Hoop dat je zin hebt in veel foto’s

Hey, hoi, hai, hallo. Daar ben ik weer! Ik geloof dat ik al twee maanden niks geplaatst heb en daarvoor was het ook eigenlijk niks anders dan maandoverzichten. Tot mijn grote schrik bedenk ik me nu dat ik sinds de vakantie naar Krakau (eind Augustus) echt helemaal niet meer naar de vakantiefoto’s heb omgekeken. Niet eens meer aan gedacht, niks. Wie ben ik? Was dit ooit een reisblog? Zelfs mijn instagramnaam heb ik na heel lang twijfelen omgezet naar @angelica.vis. Dat staat trouwens wel heel erg kaal, moet ook wel zeggen dat ik erg gehecht was aan mijn @fernwehforevermore. Maar had het nog echt nut? Tijdens mijn fotoshoot met Marloes begon ze er over – dat het eigenlijk gek was dat ik zoveel verschillende usernames had overal, en wat was Fernweh Forevermore eigenlijk? Het zette me aan het denken… en het leek me beter voor de toekomst van mijn bedrijf om er mijn eigen naam van te maken, zodat ik makkelijker en beter zichtbaar ben voor potentiële klanten. Heb wel het idee dat ik wat minder likes krijg nu, maar weet niet of dat door de naamsverandering komt.

Nou zul je denken dat dit vast een afscheidspost is, maar niets is minder waar! Zo had ik een paar onverwachte opdrachten afgelopen maanden waardoor ik er niet echt aan toe kwam nog iets met deze blog te doen. Veel zin om te schrijven was er eigenlijk eerlijk gezegd ook niet. Voor bijvoorbeeld The Boho Guide heb ik ook al maanden niks meer geschreven.

Nou verwacht ik dat het de komende maanden wat rustiger gaat worden en dus weer wat tijd kan besteden aan deze blog. Want eerlijk is eerlijk – ik mis bloggen. Ook ik ben tegenwoordig verslaafd aan YouTube en lees steeds minder blogs. Maar de blogs die ik lees zijn juist de persoonlijke blogs en die vind ik heerlijk! Het geeft me een beetje een nostalgisch gevoel, een herinnering aan toen ik nog tiener was en driftig persoonlijke updates tikte op Livejournal. Wát een tijden…

Hoe dan ook, ik wilde dus weer lekker makkelijk beginnen met een maandoverzicht (of twee). Maar niet alles bleek in Lightroom CC te staan (ik bewerk daar mijn foto’s in op mijn telefoon en die zie je dan dus ook meteen op je computer, zo handig!) dus ik besloot om voor iets anders te gaan – wat opdrachten van de laatste twee maanden! Natuurlijk zien jullie alles ook wel voorbijkomen op Instagram, maar ik vind het leuk om er ook nog wat bij te vertellen ;) En om later alles terug te zien! Ik merk de laatste maanden dat ik wat aan het spelen ben met bewerkingen en ook dat is nu al leuk om terug te zien. Ik zou het denk ik nu alweer anders aangepakt hebben! Het oogt ook wel een beetje als een rommeltje zo, maar sommige shoots leenden zich uitstekend om wat meer te experimenteren (qua bewerking).

Laten we beginnen met de bruiloft van Sanne & Joralf! Als cadeautje was ik ingehuurd door haar zus en moeder, hoe lief was dat? En wat een leuke, lieve bruiloft was het! Nou ben ik niet het persoon om zo’n heel zoetsappig verhaal te gaan ophangen over zo’n dag, wat ik vaak wel zie bij andere fotografen. Zo ben ik gewoon niet, sorry. Wil niet zeggen dat ik het niet leuk vond, haha. Ik vond Sanne & Joralf hun bruiloft echt te gek – eigenzinnige mensen met een heerlijke eigen kijk op een bruiloft, zoals de korte broek van Joralf (geniaal), de mooie bloemenjurk van Sanne, alle spelletjes op tafel (Sanne werkt in een spelletjeswinkel!), de computergame die Joralf had ontwikkelt kon je spelen tot het heerlijke vegetarische eten – het was weer een bijzonder feestje. Het valt me sowieso op dat iedereen het echt op hun eigen manier doet en dat vind ik denk ik nog wel het allerleukste aan bruiloften fotograferen, het is altijd weer anders.
Toen Marloes me mailde met het verzoek voor een fotoshoot kon ik wel een gat in de lucht springen – ik vind haar werk heel tof en volgde haar al een hele tijd, voor mij is ze eigenlijk een soort Instagram celebrity! Ze kwam naar Den Bosch en toen fietsen we naar Oerwoud, mijn favoriete plantenwinkel, en naar de Tramkade, onze hipsterarea (met roze restaurant!). In dat laatste mochten we gelukkig nog 10 minuten snel een paar foto’s maken.
Het was echt leuk om Marloes te ontmoeten en om gezellig te kletsen terwijl ik foto’s maakte. Dit heb ik overal al duizend keer verteld maar vroeger was Marloes dus de fotograaf en ik de illustrator, nu zijn de rollen dus omgedraaid. Dat vind ik gewoon echt heel leuk haha.
Nog zo’n Instagram celebrity is Merel van De Groene Meisjes natuurlijk! ;) Ze benaderde mij (via Twitter, hulde voor internetconnecties jongens!) voor een portretshoot voor Marjolein, een schrijfster waar ze een artikel had geschreven (lekker dubbel dit). Heel toevallig kwam het zo uit dat ik die middag ook precies rond dat tijdstip in Utrecht zou zijn, dus ja, ik kon wel! Marjolein bleek een natuurtalent en voor ik het wist had ik al genoeg foto’s. Heel leuke opdracht ook! Het artikel kun je hier lezen trouwens.Wat ik hier precies van mag/kan delen weet ik eigenlijk niet, dus ik doe het even kalm aan met twee foto’s. Twee weken geleden mocht ik foto’s maken bij een bloemenkwekerij, dit was echt een droomopdracht natuurlijk!
Een goede vriend van mijn broertje ging trouwen en dat mocht ik vastleggen, superleuk natuurlijk. Weer een heel andere bruiloft dan de eerste die ik liet zien, deze was weer vrij traditioneel. Maar ook zij waren een beetje nerds (dit zeg ik liefkozend, okee) en hadden een beetje een Lord of the Rings thema. De heide was nog in bloei maar het was niet zoveel meer. Het licht was ook best wel hard, dus het is altijd wat lastig om mee te werken. Zo zie je ook goed wat licht doet vind ik, want er zitten heel verschillende foto’s tussen van dezelfde dag of zelfs dezelfde plek!
Eén oud-collegaatje van me had wat nette foto’s nodig voor school en benaderde mij voor een shoot en zo geschiedde (goed verhaal dit). Ik vond het vooral heel gek om mijn ooit 16-jarige hulpkracht helemaal volwassen in een pak binnen te zien wandelen! Staat haar goed, vind je niet? Natuurlijk was het ook tijd voor ‘leuke foto’s voor op instagram ofzo’.
Ik liep wat enkele uurtjes mee met een andere fotograaf als second shooter. Ik schoot niet echt portfoliowaardig materiaal, maar was toch weer een middagje bezig dus vond het wel de moeite waard om het te vermelden, voordat jullie straks denken dat ik niks doe ;)
Fotograaf Emmy ken ik van mijn favoriete koffietent waar zij de plantjes verzorgt. Je begrijpt het, match made in heaven ;) Ze wilde graag een fotoshoot en natuurlijk moesten daar ook planten bij! Gewoon weer even een old school dromerige plantenshoot, ik houd er van!

En ja, ik vond die boom zo mooi dat ik een paar dagen later terug ging om er een paar selfies te maken. Terwijl er een smoezelig mannetje er op een bankje er naast zat. Alles voor de kunst he!Jeetje joh, ik was helemaal vergeten hoe tijdrovend en vermoeiend het is om zo’n uitgebreide post te schrijven (of vooral, foto’s bij elkaar zoeken en plakken). Ik hoop dat jullie het kunnen waarderen haha. Ik vind het zelf leuk om te zien wat ik allemaal gedaan heb de afgelopen tijd. Ook zag ik tijdens het maken van deze post al enkele dingen die ik nu anders zou doen tijdens de shoot (of bewerking). Dus het was in ieder geval al leerzaam!

Ik ben al een aardig eindje met het ontwikkelen van mijn eigen stijl (al zeg ik het zelf haha), maar de laatste maanden worstel ik daar weer een beetje mee. Maar ik heb het idee dat het langzaam maar zeker wel komt. Working on it! Ik weet ook niet of ik me zou willen beperken tot 1 heel specifieke stijl (zij het de setting van de foto’s, de kleurbewerking, de planten, het onderwerp…), ik denk dat het altijd wel blijft evolueren.

Tot zover mijn eigen beoordeling! Vandaag had ik ook nog een fotoshoot trouwens, maar die is nog niet af dus die komt nog een andere keer.

Follow:

4 Comments

 1. November 2, 2018 / 12:19

  En of ik dit waardeer!!! Super leuk dat je weer iets deelt en wat een mooie foto’s!

 2. November 2, 2018 / 17:26

  Wat een prachtige foto’s en juist heel leuk dat je eens wat anders probeerd tijdens het bewerken! Ik ben ook nog steeds lerende en verander ongeveer elke week van ‘edit-stijl’ maar elke shoot is toch altijd weer anders en vraagt dan ookk weer voor een andere bewerking.

  De shoot met de zonnebloemen is wel echt super leuk! Zo vrolijk met al die kleurtjes en je vrolijke modelen natuurlijk.

  • Angélica
   Author
   November 5, 2018 / 09:15

   Ja, ik kan me gewoon niet zo goed vinden in de fotografen die echt voor elke foto exact dezelfde bewerking gebruiken. Voor sommige foto’s werken anderen gewoon beter… maar misschien heb ik ook gewoon nog niet helemaal mijn perfecte bewerking gevonden. Als ik sommige mensen hun perfecte Instagramgrid zie dan ben ik wel eens jaloers hoor haha, met van die perfecte kleuren allemaal. Maar dat is niet zo mijn ding denk ik :)

   & Dankjewel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?