik mocht meteen op 1 juni beginnen met werken, ik werkte de eerste week 36 uur. (Normaal werk ik er 20) Ik vond dat ik na al die maanden luieren wel een keer de handen uit mijn mouwen mocht steken.

Heel eerlijk? Dat was behoorlijk pittig! Niet alleen was het enorm schakelen na 11 weken vrij te zijn geweest, het was ook nog eens chaotisch en rommelig door alle nieuwe regels. Iedereen moest wennen. Daarbij werk ik al een jaar of 12 in de horeca, iets wat eigenlijk niet zo mijn ding is. Het voelt een beetje nog als een studentenbaantje (ik krijg ook regelmatig de vraag van gasten wat ik dan studeer, altijd ongemakkelijk). Niet dat ik mijzelf hier te min voor voel, maar als creatief persoon heb ik wel een ander soort uitdaging nodig. Het is gek om veel vrienden met een ‘grote-mensen-baan’ te spreken en zelf nog steeds hetzelfde werk hebben als wanneer je daadwerkelijk student was.

Daarbij was het lichamelijk ook zwaar en moet ik zeggen dat ik nauwelijks nog gesport heb de eerste weken. Sowieso was ik de eerste 2 weken elke dag uitgeput, of ik gewerkt had of niet.

Maar! Het wende, natuurlijk, zoals alles went.

Op het werk is het ook onmogelijk om afstand te houden met collega’s en ik merk dat de gasten zich er ook niks van aantrekken. Dat heeft er ook voor gezorgd dat het leven weer gewoon eigenlijk normaal voelt, als voor de pandemie.Shoots

Deze maand had ik maar liefst 5 (betaalde) shoots. Dat klinkt misschien niet als heel veel, maar dat is het voor mij wel! Gezien alles rozengeur en maneschijn lijkt altijd op het internet, vind ik het wel goed om daar eerlijk over te zijn. Ik doe soms maar 5 betaalde shoots per jaar (naast de bruiloften dan).

Het waren vier zakelijke/’brandingshoots’ en een gezinsshoot. Superleuk! Natuurlijk ben ik erg dankbaar dat dat weer een beetje op gang komt :) Ik merk steeds weer dat het fotograferen me erg veel energie geeft. Vind het soms ook moeilijk, want (nou ga ik ook weer heel eerlijk zijn), het maakt me soms ook onzeker. Zijn de foto’s wel goed genoeg, is het niet te saai, doe ik niet teveel van hetzelfde, etc. Soms zou ik wel eens ergens een potje zelfverzekerdheid willen kopen, jullie niet?Highlights

Okee en dan nu op naar de willekeurige leuke dingen van deze maand!

Lisa’s boek kwam uit en daarmee mijn eerste ‘auteursportret’ in print! Superleuk om dat zo te zien :D Mijn foto was eigenlijk in kleur, maar die kleuren stonden niet zo mooi met de kleuren van het boek.

Ik heb het boek meteen gelezen ook en vond het heerlijk. Het is denk ik wel echt een boek voor de millennials/Gen Z, want het gaat vooral over influencers. Wel vond ik het erg herkenbaar daardoor en het las als een trein!

We mochten weer naar het terras! Ik ben nog maar twee keer geweest hoor, maar het was zeker fijn. Leuk ook om te zien dat de stad nu veel meer terrassen heeft dan normaal, ziet er veel gezelliger uit zo.

Eva kwam bij me langs om foto’s te maken van mijn stekjes. Ze mag namelijk een boek gaan uitbrengen over slow living en een stukje gaat dus over stekken. Heel leuk! Ik maakte meteen zelf ook een foto van de opstelling die ze gemaakt had.

Mijn stekjes gaan trouwens echt supergoed, heel leuk. Helaas gaan er ook een paar planten minder, sommigen hebben denk ik beestjes of een ziekte. Zo zonde altijd :(

Terwijl ik me voorbereidde op Eva’s komst, bedacht ik me dat mijn haar wel erg touwerig was geworden. Het was in die warme quarantaine maanden met al die zon ook echt gegroeid als een speer! Ik besloot toch maar naar de kapper te gaan. De punten waren zo dun… er is wel 10 cm vanaf gegaan, al zie je dat niet zo goed op de foto. Het lijkt ook meteen veel dikker :) (Mijn doel is dus wel om het weer echt lang te laten groeien, nog zeker een cm of 15. Het liefst zo lang als hier in Schotland. )

Er werd wat minder gewandeld met vriendinnen maar nog steeds. En ook waren er weer picknicks en verjaardagen met pizza. Eten bij vrienden in de tuin en terug in de bus door stortbuien. Fijn om langzaam maar zeker weer het ‘real life’ contact op te kunnen pakken :)

Ik ging een weekendje naar mijn ouders voor de verjaardag van mijn vader (die altijd rond vaderdag valt ook). Gek om een mondkapje te moeten dragen! Maar het was lekker weer, we hebben gebarbecued en gingen langs mijn oma die ik dit jaar nog helemaal niet in het echt had gezien.

Die varens fotografeerde ik in de tuin van mijn ouders trouwens.

En ik ging dus een rondje hardlopen! Mijn ouders wonen op de Veluwe en daar ben ik dus ook opgegroeid. De natuur heeft hier toch iets… speciaals, vind ik. Maar wellicht is dat gewoon nostalgie ;) Naaldenbossen zijn mijn favoriet om hard te lopen!

Zelf probeerde ik ook wat meer te wandelen weer, maar ik moet zeggen dat het er een beetje bij inschiet. De linkerfoto maakte ik rond half 7 toen ik naar mijn werk liep. Dat was (en is) wel even wennen, weer zo vroeg aan de bak.

Amsterdam

Voor de laatste shoot van de maand was ik in Amsterdam. Dit klinkt misschien gek, maar ik kom vrijwel nooit in Amsterdam. De laatste keer was vorig jaar September voor een bruiloft en toen ben ik geen seconde in de binnenstad geweest. Daar kom ik maar heel af en toe.

En dat terwijl het zo’n charmante stad is! Vroeger vond ik Amsterdam altijd maar stom, vol toeristen en irritante mensen. Nadat ik half Europa heb afgereisd in de afgelopen jaren, ben ik Amsterdam steeds meer gaan waarderen. Het is toch eigenlijk wel heel mooi. Aangezien er nu natuurlijk veel minder toeristen zijn dan gebruikelijk, leek het me een mooi moment om de grachten nog eens te bezoeken. Ik struinde door de straten, maakte allerlei kiekjes en genoot van de mensen die op de kade’s van de zomer aan het genieten waren. Heerlijk!

Fijne artikelen

Toevallig wilde ik een paar artikelen delen, maar ik wil eigenlijk graag sowieso een ‘favorieten’ sectie toevoegen aan mijn overzichten.

 • Deze maand las ik een artikel over Kiley Reid, de schrijfster van het boek “Such A Fun Age”, een boek wat ik eerder dit jaar las. Sowieso hele erge aanrader om te lezen in deze tijden. Maar wat ik zo mooi was dat ze ook vertelde over het hebben van ‘shit jobs’ en dat dat nog helemaal niet zo erg was. Dat ze in een koffiezaak werkte terwijl ze dat boek schreef en dat dat eigenlijk heel fijn was. Dat een ‘shit job’ helemaal niet shit was en gewoon normaal werk. Vond ik wel herkenbaar, je leest het interview hier. Het kan ook heel fijn zijn om iets te doen waarbij je niet aan je passie kunt werken en denken, om even ‘af te schakelen’.
 • Wat ik ook een herkenbaar artikel vond was deze van Doortje Smitshuijsen, over de Coronacrisis en de rust die milennials vonden.
 • Deze artikelen vond ik trouwens via de nieuwsbrief “De Havermelkelite”. Als groot Oatly-fan moest ik me daarvoor wel inschrijven natuurlijk. Aanrader!

Fijne dingen

 • Een nieuw seizoen Queer Eye YAS! Alles wat een overprikkelde meid nodig heeft. En dan ook nog eens een nieuw seizoen Brooklyn 99! Genieten.
 • Het voelt een beetje gek om ze onder het kopje ‘fijne dingen’ te scharen, maar twee boeken die ik toch wil delen zijn “The Hate U Give” van Angie Thomas en “Such A Fun Age” van Kiley Reid. Deze las ik eerder maar vind ik twee mooie kijkjes in het leven zwarte mensen in Amerika. Ik vind het zelf vaak moeilijk om meer ‘praktische’ boeken te lezen maar ik denk dat deze Young Adult boeken een goed inzicht geven. Je kunt je niet voorstellen dat het echt is, maar dat ís het wel.
 • Steeds meer vrienden weer in het echt kunnen zien.
 • Ik reageerde, terwijl ik dit typ, net een uur geleden op een huisje. De kans is klein (ik sta nu 25e… met 8,5 jaar inschrijftijd), maar dat geeft niet. Het is al een jaar in mijn hoofd aan het broeien. Ik woon midden in de binnenstad en heb in de zomer erg veel last van evenementen en dronken mensen onder mijn balkon. Daarbij wordt mijn zolderhuisje met systeemplafond misschien ook wel een beetje te klein. Ik zou héél graag een tuintje willen en misschien een extra kamer voor een fotostudio. En vooral geen lallende mensen die me wakker houden elk weekend. (Dat was dus ook heerlijk tijdens de lockdown, zoveel rust!)

  Ik vind dit wel heel spannend trouwens. Ik ben echt zo’n angstige kneus die niet van verandering houdt, haha. Dus dat ik überhaupt heb gereageerd, daar heb ik al een adrenalineshot van gekregen. Ik ben echt zo’n nerd wat dat betreft. Maar het heeft geen haast, ik ga me gewoon rustig de komende tijd een beetje oriënteren en reageren als ik iets zie wat ik echt heel tof vind. Heb wel een specifieke wijk waar ik graag zou willen wonen bijvoorbeeld.

  (Even een update want nou heb ik er op 2 gereageerd haha! Spannend wel dit hoor.)


Het voelt als een maandoverzicht met vooral heel veel tekst en weinig beeld. Hopelijk komt dat weer als het weer weekoverzichten worden :) Vinden jullie die leuk om te lezen? Eerlijk zeggen he haha! Die worden dan ook wat minder uitgebreid natuurlijk.

Wil dan ook graag weer fijne artikelen e.d. delen of dingen die mij opvielen. Waar ik weer achter ben gekomen in de quarantaine was dat ik het bloggen gewoon heel erg leuk vind. Hopelijk heb ik binnenkort meer ruimte in mijn hoofd om ook andere artikelen te gaan plaatsen.a

P.S. in Juli ga ik op voor mijn rijbewijs trouwens HELP

Follow:
Share:

10 Comments

 1. June 27, 2020 / 17:00

  Zo leuk je maandoverzichten, ik hou ervan! Net als je weekoverzichten trouwens, maar ik snap dat je dat niet zo heel veel kunt vullen..
  Enne wauwie zo leuk de houten planken met mooie koffie’s!

  • Angélica
   Author
   June 27, 2020 / 18:15

   Wat leuk om te lezen :D
   Mmm ja ik ga nog even kijken wat het fijnste is voor me, wellicht worden het twee-wekelijkse overzichten o.i.d. Eens kijken hoe ver ik kom :D

   & Ja dat is mijn werk dus, al heb ik normaal niet echt de tijd om er foto’s van te maken haha

  • Angélica
   Author
   July 1, 2020 / 09:08

   Dankjewel! Ik ga mijn weekoverzichten weer een kans geven haha, wie weet :D

 2. June 27, 2020 / 20:21

  Jaaa, weer een overzicht <3 Word ik altijd blij van! Ik moet ook echt wennen aan het feit dat dingen langzaamaan weer kunnen, alles lijkt me extra veel energie te kosten ofzo? Als ik nu met een groep ben, ben ik daarna echt uitgeput merk ik. Maar ook dat went ;-). En je haar! Zo mooi!

  • Angélica
   Author
   June 27, 2020 / 22:40

   Ja het is ook zeker wennen, maar voor mij was het ook vooral wennen om ook weer te werken. Dus verplicht dingen urenlang doen haha, onder groepen mensen! Ik ben denk ik geen enkele dag niet moe geweest deze maand hahaha /oma
   & Dankjewel! :)

 3. June 29, 2020 / 19:56

  Yes yes love maandoverzichten! Goede reminder dat ik er zelf ook nog een moet schrijven van de afgelopen 2 maanden YIKES! Ik herken het oma gevoel helemaal, ik ben de hele tijd bekaf van sociale contacten en dan nog steeds dat opletten en pfoe! Duimen voor je huisje!!

  • Angélica
   Author
   June 30, 2020 / 09:08

   Jaaa leuk, ben benieuwd naar de jouwe! Woon je ondertussen al in je permanente huisje? :)

   Dankje! Het is nu gesloten en ik sta nu 21e… en op een andere waar ik had gereageerd sta ik nu 40e.. van de 550, wow. Voelt een beetje hopeloos wel haha. Denk dat het nog wel even gaat duren, maar je weet maar nooit natuurlijk. Wel leuk om nu elke week te gaan kijken naar een droomhuisje :D

 4. June 30, 2020 / 19:19

  Wat een fijne maand heb je gehad.
  Mooie foto’s zijn het.

 5. sarie_gamgee
  June 30, 2020 / 21:28

  How does applying for a house work? That sounds so foreign to us, there’s no such thing as public housing here. Will you have to keep applying if you don’t get any of those? Fingers crossed, though, a small house in the countryside sounds lovely!

  Just so you know, Google translate tells me you got married in Amsterdam last year? (just checked and you didn’t get married when I translate the post to English, but you do when I translate it to Catalan xD).

  Good luck with work and getting your driving license, too! :)

  • Angélica
   Author
   July 1, 2020 / 08:54

   Lol no I didn’t get married in Amsterdam haha! But I did had to photograph a wedding in Amsterdam last year. :) Funny Google Translate hehe.

   Ah yes here you have several ways to find a house, I’ll try to make it short haha. You can find a house through other people, so private housing. However, with my job it’s impossible to pay for (the rent is as high as my loan), so I can only apply for public housing. You have to sign up for a waiting list at your city. It really depends on the city, but you have to be on one for YEARS in order to have a chance at a house. For example, I live in a small city and I’ve been on the list for 8,5 years now and I could have a chance.. but I’m still on nr. 40 (when 600 people apply… woah!). In cities like Amsterdam I can’t even imagine how long the waiting list might be… maybe 15-20 years?

   Absolutely crazy! So that makes me quiet nervous to apply for a new house, because it has to be perfect. Because if I get a new house, my subscription falls through and I have to sign myself up again for the waiting list and start all over again… and wait another 8 years to find a house I can afford :P

   & Thank you! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?