Maandoverzicht Januari – Fotograferen & Make-over

Het eerste maandoverzicht van het nieuwe jaar! Okee, laat ik eerlijk zijn, het eerste maandoverzicht in… maanden. Ondanks dat het één van mijn favoriete posts is om te schrijven, is het de laatste drie maanden van 2017 helaas niet gelukt. Maar niet getreurd, er komt nou weer een fijne, lange editie aan met veel foto’s. Ik ga heel stiekem ook een beetje schrijven over December namelijk. In dit nieuwe jaar hoop ik weer braaf elke maand een update te plaatsen.

December is altijd voor iedereen wel een drukke maand natuurlijk, dat was voor mij ook niet veel anders met al die feestdagen. Maar Januari was eigenlijk ook goed druk! Eind December fotografeerde ik een bruiloft en halverwege Januari ook weer een feest, waardoor ik sowieso al veel bezig was met bewerken. Daarbij sprak ik nog af met mensen wiens bruiloft ik nog fotograferen, vriendinnen wilden natuurlijk ook afspreken, ik had een fotoshoot waar ik eens een keer een model was. Ook kocht ik nog nieuwe apparatuur, maar dat gaan jullie allemaal vanzelf zien. Terwijl deze post online komt zit ik lekker in het zonnige Málaga, maar daarover dus later meer.

P.S. Ik ging ook naar een expositie van mijn lievelingsfotograaf, maar er staan wat naakte mensen op de foto dus be warned ;) Not safe for work, haha.

Begin December werd ik wakker op een dag waar alles bedekt was met prachtig mooie witte rijp. Dat riep natuurlijk om een old school selfie sessie! Heerlijk vind ik dit en alhoewel het wat narcistisch kan overkomen, zie ik eigenlijk die persoon op de foto helemaal niet als mijzelf vaak. Het gaat me echt meer om het uiteindelijke plaatje en op deze was ik gewoon echt trots.
Ik was in Antwerpen voor The Boho Guide! Heel leuk en ook grappig om met een stel bloggers op stap te gaan! Ik schreef hier ook over Antwerpen.Zo, even een lading foto’s. Ik ging met een vriendin naar het NoordBrabants Museum, een museum hier in mijn stadje. Ze hadden namelijk een expo van mijn allerlievelingsfotograaf – Tim Walker. Hier MOEST ik natuurlijk heen en wauw wat was het mooi! De expo over de film Loving Vincent was trouwens ook heel interessant, dus zeker een aanrader. De Tim Walker expo loopt nog t/m 25 februari, gaat dat zien!Op Oudejaarsdag fotografeerde ik de bruiloft van Michelle & Marjolein. Wat een leuk feestje was dat! Ik heb zelf sowieso eigenlijk vrij weinig met Oud & Nieuw – ik vind het eigenlijk een nogal overrated feestje. Niet dat het niet leuk kan zijn, maar 9 van de 10 keer zit je bij iemand thuis spelletjes te doen en misschien daarna nog naar een feestje waar je veel te veel geld voor hebt betaald…
Dus fotografeerde ik hun bruiloft, waar iedereen aan het dansen was en waar ook gewoon vuurwerk, oliebollen en champagne was. Eigenlijk heb ik niks gemist, dacht ik zo ;)
Hier op mijn website kun je een hele hoop foto’s zien!En toen was het Januari… in Januari deed ik niet heel veel spannends, maar ik kocht wel allemaal nieuwe cameraspullen, aah!! Als eerste op de foto zie je een reportageflitser die ik in bruikleen heb (maar zelf ook nog ga kopen). Flitsen vind ik echt verschrikkelijk, maar net als vele andere dingen afgelopen jaar leerde ik al snel dat ik zoiets wel nodig ga hebben op bijv. een bruiloft. Ik heb echt uren aan youtubefilmpjes gekeken en krijg het steeds beter onder de knie. Wat dat betreft was 2017 echt een megaleerzaam jaar.

Belastingtechnisch gezien zou het beter zijn om dingen in 2018 te kopen, dus stelde ik een paar grote aankopen uit. De eerste was de Sigma 35mm f1.4 Art lens. Deze stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, ik fotografeer het liefste met primes en wilde eigenlijk graag een 24mm of 35mm er bij. Uiteindelijk toch voor de 35mm gegaan, omdat ik hiermee ook beter portretten kan schieten. Het is echt een beest van een lens maar de kwaliteit is zó goed, ben er echt blij mee! Hoop dat dit een beetje mijn standaardlens gaat worden.

En het laatste is… een nieuwe camera!! Oh hier heb ik echt eeuwig over getwijfeld. Ik heb er namelijk heel veel slechte reviews over gelezen, het is een beetje Canon’s zwarte schaap. Ik heb maanden getwijfeld en gedubt, tientallen youtubefilmpjes gekeken… Ik moest toch ook nog wachten tot het nieuwe jaar van mijzelf, dus genoeg bedenktijd. Uiteindelijk besloot ik toch maar voor deze te gaan, omdat andere opties gewoon echt te duur waren. Ik heb ook nog heel braaf gewacht tot de MediaMarkt BTW-actie, zo scoorde ik ’em met 350 euro korting! En daarvan gaat natuurlijk ook gewoon nog btw vanaf, dus ik ben heel trots op mijzelf dat ik zo geduldig was haha.

Waarom een nieuwe camera? Ik ben zeker tevreden met mijn oude 6D, maar omdat ik voornamelijk met primes schiet had ik eigenlijk een tweede body nodig voor op bruiloften. Ik gebruikte hiervoor altijd mijn 100D, wat echt een heel klein, goedkoop cameraatje is. Dat ging wel, maar wat als mijn 6D het zou begeven en ik dan ineens alles op die 100D zou moeten schieten? Daarbij zag ik ook echt wel kwaliteitsverschil tussen de foto’s en dat is natuurlijk heel zonde. Er moest dus nog een full frame camera bij (jeetje joh!) en dit was meteen een betaalbare upgrade van mijn huidige camera.

Misschien schrijf ik over een tijdje nog wel een review met ook de redenen waarom ik uiteindelijk voor deze camera koos. Jeetje wat een verhaal dit, als ik eenmaal over camera’s begin ben ik niet meer te stoppen ;) Misschien ga ik wel wat meer over fotografie bloggen dit jaar, aangezien reizen er waarschijnlijk niet echt in gaat zitten. Wat vinden jullie? Nay or Yay?

Ik ging naar de kapper waar heel veel haar vanaf ging (vooral aan de achterkant) en daarna verfde ik het weer mijn vertrouwde koperrood. Ik wilde dit al heel lang doen en ik ben zo blij! Ik voel me weer helemaal mijzelf haha.
Dat rood verven ging niet helemaal zonder slag of stoot – ik zag er de eerste paar dagen uit als een soort radioactieve perzik. Oeps! Hier fotografeerde ik het trouwfeestje van Mariska & Arthur, waar ik dus meteen mijn nieuwe Sigma lens uitprobeerde. Nu al fan!

Ik was ook model voor een keer, wel heel grappig dit. Een vriendin van mij is al jaren fotograaf en heel af en toe sta ik model voor haar of help ik haar met de fotoshoot. Vandaag deed ik een beetje van allebei! Ik had een hele lading make-up op wat ik natuurlijk even vast moest leggen ;) De visagist zei nog zo mooi “Oh jij bent zo mooi, jij hebt bijna niks nodig!”….. 30 minuten en 30 lagen make-up later.. Haha!

– Een persoonlijke post over 2017 en ook 2018.
– Eindelijk een uitgebreide post over de West Highland Way!
– Een post over The Royal Botanic Garden in Edinburgh.
– Een soort van mini city guide over Antwerpen.

* ik gebruik hier een plugin voor maar bij mij laat ‘ie de foto’s veel te groot zien waardoor deze lelijk worden. Is dit bij jullie ook zo?

View this post on Instagram

Just a random selfie* to show off my new red hair, wooohooo. After 2 years of being all kinds of colours I'm back to my 'natural' ginger self again! My natural hair colour is actually a dull dark blonde, but red has always felt the most natural to me. So, back to my 'natural self' again, only to find out there STILL aren't any ginger emoji's after two years 🙄⠀ ⠀ *A selfie like a proper held hand one, but with a full frame camera and Sigma 35mm 1.4 Art of course 🙄 That lens is my newest baby and gosh, I love it so much!⠀ ⠀ My Instagram grid and the colours are all over the place lately. I also find myself using different kinds of editing for different kinds of shoots. Sometimes I feel like I'm too versatile and need more of a niche. What do you guys think? ⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

There's a little post up on the blog about the botanical garden in Edinburgh. Just lots of pictures of plants I guess 😅 (link in bio)⠀ ⠀ In the picture is the Victoria Amazonica, the biggest water lily. Did you know they can actually hold babies and people have been doing that for ages? They can grow to around 2,5 meter wide and hold up to 25 kilos! Isn't that crazy? Nature is amazing 💓⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #plantlove #planttherapy #petals #ihavethisthingwithplants #plantlady #nature #thevisualscollective #agameoftones #roamtheplanet #wildernessculture #moodygrams #instajungle #plantsarefriends #botanicalgarden #thevisualscollective #roamtheplanet #featurepalette #theglobewanderer #edinburgh

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on
Een nieuw ‘gedeelte’ van mijn maandoverzicht, geïnspireerd door mijn bullet journal. Eén van mijn doelen voor dit jaar is weer religieus mijn bullet journal bij houden. En in mijn bullet journal schrijf ik voor elke maand doelen op (elke week zelfs!). Voor de afgelopen maand waren ze helemaal niet interessant en ik heb ze eigenlijk zelfs niet kunnen halen. Maar dat is ook niet zo erg, want ik was druk genoeg in Januari.

In Februari wil ik wel heel graag wat meer gaan werken aan de social media voor mijn bedrijf. Ik zag dat ik afgelopen maand bijvoorbeeld maar 12 posts op Instagram heb gezet, dat zijn er eigenlijk te weinig. Het liefst had ik het dubbele geplaatst. Maar helemaal nu het algoritme weeeeeer is veranderd, is het soms moeilijk om de motivatie te vinden om regelmatig te posten. Ik merk echter wel dat hoe minder ik post, des te meer volgers ik toch lijk te verliezen. Instagram is nog wel steeds het meest belangrijke medium, dus ik probeer het toch goed bij te houden. Ik hoop namelijk in de komende maanden toch nog wat meer opdrachten te krijgen, dus ik werk hier graag hard aan. Maar het is soms allemaal wel weer erg veel. Dingen als SEO en marketing, daar moet ik me nog eens heel goed in gaan verdiepen.

Dus, veel social media proberen bij te houden, (na)genieten van mijn vakantie in Málaga, blog-posts schrijven, administratieve dingen regelen. Er staan geen grootse plannen of opdrachten op het programma, maar het lijkt me een goed moment om aan een hoop dingen te werken die in Januari achterbleven.

Hoe is 2018 voor je tot nu toe?

Follow:

6 Comments

 1. February 1, 2018 / 12:03

  Die koperrode kleur staat je zo ontzettend mooi! Ik vroeg me ook af, doe je aan second shooters? Anders houd ik me absoluut aanbevolen :)

  • Angélica
   Author
   February 5, 2018 / 11:04

   Dankjewel!
   & Nee, nog niet. Misschien in de toekomst, dan ga ik je zeker onthouden! :)

 2. February 1, 2018 / 17:28

  Je rode haar <3 En die Tim Walker tentoonstelling heb ik jammer genoeg gemist. Maar heb ik het nu toch een beetje gezien met behulp van jouw foto's! Het schijnt heel belangrijk te zijn dat je elke dag een foto op Instagram plaatst, dat las ik laatst ergens. Ik weet niet meer precies hoe het zat, maar dat schijnt in ieder geval heel goed te helpen. En dat je er echt tijd in moet stoppen. Als in, niet na een week stoppen omdat het niet opschiet, maar echt een paar maanden volhouden zeg maar. Niet dat ik dit zelf allemaal doe hoor ;) X

  • Angélica
   Author
   February 5, 2018 / 11:06

   Ja dat hele Instagramgebeuren doe ik juist al maanden haha. Ik plan foto’s in op een bepaald tijdstip, die het beste zou moeten zijn. En doordeweeks, niet in het weekend (of nauwelijks, want dan kijken er schijnbaar minder mensen). Ik heb er juist echt veel tijd en werk in gestopt, maar na een maand of 2 is er nog niet zoveel gebeurd… Maar ach, het moet vooral leuk blijven denk ik dan maar!

   & Die tentoonstelling is echt zo mooi! Hij is er nog steeds trouwens, dus mocht je deze maand nog in het zuiden zijn ;)

 3. February 2, 2018 / 13:38

  Ooh als ik dat zo zie, wil ik mijn haar ook weer rood! Zo mooi! Oh en ik ben heel erg voor fotografieblogjes, kan ik er nog wat van leren :)
  En instagram, echt uuuugh! Ik vond het mijn lievelings maar de laatste tijd merk ik zoveel terugslag, ik plaats nu (deels als test) elke dag een foto en alsnog krijg ik over weken verspreid pas de likes. Merk echt dat sommige accounts hem pas heel laat in hun TL zien. Het ergste vind ik nog wel dat het me zo bezig houdt.

  • Angélica
   Author
   February 5, 2018 / 13:00

   Jaaaa rood is het beste <3 Ik voel me weer helemaal mijzelf haha.
   Heel irritant he, dat Instagram? Ik vond het ook zo leuk! Nog steeds wel hoor, maar soms dan post ik bijv. een foto waar ik echt trots op ben en dan krijgt 'ie zo weinig likes en dan denk ik... waarommmmm. Haha. Maar ja, heel frustrerend idd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?