Hotspot: Sissy Boy Eindhoven

s9

Tijdens de Instagram-meeting moest er natuurlijk ook geluncht worden, en dan het liefst op een Instagram-waardige plek! Het duurde eventjes voordat we een plekje vonden waar we terecht konden, maar uiteindelijk belandden we in de Sissy Boy. Deze is gevestigd in ‘de Blob’, een gebouw wat je zeker niet over het hoofd zal zien. Ik ken de winkel Sissy Boy (wat ik overigens altijd een rare naam heb gevonden, maar ja) al wel een tijdje, maar in die van Eindhoven was ik nog nooit geweest. Afgezien van prachtige (en soms erg dure!) design spullen voor in je huis, kun je hier blijkbaar ook erg lekker lunchen! Mijn broodje hummus werd uitgebreid gefotografeerd, zoals het natuurlijk hoort op een Instagram-meeting, en ik kan je vertellen dat het ook nog eens lekker smaakte! Ook was er natuurlijk door de architectuur perfect licht voor fotografie (al was het een donkere dag!), dus al helemaal een aanrader als je je lunch ook nog eens goed wil Instagrammen (is dit al een werkwoord?). Door plekken als deze verlang ik steeds meer om in een grote stad te wonen, Den Bosch is wat dat betreft verre van hip. Al komen er wel steeds meer leuke plekjes bij en nu ik een post maak als deze, besef ik me eigenlijk dat het wel een leuk idee is om meer te laten zien van mijn kleine stadje!

P.S. Aangezien dit een ‘hotspot’ (verschrikkelijk woord vind ik dat, maar goed, het dekt de lading) in Nederland is en veel van mijn bezoekers Nederlands zijn, heb ik besloten om weer eens een stukje in het Nederlands te typen! Ik merk toch dat het me soms makkelijker af gaat en dat niet iedereen het fijn vind om mijn gezwets in het Engels te moeten lezen. Grotere updates zoals city guides of een fotografie artikel zullen nog steeds enkel in het Engels worden geschreven, met misschien een kleine Nederlandse samenvatting. Het moet natuurlijk wel een beetje te doen zijn ;) Ik heb dit vaker gedaan, half Engels, half Nederlands, maar ben meestal te lui om dit door te zetten. Maar ik ga het proberen! To be continued… (oh crap dat was Engels, oeps!)

Part of the Instagram-meet was having a lunch and it obviously had to be at a place that was well… Instagram worthy. It took a while before we found a place as it was a busy Saturday and also Dutch Design Week (a yearly event in Eindhoven), but finally we ended up at Sissy Boy. Sissy Boy is mostly a store for home decoration, with plenty of beautiful design to lust over, maybe a bit expensive sometimes, but still… Let’s just say it’s very hip. Hipster even, I mean, they sell cacti. But besides that, they also have a lunch room! Located in ‘the Blob’, a unique building in the centre of Eindhoven, you just can’t miss it. Due to the unique building, it also has great light, which means it’s basically perfect for an Instagram meeting. Let me tell you that my hummus sandwich was photographed quite a bit, and not only did it look very good, it also tasted amazing! So yeah, overall, a recommendation. And if you have no time for lunch, just grab a smoothie or a piece of carrot cake! Or just take quick peek inside, it feels a bit like you’ve walked straight into a Pinterest board! I took some quick pictures as my camera’s batteries were dying, so I hope it does the place a little justice.

Anyway, places like these make me long to live in a big(ger) city. My tiny town isn’t that up to date at all, a bit dusty, I think. It’s getting better and better though, and a little more hip slowly but steady. I realized while making this post, it would be a good idea to make a few posts about some hotspots (I hate that word, by the way, but is there any better option? I’m afraid not…) in my town! This would be mostly interesting for the Dutchies though, but still.

Also, trying to write in both English and Dutch again, as a lot of visitors and commenters are Dutch. It might be a more pleasant to them to read in Dutch and sometimes it’s simply easier for me to write in Dutch. However, this takes up a whole lot more time so I might me be too lazy for that in the end… we’ll see! Bigger posts like city guides or photography guides will still be fully written in English, as I am not crazy, you know ;)

s3

s4

s1

s2

s6

s5a

s7

s8

s39

4ab

Sissy Boy
Nieuwe Emmasingel 2
Eindhoven

Follow:

3 Comments

  1. October 21, 2015 / 09:47

    Wat een leuke meet zeg! Dankzij jouw foto’s wil ik ook naar het van Abbe :P

  2. October 21, 2015 / 10:27

    Ziet er leuk uit! Ik loop er regelmatig binnen maar ben nog nooit in het eet gedeelte geweest. Sissy Boy heb ik overigens ook altijd maar een vreemde naam gevonden.

  3. November 4, 2015 / 12:15

    Haha, leuk die foto van Myrthe! Sissy Boy lijkt me zo’n fijne plek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?