Maandoverzicht Augustus – Hoi!

Ik zal niet liegen – deze blog is een langzame dood aan het sterven. Wist je dat mijn eerste posts al uit 2009 komen? Deze blog is dus alweer bijna 10 jaar oud! Eén van mijn eerste posts schreef ik over het zakken op de kunstacademie, dat is dus alweer zó lang geleden. Ik wil nu graag schrijven dat er in die 9 jaar ontzettend veel veranderd is in mijn leven, maar grappig genoeg ben ik daar deze maand achter gekomen dat dit niet helemaal waar is. Ken je dat, dat je denkt dat je niet meer dezelfde fouten maakt, of dat je op bepaalde gebieden echt wel gegroeid bent, maar dat niet zo blijkt te zijn? Ik voelde me weer even 21…

Maar! Natuurlijk ben ik ook ontzettend gegroeid. En niet alleen ik, ook deze blog! Nou is het nooit een populaire blog geweest (en heb ik er echt nog nooit ook maar 1 cent mee verdiend), maar qua artikelen is er de afgelopen jaren veel veranderd. Tegenwoordig moet een blog inhoud hebben, nuttige informatie geven of prachtige foto’s bevatten. Het allerliefst die drie dingen tegelijkertijd natuurlijk. Met een samenwerking waar je ook nog even duizenden euro’s mee verdiend. (Ik roep maar wat hoor ;))

Dit vind ik jammer. Mensen beginnen tegenwoordig blogs om er geld mee te kunnen gaan verdienen. Ik begon een blog omdat ik graag over mijn leven schreef, als een soort dagboek. Voordat deze blog het leven in werd geroepen schreef ik al vele jaren op mijn Livejournal (wie had ook een account??). Daar heb ik zelfs nog voor een heel select groepje jaren geschreven. Een echt persoonlijk dagboek, waar je gewoon open al je struggles deelt. Dat mis ik eigenlijk wel.

Wow! Het was niet mijn bedoeling om dit maandoverzicht te openen met een hele rant over ‘vroegah’, het kwam er zo even uit. De reden dat ik toch nog graag een maandoverzicht schrijf is omdat ik het leuk vind om later te lezen. Precies de reden dat ik een blog ben begonnen – om mijn eigen leventje later terug te kunnen zien.

Dus, laat het maandoverzicht maar beginnen! Ik overweeg ook nog om een post over de zomer te doen, maar dat is misschien wat saai omdat het meeste al ‘gecoverd’ is in de maandoverzichten natuurlijk. Aan de andere kant, het is mijn blog – who cares?
Mijn maand begon niet zo spannend. Ik paste op mijn petekind Gerrit en kocht een nieuwe bullet journal – met planten! En natuurlijk was ik vooral bezig met het bewerken van bruiloftfoto’s.

Ik kocht een jurkje bij het dubieuze Shein (wat je vast wel bent tegengekomen op Instagram) en het kwam zowaar aan! En het zat eigenlijk nog prima ook. Ik bestelde wel heel veilig een wikkeljurkje, daar kun je altijd wat mee spelen zodat het beter zit. Ik weet ook niet of ik het had besteld als ik het in het echt had kunnen kopen, maar toch. Weer een leuk jurkje voor de herfst! (En wow door de ruis in de foto lijk ik extra rimpelig, kan niet meer ontkennen dat ik 30 ben haha!) Ook was ik deze maand verslaafd geraakt aan het maken van smoothiebowls, zo lekker.

Het was ontzettend warm in Augustus dus het bestond ook uit veel terrasjes weer. Ik ging hier iets drinken met een vriendin bij Bloem, een heel leuk koffietentje waar een Britse mevrouw ontzettend veel taarten en scones bakt (met bloem, weet je wel ;)). In de zomer kun je een strandstoel pakken en in het park gaan zitten, superleuk! Ook maakte ik weer veel avondwandelingen waar ik natuurlijk weer veel foto’s maakte van planten.

Het regende eindelijk!! Meteen mijn plantjes buiten gezet voor een frisse douche haha. Ook ging ik een paar keer naar Boulevard, een theaterfestival hier om de hoek. Ook achter mijn huis was er elke dag iets te doen, waar ik altijd veel overlast van heb (rond middernacht zijn er dan nog optredens, heel fijn). Ondanks dat ik het festival een hele leuke sfeer vind hebben (en het zeker een waardevolle toevoeging vind) ben ik ook altijd wel weer een beetje blij als het afgelopen is. Het duurt namelijk maar liefst 10 dagen haha. Oma wil slapen!

Ik stuurde deze maand weer wat mini-albums op die ik standaard bij een bruiloft lever, samen met een USB-stick met de foto’s. Blijft gek om je eigen naam zo overal te zien haha.

Het was alweer een aantal weken geleden dat ik foto’s had gemaakt en ik had echt behoefte om iets nieuws te creëren. Voor het eerst sinds tijden was ik helemaal geïnspireerd om zelfportretten te gaan maken! Dus, dat deed ik. Je zag ze misschien al op Instagram voorbij komen, wellicht maak ik nog een post over de zomer waar ik ze plaats.
Ook ging ik iets drinken met een vriendin en ik moest lachen want we hadden allebei zo’n retro racefiets, een Kånken-tas en een spijkerjasje aan haha. Bijna een hipster variant van een ANWB-stel ;)

Vakantie!! Deze maand las ik ook veel, wilde ik graag dit boek van Florence Welsh, die sowieso echt de soundtrack van deze zomer is. Vond het alleen aardig duur en uiteindelijk zijn het vooral lyrics en wat foto’s. Heel eerlijk? Ik had er wel wat meer van verwacht. Mocht nog wel iets persoonlijker, eigenlijk. Maar goed, misschien ben ik gewoon te voyeuristisch ;) En mijn eerste dag vakantie vierde ik door buiten de deur koffie te doen! Dat voelt altijd als zo’n luxe. Helemaal als barista zijnde, aangezien ik dan op mijn werk al de hele dag goede koffie drink natuurlijk. Dan voelt het als geldverspilling om dan eens op een vrije dag ergens koffie te doen. Om daar dan toch aan toe te geven voelt dan echt als een cadeautje :)

Het werd tijd om in te pakken voor de vakantie. Welke camera’s neem ik mee? Uiteindelijk ben ik voor twee analoge en mijn kleine spiegelreflex gegaan en heb ik vooral analoog gefotografeerd. Heerlijk! De rolletjes moet ik nog laten ontwikkelen, dus de foto’s komen later nog.

De vakantie! Ik ging met een goede vriendin naar Krakau, Polen. We hadden heerlijk weer (30 graden en zon), behalve op de allerlaatste dag. We waren er een dag of vier, wat kort was maar heel fijn. Ik vond het een erg leuke stad, maar ik houd sowieso ook heel erg van Oost-Europa.
We gingen ook een dag naar Auschwitz, wat ik erg indrukwekkend vond. Misschien niet echt gezellig vakantiemateriaal, maar wel heel belangrijk om te zien. Vooral achteraf vond ik het erg heavy, maar dat komt misschien ook omdat ik altijd overal een obsessie voor ontwikkel. Ik absorbeerde in een week tijd dan ook allerlei boeken, films en documentaires over de Holocaust. Juist als je er zelf ook bent geweest vond ik het extra heftig om plekken te kunnen herkennen, hoe gek dat misschien ook klinkt. Ik werd er alleen echt zo down van dat ik er mee gestopt ben, maar er staan nog wel een aantal boeken op mijn lijstje. Dus ja, indrukwekkend!
Ook in Auschwitz fotografeerde ik bijna alleen maar analoog. Over deze vakantie komen nog wel wat posts online.

Ik deed mee aan een bingo in een kattencafé (oma-alert!) en won zowaar ook nog eens iets! Verder deed ik nog weer een paar koffie’s buiten de deur, onder het mom #treatyoself.

Het was weer tijd voor een bruiloft! Bruiloft nummer 6 dit jaar! Het was in een hele toffe locatie, de Moestuin in Utrecht. De ceremonie was in een soort kas, dus dat maakt mij als fotograaf zijnde al erg gelukkig (mooi natuurlijk licht!).

En ja hoor, daar is ‘ie dan – de herfst! Ik ben er echt helemaal klaar voor – ik vind herfst zo’n heerlijk seizoen! Normaal ben ik niet zo van de zomer, maar deze zomer was zo ontzettend warm en zonnig steeds dat ik er daar eigenlijk wel gewend aan was geraakt! Maar ik ben er ook helemaal klaar voor om een trui aan te trekken en op de bank een boek te lezen, met een hele grote mok thee. Bring it on!
Ehm…. helemaal niks. Oeps.
View this post on Instagram

Dat de bruiloft op een geweldige locatie is en je het niet kunt laten om heel even naar het strand te gaan bij zonsondergang 😍 Soms zijn 5 minuten echt genoeg voor mooie foto's. ⠀ ⠀ Dit is trouwens meer een kwestie van geluk (én om niet te verlegen te zijn om ze tijdens al die drukte even vijf minuten van hun tijd te vragen… #guilty), want vaak moet je roeien met de riemen die je hebt weet je wel. Zonnige dagen, geen schaduw, knijpende oogjes. Maar deze dag was wat dat betreft mijn geluksdag – zonsondergang, botanische tuin… Droombaan 😍⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #indiewedding #weddingphotography #intimatewedding #junebugweddings #loveintentionally #togetherweroam #photographysouls #lookslikefilm #portraits_ig #makeportraits #portraitmood #thatsdarling #belovedstories #weddinginspiration #trouwfotograaf #weddingphotography #brideinspo #rockmywedding#greenweddingshoes #photobugcommunity #thewedlist #theknot #rfweddingoftheweek #heyheyhellomay ⠀ #realwedding #dirtybootsandmessyhair#loveandwildhearts #radlovestories #wanderingphotographers ⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Wat een kleuren he 🌿🌺 Ik zie zo vaak fotoshoots waar mensen neutrale kleuren dragen, maar ik vind het eigenlijk wel leuk dat veel mensen die ik fotografeer juist een lekkere vrolijke stijl hebben. Als mensen mij vragen wat ze aan moeten, dan zeg ik steevast "Waar jij je prettig in voelt!". Voor mij geen instagrid met alleen beige kleuren. Dan maar een rommeltje. Een jurk met één van mijn lievelingsplanten – de klaproos – is natuurlijk de winnaar ;) ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #plantlove #planttherapy #petals #ihavethisthingwithplants #plantlady #nature #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

"The stars, the moon, they have all been blown out⠀ You left me in the dark⠀ No dawn, no day, I'm always in this twilight⠀ In the shadow of your heart⠀ ⠀ And in the dark, I can hear your heartbeat⠀ I tried to find the sound⠀ But then it stopped, and I was in the darkness,⠀ So darkness I became"⠀ ⠀ ⠀ Ik zit weer eens in een Florence + The Machine fase en terwijl ik er in bed naar luisterde bedacht ik me dat het weer eens tijd was voor een emo selfie, net als vroegah. 🌿 Sterker nog, het werd een hele rits emo selfies, dus bereid je maar voor. P.S. Ja hoe ik na deze zomer nog zo wit kan zijn is mij ook een raadsel 👻⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #selfportrait #florence #florenceandthemachine #sigmaart35mm⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

Oef, hier moet ik wel even over nadenken. Doelen voor September? Zo staan er twee bruiloften nog op de planning voor deze maand, dus dat. Ook wil ik graag weer meer lezen, ik loop flink achter wat betreft mijn Goodreads challenge (zijn we al vriendjes?) terwijl ik ondertussen drie boeken lees. Ik ben ook weer helemaal into de selfhelpboeken, maar laat dat je niet afschrikken ;) Ik lees ook leuke boeken!

Ook zou ik wel wat meer podcasts willen luisteren, maar ik vind het allemaal echt te overweldigend. Er zijn zoveel dingen wat je kunt doen – series kijken, arthouse films, podcasts luisteren, boeken lezen, YouTubekanalen bijhouden…. Ik houd het niet meer bij! Hoe doen jullie dat?

Verder wil ik deze maand wel weer beter aanwezig zijn op social media, dus beter mijn Instagram & Facebookpagina bijhouden. Misschien wat meer plannen maken voor de toekomst, een winterjas kopen (heel suf doel, maar ik loop al twee of drie winters rond met winterjassen zonder ritsen of knopen), en heeeeeel misschien nog wel een klein stedentripje boeken voor mijzelf. Dat is alweer een jaar geleden namelijk, oftewel veel te lang! Heel eerlijk? Ik zie het tegenwoordig eigenlijk niet meer zo zitten om in een muf hostel te zitten en alles te delen met anderen. Maar heb niet genoeg geld voor een hotel (wat in je eentje sowieso al zo duur is).

Tot zover mijn suffe update haha. Natuurlijk is het nog steeds mijn doel hier weer wat meer leven in te blazen, maar dit zal mijn kleine stapjes gaan. Ik beloof vooralsnog niks!

Follow:
Share:

6 Comments

 1. George
  September 3, 2018 / 11:44

  ik lees altijd graag je blog, en alhoewel ik bijna nooit reageer betekent dat niet dat de waardering er minder om is :-). Maar ik kan me ook voorstellen dat de inspiratie soms wel eens op een laag pitje staat. Ook ik wil nog graag bepaalde mensen een brief sturen (ook zoiets) maar op de 1 of andere reden komt dat er dan niet van en duurt het (vele) maanden voordat ik het wel doe. Maar ga zo door zou ik willen voorstellen!

  • Angélica
   Author
   September 5, 2018 / 10:02

   Ha George! Wat leuk dat je nog trouw leest :D Doet me goed! Een brief sturen is ook heel mooi, ik doe wel eens mee met een kunstbrievenuitwisseling. Maar ook daar moet de inspiratie wel weer voor komen! Lastig soms he?
   & Dankjewel!

 2. September 5, 2018 / 09:22

  Ik ben deze zomer super bruin geworden, maar tegenover de normale mens zie ik er ook nog altijd enorm bleek uit XD Gaat nooit veranderen haha.

  Ik ben ook vaak zo overweldigd door alles wat er te zien, lezen, doen,… valt. Heel vermoeiend. Dus meestal doe ik dan gewoon niet mee. Dan kan ik maar niet meepraten over die ene serie… Ik geniet sowieso al meer van rust en creatief zijn. En trouwens, had je geen internet. Je zou niet weten dat er zoveel te doen en zien valt online en je zou het niet missen! :)

  Wat fijn om weer wat van je te horen!

  • Angélica
   Author
   September 5, 2018 / 10:05

   Haha ja hier hetzelfde! Ik zie aan mijn voeten en de lijnen van mijn sandalen wel dat er iets is gebeurt, maar verder…?

   Het is inderdaad allemaal erg overweldigend. Ik probeer nu juist weer meer te lezen, omdat ik merk dat dat me meer rust geeft dan bijv. een serie of film. Het internet is geweldig met al deze mogelijkheden, maar soms is het inderdaad ook echt te veel. Er zijn nog genoeg andere dingen te doen in de offline wereld!

 3. September 7, 2018 / 09:32

  Wat een super leuk maandoverzicht. Ik ben ook al zolang aan het bloggen, super tof<3
  Ik vind de sfeer op je foto's altijd zo tof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?