Kleuren van Edinburgh

Vandaag vloog ik weer terug uit mijn geliefde Edinburgh. Het was de vierde keer dat ik de stad bezocht en alhoewel het niet meer zo magisch, overweldigend mooi is als de eerste of zelfs tweede keer, voelde het als thuiskomen. Zo’n stad waar je alle hoogtepunten wel zo’n beetje gezien hebt en waar je meer dan tevreden bent door er gewoon rond te dwalen. Ondanks het stormachtige weer hier in Nederland was het in Edinburgh, helemaal voor Schotse begrippen, behoorlijk zonnig. Maar de wind was sterk en guur – het is er al duidelijker dat winter op de loer ligt. Juist dat gure en donkere past voor mij zo bij Edinburgh, de stad die ik meestal in de winter bezoek. Met haar grauwe gebouwen en het ietwat duistere sfeertje bezoek ik deze stad dan ook het liefst op de dagen dat de zon vroeg weer neer gaat. Zo’n stad waar je het beste kunt rondlopen met The National in je oren (en zwelgen! Oh, ik houd soms zo van zwelgen. Maar oprecht.)

Ik dronk er vooral heel veel koffie in allerlei hippe koffietentjes, maar voelde vrijwel nooit de neiging om daar uitgebreid foto’s van te maken. Ik dwaalde vooral rond met mijn analoge camera, waarvan ik nog niet eens weet of ‘ie werkt. Ik vond het heerlijk bevrijdend om niet continue met mooie foto’s bezig te zijn, of om juist heel rustig en uitgebreid na te denken over mijn foto. Mijn meeste foto’s maakte ik dan ofwel analoog, ofwel met mijn telefoon. Op die ene regenachtige dag haalde ik zelfs geen enkele keer mijn camera uit mijn tas en de batterij heb ik maar 1 keer opgeladen. Ik merk steeds meer en meer dat ik minder de behoefte heb om alles vast te leggen. Misschien wel omdat ik nou ook meer fotografeer als ‘werk’? Of omdat ik deze stad al vaker heb gezien en zo’n beetje elk hoekje al wel op de foto heb? Wie zal het zeggen.

Overigens bezocht ik wel een paar nieuwe dingen, zoals het vissersdorpje North Berwick, een kasteelruïne, de botanische tuin (!) en the National Portrait Gallery. Natuurlijk maakte ik heus wel genoeg foto’s voor nog tientallen blogposts, wees niet getreurd. Een grote Edinburgh City Guide komt er ook echt een keer aan, al is het alleen al zodat ik niet meer alle tips voor iedereen hoef uit te typen.

Maar het was anders. Zoals je misschien al wel merkt of hebt gelezen de laatste tijd, is mijn gevoel over bloggen een beetje veranderd. Ik heb steeds meer en meer de neiging om terug te gaan naar mijn ‘roots’, dat wil zeggen naar de tijd dat ik mijn blog nog bijhield als een persoonlijk dagboek. Of omdat ik simpelweg mooie plaatjes wilde delen. Dat laatste ga ik sowieso blijven doen, maar dan wat persoonlijker. Voordat ik op vakantie ging, heb ik er niet voor gezorgd dat er een blog post op donderdag online zou komen te staan. Waarom niet? Ik had er simpelweg geen zin in. En ik was druk. En nou ben ik net thuisgekomen en heb ik zin om een blog te schrijven, dus doe ik dat! Ik ga deze ook niet ‘schedulen’ (hoe vertaal je dat nou naar Nederlands? Ben het even kwijt haha.) maar gewoon meteen op ‘publish’ drukken, hoppa!

Dus – meer mijmeringen en nutteloze blogposts wat mij betreft. Nog steeds – mooie plaatjes, want dat vind ik het allerbelangrijkst. De blog zal een mengelmoesje gaan worden van persoonlijke updates, posts over fotografie of artikelen over reizen. Ik heb het voordeel dat mijn blog al niet zoveel mensen trekt (dit bedoel ik overigens echt niet zielig!), dus dat ik lezers zou verliezen maakt me helemaal niks uit. Aan jou de keuze om te blijven :)

Dus ja, Edinburgh. Mijn grote liefde, nog steeds. Wat een prachtige stad, wat een lieve mensen! Binnenkort meer over deze trip. Voor nu wens ik jullie een fijn weekend! Mijn plannen zijn helaas weer werken bij de koffiebar het hele weekend en tussendoor foto’s bewerken van een bruiloft die ik vorige week schoot. In het bos! Ik vind ze echt prachtig en zal deze dan ook z.s.m. delen. Ok, doei!

Follow:

9 Comments

 1. George
  September 15, 2017 / 20:57

  Niet uitmaken dat er bezoekers weggaan?
  Je hebt hier wel over crème de la crème, de elite, het intellect, de uitzinnig kunstzinnigen, de filosofen, de schrijvers, de denkers, romantici, en ga zo maar door!
  Ach ja, maakt dus waarschijnlijk niets uit………

  • Angélica
   Author
   September 17, 2017 / 20:42

   Als jij maar blijft George!

 2. September 16, 2017 / 11:44

  oh, de foto’s die je wel gemaakt hebt zijn echt zo pretty! lijkt me echt tof om ook eens te bezoeken!

  • Angélica
   Author
   September 17, 2017 / 20:43

   Ah dankjewel. Ja Edinburgh is echt, echt een aanrader. Mijn favoriet <3 Mooie natuur, prachtige oude stad, je bent zo in de Highlands en het heeft toch ook weer een moderne kant.. en veel musea (gratis!). Nou ja, alles wat ik leuk vind haha.

 3. September 16, 2017 / 18:57

  Ahhh Edinburgh zo mooi! Die kleuren, mooie foto’s weer. Misschien moet ik ook maar weer eens teruggaan naar deze prachtige stad! <3

  • Angélica
   Author
   September 17, 2017 / 20:44

   Jaaa zeker doen! Tegenwoordig vliegt RyanAir er ook naar toe vanuit Eindhoven, dus wat mij betreft een prima excuus om elk jaar een goedkoop ticket te boeken ;)

 4. September 17, 2017 / 19:31

  Je moet vooral zelf blij zijn met je blogs en ze daarom ook schrijven. Als mede-blogger snap ik wel dat het verleidelijk kan zijn toch die content te schrijven die goed werkt op social media.

  Verder wil ik graag zeggen dat je echt mooie foto’s maakt!

  • Angélica
   Author
   September 17, 2017 / 20:45

   Oh maar dat doe ik ook hoor! Ik schrijf alleen maar wat ik leuk vind, ongeacht of het goed doet op social media of niet. Maar ik vond het eerst gewoon leuker om wat meer ‘informatieve’ content te schrijven, die lol is er voor mij nou een beetje vanaf. Maar ik doe altijd waar ik zin in heb :D

   & Dankjewel!

 5. September 22, 2017 / 15:06

  I feel ya, je nieuwe manier van bloggen is ook voor mij een dingetje. Juist door dat plannen (onder meer..) had ik er écht geen zin meer in, ik maak blogjes en dan ben ik er trots op en dan mogen ze meteen online! Waarom dan nog een week later pas publiceren? Ik ben er nog niet zo van, dus ik snap je volledig! Zolang die mooie foto’s maar blijven <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?