Maandoverzicht Februari

Zo langzaam als Januari leek te gaan, zo snel ging Februari, als een wervelstorm leek het wel! Ik had anderhalve week vrij (daar heb ik hier over gepost, dus daarvan zie je hier niks meer in terug)

Februari was een maand vol plannen, foto’s maken en enige creativiteit. Het was tevens ook de maand dat ik 3x op stap ben geweest, wat voor deze oma heel bijzonder is. Maar bij mijn nieuwe baan (oh ja, daar ben ik dus ook begonnen) ben ik ineens bijna elk weekend vrij! Dat is wel even gek hoor (maar ook heerlijk).

Nou, laat ik maar meteen beginnen met de tweede week van Februari.

Dit was eigenlijk nog eind Januari maar had ik nog niet geplaatst. Ik ging met een vriendin naar een tentoonstelling (Design van het Derde Rijk, erg interessant en ook indrukwekkend, op een wringende manier, zeg maar). We dronken koffie bij Sissy Boy en ik nam mijn camera’s mee. Ik had bedacht dat ik mijn analoge camera zou meenemen naar koffiedates met vriendinnen, om dan een paar kiekjes te schieten. Om mijzelf weer een beetje te motiveren met fotograferen maar ook om analoog weer wat meer op te pakken.

Mijn doel werd uiteindelijk 3 rolletjes volschieten in Februari – as we speak moet ik nog een paar foto’s schieten op mijn laatste rolletje en dan kan ik het opsturen :)

Ik had dus mijzelf een tekenchallenge opgeleggd en ik zal maar eerlijk toegeven dat ik ‘m niet gehaald heb. Wel heb ik sowieso meer getekend dan in de jaren ervoor, dus mijn doel is eigenlijk al bereikt ;)
& Ik heb tegenwoordig een bonenmaler en dat is me toch een werk joh, haha. Maar wel lekker! (Hey een barista moet ook wel een beetje hipsterverantwoord zijn toch? Kan niet aankomen zetten met mijn Dolce Gusto cups…)

Deze dag had ik een shoot met Jeanine, die ik nog ken van haar blog. Ik schreef er een post over (met het resultaat) op mijn andere blog. In de avond ging ik nog naar de maandelijkse druksavond en liet ik me maar even snel inspireren door mijn eigen shoot, haha.

Ook startte ik bij mijn nieuwe baan. Het is zeker leuk en de sfeer is er fijn, wat natuurlijk heel belangrijk is. Maar het is ook nog erg overweldigend en enorm druk. Ik merk dat ik heel erg moet wennen aan een heel andere manier van werken. Het heeft me ook weer extra aan het denken gezet wat betreft horeca. Ik deed het altijd omdat ik het in ieder geval kon, maar om eerlijk te zijn begin ik daar nu behoorlijk aan te twijfelen haha. Zo lastig!

& Deze cutie kwam ik onderweg naar huis tegen :)

Ik ging koffie doen bij een vriendin die een beetje ziek was, dus wellicht was het maar beter dat ik mijn camera niet mee had genomen. De kleuren in haar nieuwe huisje waren wel PERFECT. Ah, zo fotogeniek. (Deze foto’s heb ik dus gemaakt met mijn iPhone X, ah waanzinnig toch?)

Aan het einde van de maand had ik een workshop waar ik al jaren over twijfelde of ik die wilde doen, namelijk een Toyobo-workshop! Wellicht is het je al opgevallen dat ik graag naar het grafisch atelier ga en vaak dingen druk. Toyobo is een relatief nieuwe techniek waar je foto’s als een soort ets kunt afdrukken. Aangezien ik natuurlijk fotograaf ben, leek me dit een gouden combinatie! Het is wel ontzettend veel werk voordat je de plaat af hebt (veel belichten, net als met zeefdruk, maar dan nog wat vaker). Maar als deze eenmaal af is kun je er oneindig mee aan de slag.

Het portret was wat minder geslaagd maar was zeker een goed leermoment. Ik wilde vooral heel graag mijn zelfportret (in de bergen van Bulgarije) maken en die vind ik zeker geslaagd! Binnenkort ga ik er tijdens een druksavond nog wat meer van afdrukken en wellicht wil ik hier in de toekomst nog wat mee doen. Wellicht verkopen als print, misschien aanbieden als extra optie als fotograaf zijnde? Who knows!

Meer ‘coffee with friends’ waar mijn analoge camera weer mee ging. Ik maakte een cappuccino met amandelmelk die er eens niet afgrijselijk uitzag (mijlpaal, echt) en de bloesem begint overal te bloeien. LENTE IS COMING.

Ik had een ontmoeting met een bruidspaar op een suuuupergave locatie – Piet Hein Eek in Eindhoven. Even voor de niet trouwfotografen onder ons een klein kijkje – voordat iemand me boekt, spreken we altijd even in ‘het echt’ af. Dit vooral om te kijken of er een klik is (belangrijk!) en hoe de dag er een beetje uit gaat zien. Vaak is dit al een aardige tijd van tevoren (in dit geval bijv. zo’n 9 maanden) en vind ik altijd heel leuk! Of het dus wel eens voorkomt dat er geen klik is? Jazeker, al gelukkig niet vaak.

Ik had nog een koffie-bijklets-shoot met Djana, die ik jaren geleden heb gefotografeerd bij een winactie op deze blog! Ik weet nog goed dat ik toen net mijn Canon 6D had en nog niet zo goed wist hoe die werkte, haha. Dit keer had ik ook mijn nieuwe Sony meegenomen. Ik ben nog echt zo blij met mijn overstap trouwens, de foto’s zijn haarscherp. Zo fijn!

In de avond had ik een concert, dat was alweer een tijdje geleden. Ik ging naar Weval in Tivoli. Het is een soort.. tjah, funky, deep house muziek wat soms iets weg heeft van een elektronisch Radiohead? Een beetje dromerig en melancholisch (vind ik). Lekkere omschrijving haha. Maar het was een fijn concert! De volgende ochtend moest ik weer om 6.45 werken en dat was ZWAAR met maar 5 uur slaap en vakantiedrukte.

Zo, dit was me het maandje wel! Het was een fijne maand vol veranderingen, nieuwe uitdagingen en lekker veel foto’s maken. Ik had in deze maand trouwens ook mijn tussentijdse toets (rijles) en die ging ehhhh, niet zo goed. In Maart heb ik dus ook nog eens extra rijlessen omdat mijn rij-examen al vrij snel gaat komen. Slik… en ik vind rijden al zo’n pretje (not). Toevallig hoor ik het de laatste tijd van bekenden veel dat ze ook erg strugglen met rijlessen, dus dat stelt me ergens wel weer gerust. I am not alone en het is ook gewoon spannend en moeilijk.

Verder voel ik me ook wel geïnspireerd om weer eens iets creatievers op te pakken. Misschien ook schilderen naast het tekenen, zoiets? Hebben jullie nog leuke hobbytips? :)

Nog even een huishoudelijke herinnering – de foto’s van de shoots die ik hierboven noem vind je op mijn fotografie blog. Die van de shoot met Djana komt hopelijk snel online :) Verder ga ik morgen mijn rolletjes opsturen en hoop ik over een paar weken de foto’s te hebben. Die komen dan daar ook online. Ben echt suuuuperbenieuwd. Van 1 rolletje ging het terugdraaien niet goed dus ik hoop dat daar alsnog wel iets bruikbaars op staat. We gaan het zien…

Follow:

5 Comments

 1. March 1, 2020 / 08:41

  Dat ziet eruit als een goede maand! Ik vind je foto’s echt prachtig en vind het zo’n goed idee om je analoge camera mee te nemen naar een koffiedate met vrienden! Ik wil ook weer meer oefenen met fotograferen maar ik vind de momenten waarop ik dat dan moet doen echt lastig kiezen merk ik, vaak vergeet ik m’n camera gewoon..

  • Angélica
   Author
   March 1, 2020 / 21:33

   Lief, dankjewel! Ja zo was het laagdrempelig maar kon ik toch een rolletje volschieten. Vond het ook wel fijn om eens van alledaagse momenten iets dierbaars te maken :)

 2. March 1, 2020 / 10:10

  Wat een fijne maand met veel foto’s en leuke afspraken! En wat leuk de techniek om een foto te drukken, love it. Wat tof ook dat de Sony zo goed bevalt. Lijkt mij best lastig zo’n overstap naar een compleet nieuwe camera, maar zo fijn als het het dan waard is.

  • Angélica
   Author
   March 1, 2020 / 20:02

   Ja het was een goede maand :)
   & De Sony is inderdaad wel even wennen hoor, maar ontzettend fijn! Toevallig fotografeerde ik vandaag weer even met mijn Canon en dat was gewoon wennen haha. Maar ik heb al 12 jaar (!) een Canon dus het is wel even gek.

 3. March 5, 2020 / 12:35

  Ik krijg altijd zin om ook creatief aan de slag te gaan wanneer ik jouw posts lees! Toch ook eens vaker op pad met camera denk ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?