Maandoverzicht Februari

Ken je dat, dat je een nieuwe post wil schrijven en je je ineens gaat afvragen wat je in godsnaam hebt gedaan die maand? Ik begon de maand goed met wandelen, een uitstapje naar Amsterdam (twee keer!), foto’s maken en ging naar de grafiekwerkplaats. Ik begon de maand dus eigenlijk best wel goed! Maar de twee weken daarop schoot het er een beetje bij in. Ik werkte vrij veel en dat zuigt bij mij altijd veel mijn energie op. De laatste weken zit ik in een heel klein dipje zelfs, waarover ik hieronder al een heel verhaal getypt. Dat klinkt ernstiger dan het is hoor, alles komt wel weer goed. Ik denk dat ik gewoon die Januari-dip die iedereen leek te hebben, gewoon in Februari krijg ;)

Dus ja, kijk maar weer mee! Het is niet zo heel spannend deze maand, het is maar goed dat ik geen wekelijkse update doe haha.

English: Hey guys, it’s time for a monthly overview again. Everything will be in Dutch as I feel like this is impossible to write in both languages. For these updates I’ll ask you to use Google Translate instead, I’m sorry. Other updates will be in both languages as usual :)

If you don’t like that, there are still pictures to look at ;)


Ik was nog steeds in Nederland *zucht*. Gelukkig vertrek ik volgende week naar Roemenië! En zit ik ook al te kijken voor een tripje in April (maar wat precies?) en in Mei ga ik natuurlijk naar Schotland. Ik heb het nou wel weer gehad hoor, ik wil weg! Wel was ik weer een paar keer er op uit om de omgeving in mijn eigen stadsie te verkennen en zo eindigde ik op bekende plekken waar ik nog nooit geweest was! Ik ben natuurlijk al aan het trainen voor Schotland en loop daarom zo’n 15 kilometer (dat moet uiteindelijk 25 worden). Op deze manier ontdek ik dus plekken die ik nooit eerder had gezien en dat terwijl ik hier alweer 11 jaar woon. Niet zo spannend als op vakantie gaan, maar hey, ik kom tenminste de deur uit! Zo ontdekte ik dus de Moerputten die je hierboven ziet en ik was meteen zo geïnspireerd door dat kronkelpaadje en dat moeras dat ik heel snel naar huis wandelde en weer terug fietste om een foto te maken met mijn rode jas en ‘echte’ camera. Kwam mijn statief ook weer eens van pas!

Als ik een hekje o.i.d. tegenkom probeer ik ook altijd een selfie te maken tijdens mijn wandelingen. Dit was ook echt zo’n mooie plek vol klimopbomen! Later deze maand liep ik ook nog naar een kasteel in Vught en kwam onderweg wel zeker drie landhuizen tegen die eigenlijk ook gewoon op kastelen leken. Binnenkort vertel ik me meer over mijn voorbereidingen voor deze reis!


Op een druilerige maandag was ik ook nog in Amsterdam. Ik wilde namelijk graag nog even gebruik maken van mijn museumkaart en heel graag naar de expo over fotograaf Ed van der Elsken. Ik ging uiteindelijk naar het Stedelijk Museum, het Anne Frankhuis (ja echt, nog nooit geweest! Shame on me.), FOAM en Huis Marseille. Hoppa, bijna in 1 dag mijn ‘5 musea in 2017 bezoeken’ doel gehaald! Ik bezocht ook nog twee hotspots, waarvan ik er over 1 al eerder blogde.

Misschien volgt er binnenkort nog iets meer over dit dagje, want ik heb nog wel weer foto’s natuurlijk. Even kijken of het wel interessant genoeg is ;)

Dit heb je misschien al eerder gelezen want ik had er al over geblogd maar: ik ging eindelijk naar de grafiekwerkplaats! Dit stond al zeker 2,5 jaar op mijn lijstje. Het was erg onwennig eerst want ik wist echt niet meer hoe het allemaal moest. Maar uiteindelijk wel en nou kan ik de volgende keer zo aan de slag, fijn!


Ik ging een tweede keer naar Amsterdam, dit keer voor een concert van The XX. En man wat was het mooi! Ik was nog niet helemaal fan van hun nieuwe cd, maar vond het zeker niet slecht. Voor het concert heb ik er nog een paar op repeat naar geluisterd en nou vind ik em helemaal FANTASTISCH hahaha. Ik heb de afgelopen twee weken nergens anders naar geluisterd, dus ik denk dat ik ze volgende week spuugzat ben ;)

Vroeger nam ik trouwens altijd mijn spiegelreflexcamera mee om concertfoto’s te maken, vond ik echt heel leuk! Wel vooral in kleinere zalen omdat ze daar ook niet zo streng controleren (en dichterbij enzo). Tegenwoordig doe ik dit niet meer, omdat ik dan niet kan stoppen met foto’s maken en ik bang ben andere mensen en de band te irriteren haha! En omdat ik het ook niet meer zo heel boeiend vind, concertfotografie. Wel hadden ze heel goed licht dus kon ik het alsnog niet laten om heel veel foto’s te maken met mijn telefoon.

Overigens staat het ook al jaren op mijn lijstje om meer naar concerten te gaan, maar het schiet er een beetje bij in. Vorig jaar ging ik in Januari naar Interpol en Best Kept Secret en daar is het ook bij gebleven. Dit jaar maar eens wat aan gaan doen!


Nou ik ging naar de kapper en liet een heel stuk er af knippen. Ik liet het trouwens ook verven, bayalage jaja. Mijn hemel zeg wat duurde dat lang!! Het was een beetje onverwacht en ik had ook geen e-reader meegenomen dus ik zat daar maar te wachten en te wachten, zucht. Maar wel luxe om het eens niet zelf te hoeven verven! Dat doe ik namelijk al vanaf mijn 14e zelf, met heel af en toe een kappersbeurt. Ik heb sinds de zomer mijn uitgroei niet meer geverfd trouwens, heel lang geleden dat ik mijn eigen haarkleur zag!
Grappig dat ik nou in 1 jaar tijd mijn haar rood heb gehad (dat had ik vele jaren!), toen donkerbruin, toen bruin met turquoise en uiteindelijk dus blond en zelfs even roze! En dat het nou weer zo kort is, terwijl ik heel lang mijn haar heb laten groeien van stekeltjes naar zeemeerminnenhaar.

Ok even een throwback naar 1,5 jaar geleden dan:

Waaaat? Tjah, soms mis ik dit wel. Maar vaak ook niet. Ik ben nog in dubio. Voorlopig hoef ik het in ieder geval niet meer elke maand te verven. Tot zover mijn haarhistorie haha (lekker boeiend dit).

Ik update (alweer) mijn portfolio website! Ik was ineens mijn oude logo en layout spuugzat en vond het verschrikkelijk kneuterig. Ik heb voor het eerst in mijn leven betaald voor een WordPress Theme en moet zeggen dat ik daar geen moment spijt van heb gehad! Heel blij mee :)

Verder liep ik natuurlijk een paar keer om te oefenen voor het Schotlandavontuur maar de laatste twee weken van deze maand zijn niet zo memorabel. Zo goed als ik het nieuwe jaar begon, zo suf voel ik me nu. Ik had het echt het idee het nieuwe jaar met een schone lei te beginnen en ook begin deze maand deed ik allemaal leuke dingen, concert, websites updaten, lino’s drukken, hotspots bezoeken en foto’s maken! Allemaal dingen die ik leuk vind om te doen en die me het gevoel geven nuttig te zijn. Maar de laatste weken sluipt er een beetje een ‘wat heeft dit nou voor zin??’ gevoel in. Ik baal soms van suffe dingen zoals dat ik zo weinig volgers heb op Instagram of dat ik zo weinig comments op mijn blog krijg of… Nou ja, je begrijpt het wel. De dingen die me de laatste maanden zoveel energie gaven lijken me niet meer genoeg energie te geven. Alles stagneert een beetje en mijn positiviteit heeft plaatsgemaakt voor een knagend onderbuikgevoel. Het gevoel van ‘maar zit er iemand wel te wachten op NOG een fotograaf?’ en ‘pfft het is allemaal maar uitzichtloos’ komt weer een beetje terug. Als eind-twintiger die de kunstacademie heeft gedaan en sindsdien alleen maar horecabaantjes heeft gehad kan ik je vertellen dat ik FLINK veel last heb gehad de zogenaamde ‘quarter life crisis’. Maar echt! En dan lijkt dat gevoel weer een beetje er terug in te sluipen, dat is eng.

Maar! Natuurlijk kun je daar zelf alleen maar iets aan doen. Er over zeuren helpt niet, maar soms is het wel fijn om daar eens eerlijk over te zijn. Nou heb ik de laatste tijd geen reisjes meer gemaakt (nog 1 week en dan ga ik weer!) maar misschien denken sommigen van jullie wel dat ik heerlijk lekker op vakantie ga de hele tijd en een geweldig leuk leven heb. Of dat ik misschien gewoon professioneel fotograaf ben, ofzo. Niets is minder waar: ik ga max. 5x per jaar op kleine tripjes en werk gewoon 30 uur in de week in een koffietent! Niets mis mee, maar verre van idyllisch. Maar hier was ik al een blog-post over begonnen dus ik bewaar mijn rant voor een andere keer. Ik wil absoluut niet klagen hoor, ik heb het heel goed :) Ik ben ook zeker gelukkig, maar we hebben allemaal wel eens last van een dipje toch? Ik wil daar best open over zijn! Ik vind het dan ook fijn dat ik toch elke maand even een verhaaltje over mijn persoonlijke leven kan typen, aangezien al dit gezever absoluut niet interessant is om elke keer weer te lezen haha. Een samenvatting van mijn misere!

Nee hoor, dit komt helemaal goed. Soms heb je even een dip, bij mij is dit als ik bijvoorbeeld extra moet werken in de koffietent. Dat zuigt heel erg mijn energie op, omdat ik daar niet helemaal vrolijk van word. Met als resultaat dat ik dan NOG minder vrolijk van word, vicieuze cirkel etc. etc. Maar volgende maand lezen jullie weer vrolijke verhalen, pinky promise! Dan ben ik weer op vakantie geweest en heeft het leven weer zin ;) (Beetje dramatisch is het niet?)

Ik heb dus helemaal niks te vertellen over mijn eigen plantjes. Oh ja, mijn tulpenbollen komen uit! Dat is dan wel weer leuk. Ik heb alweer geen plantjes gekocht, wat eigenlijk gek is want als ik niet zo lekker in mijn vel zit mag ik nog wel eens naar het tuincentrum van mijzelf haha! #treatyoself!
Maar hier een plant van de prachtige tuin van de Banys Arabs in Mallorca! Ik schreef hier ook over op The Boho Guide trouwens.

– Ik begon met een post over de prachtige Hortus Botanicus in Leiden.
– Ook had ik het over mijn nieuwe portfolio website.
– Een nieuw onderwerp wordt mijn behaalde doelen van 2017. Het eerste doel dat ik kon afstrepen was naar de grafiekwerkplaats gaan! Ik wil nog steeds ook posts schrijven die niet over reizen gaan, wat persoonlijkere updates. Maar dat schiet er een beetje bij in…
– Een foto verslag over een hele koude dag in Leiden.
Bar Botanique, een prachtige nieuwe hotspot in Amsterdam.
– Een giga post over Koyasan, een heilige berg in Japan. Respect voor een ieder die dat gelezen heeft! Wat een boekwerk… een goed voorbeeld wel weer dat ik vooral blog omdat ik het leuk vind. Ik doe het voor mijzelf. Ik weet dat er weinig mensen gek genoeg zijn om dat hele verhaal te lezen en dat vind ik ook helemaal prima :)

Laten we even met een paar oppervlakkige dingen beginnen. Zoals mijn nieuwe tas! Ik kan ondertussen wel een Fjälljrävenfamilie beginnen! Deze kocht ik voor mijn wandelavontuur in Schotland. Ik heb wel een backpack, maar dat was een heel goedkoop ding die gewoon niet goed genoeg zit om uren te dragen. Ik heb bewust gekozen voor een heel kleine, omdat ik erg snel last heb van mijn schouders en rug. Hij zit gelukkig heerlijk! Na een heel online avontuur heb ik deze gekocht op de Duitse site Bike24 wat ik erg spannend vond. Maar hij was er in deze kleur daar ineens 55 euro goedkoper! En met twee dagen al in huis, dus supertevreden. De kleur leek online ook niet overal even mooi (serieus, ze moeten hun producten wel eens wat kleurechter gaan fotograferen daar), op hun eigen foto’s was het een heel diep paarsrood, op andere ‘live’ foto’s was ie heel erg fel. Hij zat er dus precies tussenin en ik vind em echt prachtig!

Ik heb overigens ook echt nog een tijd lang gekeken naar minder ‘hippe’ merken, maar deze voldeed uiteindelijk toch het meeste aan mijn eisen :)


Ik kreeg van een vriendin een mooie print! Ik ben dol op klaprozen, zo mooi. (Volgens mij is rood het thema van deze maand, ha.)


Hotspots ontdekken, foto’s maken…. love it! Ja fotografie maakte me toch ook weer erg blij deze maand. Al had ik wel wat meer willen fotograferen. Hopelijk volgende maand!


Spring is coming! Bloesems, lekker weer… ja het komt er langzaam aan. Die ene herfststorm vergeten we maar even.


Deze maand postte ik op Instagram een foto van vorig jaar in Japan. Ik mis de bloesem! Gelukkig komt de lente er dus weer aan.

Dus, nu ik dit allemaal heb opgeschreven voel ik me helemaal niet meer zo down als dat ik misschien klink haha. Het komt wel weer goed, misschien is het gewoon tijd voor een kleine winterslaap? ;) In Maart ben ik jarig, ga ik dus eindelijk weer een paar daagjes op vakantie, zal ik nog meer wandelen en verder weet ik het nog niet zo goed. We gaan het zien! Nou eerst met werk carnaval zien te overleven!

Weet je wat ik graag zou willen zijn? Een bloemetjesgordijn! Ok doei.

P.S. Ik heb van de week ein-de-lijk een Facebook Page aangemaakt dus als je graag op de hoogte wil blijven van mijn blog en/of andere random dingen zoals foto’s en throwbacks enzo: liken! :)

Follow:

8 Comments

 1. February 28, 2017 / 09:45

  Ik snap dus echt niet waarom je niet honderd comments onder iedere post krijgt, want ik vind je verhalen en foto’s altijd zo goed en leuk! Maar ik ken het zelf ook wel een beetje. Dan zie je iedereen om je heen groeien en zelf blijf je een beetje hangen voor jouw gevoel. Maar dan zeg ik tegen mezelf dat die cijfers niet zo belangrijk zijn en dat het veel leuker is om alles te kunnen delen en om bij jezelf groei te zien.

  En volgens mij kan jij echt elk kleur en kapsel hebben!! Staat je weer goed.

  • Angélica
   Author
   February 28, 2017 / 20:10

   Ahhh wat lief! Ja nou ja, ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf ook niet zo vaak comments achterlaat (zo lees ik blogs vaak ‘s ochtends in mijn bed op mijn iPad en dat vind ik echt verschrikkelijk typen haha, zo lui!) dus ergens snap ik het wel.
   Maar soms wel jammer ja, vooral dat van die groei inderdaad! Ik verwacht geen grootste dingen van mijn blog of fotografie, maar soms zou ik toch graag wel weer eventjes iets beter worden, of iets meer waardering, of…. Maar dat heb je natuurlijk ook voor een groot deel zelf in de hand! Dus dan maar gewoon beter mijn best gaan doen ;)

   & Dankjewel! Ja afgelopen jaar was wel extreem met de veranderingen hoor haha. Voorlopig laat ik het even hierbij, vind het al heel fijn dat ik mijn uitgroei niet meer elke maand bij hoef te werken!

 2. March 1, 2017 / 12:42

  Ik vind je nieuwe kapsel echt super tof; lekker fris en funky!

 3. Nikkie
  March 20, 2017 / 21:13

  Ik kwam hier via de nieuwsbrief van Hei Marlou. Wat leuk om jouw blog te ontdekken en wat tof dat je de West Highland Way gaat lopen. Ik heb hem samen met een vriendin vorig jaar vrij spontaan gelopen, zonder al te veel training (3x om precies te zijn). Al hebben we wel ‘vals’ gespeeld met een bagage transfer. Het was waanzinnig gaaf en mooi en vermoeiend!

  • Angélica
   Author
   March 22, 2017 / 10:52

   Ha Nikkie! Wat leuk om te horen. En wat gaaf dat je ook de West Highland Way gelopen hebt! In welke maand was je? Hoe was het weer? ;)

   • Nikkie
    March 22, 2017 / 18:10

    Ik was er in augustus. Het weer was lekker! Maar 2 dagen regen gehad van de 7 waarvan 1 de hele dag (dat was echt niet leuk ) het was zo lekker dat we zelfs nog in loch Lomond hebben gezwommen. De laatste 3 dagen waren de midges wel echt verschrikkelijk!

    • Angélica
     Author
     March 22, 2017 / 23:56

     Ah klinkt goed! Wij gaan in Mei, om hopelijk de midges nog een beetje voor te zijn. Ik ben wel benieuwd… het zal in ieder geval een avontuur worden haha. Maar vast nog niet warm genoeg om te gaan zwemmen denk ik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *