Hoera-ik-ben-fotograaf-portretjes-actie!

Tjah, het verzinnen voor een fatsoenlijke titel voor deze blog was een beetje lastig. Je kunt je voorstellen dat ik dan ook een ramp ben wanneer het aankomt op dingen als SEO of social media bijhouden. Maar deze post is een beetje een rommeltje – een manusje van alles.

First things first – vanaf vorige week ben ik nou officieel een fotograaf! Nou ja, officieel… Angélica Vis Fotografie is nou in ieder geval mijn bedrijf. Dat voelt eigenlijk heel raar om te typen, maar toch is het zo. Ik twijfelde hier al heel, heel erg lang over en toen ik te horen kreeg dat ik in September weer een bruiloft mocht fotograferen was ik om. Ik moest er toch echt aan geloven. Het inschrijven was binnen no time gebeurt, voor ik het wist stond ik weer buiten met een envelopje.

Een paar dagen later had ik een fotoshoot met Vanessa, wie ik al een tijdje ken via social media. We spraken af in mijn stadje Den Bosch, waar ik allerlei plekjes in gedachten had. Uiteindelijk bleek het plekje wat ik onderweg naar het station spotte de beste te zijn! Het was een broeierige zomerdag, de zon stond op haar hoogst. Niet persé het beste licht, maar gelukkig was het zonnetje wat zwak en filterde het perfect door de treurwilgen heen. Ik had ook een ideetje over een muurschildering als achtergrond, maar dat bleek helemaal niks te zijn. Tjah, zo kan het soms gaan he?

Er is niets heerlijkers dan meteen bij thuiskomst een paar foto’s uit te zoeken en te bewerken! Het zette me ook aan het denken, misschien was een fotoshoot voor een klein prijsje wel een goed idee? Zo bouw ik wat meer aan mijn portfolio en doe ik natuurlijk alleen nog maar meer ervaring op. En jij krijgt een paar mooie foto’s! Lijkt me een goed idee toch?

Wat is het?
– Een fotoshoot voor 1 persoon voor 100 euro (incl. btw & incl. reiskosten mits het bereikbaar is met de trein en niet langer dan 1 uur reizen is. Langer kan! Maar dan komt er wat extra bij aan reiskosten. Of we spreken halverwege de route af.) Meerdere personen of wil je een loveshoot met je geliefde of kat? Dat kan, maar mail me even!
– De shoot duurt zo’n 1,5 – 2 uur, waar we een beetje rondlopen door de stad, op zoek naar mooie plekjes. Of misschien heb je wel een specifieke locatie in gedachten, zoals een botanische tuin of een leuk cafeetje voor een paar professionele ‘kijk ik zit achter mijn laptop’ foto’s. Het kan allemaal! Natuurlijk ben je ook vrij om naar Den Bosch, waar ik woon, te komen. Daar weet ik genoeg mooie plekjes.
– Je krijgt minimaal 20 foto’s van hoge kwaliteit, deze kun je dan zelf uitprinten voor je oma of gebruiken voor je blog, Instagram, LinkedIn of Facebookprofiel. Let wel: credits zijn vereist!
– Mijn fotografie is spontaan, intuïtief, ietwat dromerig en naturel. Ik fotografeer het liefste en beste in natuurlijk licht, ga geen rimpels wegpoetsen en ik kom ook niet aanzetten met een verkleedkist. You do you!

Interesse of vragen? Je mag me vrijblijvend mailen, dan kijken we wat er mogelijk is. Als je nog niet helemaal overtuigd bent kun je altijd nog een kijkje nemen op mijn portfolio site. Ja, die is wat langzaam. Bij mailcontact stuur ik je nog een document met wat meer voorwaarden. De actie geldt t/m 5 Augustus, daarna zullen er andere prijzen worden berekend. Ik ben van 26 Juli t/m 2 Augustus op vakantie, dus als je in die tijd geen reactie krijgt – geen paniek!

Nou even terug naar de post die ik van origine wilde schrijven – de fotoshoot met Vanessa! Het is eindelijk tijd voor de plaatjes.

Vanessa schreef er ook nog een stukje over:

“Afgelopen zaterdag ging ik op weg met een andere instelling. Angélica Vis ken ik via social media. Haar foto’s zijn licht, dromerig, beelden die gedichten oproepen. Ik wilde weten of ik ook in die wereld kon passen, en hoe zij mij zou (laten) zien. Angélica reist, maar juist door haar kennis van haar eigen stad, maakte ik de afspraak in Den Bosch. Dat leverde naast heel veel foto’s, ook nog tips voor de Bossche bollenstad op.


Ik ben bewust van mijn lichaam, hoe het beweegt en welke ruimte het inneemt. Angélica heeft mij zéér bewust gemaakt van mijn gezicht. Waarom zet ik mijn kiezen zo vaak op elkaar? Hoe ontspan je je mond? En hoe kun je wegkijken zonder te staren? Ze werkt dichtbij je, stuurt bij op de centimeter, en al snel merk je de lens op. De lens van de ander, die niets te maken heeft met het beeld in jouw eigen hoofd.”

Follow:

13 Comments

 1. July 16, 2017 / 10:00

  Ik houd echt van jouw stijl! Veel succes met je bedrijfje! Je gaat dat ongetwijfeld goed doen. Ik ga in de toekomst zeker wel eens klant zijn :)

 2. Nora
  July 16, 2017 / 10:51

  Oooh, hoe lang van tevoren raad je aan te boeken? Ik ben eind november pas weer in Nederland, en na het zien van Vanessa’s foto’s ben ik echt om. Van harte gefeliciteerd met het officieel maken van je fotografezijn, trouwens! <3

  • Angélica
   Author
   July 17, 2017 / 21:58

   Ha Nora! Oohhh wat leuk! Op zich kun je boeken voor wanneer je wil, als je maar ‘boekt’ voor die 5 Augustus. In jouw geval: stuur me gewoon even een mailtje ofzo, dan regelen we wel iets :D Want ik begrijp helemaal dat je dat nog niet kunt vastleggen natuurlijk. Komt goed!

 3. July 16, 2017 / 14:27

  Jaaa, zo tof dat je een bedrijf begonnen bent. You go girl! En ik vind de foto’s echt p-r-a-c-h-t-i-g. Heel mooi met die kleuren, en natuurlijke poses. Tof!

  • Angélica
   Author
   July 17, 2017 / 23:28

   Ah wat een complimenten, dankjewel :D

 4. July 16, 2017 / 15:48

  wauw, gefeliciteerd! enorm leuk zo, je eigen fotografie bedrijfje. mooie foto’s ook van vanessa en zeker haar haar is zo mooi.

 5. July 16, 2017 / 15:50

  wauw, gefeliciteerd! enorm leuk zo, je eigen fotografie bedrijfje. mooie foto’s ook van vanessa en zeker haar haar is zo mooi.

 6. mireia
  July 16, 2017 / 20:17

  Whyyyyy do you live so far away? Okay though, when we meet (if we do) I’ll have to ask you for a photoshoot (even if I don’t have a grandmother ;_;)… I’m the derpiest, least photogenic person ever but you’re skilled and I trust you’d find my good side! (weird nose, freckles, big teeth and all) ;)

  That photoshoot is so lovely, by the way! :D

  • Angélica
   Author
   July 17, 2017 / 23:45

   Thanks girl! Ahhh I’d love to shoot you one day (I’ve been thinking about rephrasing this sentence for a while but I can’t come up with anything else, but this sounds SO ODD haha. I don’t want to shoot you!). I mean, I still haven’t been to Barcelona which is kind of embarrassing (everyone has been to Barcelona!) so I’m sure we’ll meet one day :D

 7. July 21, 2017 / 16:52

  Wat een mooie tekst heeft Vanessa gemaakt over je fotografie! Maar ze heeft wel echt gelijk, je foto’s zijn echt heel erg mooi & het is tof om te zien hoe je een eigen stijl hebt. En die plekjes zijn zooo ongelooflijk mooi. Liefs!

  • Angélica
   Author
   July 25, 2017 / 14:23

   Ha Silke, wat lief! Ja leuke tekst he? Zo leuk om te lezen wat andere mensen van zo’n shoot vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *