Maandoverzicht Augustus – Laatste beetje zomer

Follow my blog with Bloglovin

Het werd weer eens tijd voor een maandoverzicht. Eigenlijk moet ik nou nog mijn huis opruimen en poetsen, een bruiloft bewerken, nog een shoot bewerken, me voorbereiden op een bruiloft voor dit weekend… maar ik besloot dat ik eerst aan mijn maandoverzicht ging beginnen. Hier was ik nog lang mee bezig trouwens, dus hopelijk leest iemand dit haha.

In Augustus was het… mooi weer? Ik weet het eigenlijk niet meer allemaal. Behalve dat er gezellige dingen gedaan werden, ik met mijn ouders naar de woonboulevard ging, twee keer een zelfportret maakte, een bruiloft had, dingen voor in huis bestelde, een teckelpuppy aaide (!), op verrassingsreis ging en een nieuwe bril kreeg (maar daarvan heb ik even geen foto’s, haha.)

Ik was wel productief, maar niet op de manier waarop ik had gehoopt denk ik haha. En nee, ik heb me nog steeds niet ingeschreven bij een rijschool. Ondertussen stel ik dit al bijna een jaar uit. Ik ben een professional procrastinator. Herkenbaar, iemand?

Laten we gewoon meteen naar de foto’s gaan. Zijn er weer lekker veel deze maand.Ik maak zoveel foto’s van koffie dat ik er nu maar gewoon een vastgepinde highlight er van heb op Instagram. Ik kan er nog steeds niet over uit hoe goed mijn camera is van de iPhone X!
& Mijn haar is in jaren niet zo lang geweest! Ik ga het laten groeien, alhoewel het na deze zomer eigenlijk wel weer een knipbeurt nodig heeft. Hierna verfde ik het ook weer eens met henna, iets wat ik vroeger altijd deed. Een maand later ruikt mijn haar nog steeds naar hooi, maar mooi is het wel! En veel gezonder voor mijn haar, dus dit ga ik weer vaker doen. Wel een gesmeer joh!
In Augustus is het hier in Den Bosch elk jaar weer tijd voor Boulevard, ons theaterfestival. Ik noem het altijd de Parade, omdat het dus is op locatie ‘de parade’. Zó suf, maar na al die jaren doe ik het nog steeds haha. Maar dit is dus ‘onze’ Parade ;)

Ik ben er een paar keer geweest en heb maar 1 voorstelling gezien. Ik ben eigenlijk niet zo van het theater en in zo’n tentje is het altijd al helemaal een beetje ‘knullig’. Ik weet dat veel mensen daar van houden haha, maar het is niet zo mijn ding. Ik kom er meer voor de sfeer, die is er altijd heel leuk!

Het was tijd voor koffie, uiteraard. Ik heb deze maand trouwens nauwelijks buiten de deur gewerkt, besef ik me nu.
En ik kreeg een ecosysteem omdat ik foto’s had gemaakt van een stekjesworkshop, leuk! Mijn eigen ecosysteem had ineens allemaal slakjes zag ik laatst. En een plant was spontaan opgelost? Oeps…

Ik ging op bezoek bij een vriendin die nu in die plantenwinkel werkt, ha. Weer zo blij met mijn telefoon, de foto’s zijn echt zoveel beter! Ondanks dat ik eerst wel even moest slikken (want veel geld) heb ik er toch geen moment spijt van gehad. En we proberen op het werk nou ook een hartje in een latte macchiato te krijgen, maar dat blijkt nog best wel lastig haha. Ik kan het niet!

Ik ging dit keer maar liefst 2x op pad voor een selfie. Soms laat ik me gewoon inspireren door mijn vele wandelingen door de polder, soms door een liedje, soms komt er gewoon spontaan een beeld in me op. Dit was een combinatie van die drie dingen. Ik besloot snel na het werk nog even foto’s te gaan maken. Het ging heel snel!
Ik had alleen nog een racefiets dus dit was wel een beetje gevaarlijk fietsen zo… Een paar weken later besloot ik een nieuw statief te kopen die zo klein is dat ‘ie zelfs in mijn tas past. Had ik veel eerder moeten doen!


Het ging echt supersnel, binnen een minuut of 20 had ik eigenlijk al wel de goede foto’s! Tegenwoordig heb ik steeds minder schaamte om mijzelf op de foto te zetten, ha. En het helpt ook dat mijn Canon 6D Mark II een uitklapbaar scherm heeft. En gezichtsherkenning! Selfies maken was nog nooit zó makkelijk. Al ben ik wel kritischer geworden, merk ik. Vroeger ging het me meer om het beeld, nu kijk ik ook naar de scherpte en meer naar de kwaliteit. En ik word ouder… dus op die linkerfoto heb ik wel wat wallen weggewerkt. Die wallen heb ik al sinds mijn jeugd trouwens, maar ze worden steeds wat prominenter, hahaha.

Na een korte zomerstop was het weer tijd voor de maandelijkse drukavond! Mijn vriendinnen konden niet, maar na wat getwijfel besloot ik gewoon alleen te gaan. En dat na een lange werkdag (van half 8 tot 6 op je voeten staan…). Daarna dook ik meteen naar bed want de volgende dag had ik weer zo’n lange dag. Dat was even pittig, maar het was het zeker waard. Ik vind dit zo leuk om te doen! Wat ik heel erg mis aan fotografie is dat je echt met je handen bezig bent, zoals ik deed met illustratie. Natuurlijk doe je dat met fotografie ook wel, maar toch op een heel andere manier. Ik mis soms het maken ‘from scratch’, lekker vies worden, experimenteren.


De lucht was zo mooi!

Mijn nieuwe statief, yes! Kijk dan hoeveel kleiner deze is! Had ik deze speciaal gekocht omdat ik helemaal naar de heide wilde fietsen maar dat dus niet ging met die grote om mijn nek (op mijn racefiets hangt ‘ie dan de hele tijd voor me, gevaarlijk ook nog!)

Uiteindelijk ben ik naar een heide veel dichterbij gegaan. Deze was minder groot maar absoluut perfect voor een selfiesessie. Ik had het de vorige dag bedacht, had ‘s avonds nog een statief besteld en de volgende dag stond ik echt te popelen om te gaan. Ik wilde wachten tot het mooie licht ‘s avonds, maar kon me gewoon niet meer inhouden haha. Dus dit fotografeerde ik om 4 uur in de middag. Niet een heel goede tijd om te fotograferen met de zon zo hoog. Maar het kan dus wel.


Aan het einde ging de zon weg gelukkig, waardoor ik juist ook heel moody foto’s kon maken. Heb echt een heel arsenaal aan hysterisch gekleurde zelfportretten nu haha. Ik ga er meer delen, ik denk nog in een blog op mijn andere site. Het voelt een beetje gek om een post aan zelfportretten te wijden, maar ik heb er zo-veel! Misschien dat ik het weer in een soort ‘hoe maak je de beste selfie’ format ga brengen. Who knows. Heb voorlopig genoeg foto’s van mijzelf haha!

Wandelen! Groetjes, je favoriete oma.

Ik mocht deze maand een ‘bruiloft’ fotograferen op een boerderij. Zo leuk! Ook wel eens lastig – ik krijg vaak de vraag of ik de vriendin ben van de bruid. Of ik dit wel echt doe, of meer voor er bij. En ja ik krijg ook altijd de vraag ‘en vraag je hier dan geld voor?’. Ook deze keer was het niet anders. Iemand riep nog naar me ‘oh wat leuk dat je dit mag doen he!’. Dat kun je natuurlijk op meerdere manier opvatten, want ik vind het zeker leuk dat ik het mag doen! En ja, ik doe dit naast mijn werk. Maar ik heb gewoon goede apparatuur, skills en vraag daar gewoon echt wel geld voor. Het is wel echt mijn werk.

Ik snap het wel hoor! Ik word sowieso vaak zo 10 jaar jonger geschat (ja echt) en kom misschien verlegen over. Wel vraag ik me af of ik dan niet gewoon iets moet veranderen waardoor ik professioneler overkom… of gewoon mijzelf moet blijven!

Een dag later ging ik pizza eten met vriendinnen, deze doos vond ik zo leuk!

Ik ging op sprs.me reis! Het was heel leuk, kort maar krachtig, en we kwamen op een plek waar ik nog niet eerder was geweest. Aangezien ik al op veel plekken ben geweest in Europa, was ik hier wel een beetje bang voor. Maar het was superleuk! Ik schrijf hier snel een uitgebreid verslag over, dus stay tuned :)

Ik ga even alles bij elkaar proppen want dit duurt me al veel te lang haha. Mijn ouders waren hier deze maand en we gingen een beetje kijken voor een nieuwe eettafel en stoelen. Iets wat ik al wel een half jaar wil. Mijn inrichting is van 7 jaar geleden en ik wil het al zó lang anders! Niet alles hoor, maar een bepaalde hoek wel. Terwijl ik dit typ wacht ik op mijn eettafel die vandaag bezorgd wordt. Van mijn ouders kreeg ik nieuwe stoelen én een nieuwe fiets (want zo’n vintage racefiets is hartstikke hip en leuk, maar ook niet altijd praktisch). Zo lief! Ik heb ook een nieuwe lamp besteld en wat andere dingetjes, zodat mijn huis eindelijk echt een beetje meer volwassen gaat voelen. Vrijdag komen mijn ouders langs om alles in elkaar te zetten want ja, zo’n kneus ben ik.

Ook had ik vorige week een branding shoot met iemand die om de hoek woont, het was heel leuk! En die autootjes voor mijn huis stonden echt perfect in het raam zo :)

Saving the best for last!! Teckel James! Ik was lekker met een vriendin koffie aan het doen bij Bloem, toen deze kleine cutie kwam aangehuppeld. Mijn hart! Als je mij volgt op Instagram, weet je waarschijnlijk wel dat ik geobsedeerd ben door teckels. Dit was een droom die uitkwam, haha! Kijk dan hoe klein, en zó zacht.
Ik heb me voorgenomen om op mijn portfolioblog elke week te bloggen. Is leuk voor de content, goed voor de SEO, etc. Maar het komt er nog niet echt van haha. Ik schreef er 2…
– Wel meteen een leuke, een soort update van eentje die ik vorig jaar hier al schreef: mijn selfies door de jaren heen.
– Ook al meteen één over mijn vakantie, namelijk een fotoverslag van een hele mooie kas.View this post on Instagram

"All that we are, all that we need⁠⠀ They're different things⁠⠀ Oh, maybe what we are and what we need⁠⠀ They're different things"⁠⠀ ⁠⠀ London Grammar – Nonbeliever⁠⠀ ⁠⠀ Als een soort mantra achtervolgde deze tekst mij afgelopen week. En dus volgde er weer een selfie. Misschien moet ik er een maandelijks dingetje van maken. P.S. in mijn Stories zal ik eens een keer de 'before' laten zien van deze foto :) ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #selfportrait #plantsarefriends #crazyplantlady⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

National Day Of Photography. Eigenlijk had ik een hele andere foto gepland staan voor vandaag, eentje die beter bij mijn feed paste. En heb vorige week al twee selfies geplaatst… tjah.Maar deze foto voelt enorm toepasselijk voor vandaag. Fotografie is de liefde van mijn leven. Deze foto is daar een goed voorbeeld van. ⁠⠀ ⁠⠀ Gisteren bedacht ik me, na een lange werkdag, dat ik eigenlijk ook wel heel graag nog heide wilde fotograferen deze zomer. En als ik iets wil, dan wil ik het NU. Ik smeedde de hele avond plannen om de volgende dag te gaan. Ik kocht een nieuw statief zodat ik eindelijk eentje had die gewoon in een tas kan. (Nu al zó blij mee, hoef ik eindelijk niet meer bang te zijn dat ik mijn nek breek op de racefiets, ha!) Ik was zo hyped dat ik veel te laat naar bed ging en de volgende ochtend weer veel te vroeg op. Ik kon niet meer slapen, vandaag ging ik foto's maken! Ik wilde eigenlijk 's avonds (want mooi licht) maar hield het niet meer 's middags. Met flink wat geduld vond ik heide en ging de zon uiteindelijk weg en kon de magie gebeuren ✨⁠⠀ ⁠⠀ En tijdens het bewerken van de foto's liet ik mijn pizza aanbranden, ha! Geen tijd voor pizza, tijd voor foto's! ⁠⠀ ⁠⠀ Ik denk dat elke creatieveling wel herkent – creëren gaat voor. Het is bijna dwangmatig, dat creëren. Zonder wordt je doodongelukkig, niet jezelf. Er zijn jaren geweest dat ik zoekende was, maar wat ben ik blij fotografie weer te hebben gevonden.⁠⠀ ⁠⠀ Dus, National Day Of Photography. Love of my life ✨ (Okee samen met kaas.)⁠⠀ ⁠⠀ #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #selfportrait #heather #heide #crazyplantlady #nationaldayofphotography⁠⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Nog eentje dan, van die prachtige heide. Een keer eentje met een zonnetje, omdat dat ook wel wat dromerigs heeft. ⁠⠀ ⁠⠀ Morgen staat er weer een bruiloft op het programma en ook weer een lekker zonnig dagje, ha. Ik ben benieuwd hoeveel wespen me nu gaan belagen ;)Fijn weekend! :)⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #selfportrait #heather #heide #crazyplantlady ⁠⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Afgelopen weekend mocht ik Tom & Lieke hun 'bruiloft' vastleggen. Tussen haakjes ja, want eigenlijk was het een geregistreerd partnerschap. Door de Engelse Tom werd 'partnership' al snel omgedoopt tot Party Ship en zo was het feestje geboren.⁠⠀ ⁠⠀ Dus geen bruiloft, maar een party ship, of – 'a party celebration extravaganza love fest'. Op een boerderij, inclusief ceremonie maar ook vol met spelletjes (incl. eigen gemaakte escape room/adventure game!) en familie en vrienden die speciaal de zee overstaken voor ze. En een eigen Great British Bake Off (iedereen mocht zijn eigen taart maken en meenemen en ja, er was ook een trofee te winnen).⁠⠀ ⁠⠀ Het was weer een mega bijzondere dag om mee te mogen maken. Toen we ook nog even vijf minuutjes foto's konden maken op het erf tijdens golden hour kneep ik me nog eens goed in mijn handen. Droombaan ✨⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ #intimatewedding #junebugweddings #loveintentionally #togetherweroam #photographysouls #makeportraits #portraitmood #thatsdarling #belovedstories #weddinginspiration #trouwfotograaf #trouweninhetbos #soloverly #brideinspo #rockmywedding #trouwenin2019 #trouwenin2020 #loveauthentic #photobugcommunity #heyheyhellomay #belovedstories #radlovestories #realwedding #verloofd #verliefd #couplegoals #lovephotography #geregistreerdpartnerschap⁠⠀ ⁠⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Een vriendin vertelde me ooit dat ik lijk op een kuikentje wat net uit een ei komt (een verfrommeld hoopje roze vlees dus, dankjewel haha!)Nou moet ik zeggen dat ik na deze foto wel begrijp wat ze bedoelt. Okee geen verfrommeld hoopje roze vlees maar wel deze emoji toch: 🐣⁠⠀ ⁠⠀ Dit blije ei wenst je een fijn weekend. Ik werk gewoon door – er wacht nog een album om verzonden te worden en een bruiloft en portretsessie moeten nog bewerkt worden. En het nieuwe seizoen van Orange Is The New Black wacht natuurlijk ook nog op me ;) ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #selfportrait

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

Selfies doen toch nog steeds het beste op Instagram… verder zijn mijn likes echt GEKELDERD. Mijn god, waarom nog posten denk ik soms?Zo, wat een maand vol foto’s is het eigenlijk als ik het zo bekijk. En dan heb ik bewust nog niet alles geplaatst. Het was zeker een hele leuke maand!

Mijn doelen voor September? Nou, vooral veel werken. Ik heb deze maand 3 bruiloften op de planning en moet ook nog aan de bak met de shoots die ik had voor die drie bruiloften. Mijn huis ga ik ook een beetje restylen, ik moet nog een muurtje verven en terwijl ik dit dus typ wacht ik op een tafel. Ik moet straks als de wiedeweerga mijn huis opruimen zodat de bezorgers zich niet te pletter schrikken van de teringzooi hier. Dat heb ik namelijk wel een beetje laten verslonzen. Niet dat al die Ikea-dozen helpen…

Wellicht ga ik dan ook echt een autorijles nemen. Laten we het er gewoon niet meer over hebben. Als het ooit gebeurt, geef ik een feestje, okee? Haha. Ik ben echt zo’n verschrikkelijke uitsteller. Altijd al geweest. Ik werk het beste onder druk. Maar dat is dus verdomde lastig als je geen deadline hebt.

Dus, laat ik geen tijd verspillen meer en even heel snel mijn huis gaan opruimen. Iemand komt vandaag ook nog een stoel ophalen en ik wil mensen nog even in de illusie laten dat ik geen zwijn ben haha. Illusie ja, dat ben ik natuurlijk wel.

Follow:

4 Comments

 1. September 4, 2019 / 12:26

  Ik snap nu wel dat deze update even duurde, wat heb je veel gedaan de laatste maand zeg! Ben nu ook aardig aan het uitstellen trouwens, moet opruimen en met Scottie wandelen maar zit ook zo lekker een beetje te bloggen nu, dus sja.. da’s ook wel wat waard, toch? ;)
  Die foto’s van de iPhone zijn trouwens echt niet goed om te zien, want ben al veel te lang niet blij met de mijne dus nu wil ik ‘m écht upgraden!

  • Angélica
   Author
   September 4, 2019 / 13:59

   Haha ja het was even wat werk!
   En bloggen is ook belangrijk inderdaad. Ik heb uiteindelijk wel de afwas gedaan en opgeruimd.. nou nog beginnen aan mijn bruiloften bewerken haha.

   Ja het is het echt waard hoor! Ik had hiervoor een SE en die is heel klein, dus moest wel echt wennen aan deze grote unit. Heb er gewoon een heel goed hoesje met bumper omheen zitten, dus hij zou het wel moeten overleven. Maar de eerste keer dat ‘ie viel (met hoesje!) schrok ik echt heel erg… haha. Het is veel geld maar het is het wel waard vind ik :)

 2. Nina
  September 6, 2019 / 16:53

  Vind het een beetje een gekke vraag of je er geld voor vraagt als fotograaf op een bruiloft, je bent er toch niet als gast en je levert toch werk af na de bruiloft? Zou in ieder geval niks aan jezelf veranderen: dat je als vriendin van de bruid gezien wordt is dan juist je charme, blijkbaar voelen mensen zich op hun gemak als je foto’s staat te maken.
  Mooie foto’s weer! Jaloers op jouw selfieskills.

  PS. Ik ben ook altijd blij als jij teckels op je instagram deelt!

 3. September 7, 2019 / 21:50

  Ik kan altijd oprecht blij worden van je mooie uitgebreide artikelen en prachtige foto’s<3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?