Maandoverzicht April

Aahh April, de maand waar we ineens onverwacht zomerweer kregen! Waar de lente ineens echt begon, met overal prachtige bloesems en zoemende bijtjes (en natuurlijk zat er op die eerste zonnige dag al meteen een irritante wesp op mijn balkon). Het maakte wat mij betreft meteen die lange, donkere winter goed. Ik vind het ook wel erg prettig dat het nu zo lang licht is, het voelt dan sowieso al meteen aan als zomer. Het langere licht geeft ook meteen meer ruimte met foto’s!

Verder was April niet echt een heel spannende maand, op de laatste week na waarin ik ineens superveel fotoshoots had. En ook nog de Zusterhood op de post moest doen. Dit gebeurde natuurlijk wéér op de allerlaatste dag. Ik leer het nooit, echt.

Ik zit me al een tijdje te bedenken wat voor intro ik het beste kan schrijven, maar ik heb geen idee. Dit was absoluut geen spannende maand, maar gewoon een fijne. Kijk maar mee :)Ik begon de maand bij mijn ouders, tijdens Pasen. Tijdens een wandeling kwamen we deze superschattige fluffy pony’s tegen <3 Fun fact – ik was vroeger een heus paardenmeisje. // En ik kocht eindelijk mijn laptop! Al een half jaar wilde ik er 1, maar twijfelde of ik een nieuwe wilde (duuuur) of een tweedehandse. Uiteindelijk toch voor een nieuwe gegaan, omdat mijn iMac ook wel erg oud begint te worden. Tweedehandse bleken ook nog erg duur te zijn, dus het was beter om een nieuwe te kopen. Maar na al mijn camera-aankopen dit jaar moest ik daar dus nog wel even voor sparen. Maar nu is het zover! Ik typ dit vanaf mijn laptop trouwens en ik heb net al yoghurt in de speakers gegooid, gaat helemaal top dus. Maar verder wel echt heel blij hiermee! Wat een luxe!Het was ineens superwarm deze maand! Tijd voor veel ijsjes en ijskoffies! Ik dronk hier een ginger beer met chili en espresso. Ja echt. Het klinkt raar maar het is echt heel lekker! Ik dronk ‘m meerdere keren deze maand. Ik zat namelijk wel vaker in dit koffietentje, wat iemand al gekscherend ‘my office’ noemde. Zo zou je het wel kunnen noemen, maar het zit bij het station en heeft goede koffie, lunch en een heel fijne sfeer. CoffeeLab heet het.Het was balkontijd <3 Het leek echt wel zomer deze maand! & Ik twijfel altijd heel erg over dit soort foto's, ben namelijk bang dat iemand er dan achter komt waar ik woon en in gaat breken. Dus ik verwijder vaak deze foto's weer meteen van bijv. Instagram Stories. Maar dit uitzicht heb ik nou al zo vaak gepost dat mensen er toch wel achter zouden komen! En ik geloof dat de KVK nog steeds gewoon zomaar je adres vrijgeeft... Vind dat wel eens eng hoor! Helemaal als je bedrijf ook nog eens 'Fotografie' heet en dus suggereert dat je allemaal dikke spullen thuis hebt liggen. Gelukkig heb ik niet het duurste van het duurste en ik vraag me af of ze van mijn bejaarde iMac nou heel gelukkig zouden worden, maar toch. Terwijl ik dit typ voel ik me weer paranoia worden - moet ik dit hier wel plaatsen? Straks jinx ik het! Haha, lekker neurotisch weer.

Ik ben gek op deze yoghurt, zo fijn na het sporten! Ik probeerde de groentevariant uit en ik bedenk me nu eigenlijk waarom ik het in mijn maandoverzicht heb gezet want zo bijzonder is dit niet? Dus. // Deze kleurcombinatie vond ik mooi. Heerlijk veel gelezen deze maand!


Plantjes <3 Ze komen er weer een beetje bovenop na deze verschrikkelijke winter. ALhoewel ik er alsnog heel veel weg heb moeten doen, binnenkort weer naar Groenrijk om de lege potjes te vullen! // LENTE <3

Mijn racefiets was al maanden lek. Had ik een nieuwe binnenband gekocht, bleek bij het afhalen de buitenband ook zwaar lek. Er zat een dikke scheur in en omdat ik ook weer niet zo handig ben, besloot ik maar een nieuwe band te kopen. Dure grapjes wel, dus ik stelde het weer uit. Afijn, uiteindelijk heb ik bijna helemaal zelf mijn binnen- en buitenband vervangen! Mijn velg is wat verbogen dus het was echt onmogelijk om het laatste stukje er op te krijgen, dat heeft toch de fietsenmaker voor me gedaan. Maar de band zat echt heel strak! // Ik maakte thuis ook espresso met ginger beer. Moet wel betere ginger beer in huis halen. En betere espresso.Ik probeerde de nieuwe portretfunctie van Instagram Stories uit, best tof! Al zie je wel duidelijk dat het een software dingetje is. En ik zie nu ook dat mijn bril half vaag is haha. Het was best wel lastig om deze selfie te maken, want ik keek overal heel zielig. Het valt me gewoon echt op dat ik ouder word nu – alles gaat hangen en een permanente frons zorgt er voor dat ik altijd een zielige blik heb. De aftakeling is begonnen! Over aftakelingen gesproken…. die fiets valt ook bijna uit elkaar.


Mijn Monstera is succesvol gestekt! Dus zo heb ik toch nog een beetje mijn oude Monstera bij me <3 // Bloesem! <3Mijn racefiets was net op tijd gemaakt – het was echt prachtig weer om een stukje te fietsen.


Zoals jullie wellicht wel weten had ik een oproepje gedaan voor modellen. Deze dag had ik een shoot gepland maar deze ging niet door omdat het model ziek was. Kan natuurlijk gebeuren, superrot voor haar! Maar ik had zelf wel echt heel erg de neiging om iets te fotograferen. Ik MOEST die dag foto’s maken. Dus ging ik maar een paar selfies maken. Het was langs een drukke weg en er stonden allemaal mensen te wachten tot er winkjels open gingen (en dus naar me gingen kijken) maar het maakte me niet uit! Ik moest foto’s maken!Omdat we bij mijn “kantoor” hadden afgesproken, besloot ik mijzelf dan ook te trakteren op een lunch daar. Ik bewerkte mijn foto’s en was echt superproductief! Nou snap ik wel waarom mensen zo graag in koffietentjes werken haha. Ik moet trouwens wel zeggen dat ik het nog onhandig vind dat ik soms mijn bestanden op verschillende computers heb staan. Ik werk niet met een cloud en mijn oude imac durf ik niet te upgraden naar het nieuwste systeem (dus dan kun je sowieso ook niks met elkaar ‘syncen’). Nog even kijken hoe ik dit aanpak! Mijn Macbook is ook echt wel een luxedingetje trouwens, ik gebruik ‘m vooralsnog heel veel als ik ‘s ochtends nog lui in bed lig haha. Daarom knoeide ik er ook yoghurt op. Ja ik eet ook in bed /noshame.De dag erna ging ik alsnog spontaan shooten met Vanessa! Ook hier was eigenlijk een andere shoot gepland die verschoven werd naar de week er na. Ik had deze week maar liefst 4 shoots op de planning staan (en met die zondag er voor 5!) Best wel heftig haha. Uiteindelijk ging er alsnog eentje niet door, maar het was ook niet erg. Ik heb sowieso ook digitaal veel mooie plaatjes kunnen schieten, houd mijn Instagram in de gaten! Ben ook erg benieuwd naar de analoge versies :)

Ik merkte dat ik echt vast zat in een sleur, maar dat deze foto’s maken me daar weer helemaal uit heeft gehaald. Het geeft me echt energie om ze te maken, te bewerken, posts in te plannen voor mijn social media, je noemt het maar. Ik kreeg deze week ook ineens spontaan een paar dingen op mijn pad, alsof je positieve vibes het aantrekken. Zo fotografeer ik volgende week (!!) spontaan een bruiloft, superleuk.


Ik kocht een nieuwe cameratas, na heel lang zoeken vond ik eindelijk eentje die niet schreeuwde ‘ik ben een cameratas!’ maar die groot genoeg en stevig was voor al mijn spullen. Ik gebruik namelijk ook een photo insert voor mijn Fjallraven Kanken en als ik naar een bruiloft ga is dat echt veel te klein! Deze is het geworden. Hij ziet er in het echt wel wat lomper uit vind ik, maar ik ben er alsnog heel blij mee. Hier kan gewoon echt alles in!Voor nog een shoot die week kocht ik een suuuuupergroot Monsterablad. Zo mooi! Hij was ook maar 2 euro, kun je het geloven? Doet me ergens ook wel pijn, dat ze zo’n mooi blad afsnijden voor zo’n klein prijsje. // Bloglezeres Kinga was zo sportief om ook daadwerkelijk op de grond te gaan liggen toen ik dat haar vroeg, respect haha!Op Koningsdag was deze oma zowaar op een feestje, namelijk op de Tramkade. De Tramkade is echt het hippe terrein hier in Den Bosch. Nu ik dit zo typ bedenk ik me dat deze plek eigenlijk wel een blogpost verdiend! // Later die week had ik weer een fotoshoot, met Myrthe. We gingen naar de Tramkade en schoten wat plaatjes in het mooie roze restaurant. Again – houd mijn Instagram in de gaten ;)
Deze maand heb ik ontzettend veel gefotografeerd en ook meteen een doel al gehaald voor dit jaar – 5 rolletjes volschieten! Ook heb ik heel spontaan zomaar volgende week ineens een bruiloft te fotograferen. Heerlijk om weer helemaal in die productieve fotovibe te zitten.
Ik heb eindelijk mijn rolletje van Málaga laten ontwikkelen, zo leuk! Ondanks dat ik de meeste foto’s ook digitaal had, is het wel een leuke herinnering. Binnenkort maak ik wel even een post.

Een oproepje voor modellen die voor mijn analoge camera wilden staan. Hier kwamen veel reacties op, leuk! Helaas heb ik een paar mensen moeten afwijzen, maar wellicht volgt er in het najaar een tweede oproep.
– Ook schreef ik een kleine city guide over Málaga.
– Een spontane post over het creatieve leven.Met foto’s die ik voor Zusterhood maakte trouwens.
– En als laatste de populairste post van de maand, die over de evolutie van mijn selfies. Het was even een klus om deze te maken, maar wat is het heerlijk om terug te zien! Moet je nagaan dat ik echt nog heel veel selfies over heb, zou nog makkelijk vijf van deze posts kunnen maken.
View this post on Instagram

What do you do when your model is sick but you still want to take pictures of that pretty bright pink blossom tree? Have a selfie session of course ;) ⠀ ⠀ They're not my favourite pictures I've ever taken but I missed taking pictures so much 💖So good to create a little bit again :) ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #plantlove #planttherapy #petals #ihavethisthingwithplants #plantlady #nature #thevisualscollective #agameoftones #roamtheplanet #wildernessculture #moodygrams #instajungle #plantsarefriends #botanicalgarden #thevisualscollective #roamtheplanet #featurepalette #theglobewanderer #blossom # spring #portraitmood #featurepalette  #thevisualscollective #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #makeportraits #portait_perfection #bevisuallyinspired ⠀ ⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

For the people who have been following me for a while now – I'm sorry. I know I post this picture at least twice a year. It's been exactly two years now since I was in Japan and I just can't wait to go back someday. Every time I see pictures of blossoming trees it takes me right back to my time in Japan 🌸⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #travelstoke #wanderer #wanderfolk #neverstopexploring #earthpix #globetrotter #discoverearth #wonderful_places #adventuretime #instapassport #ig_shotz #collectivelycreate #ourplanetdaily #fernwehforevermore #fernweh #magic #passionpassport #agameoftones #moodygrams #ig_europe #ig_mood #peoplescreatives #traveldeeper #huffpostgram #ofjewanderlust #thevisualscollective #roamtheplanet #featurepalette #theglobewanderer #dametraveler

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Slowly getting some more wedding requests, yay! I hope it's going to be a busy summer 💓⠀ ⠀ Somehow, this picture looks more like a band picture to me than a wedding one (well, except for the white wedding dress she's wearing ). So I guess I do band pictures too, hit me up if you want some pics ;) ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #indiewedding #weddingphotography #intimatewedding #junebugweddings #loveintentionally #togetherweroam #photographysouls #lookslikefilm #portraits_ig #makeportraits #portraitmood #thatsdarling #belovedstories #weddinginspiration #trouwfotograaf #weddingphotography #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

I'm just SO happy to have had at least a few moments to photograph the blossoming trees this spring 🌸 💓⠀ ⠀ I've been photographing a lot this week and it just made me so much happier instantly. After not taking pictures for a while, I always feel so… down? Unmotivated? I need to keep creating! I'm sure you guys will recognize that feeling :) ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #portraitmood #featurepalette  #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #selfportrait #blossom #spring #dreams #magic

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

In de maand Mei wil ik me vooral voorbereiden op de bruiloften die ik ga schieten deze zomer. Dat zijn er niet zoveel dat ik me daar al zo ver van tevoren mee bezig zou moeten houden, maar sommige dingen zijn wel fijn om op tijd geregeld te hebben. Zo heb ik dit keer meteen grote batch usb-sticks besteld, zodat deze zeker weten voor de zomer klaar zijn. Ook ben ik op zoek naar een perfecte fotoalbumleverancier en het lijkt er op dat ik deze gevonden heb! (Ik heb namelijk iets heel specifieks in mijn hoofd voor het aanleveren van foto’s e.d.) Maar ook dingen als kijken naar extra batterijen en het kijken van talloze YouTubefilmpjes. Je blijft maar leren! Ik wil me weer meer gaan verdiepen in flitstechnieken bijvoorbeeld. Dit vind ik wel een wat saaier onderwerp, dus dat is wel echt een ‘moetje’.

Ook ga ik me natuurlijk bezighouden met het bewerken van alle foto’s van de shoots. Voor diegene die wachten – ik ben al een heel eind, ik hoop ze volgende week op te sturen. De analoge zouden volgende week ook klaar moeten zijn, ik ben heel benieuwd. Misschien ga ik me nog verdiepen in het opzetten van een Etsy-shop, geen idee nog. Ik moet ook nog mijn bedrijf AVG-proof maken (lang verhaal, een ingewikkelde wet over privacy) en daar heb ik echt GEEN zin in maar het MOET. Ik heb me al wel goed ingelezen en een webinar gevolgd, maar het is allemaal nog wel erg veel. En dan heb ik dus volgende week ook nog een bruiloft en een couple shoot. Genoeg te doen in Mei dus! Dan zijn er ook nog allerlei leuke evenementen gaande. Ik heb echt superveel zin in deze maand :)

Follow:
Share:

6 Comments

 1. May 3, 2018 / 10:17

  Als ik één ding echt zeker weet, is dat ik één van je eerste klanten zal zijn als je een Etsy shop opzet :) Ik geniet van je foto’s!

  • Angélica
   Author
   May 4, 2018 / 08:51

   Ahh zo lief dit, dankjewel <3

 2. Nina
  May 5, 2018 / 20:16

  Wat een ontzettend mooie kleur heb je op je muren, zo met die planten ervoor. Prachtig <3

  Oh en de AVG valt echt heel erg mee hoor. Er wordt overal heel moeilijk over gedaan terwijl het in feite neerkomt op een goede doelbinding van de verwerking (zolang je een goede reden hebt is er veel mogelijk) en dat het proportioneel en subsidiair is. Komt vast helemaal goed, succes!

  • Angélica
   Author
   May 5, 2018 / 21:27

   Dankjewel!

   & Ja dat laatste is wel wat lastig denk ik, als fotograaf zijnde verwerk je wel weer bijzondere persoonsgegevens (mijn werk is gewoon een en al persoonsgegevens, aargh) en ik had juist begrepen dat foto’s bewaren of gebruiken met reden als ‘goed voor portfolio’ dan weer niet belangrijk genoeg is. Want al die persoonsgegevens gebruik ik natuurlijk ook op mijn site, instagram, alles. Ik denk dat het uiteindelijk allemaal wel losloopt hoor, maar wil me toch wel genoeg in verdiept hebben om het allemaal een beetje te begrijpen. Maar al die informatie duizelt me nog een beetje! Eerst maar eens een privacyverklaring maken ;)

   • Nina
    May 5, 2018 / 22:48

    Bewaartermijn is inderdaad niet langer dan noodzakelijk, maar als je uitdrukkelijke toestemming hebt van de geportretteerde (voor het verdere gebruik) zou je het volgens mij gewoon kunnen opnemen in je portfolio. Het is nu ook gewoon allemaal beetje onduidelijk maar uiteindelijk zal er wel jurisprudentie komen voor dit soort kwesties. Jij moet natuurlijk gewoon je beroep kunnen uitoefenen met alles wat daarbij hoort, als je de beweegredenen en het doel maar goed omschreven hebt staan in je privacyverklaring is er niks aan de hand. Maar ik snap je goed hoor, toch wel zo fijn om er een en ander vanaf te weten.

 3. May 16, 2018 / 11:49

  Fijn maandje zo <3 Vooral die opkomende lente is echt heerlijk om te zien met al z'n bloesem!
  Dat AVG heb ik stiekem een beetje genegeerd maar ik vrees dat ik er toch maar aan moet voor mn blog.. help

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?