Maandoverzicht December & Januari

Oh oh oh, die eeuwige twijfel steeds. Maar toch kom ik telkens weer terug naar deze blog, om toch weer een stukje te schrijven. Dan is mijn ego toch weer genoeg gestreeld door een leuke comment en voel ik me toch weer gemotiveerd genoeg om je weer een kijkje te geven in mijn vrij saaie leven ;)

Heel eerlijk? Ik heb zelfs bijna op het punt gestaan om deze hele blog maar te verwijderen. Het voelt een beetje irritant om er twee te hebben. Maar ook hier staan artikelen op die nog elke week goed bezocht worden (vooral mijn posts over Japan en Schotland zijn erg in trek, mijn West Highland Way guide wordt elke week nog het meest gelezen!).

Maar goed, daar ben ik dus weer. Mijn ego laat zich dus nog steeds paaien door jullie lieve woorden en dus tik ik weer gestaag door.

Mijn afgelopen wintermaanden waren niet persé heel boeiend. Mijn fotografie ligt nu echt op zijn gat, zoals elk jaar. Mensen gaan immers weinig trouwen in de winter en willen liever ook niet buiten poseren, allemaal helemaal begrijpelijk. Ik was dus bezig met allerlei andere soorten zelfontwikkeling, waaronder autorijlessen, opruimsessies en wellicht een nieuwe hobby? Oh een nieuwe baan!

Lees meer lees meer ;)

Ik maakte echt nauwelijks foto’s de afgelopen maanden, zo lijkt het. Niet mijn stijl natuurlijk! De enige reden die ik er voor kan bedenken was dat er gewoon heel weinig dingen gebeurden die interessant genoeg waren. Iets met winter en terugtrekken en uitrusten, denk ik.

Af en toe ging ik op pad met mijn nieuwe camera (Sony A7 III) om deze uit te testen. Ik moet zeggen dat het wennen is maar ik wel tevreden ben! De focus is super, hij is snel en de kwaliteit is ook echt heel goed. Ik maakte een zelfportret in maanlicht en met 8000 ISO waren er nog steeds details te zien. Toen ik hetzelfde ging doen met mijn Canon bleef er bijna niks over van het beeld…

Hier nog een foto die ik maakte van mijn moeder met kerst en een selfie die ik maakte om de camera uit te proberen. De kwaliteit is misschien wat slecht omdat ik via Lightroom een export heb gemaakt van een png want ik was lui haha. Maar hij is snel en scherp, ben erg tevreden!

Het was natuurlijk weer een keer tijd voor de maandelijkse drukavond :) Leuk om zo met je handen bezig te blijven. Ik mis illustreren ook echt, iets wat ik in 2020 ook weer meer wil oppakken.

Het was December en natuurlijk waren er de nodige sinterkerstborrel en heel veel eten en dus zelfs een bingo. Genieten!

Ik ging op oudjaarsdag shoppen met een vriend van me. Iets wat ik eigenlijk bijna nooit doe, heb er echt een hekel aan! Maar het was gezellig en ik kwam terug met o.a. een mooie Levi’s broek uit de sale (SCORE). Ben nog steeds ook elke dag zo blij met mijn iPhone X. Zulke sfeervolle foto’s!

Zo, meteen even een eerlijke foto – ik heb dus HEEL. VEEL. spullen. Maar echt heel veel. Heel veel dingen van de kunstacademie ook nog. Ik heb heel veel zakken met oud spul weggedaan. Ik ga echt wel elk half jaar door mijn kledingkast, maar oude tekeningen en potten verf? Nee, dat niet… Superfijn dus om dit gedaan te hebben, samen met Merel van Net Thuis. Aanrader :) Het was aardig doorpoten en we hebben best wel wat sessies gehad (een stuk of 6 en dan meteen een halve dag steeds), maar het is wel fijn om alles in het nieuwe jaar netjes te hebben!

& Mijn nieuwe hobby dus – boulderen. Ineens wilde iedereen dit met me gaan doen (ik probeer al een half jaar lang iemand mee te krijgen) en nu ben ik 3 weken achter elkaar geweest, oeps. Het is ontzettend leuk! Het kost natuurlijk kracht, maar er komt ook zeker een stukje techniek én creativiteit bij krijgen. Niet zo gek dus dat ik heel veel oud-schoolgenoten van de kunstacademie tegenkom telkens. Daarbij is het ook nog best wel spannend, want je bent toch wel best hoog en soms glippen je voeten weg. Maar als je dan toch een klim behaald, dat geeft zo’n fijn, voldaan gevoel! De spierpijn was de eerste keer alleen niet mis (was die ochtend ook nog naar bodypump geweest, oepsie). Kon twee dagen lang geen tandpasta uit mijn tube knijpen haha!

Er waren ook weer wandelingen door de polder natuurlijk. Er waren een paar heel mooie dagen met heel mooi licht! De stad was natuurlijk ook extra mooi versierd rond de feestdagen. Nu het januari is voelt alles extra grauw, bah.

Er was weer een nieuwe druksavond in Januari. Ik liet me inspireren door een oude tekening en een blaadje wat ik nog tegenkwam in mijn map haha. Het blijft gewoon leuk om te doen, zonder al teveel verwachtingen. In Februari ga ik een cursus Toyobo volgen, dan maak je een soort ets van een foto. Twee vliegen in één klap dus! Je mag twee foto’s drukken. Ik heb alvast 1 foto uitgekozen, namelijk deze. Maar ik ben er nog niet over uit welke de 2e wordt. Het lijkt me leuk om eens een keer géén planten te gebruiken. Anderzijds is dat natuurlijk wel helemaal mijn ding ;)

En dan door naar het volgende nieuwtje – ik heb een nieuwe baan! Ik ga nu per Februari als barista aan de slag bij mijn favoriete koffietent ;) Wellicht herken je het wel uit mijn vele foto’s (zoals hier in het midden). Ik werk er graag aan mijn fotografieklussen maar straks dus ook als barista. Superleuk! Ik heb ondertussen 7,5 (!) jaar gewerkt bij Douwe Egberts en het was ondertussen echt tijd voor verandering. Ik ga wat minder werken ook zodat ik me wat meer kan gaan focussen op de fotografie (en dit ook echt moet).

Zin in dus! En terwijl ik dit typ zit ik dus weer daar te werken, haha. Ondertussen werk ik op mijn oude werk nog even aan mijn latte art skills ;)

De stad is zo heerlijk fotogeniek he :) En deze bloesemboom bloeit de laatste jaren telkens in Januari al, zo gek…

Ook ging ik eindelijk naar de kapper. Ik liet voor het ultieme gemak mijn haar ook eens verven. Uiteindelijk bleek de hele behandeling een deceptie (ik heb na een uur zelf maar om een bakje koffie gevraagd, bijvoorbeeld) en had ik achteraf een beetje spijt dat ik zoveel geld had uitgegeven. Kijk, een knipbeurt wil ik zeker goed voor betalen – dat kan ik niet zelf. Maar haar verven eigenlijk wel…

Maar goed! Ik heb in ieder geval vers rood haar en het is eindelijk een beetje in model geknipt. Nou kan ik er weer een jaartje tegenaan en krijg ik hopelijk mijn lange rode haar weer terug (en gaat iedereen me weer vertellen dat ik op Florence & The Machine lijk, haha.)

Wellicht maak ik nog wel een post over goede voornemens e.d voor 2020, maar voor nu plaats ik hier even wat. Wat ik graag wil gaan doen: meer content maken. Ik zag laatst een vacature voor ‘content creator’ en dat vond ik ZO LEUK, dat ik dacht – hier moet ik meer mee gaan doen. Ik vind het heel leuk om alles tot een mooi plaatje te maken – een sfeerbeeld fotograferen, dit dan weer met een leuke tekst kunnen plaatsen, leuke artikelen schrijven voor reisblogs, etc. Ik mis het! Ook het schrijven van blogs geeft me toch een bepaalde mate van voldoening wat ik niet uit veel dingen haal.

Nog een goed voornemen: meer tekenen. Ik plaatste er op Instagram al een heel verhaal over – mijn kunstacademie-opleiding heeft dat een beetje voor me verpest. Ik durf niet meer zo goed, schaam me voor mijn tekeningen. Dat is geen fijn gevoel natuurlijk, maar de opleiding en het dramatische afstuderen heeft me zo onzeker gemaakt over mijn werk, dat het allemaal zo lang heeft geduurd voordat ik pas stappen durfde te maken met o.a. mijn fotografie. Ik kan pas het laatste jaar echt zeggen dat ik me trots voel als ik mijn foto’s zie en dat ik me nu pas besef dat ik er misschien toch wel best goed in ben?

Dus ja, tekenen. Zonder schaamte en het wat meer proberen te delen. Hoeft niet perfect of mooi te zijn, ik zie het als een vorm van mindfulness :)

Mijn fotografie-blog meer gaan bijhouden is ook echt een doel voor 2020. Ik moet nog even kijken of ik hier ook nog een soort plug-in voor kan installeren zodat je je kunt inschrijven voor notificaties (mits daar interesse voor is natuurlijk ;))

Mijn Instagrambereik is echt GEKELDERD de afgelopen twee weken, hebben er daar meer mensen last van?

View this post on Instagram

Hoi, hallo, ja ik ben er nog. Wat minder actief dan gebruikelijk, maar met goede reden – heb genoeg andere dingen te doen dan op Insta zitten ;) ⁠ ⁠ Een paar voorbeelden? Zo ben ik met opruimcoach @netthuis mijn huis aan het Marie Kondo-en (én vond ik 120 euro in een boek, weer mooi meegenomen), kocht ik een nieuwe camera (maar zonder lens, dus voorlopig zit 'ie nog in de doos) en ben ik hard aan het leren voor mijn theorie-examen WANT DAT HEB IK DEZE WEEK /paniek. ⁠ ⁠ Om even een voorbeeld te geven van mijn geweldige theoriekennis: toen ik aan mijn instructeur laatst vroeg in wat voor auto ik reed (want dat vraagt echt iedereen me) want ik wist alleen maar 'eh ANWB-auto' te vertellen, moest hij zo hard lachen dat we nog net niet de weg afwiebelden. ⁠ ⁠ Komt helemaal goed dus. Maar rechts heeft voorrang, vaak dan, dus ik weet wel iets… denk ik…⁠ ⁠ P.S. Deze foto maakten we in de botanische tuin in Berlijn, waar ik al meteen helemaal enthousiast werd van al die verschillende (oranje) pluimen. ⁠ ⁠ ⁠ ⁠ ⁠ #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

“All true artists, whether they know it or not, create from a place of no-mind, from inner stillness.” – Eckhart Tolle Het laatste wat ik wil is je moe maken met ~*spirituele quotes*~, maar toen ik een tijdje deze las in zijn boek vond ik het zó treffend. Wellicht herken je het wel – dat moment dat je met iets bezig bent waar echt je passie ligt. Voor mij is dat fotografie, of vroeger tekenen, schilderen, maar misschien is het voor jou wel schrijven, taarten bakken of bloemschikken. Dat moment dat je helemaal opgaat in het creëren van iets, zo erg dat je geen besef meer hebt van tijd, (negatieve) gedachtes of je lichaam (je vergeet soms gewoon te eten bijvoorbeeld, om er na het maken ineens achter te komen dat je gruwelijke honger hebt.) Herkenbaar? Vandaag ging ik een wandeling maken door de polder, nam mijn nieuwe camera mee (want daar zal ik toch aan moeten gaan wennen en dat kan alleen door veel oefenen) en liet me inspireren door de mist, dode planten en mijn nieuwe gingko oorbellen. Hoe willekeurig wil je het hebben? En toch stond de tijd even stil en werd mijn neus zo rood van de kou dat ik die heb moeten Photoshoppen. Maar dat merk je achteraf pas natuurlijk. Gezien de winter voor mij een heel rustige periode is, vrees ik dat er voorlopig vooral veel selfies voorbij zullen komen. Letterlijke selfies ook, want voor mijn nieuwe camera heb ik nog geen afstandsbediening. Maar dan weet je dat alvast ;) Fijn 2020 :) #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #selfportrait

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

Goed, dit was weer een lekker lange post. Ik wil misschien toch weer wat meer updaten hier, omdat ik het toch wel erg leuk vind. Een weekoverzicht vind ik echt teveel van het goede (denk ik?) ook al vind ik dat eigenlijk het allerleukste om te lezen, haha. Mijn favoriete moment op de maandagochtend! Misschien dat ik het een keer ga doen als ik een beetje een drukke week heb gepland ;)

Verder wil ik graag wat meer tekenen, meer lezen ook om zo wat meer tot rust te komen. Voor mij zijn tekenen en lezen echt een vorm van mindfulness, hoe cliché dat ook klinkt. Ik merk dat ik na de drukte van de afgelopen maanden dat ook echt even nodig heb. Ook merk ik dat ik eigenlijk een beetje ‘onderprikkeld’ ben. Dat betekent in principe dat je meer stimulans nodig hebt, dat je eigenlijk niet genoeg voldoening haalt uit je dagelijks leven en daardoor weinig energie hebt. Een soort vicieuze cirkel. Ik ga dus proberen om weer wat ruimte te maken voor creatief zijn, op welke manier dan ook. En er ook aan toegeven om het gewoon echt rustig aan te gaan doen, om echt even goed op te laden. Minder streng zijn voor mijzelf! Het is immers winter en dat is de perfecte periode om even bij te komen en op te laden :)

P.S. de headers doen ineens een beetje gek, daar ga ik binnenkort mee aan de slag ;)

Follow:

6 Comments

 1. Vanes
  January 22, 2020 / 16:22

  Klinkt goed, mejuffrouw!

 2. January 22, 2020 / 18:54

  Yaaay! Fijn om weer van je te lezen. Eén van m’n doelen voor 2020 is om me een keer écht te laten fotograferen en ik wil heel graag dat jij dat gaat doen. Ergens in de zomer of in de herfst misschien :) Eventjes sparen nog, in ieder geval.

  • Angélica
   Author
   January 22, 2020 / 20:44

   Ahh zo leuk!! :) Lijkt me heel leuk!

 3. January 31, 2020 / 11:50

  wauw klinkt goed allemaal en wat een mooie foto’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?