The Isle Of Skye

isle-of-skye

Terwijl ik dit schrijf ben ik alweer een dag terug in Nederland. Het weer is hier vrijwel hetzelfde als in Schotland (grijs en regenachtig) dus dat maakt het acclimatiseren weer wat makkelijker ;) De laatste week zijn de updates een beetje opgehouden omdat de wifi bij mijn hostels nogal slecht was en ik de WordPress app ook een beetje beu was. Maar nu ben ik thuis en heb ik volop foto’s om te delen!

Laten we beginnen bij Skye, waar ik het weekend was (en een halve vrijdag en maandag). Skye was een plek wat al heel lang op mijn lijstje stond, waarvan ik de foto’s al tijden aan het prikken was op mijn Pinterest bord, de plek waar ik me aan de mooie beelden die ik tegen kwam op het internet vergaapte. Een plek waar ik dus wel wat verwachtingen van had, maar niet zeker van wist of het ook aan die verwachtingen ging voldoen. Skye is dan wel het grootste eiland van Schotland, het openbaar vervoer laat nog wel wat te wensen over, vooral in de winter. Niet heel gek ook, want het eiland heeft maar zo’n 13.000 inwoners (dat is minder dan dat boerendorp waar ik vandaan kom!). Toerisme is er heel belangrijk, maar dat leeft natuurlijk vooral meer in de zomer. Dankzij IJsland was ik al wel bekend met bustours, waar je de hoogtepunten in een dag ziet door een tour in … een bus! Lekker burgerlijk! Maar ja, aangezien ik geen rijbewijs heb is dat voor mij op dit soort momenten de enige optie. Ik had van tevoren het al opgezocht en een tour geboekt, maar nadat ik een half uur had staan wachten leek het me dat die niet meer ging komen. Uiteindelijk was dat maar goed ook, want de volgende dag ben ik spontaan in een andere gesprongen (want ik wachtte op een lokale bus, maar die bleek toch nog niet te rijden) en dat was juist de dag met het mooiste weer: het was droog! De vrijdag en de zondag regende en waaide het verschrikkelijk, dus het was zo’n ‘geluk bij een ongeluk’ momentje. Op zondag heb ik nog getracht een wandeling te maken in Portree zelf, maar na een half uur moest ik toch omdraaien omdat het met bakken uit de hemel kwam en het voetpad vol stenen en rotsen veranderde in een glibberige gladde waterbaan. Er waren maar liefst 2 pubs open in Portree, waar ze bij 1 om half 12 geen thee serveerden maar wel bier! Toen ben ik toch maar naar de andere gegaan, aangezien ik nogal verkleumd was en gezien het tijdstip toch liever zin had in iets warms, zonder alcohol. Dat is het enige wat ik die dag gedaan heb en eigenlijk de enige dag geweest van mijn vakantie dat ik echt last had van het vieze herfstweer, voor de rest heb ik heel erg geluk gehad met het weer! Het regende weinig, en als het wel regende en vies weer was, dan was ik vaak aan het reizen. De dag daarna ben ik nog met een lokale bus naar The Old Man Of Storr geweest, het bekendste ‘plaatje’ van Skye. Hier waren we met de tour wel voorbij gereden, maar omdat het nogal een klim is hadden we geen tijd om er ook echt daadwerkelijk heen te gaan. Hier wilde ik echt heel graag heen, dus gelukkig heb ik dat nog kunnen doen! Het was wel weer een avontuur, want het was echt verschrikkelijk stormachtig weer, met twee keer echt verschrikkelijke regenbuien, terwijl ik aan het klimmen was. Het voelde als hagel! En het waaide zo hard dat ik vaak bang was dat ik zou struikelen over mijn eigen benen, of simpelweg gewoon van een berg afgeblazen zou worden. Of dat ik zou glippen over 1 van die rotsen, dat vieze modderige pad! Uiteindelijk overleefde ik het natuurlijk, en viel ik later alsnog midden op een gewone asfaltweg omdat ik even niet oplette en er een gat in zat, haha!

Maar wat een reis was het! Ik was op een gegeven moment een beetje bang om nog meer mooie plekken te zien, omdat ik bang zou zijn dat ik verzadigd zou raken. Gelukkig bleek niets minder waar en Skye heeft werkelijk mijn verwachtingen overtroffen! Ik ben ontzettend blij dat ik er toch nog zoveel van heb kunnen zien en dat ik veel mooie foto’s heb kunnen maken. Sowieso was deze hele reis eigenlijk gewoon perfectie, ik heb zoveel mooie dingen gezien, prachtige landschappen, ontzettend veel musea ook, leuke steden, aardige mensen, alles ging eigenlijk ook soepel! Dit is zeker een van de mooiste reizen die ik tot nu toe gemaakt heb, misschien wel de mooiste! Ik ben nou in ieder geval op alle mogelijke manieren weer geïnspireerd! Maar goed, genoeg gepraat, nou is het tijd voor wat plaatjes. Ik zal sowieso nog een post maken over Edinburgh, en ook nog een hele hoop andere posts zoals city guides en over hoe ik deze trip nou gepland heb, tips voor Skye etc. Ik ben nog niet klaar, sowieso moet ik nog een hele hoop foto’s uitzoeken! Be prepared!

English: I’m writing this while I’m at my own desk again, back home. The wifi was pretty crappy the last week and I’ve had enough with the WordPress app, so a bit quiet this week. But I’m back! I have so many pictures to share that I might have enough posts for weeks.

Let’s begin with Skye. I was here for a long weekend, eager to see all it has to offer. After a while I realized staying at Skye in the weekend, in the ‘winter’, is not such a great idea after all. As I have no drivers licence, I’m dependent on buses or trains. There was only 1 (!) bus going in Portree (the biggest town on the island) in the whole weekend. Yep, that’s pretty bad. Luckily one of the biggest incomes of the isle of Skye is tourism, so there were a few tour buses still operating. At Friday I waited for a long time before I realized the one I’d booked wasn’t going to show up, so I hopped on another one spontaneously on Saturday. This turned out to be a way better option as Saturday was the only day without rain, the sun even shone! It had been raining all Friday (when I arrived) and Sunday as well. Lucky me! On Sunday I tried to go for a walk around Portree, but halfway a beautiful scenic walk I had to turn around. The path was getting all muddy and slippery as I was getting soaked to the skin. As it was a Sunday, there were about 2 pubs open and one didn’t serve any tea, only beer. At 11.30AM… Haha no thanks! The other one was wonderful though, and I just sat there for the whole afternoon, drinking hot chocolate while sitting next to the fire place. On Monday I took a local bus to The Old Man Of Storr, had a bit of an adventureous walk since the wind was crazy strong and two times there was a big rain storm. It rained so hard it hurt, it felt like hail. The rocky road became slippery and muddy, but it was so worth it. There were hardly any people there either, I think I saw 4 in total? For a while I had the whole place to myself, that’s pretty cool! In the afternoon I took a bus to Fort William and continued my journey.

And what a journey it has been, the whole trip has been amazing. I saw everything I wanted and so much more, it went way beyond my expectations! I saw many beautiful landscapes, took a lot of pictures (if there’s one thing that makes me happy, then it is taking pictures!), saw a lot of art at museums, met a lot of nice people. In short: I just feel so inspired!

That’s it for now, now I’ll show you some pictures. I still have to get through all the pictures and have many more posts to make. There will be another one about Edinburgh, city guides, a little information about Skye and how I planned my trip, etc. etc. Be prepared!

isle-of-skye

isle-of-skye

isle-of-skye

isle-of-skye

isle-of-skye

isle-of-skye

isle-of-skye

isle-of-skye

blog14

blog15

blog16

blog17

blog18

blog19

blog20

blog21

blog22

blog23

blog24

blog2

My tour guide informed me the new Star Wars was being filmed on this location. How awesome is that?

blog28

blog29

blog30

blog31

Follow:

9 Comments

 1. November 15, 2015 / 09:59

  Ik weet al jaren dat ik naar Skye wil, omdat mijn ouders daar een paar jaar geleden zijn geweest, maar nu ik dit zie wil ik daar helemaal heen!

  • Angélica
   Author
   November 16, 2015 / 00:18

   Jaa het is echt heel mooi!!

 2. November 15, 2015 / 13:17

  Wauw! <3 het is echt prachtig daar!

  • Angélica
   Author
   November 16, 2015 / 00:19

   Jaa dat is het zeker! :)

 3. November 16, 2015 / 18:16

  ZOOO MOOOOI DIT.

 4. sarie_gamgee
  November 16, 2015 / 22:36

  I’ve always wanted to go to the islands, but the fact that I don’t drive always puts me off.. Some friends of mine travelled there in June and they said there aren’t many buses in or out of Portree.

  Just so you know, I worried about your safety reading this. Those landscapes are worth taking the risk, though! It looks a bit like the Aran islands with mountains (the Aran islands are quite flat). Love the autumn colours, the sheep and the pink houses, too. If I ever go there you’ll have to give me the address to that pub, it sounds so cozy…

  Glad to hear you had such a great time, can’t wait to read more! :)

  • Angélica
   Author
   November 17, 2015 / 18:42

   Ah I don’t drive either! But the local buses are kinda horrible, yes. But it’s way better in the summer! A few things, like the Old Storr Of Man, can be reached by a local bus (just 10 minutes from Portree!). And you can also go on a tour in a minibus, which aren’t too expensive either. It’s pretty doable :) I think they even have a special local bus that goes to all the tourist attractions!

   Aww don’t worry, I’m always careful! It was a bit scary sometimes, but as I know how clumsy I am, I’m always super careful. Funny thing though? I later fell flat out on my face on a road in Portree, because there was a hole in the road haha! So stupid. But it was incredibly gorgeous! And so many sheep haha!

 5. November 17, 2015 / 10:52

  WAUW dat is ongeveer het enige wat ik erover kan zeggen, prachtige foto’s! Wat een geweldig landschap! Kijk ook zeker uit naar je post over hoe je dit allemaal gepland heb. Volgend jaar rond de zomer wilde ik eerst naar Zuid-Engeland…maar toen ik dit zag zijn de plannen gewijzigd hihi. Schotland <3 En zo'n geluk bij een ongeluk momentje heb ik in Edinburgh ook gehad, mega zonnig op de dag dat wij naar Holyrood Park gingen…foto's volgen snel ;P

 6. November 18, 2015 / 07:46

  *_____* so prettttttyyyyyy!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?