Maandoverzicht April – Lente! (& Leuven)

April doet wat ie wil, zeggen ze toch? Zo voelde het wel een beetje deze maand, helemaal wat weer betreft. Zo begon het met heerlijk lenteweer en werd het uiteindelijk weer koud en guur. Ondertussen staat wel alles mooi in bloei en voelt het toch wel een beetje als lente. Maar het echte lentegevoel heb ik nog niet helemaal hoor… ik hoop dat het snel wat warmer wordt! Over een week vertrek ik naar Schotland om te wandelen, ik hoop dat het weer dan toch ook een stukje warmer is. En droog, vooral droog.

Maar wat gebeurde er eigenlijk allemaal in April? Ik ging voor The Boho Guide op mijn eerste perstripje ooit naar Leuven, ik verfde mijn haar lila (wat nou groen is geworden?!?!), ik ontmoette de dames van The Boho Guide in Amsterdam, ik kocht EIN-DE-LIJK een nieuwe fancy camera, ik had sinds tijden weer een photoshoot en ik was vooral druk bezig met gezellige dingen, sporten en wandelen. Ik kwam eigenlijk een beetje tijd en inspiratie te kort voor de blog, maar ook mijn fotografie. Hopelijk komt daar in Mei weer wat verandering in. Hoe dan ook, lees mee met mijn hysterische gebrabbel (sorry voor alle uitroeptekens, ik probeer ze echt weg te laten..).

English: Hey guys, it’s time for a monthly overview again. Everything will be in Dutch as I feel like this is impossible to write in both languages. For these updates I’ll ask you to use Google Translate instead, I’m sorry. Other updates will be in both languages as usual :)

If you don’t like that, there are still pictures to look at ;)Voor The Boho Guide was ik dus in Leuven, samen met een vriendin! Deze heb ik dan ook even gedwongen om af en toe wat foto’s van me te maken ;) Het was erg leuk, we gingen in een razend tempo alle hotspots af. We waren wel echt helemaal bekaf de tweede dag en lagen allebei thuis rond 9 uur in bed. Waarschijnlijk komt hier nog wel een city guide van over online, want Leuven is een leuke stad en we hebben genoeg leuke plekjes gezien voor een uitgebreid artikel! Maar omdat ik voor een andere site ging vind ik het niet netjes om dan alles ook maar meteen op mijn blog te zetten, eerst even vragen of dat wel gewaardeerd gaat worden ;)

Maar ik vond het echt een leuke stad, lekker levendig (zelfs op een maandagavond in de vakantie!) en ik weet nou helemaal zeker dat ik nog meer van België wil gaan zien.

Ook was ik in Amsterdam en alhoewel dat totaal niet bijzonder is, wilde ik dat toch even vermelden ;) Ik kom namelijk vrijwel nooit in Amsterdam, iets waar mensen in het buitenland altijd zo verbaasd over zijn. Helemaal als ze horen dat het ook maar een uurtje treinen is. Maar ja, wat heb ik er eigenlijk te zoeken? Ik heb er geen vrienden wonen, ik ben niet bepaald een shopper… het enige wat ik interessant vind zijn de vele musea. Natuurlijk zijn er genoeg leuke tentjes ook, maar ja, ik heb gewoon niet echt een reden om vaak naar Amsterdam te gaan.

Maar dit keer had ik wel een goede reden, namelijk een lunch met de meiden van The Boho Guide! We gingen heerlijk lunchen bij The Barn en verkasten daarna naar de ultieme boho hotspot Bar Botanique. Ik schreef trouwens daar al eerder over, het is echt een heerlijke plek. Het was superleuk om iedereen te ontmoeten en uiteindelijk ook zo gezellig dat ik pas om 9 uur ‘s avonds op de trein stapte. Oeps, dat was niet helemaal gepland… Maar heel leuk! (Ik voel me nou net een beetje boer David die de hele tijd ‘echt super’ zegt. ‘Heel leuk!’)Ik verfde mijn haar lila (wat prachtig kleurde bij de Wisteria van de Leuvense Kruidtuin), wandelde enzo, kocht bij de Lidl een wandeloutfit en haalde na al die jaren mijn naaimachine weer uit de kast om mijn broek in te nemen (!!). Ik was echt ongelofelijk trots op mijzelf, want ik heb totaal geen geduld hiervoor. Misschien dat ik er ook wel een uur mee bezig ben geweest en eigenlijk het liefste dat ding 10x uit mijn raam had willen gooien. Misschien… Maar het is gelukt!

Ook ging ik naar Utrecht, knipte ik na maanden twijfelen eindelijk weer een pony (en lijk ik meteen weer 6 jaar jonger), fotografeerde ik heel veel bloemetjes tijdens mijn wandelingen en dronk ik eindelijk het enige echte ‘Kutbier’. Spannende tijden!

Het meest spannende was toch wel dat ik een nieuwe camera kocht! Na heel lang twijfelen en dubben ben ik voor een Canon EOS 6D gegaan, een zo goed als nieuw tweedehandsje. Het had wel wat voeten in de aarde, want ik was een beetje vergeten dat eigenlijk al mijn lenzen niet op deze camera passen. Of ja, ze passen wel letterlijk maar vertekenen zo erg dat er een hele lelijke zwarte rand om de foto’s zit. Ik wist eigenlijk altijd al dat dit zo was, wat voor mij ook een reden is geweest om nooit over te stappen naar full frame. Maar op de één of andere manier was ik dit helemaal vergeten bij 1 lens toen ik er dus wel 1 wilde gaan kopen. Superstom! Daarbij heb ik mijn 7D dus weg gedaan, wat eigenlijk op sommige fronten een betere camera was maar niet full frame. Maar goed, uiteindelijk komt alles wel weer goed. Sowieso houd ik mijn reiscamera nog dus ik heb al mijn oude lenzen gewoon bewaard omdat die zeker nog wel van pas gaan komen.

Het zette me wel aan het denken allemaal. Ik besefte me maar al te goed dat het nou echt even tijd wordt om te gaan investeren in mijn fotografie. Niet alleen wat betreft geld en spullen, maar ook in tijd. Ik bedacht me ook dat ik de laatste maanden nauwelijks echt foto’s heb gemaakt. Ik mis een beetje de tijd dat ik altijd maar van die gekke artistieke selfies maakte en ze op Flickr zette en vol spanning de reacties afwachtte. Ik mis creatief zijn, dat is wel iets wat er de laatste maanden wat is bij ingeschoten.

Ook gebruik al meer dan 10 jaar Photoshop voor mijn foto’s, maar kwam er laatst iemand mee dat Lightroom toch eigenlijk veel handiger voor me zou zijn? Het zette me wel aan het denken, want ik heb wel Lightroom maar gebruik het eigenlijk minimaal. Toen had ik hier een heel verhaal getypt over dat ik nog Photoshop CS3 gebruik en eigenlijk te lui ben om me te verdiepen in andere programma’s etc. etc. maaaaar toen heb ik de hele avond met Lightroom gespendeerd en wow! Ik moet zeggen dat ik echt verrast ben hoe makkelijk dit programma is! Het enige wat ik nog mis is het aanpassen van de grootte en dat je niet even snel (lijkt het?) twee fotootjes naast elkaar plakt zoals ik vaak doe voor deze blog. Maar verder: ik ben om.

Over verdiepen in de techniek gesproken…. WordPress! Mijn blog heeft echt heel dringend een nieuwe, hippe layout nodig. Maar ik heb nog niet de perfecte WordPress Theme gevonden helaas. To be continued…

Ik heb ook nog, sinds tijden, een photoshoot gehad met iemand die mee had gedaan aan de winactie! Superleuk, maar daarover volgt later meer aangezien ik al die foto’s nog aan het uitspitten ben. Kan niet wachten om ze in Lightroom te bewerken haha!
Deel twee van het lijstje landen die ik bezocht heb.
– Een stukje over de bergen van Innsbruck (waar ik nog veel meer over moet schrijven!)
– Twee hotspots in Utrecht waar ik weer eens een middagje was.
– Eindelijk een stukje over mijn voorbereidingen voor de West Highland Way.

Eigenlijk twijfel ik al een tijdje over de opzet van dit maandoverzicht, want eigenlijk is alles wat ik hierboven heb verteld wel iets waar ik blij van werd. En past alles in de ‘waar was ik?’-categorie ook gewoon in de ‘wat deed ik?’-rubriek, weet je wel. Maar goed, ik ga hier gewoon een paar foto’s neergooien. Met als thema: lente!

Kastelen en bloesem, wat wil een mens nog meer?

Van die prachtige hotspots in Leuven werd ik anders ook heel blij!

Dit is al de derde foto die ik hiervan post in dit overzicht, maar hallo?! Hoe waanzinnig is deze Wisteria?

Het hoogtepunt van de maand was denk ik toch wel het perstripje naar Leuven. Dat was voor mij en mijn vriendin al een hele beleving an sich! Heerlijk ook om door een stad te slenteren en heel veel foto’s te maken want tjah, dat hoort er bij he? Dat alles in bloei stond vond ik ook heerlijk, zoals je waarschijnlijk wel gemerkt hebt aan de foto’s die in dit overzicht staan. Verder heb ik me vooral gefocust op mijn wandelvakantie van volgende week en dat zal deze week niet veel anders zijn. Bijna heel Mei staat in het teken van die vakantie, best wel gek ook dat dat dus al bijna zover is! Ik heb ook geen idee of ik genoeg tijd ga hebben om een paar posts van tevoren te schrijven, ik ga mijn best doen maar ik beloof niets. Als er dus niet zoveel online komt: geen paniek, I’ll be back!

Follow:

7 Comments

 1. May 1, 2017 / 09:48

  Leuk om Leuven door jouw ogen te zien. Ik ging ruim drie jaar geleden een weekend naar Leuven en toen werd ik verliefd. Op een persoon dus, sindsdien ben ik meerdere keren per maand in Leuven.

  • Angélica
   Author
   May 1, 2017 / 21:22

   Ha wat een leuk verhaal :D Ik vond Leuven wel een leuke stad, geen straf dus om daar steeds naar toe te reizen lijkt me. Woon je zelf in Nederland?

 2. May 1, 2017 / 17:12

  Hmm stiekem word ik nu wel weer heel jaloers op jouw fotokunsten! Op je avonturen, wat een mooie plekjes heb je weer kunnen vastleggen!

 3. May 3, 2017 / 10:38

  Aah na het kijken van je post lijkt Leuven me echt een must go om eens heen te gaan! Fijne vakantie!!

 4. May 3, 2017 / 21:01

  Wat een leuke foto’s! En die paarse bloemen zijn echt zo prachtig!

 5. May 3, 2017 / 23:43

  Ik vond het zo grappig een foto van een plek in Leuven te zien voorbij komen terwijl ik er toen een half uurtje eerder ofzo nog was langs gefietst! Wat leuk om te horen dat je ‘t zo fijn vond in mijn stadje :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *