Maandoverzicht Juli

Ha, het is alweer tijd voor het maandoverzicht van Juli. Wat ik me vooral kan herinneren van Juli was dat het erg heet was. Hier in Brabant tikten we de 40 graden aan, ik weet ook niet of ik het ooit zo heet heb gehad haha. Als ik door de stad liep, leek het net alsof ik door een grote, hete föhn liep. Absurd! Ondanks dat ik weet dat er wel vaker in de geschiedenis extreme temperaturen voorkomen, vind ik dit toch zorgwekkend. Ik merk dat ik nu nog bewuster minder vlees eet bijvoorbeeld. Ik las ook dat we dit jaar alweer al onze bronnen voor het jaar hebben verbruikt, zo absurd.

Maar goed, Juli dus. Juli was heet. En regenachtig. Verder niet persé een maand waarin veel bijzonders gebeurde. Ik had twee bruiloften en een portretsessie, dat was dan weer heel leuk!

Toevallig had ik het er vandaag nog over met een vriendin – door het warme weer was ik echt verschrikkelijk sloom. Nog steeds! Hoe productief ik die eerste week was deze maand, zo nutteloos voelde ik me de andere weken. Heel veel foto’s heb ik dit keer ook niet, eigenlijk. Maar goed, kijk maar ;)
Ik begon mijn maand met het bewerken van bruiloftfoto’s! De eerste week van Juli was ik ook vrij van mijn baristawerk, dus had ik een beetje vakantie. Ik was eigenlijk vooralsnog heel veel aan het werk, bijna elke dag! Oeps… Maar ergens ook wel fijn om gewoon echt even goed te kunnen werken aan mijn eigen bedrijf, i.p.v. dat dat soms een beetje tussendoor moet.


Mijn maand begon meteen goed met een prachtige bruiloftshoot van (medeblogger) Sandra & Patrick. Het licht was echt zó mooi, wat een geluk! Nou zou ik het liefst alleen nog maar rond zonsondergang willen fotograferen haha. Maar dat is qua planning vaak wel lastig, helemaal op een bruiloft.

Ik moest oppassen op katten van een vriendin van me, wat een dotje he? En met zulk mooi weer wandel ik ontzettend veel. Kon het niet laten om weer eens een foto te maken van onze Sint Jan. Het blijft een prachtig, imposant gebouw vind ik. Ondanks dat ‘ie wel veel herrie maakt, dat neem ik dan maar voor lief ;)

Ik deed die week ook nog eens iets heel spannends – een workshop telefoonfotografie geven aan een groep jongeren! Ik deed dit al wel eerder, maar dan met Marlou samen, in het Nederlands en uiteindelijk maar voor 2 mensen. Nu dus alleen, voor een grotere groep en in het Engels. Ik zal niet liegen, ik vond het best wel stressvol en eng ook wel. Maar ik geloof er ook heilig in dat het soms goed is om dingen te doen die je niet persé heel leuk vind, maar misschien wel leuk kan gaan vinden. Praten in het Engels voor zo’n groep als deze vind ik nog wel wat lastig, maar ik merk wel dat ik het heel leuk vind om mensen dingen te leren. Misschien niet d.m.v. zo’n workshop, maar iets anders?
Altijd goed om te weten natuurlijk!

Tijdens een wandeling na het sporten raakte ik geïnspireerd door de natuur en besloot ik naar huis te racen om mijn camera en statief te halen. Ik filmde ook wat, maar daar heb ik nog niks mee gedaan behalve screenshots maken. Vond dat ook wel erg geslaagd – het was fijn iets nieuws te doen.

In deze blog-post vind je de beelden die ik filmde. Ik was trouwens nog helemaal verlept van het sporten, wat een beetje poeder wel niet kan doen haha.

Nijmeegse feesten! Ik was hier 1x eerder geweest.. het was een lekkere warme dag dus het voelde echt als een dagje festival. Ik vind die straatfeesten niet zo boeiend eigenlijk, maar bijv. het alternatieve Valkhof Festival wel heel leuk!

Ik had controle in het ziekenhuis en enorm veel trek in een softijsje. Nou kreeg ik goed nieuws (nu ga ik even over onsmakelijke dingen praten, be prepared) – al die vleesbomen die nog in mijn baarmoeder zaten, zijn er uit! Mijn baarmoeder is nu dus zo goed als leeg en een normaal formaat. Hij is nu 75cc, was eerst 590cc. Moet je nagaan wat een joekel dat was! Je kunt je voorstellen dat ik erg opgelucht was, maar om heel eerlijk te zijn was ik alweer bezig met een volgende klacht… achteraf gezien denk ik dat deze te maken heeft met mijn operatie. Ik loop er ook nog steeds mee, dus ik denk dat er nog wel een staartje aan dit verhaal zit. Mijn hormonen zijn na de operatie ook echt veranderd, ik kreeg ineens allemaal bijwerkingen van mijn pil die ik nooit eerder had gehad. Gek he, ik had er helemaal niet over nagedacht dat zoiets je hormoonhuishouding goed van de wap kan brengen. Dit schijnt heel vaak te gebeuren bij baarmoederoperaties.

Maar! Het goede nieuws – de operatie is wel heel erg geslaagd. Ik ga er wel vanuit dat alles straks bijtrekt en dat het dan allemaal helemaal goed komt :) Maar ik hoef sowieso dus geen vervolgoperatie, genoeg reden voor een ijsje! Zo, tot zover weer even een superpersoonlijke update ;)

& Dat weekend er op ging ik naar mijn ouders voor een familiebarbecue. De tuin daar is echt ontploft, dus ik moest wel even een selfie maken bij deze mega vlinderstruik :)

Planten! Ik probeer bloemen te drogen voor decoratie… nog niet helemaal zeker of dit gaat lukken haha.

Op de één na heetste dag had ik een bruiloft om te fotograferen! Eerst leek het er op dat het een goede 26 graden zou worden, maar hoe dichterbij de dag kwam, des te heter het ging worden. Uiteindelijk was het zo’n 37 graden. Het bruidspaar had ook echt warme kleren aan, maar ze hielden het gewoon aan. Respect hoor! Het viel me gelukkig alles mee, als je je er gewoon niet druk om maakt dat het zo heet is, dan voelt het al gauw een stukje frisser ;)

Marloes was in Den Bosch met haar vriend dus we besloten spontaan een drankje te doen. Ik fotografeerde Marloes vorig jaar en ik vind haar echt een geweldig mens! Dus dat was gezellig. Ik ging voor het eerst een nacho (of eigenlijk burrito) eten bij FiftyFifty, iets wat ik al jaren wil doen. Het beviel goed! Het leuke was dat ik een paar dagen later bij mijn favo koffietentje een bon won voor een gratis taco bij FiftyFifty! Hoe toevallig?

Verder wandelde ik weer heel veel (ja, voel me echt een bejaarde telkens maar wandelen is heer-lijk!), dronk koffie met vriendinnen en had op de laatste dag van de maand nog een fotoshoot. Het zou erg slecht weer worden, maar uiteindelijk vielen er maar een paar druppels en vond ik toevallig een prachtige locatie. Fijn als het allemaal zo gaat, alsof het zo moest zijn :)Mijn fotografiebedrijf bestaat alweer 2 jaar, hulde!
Analoge vakantiefoto’s van Pisa.
Zelfportretsessie in film stills.
View this post on Instagram

Afgelopen maandag trouwden Sandra & Patrick en ik mocht hun fotoshoot doen! En jongens, ik fotografeer vanaf nu alleen nog maar 's avonds hoor. Wat een magisch licht ✨⁠⠀ ⁠⠀ Het allerleukste aan bruiloften vind ik dat iedereen helemaal zijn eigen ding doet. Echt elke bruiloft is uniek. Ik zou me wel kunnen vinden in een bruiloft als deze – een kleinschalige bohemian bruiloft zonder alle poespas. En dan daarna feesten 🕺⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ #indiewedding #weddingphotography #intimatewedding #junebugweddings #loveintentionally #togetherweroam #photographysouls #makeportraits #portraitmood #thatsdarling #belovedstories #weddinginspiration #trouwfotograaf #trouweninhetbos #soloverly #brideinspo #rockmywedding #trouwenin2019 #trouwenin2020 #loveauthentic #photobugcommunity⁣⠀ #heyheyhellomay #belovedstories #radlovestories #realwedding #verloofd #verliefd #couplegoals #lovephotography ⁣⠀⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Vorige week was het warm, heel warm. Met 37 graden mocht ik de bruiloft van Karin & Guido fotograferen. Deze twee trokken zich niks van dat warme weer aan gingen gewoon de hele dag in hun (wel erg warme) trouwoutfits. Wat een bikkels! Wat waren ze mooi en wat een heerlijke dag was het ✨⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ #intimatewedding #junebugweddings #loveintentionally #togetherweroam #photographysouls #makeportraits #portraitmood #thatsdarling #belovedstories #weddinginspiration #trouwfotograaf #trouweninhetbos #soloverly #brideinspo #rockmywedding #trouwenin2019 #trouwenin2020 #loveauthentic #photobugcommunity #heyheyhellomay #belovedstories #radlovestories #realwedding #verloofd #verliefd #couplegoals #lovephotography⁠⠀⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

“I’m not giving up, I’m just giving in” ✨ . Vorige week schoot ik een paar zelfportretten en besloot ik ook eens te filmen. Iets waar ik al jaren wat mee wil doen, maar wat ik nog moeilijk vind. Vind filmen en editten en alles veel te overweldigend. Dus eindigde ik alsnog met deze stills, die ik eigenlijk ook wel heel tof vind. Toch iets nieuws ✨ Wat vinden jullie, geslaagd experiment of moet ik het maar bij mijn kleurrijke plantenportretjes houden? 🤓 #self #selfportrait #selfie #monochrome #instablackandwhite #filmstills #filmstagram #florenceandthemachine #moodyportrait #moodytoning #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Ah, liefde ✨⁠⠀ ⁠⠀ Deze dames hebben trouwens de vierdaagse gelopen deze week, dat doe ik ze niet na! Vond die 20.000 stappen op de Nijmeegse feesten wel weer genoeg 😅 ⁠⠀ ⁠⠀ Zou jij het kunnen, 40km per dag lopen? (Ik deed het ooit in Schotland, ok 36km, toen ik verdwaalde en dat was nou niet bepaald een pretje kan ik je zeggen, haha!)⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ #indiewedding #weddingphotography #intimatewedding #junebugweddings #loveintentionally #togetherweroam #photographysouls #makeportraits #portraitmood #thatsdarling #belovedstories #weddinginspiration #trouwfotograaf #trouweninhetbos #soloverly #brideinspo #rockmywedding #trouwenin2019 #trouwenin2020 #loveauthentic #photobugcommunity⁣⠀ #heyheyhellomay #belovedstories #radlovestories #realwedding #verloofd #verliefd #couplegoals #lovephotography ⁣⠀⠀⁠⠀ ⁠⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on
Nou, in Augustus wil ik echt eens productief gaan zijn. Ik wil een contentplanner maken, me gaan verdiepen in Pinterest (vandaag toevallig al veel mee bezig geweest) en toch echt eens op zoek gaan naar een rijschool. Maar dan écht. En toch eens proberen wat meer routine te gaan vinden. Maar dat roep ik allemaal al maanden natuurlijk, dat blijf ik lastig vinden. Ik wil ook mijn andere blog echt actief gaan bijhouden en wekelijk iets plaatsen. En dan blijft steeds weer de vraag, wat doe ik dan met deze…

Wel grappig, uit Google Analytics en Pinterest merk ik nog steeds heel erg dat heel oude content van deze blog nog steeds de meeste bezoekers naar mijn site brengen. Dus deze blog blijft sowieso bestaan! Nu nog de vorm er van helderder krijgen…

Wat gaan jullie doen deze maand? Oh ja! Ik ga een sprs.me city trip doen deze maand! Superveel zin in!

En om maar meteen even brutaal te zijn – wat zou je graag zien op één van mijn blogs? Zou je me nog volgen als ik voornamelijk op mijn portfolio blog blijf bloggen? Wil je meer over reizen lezen, gaat het je meer om de persoonlijke posts of juist fotografie. Of een combinatie van dat alles?

Follow:
Share:

2 Comments

 1. August 8, 2019 / 06:25

  Leuk maandoverzicht weer! Om eerlijk te zijn ben ik een fan van persoonlijke blogs, en is dat de reden dat ik hier vooral kom :) Zelfs al moet ik er het linkje uit bloglovin persoonlijk voor in mijn balk plakken ;) -Dedication-
  Succes met het beginnen van je rijbewijs. Ga je geen spijt van krijgen! (ik heb m al 10 jaar *voelt zich oud* en ook al heb ik geen auto, het is wel ontzettend handig)

  • Angélica
   Author
   August 8, 2019 / 10:23

   Ha leuk om te lezen! En ik dacht altijd dat je gewoon op de link kon klikken in bloglovin, maar ook niet dus! Ze maken het me niet makkelijk de laatste tijd, pffft..

   Ik vind zelf persoonlijke blogs ook het leuk om te lezen idd, maar vroeger blogde ik hier vooral over reizen (wat ik toen ook veel deed). Voor mijn portfoliosite is het ook goed om te bloggen en fotografie gerelateerde dingen zoals shoots vind ik dan weer beter daar passen. Het maakt het een beetje gek en rommelig, mmm…

   Maar komt goed, de maandoverzichten blijven hier iig bestaan ;)

   & Dankjewel! Ik ben benieuwd haha, vind het wel spannend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?