Hotspot Den Bosch: Kattencafé Mispoes

mispoesbeter

Iedereen die mij kent noemt katten al gauw als het over mijn lievelingsdingen gaat. Nou zijn katten geen dingen natuurlijk, maar wel mijn lievelings! Toen er dus in mijn stadje een kattencafé geopend werd kon ik mijn geluk niet op! Zo’n beetje elke Facebookvriend tagde me in alle Mispoes-berichten ook; ik kon er niet omheen, hier moest ik heen. Ik ben al eens eerder in kattencafé’s geweest zoals in Japan, waar het oorspronkelijke idee ook vandaan komt. Ik geloof dat de eigenaresse daar ook inspiratie op heeft gedaan en dat is wel te merken; alles heeft wel met katten te maken, van het kitscherige kattenbehang (wil ik!) tot de kattenkussentjes toe. Je kunt er zelfs kattenkaarten en ringen kopen (wil ik ook!). Kortom: poezen overal.

Je zal wel denken: “Jij lag vast de eerste dag in een slaapzak voor de deur!” Maar het bezoek liet nog even op zich wachten. Wie ik ook vroeg, er kwam elke keer iets tussen. Maar vorige week woensdag was het eindelijk zover, een kattencafédate (ja, goed woord of niet?).

English: Last week I went to a cat cafe here in town. We have one since a few weeks… months already? I was absolutely psyched when I found out as I LOVE cats. I’ve been to several cat cafes before, like in Japan and in Scotland. I found the one in Japan a bit upsetting and smelly, but the one in Edinburgh was absolutely wonderful. The same goes for this cat cafe: it’s a bit small but the cats are friendly, happy and cuddly. It’s all very clean and the cats have enough spaces to themselves. They also serve some great homemade lemonade and their sandwiches were great as well. So definitely a recommendation if you’ll EVER find yourself in my town haha. Rest of the article will be in Dutch but there will be pictures of kitties, yay!

mispoes1
Hoe lief is deze kleine?

We kwamen gewoon rond lunchtijd aangelopen en hadden geluk dat er een plekje vrij was. Als je zeker wil zijn dat je een plek hebt kun je altijd hier een plekje reserveren. Je betaalt 3 euro entree, krijgt een tafeltje toegewezen, wast je handen met desinfecterende zeep en dan kun je naar binnen om katjes te aaien, met te spelen en om natuurlijk een hapje te eten. Wees niet gevreesd, de keuken en de katten zitten natuurlijk gewoon apart!

Ik ben zelf eerder in een kattencafé geweest in Tokyo, daar vond ik het allemaal maar een beetje een trieste bedoening met gekke Japanse mannetjes die die katjes wel heel erg hard aan het aaien waren en het stonk er ook nog behoorlijk. Die in Edinburgh vond ik dan weer geweldig, met een leuke inrichting, leuk personeel en het belangrijkste nog wel: leuke, gezonde, blije katjes! Bij Mispoes was het eigenlijk precies hetzelfde: het is er wel klein maar de poezen hebben genoeg plekjes om zich terug te trekken, zelfs een klein tuintje, het ziet er leuk en schoon uit en ze hebben ook nog eens heerlijke homemade lemonade. Wat wil je nog meer?

Goed, genoeg gepraat. Jullie willen natuurlijk poesjes zien (huhu. sorry. not sorry.)!

mispoes2

mispoes4

mispoes6

mispoes7

mispoes9

mispoes10

IMG_4270a

mispoes11

mispoes12

mispoes13

mispoes14

mispoes15

mispoesbeter

Lief he? Nog even in het kort:

Wat? Kattenparadijs Mispoes
Waar? Orthenstraat 31, Den Bosch
Hoeveel kost het? Drie euro entree, plus consumptie
Meer informatie: http://www.kattenparadijsmispoes.nl/

En nog een behind the scenes foto:

mispoessie

Is heel gezellig om met mij mee naar een kattencafé te gaan haha!

Follow:

6 Comments

 1. September 8, 2016 / 12:07

  Dat ziet er zo lief uit allemaal! En de naam van het café is ook zo leuk :)

  • Angélica
   Author
   September 10, 2016 / 22:15

   Ja he? Ze zijn ook allemaal heel lief! Alleen die zwarte had niet zoveel zin in mensen haha, maar wel in mijn stoel :P

 2. September 11, 2016 / 23:01

  hmm jammer dat het café in japan tegenviel, meestal zijn japanse zaken wel heel schoon. maar ik heb al een paar keer over dit café gelezen, zo cute! je foto’s zijn ook super leuk =)

  • Angélica
   Author
   September 15, 2016 / 09:41

   Jaa misschien had ik net pech! Het was ook niet heel vies, maar het stonk wel en de sfeer vond ik ook niet zo leuk. Maar je hebt er natuurlijk ook zoveel in Japan, er zullen er vast veel leukere zijn :)
   Dank je! Het was ook heel cute en zeker een aanrader :)

 3. September 14, 2016 / 17:24

  Oh mijn god, hier moet ik echt heen!!!

 4. October 7, 2016 / 21:33

  Ohhhh deze blogpost. Smelt smelt! <3 Ik MOET ook ooit eens naar zo'n kattencafe. Wat een feestje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?