Hotspot Den Bosch: Oerwoud

oerwoud11

Een winkel vol met planten, vintage bloempotten en rotan stoelen.. dit klinkt toch als walhalla? Iedereen die mij een klein beetje goed kent (of me volgt op Instagram ;)) weet dat ik echt gek ben van planten. Ik gok dat ik zelf rond de 30 plantjes heb en na een bezoekje aan deze winkel is dat er weer eentje meer geworden. Natuurlijk zijn planten helemaal hip tegenwoordig en je kent vast wel winkels zoals de Wildernis in Amsterdam. Ik ben er zelf nooit geweest maar volg ze wel op social media, dit soort winkels lijken voor mij wel een soort droom! Dit klinkt vrij dramatisch want het zijn natuurlijk maar planten, maar laten we het er op houden dat planten mij erg gelukkig maken. En dat ik dus mijn geluk niet op kon toen ik ineens door de straat liep en mijn oog viel op een leeg pand met daarop een poster met Monstera’s er op. Ik ben vrij gevoelig voor Monstera’s dus mijn nieuwsgierigheid was al gauw gewekt. Wat bleek? Er zou een heuze mini Wildernis is mijn eigen stadje komen! Sinds een weekje of twee is Oerwoud nou open en had ik eindelijk tijd om er een kijkje te nemen. Het leek me erg leuk om dit op te nemen in mijn Den Bosch city guide die ik wil gaan maken (eindelijk!). Uiteindelijk schoot ik zoveel foto’s dat het me wel leuk leek om er even een apart artikeltje van te maken. Dus bij deze!

Wat kan ik er nog meer over vertellen? Oerwoud is zoals ze zelf zeggen een stadstuinwinkel en health cafe. Je kunt hier naar hartelust leuke plantjes (klein en groot!) kopen, maar ook vintage meubels en retro bloempotten. Achter in de winkel kun je ook wat drinken en lunchen, iets wat ik zelf niet zo snel in mijn eentje doe maar zeker ga doen als ik met een vriendin de stad in ben. Ik vind het een fijne, sfeervolle winkel met natuurlijk een geweldig assortiment (planten!). Overigens zijn ze al wel officieel open maar loopt hun crowdfunding nog steeds en hebben ze ook nog een webshop. Neem vooral een kijkje op hun website zou ik zeggen!

Ik vind het leuk dat Den Bosch langzaam beetje bij beetje steeds hipper word en mijn lijstje voor zo’n zogenaamde city guide steeds langer word ook. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf midden in de binnenstad woon en toch eigenlijk nooit echt in de stad kom. Natuurlijk ook een beetje uit zelfbescherming, anders koop ik veel te veel. Als ik dan weer in zo’n leuke winkel als deze kom vind ik dat toch eigenlijk wel jammer! We hebben stiekem best aardig wat winkeltjes en plekjes die ik in andere steden maar al te graag opzoek, waarom daar in mijn eigen stadje niet meer van genieten? Hoe dan ook, ik heb er weer een favoriete winkel bij!

Oh en als we dan toch bezig zijn, nog een paar van mijn favoriete Instagram-accounts over planten (hoe vervoeg je dit? Planteninstagrams? Planten-Gerelateerde-Instagram-Accounts?): Oerwoud natuurlijk, Urban Jungle Blog, Wildernis Amsterdam, Cactus Magazine, The Jungalow & Succulent City.

English: I seem to have found a new favourite store in my little city! It’s stuffed with plants, vintage flower pots and lots of rotan chairs. What’s not to love about that? I really am a sucker for stores like this and am so happy to finally have one here. I obviously couldn’t leave this place without buying a new plant (I must have like 30-something plants… not even exaggerating!) and would have loved to buy ten more. I’m working on a city guide of my own town and decided to go have a look at this store. I just shot so many pictures that I decided to make a little post about it, just on its own. They have a website but I’m afraid it’s all in Dutch. But you can at least enjoy the pictures, right?

Also, now the theme is plants anyway, a few of my favourite instagram accounts: Oerwoud natuurlijk, Urban Jungle Blog, Wildernis Amsterdam, Cactus Magazine, The Jungalow & Succulent City.

oerwoud1

oerwoud2

oerwoud3

oerwoud4

oerwoud5

oerwoud6

oerwoud7

oerwoud9

Het plantje wat ik mee naar huis nam :)
oerwoud12
Oerwoud Stadstuinwinkel & Health Cafe
oerwouddenbosch.nl

Vughterstraat 84
​5211GL Den Bosch

​Wo: 10:00 – 18:00
Do: 10:00 – 18:00
Vr: 10:00 – 18:00
Za: 10:00 – 17:00​
​*Zo: 12:00 – 17:00
​*eerste zondag van de maand

Follow:

9 Comments

 1. October 24, 2016 / 09:47

  Aaah dit ziet er echt heel erg leuk uit. Ik moet toch maar eens een dagje Den Bosch plannen, haha. Ken je trouwens al @waardenboscheet op Instagram?

  • Angélica
   Author
   October 24, 2016 / 19:43

   Nee die ken ik niet! En ik lees steeds ‘waar den bosch scheet’ haha! Ga eens kijken, thanks :D

 2. October 24, 2016 / 10:39

  Wat een heerlijk groen winkeltje. Volgende maand moet ik misschien naar Den Bosch, kan ik het meteen combineren een bezoekje aan Oerwoud.

  • Angélica
   Author
   October 24, 2016 / 19:43

   Jaaa doen! Ik ben op dit moment bezig met een city guide over Den Bosch, hopelijk is die wel online over een paar weken haha!

 3. October 24, 2016 / 19:47

  Wat gaaaf! Hier moet ik heen als ik weer naar den bosch ga :)

 4. Lorain
  October 25, 2016 / 09:33

  Wauw geweldig!!! Ik moet echt een keer een uitje naar Den Bosch plannen zeg :D

 5. November 2, 2016 / 14:28

  Zo’n tof concept! Hele mooie foto’s heb je ook gemaakt. Ik ben vooral fan van het plantje met de bolletjessliert (hoe leg je zoiets uit, haha)!

  • Angélica
   Author
   November 2, 2016 / 15:33

   Ik noem het altijd een erwtjesplant haha! Maar ik weet eigenlijk niet wat de echte naam is. Maar ja heel leuk zijn die, ik had een kleine maar die heeft het niet overleefd helaas :(

 6. November 2, 2016 / 17:36

  Leuk!!
  Zo’n winkeltje past perfect in het shoppinglijstje van m’n vriendin en mij.
  Heerlijk rondkeutelen in een snuiterijenwinkeltje. Ik houd ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?