Herfstoverzicht – September & Oktober

Ja, het is weer tijd voor een old school maandoverzicht! Dit keer maar liefst twee maanden in één post – lucky you! Woehoe! Okee dat is allemaal een beetje overdreven, het waren absoluut goede maanden maar de dingen die voor jullie het boeiendst zijn heb ik al gepost. Ik had aardig wat opdrachten (voor mijn doen) deze maanden, het was ontzettend mooi weer (26 graden in Oktober, huh? Dit is niet helemaal okee natuurlijk), maar ik geniet er ook van dat het nu eindelijk écht herfst wordt. De bladeren verkleuren, de luchten worden grauwer en het temperatuur daalt soms al rond het vriespunt ‘s nachts. Ik kan dit wel waarderen.

Hoe dan ook, ik verzamelde weer wat foto’s die jullie waarschijnlijk al op Instagram voorbij zagen komen maar die ik hier lekker toch weer ga plaatsen. Het lijkt me nu al zo leuk om over een jaar te zien wat ik deze maand deed… ik ben misschien een iets te nostalgisch persoon haha. Herkenbaar? Dit is trouwens nog maar een kleine greep van wat ik allemaal deed deze maanden. Ik had in 2 maanden 7 opdrachten (mijn doel was 1 opdracht per maand) dus daar was ik wel druk mee natuurlijk. Ook stonden er ontzettend veel dingen op de planning met vrienden (althans, ontzettend veel voor deze introverte kluizenaar ;)) wat ontzettend gezellig was.

Wel was het allemaal erg veel, wat ik zelf altijd pas later merk. Ik ga in die weken echt supergoed en vind het heerlijk om elke dag bezig te zijn! Maar zodra ik een paar dagen niks heb en thuis zit, dan overvalt de vermoeidheid me ineens. Zo lig ik de afgelopen twee weken elke dag om 10 uur in bed omdat ik mijn ogen niet meer open kan houden! Oma’s aan de top. Over oma zijn gesproken – kijken jullie ook Boer Zoekt Vrouw? Het is dit seizoen wel extreem saai, maar ik geniet er toch elke weer van. Vooral van de grapjes achteraf.

Verder even een disclaimer dat ik deze overzichten gewoon schrijf zoals ik praat. Ik erger mijzelf ook mateloos om al mijn ‘haha’s’ en overbodig gebruik van smileys, maar het voelt zo kaal en harteloos zonder! Ik wil graag even vermelden dat ik niet de intentie heb om een befaamd schrijver te worden. Hoe sommige mensen kunnen toveren met woorden, tover ik met beelden. Althans, dat hoop ik dan maar. Het is in ieder geval mijn intentie ;)

Hoop dat jullie van planten houden want daar heb ik veel foto’s van gemaakt, okee, groetjes!
Ik wilde eigenlijk gewoon een onschuldig verhaaltje vertellen over deze grappige foto links (foto-inception!) maar het uitte zich in een hele rant, sorry ;)

Laten we beginnen met mijn day job waar ik heel weinig over post – barista. Ik werk voornamelijk met jongere hulpkrachten dus dat resulteert in heel veel insta en snapchatfoto’s (nou klink ik echt als een oma haha, maar de collega’s van mijn leeftijd begrijpen mijn social media obsessie totaal niet haha). Ik werk er 30 uur per week, dat zijn vaak 3 dagen per week (we maken lange dagen!). Ideaal dus, want zo heb ik genoeg tijd om te werken aan mijn bedrijf.

Wel werk ik onregelmatig (heb geen vast rooster, alleen op zondag werk ik altijd) en ik merk wel dat dat zorgt voor een rommelige planning. Vooral de laatste maanden toen ik onverwachts het best wel druk had, vond ik het erg lastig. Kijk, daar trek ik gewoon de deur dicht als we klaar zijn en ga ik met een ‘leeg’ hoofd naar huis, waar ik andere dingen ga doen. Als ZZP-er ligt dat natuurlijk heel anders. Je bent continue bezig met het inplannen van social media posts, het schieten van foto’s, bewerken van foto’s (met bruiloften is dit een eindeloze klus!), mailtjes, vragen, problemen oplossen, je zorgen maken over dingen (hoe ga ik deze shoot regelen? Wat moet ik nog voorbereiden? etc.) en nou ja, noem maar op. Dan komen daar ook nog de huishoudelijke taken bij en mijn eigen opgelegde verplichting om elke vrije dag naar de sportschool te gaan.

Je staat eigenlijk altijd aan, iets wat vele van jullie vast wel zullen herkennen. Ik merkte dat het me op begon te breken – bij elke mail om een verzoek kreeg ik een knoop in mijn maag, het voelde ineens allemaal teveel om overal op te moeten reageren, alles bij te houden…

By no means heb ik ook maar iets van een burn-out hoor, mocht het zo klinken alsof ik dat denk. Maar het was eventjes teveel. Ik vind dit gewoon heel lastig – ik wil gewoon een beetje fotograferen, van dat hele zakelijke gebeuren en dingen als geld vragen krijg ik vaak een naar gevoel. Ik denk wel dat dit beter gaat naarmate ik meer ervaring op doe, dus het komt wel goed. Maar ik had duidelijk wat meer rust nodig! Ik probeer nou 1 echt vrije dag per week in te plannen, waar ik echt niet ga mailen, echt geen foto’s ga bewerken of iets op Instagram ga plaatsen. Hopelijk gaat me dat een minder onrustig, een minder ‘anxious’ gevoel geven. Overigens vind ik het fotograferen zelf echt nog steeds heel erg leuk! De energie die ik heb na een shoot is nog steeds geweldig, helemaal vol adrenaline haha.

In December ga ik denk ik een weekje vrij nemen en bijv. mijn huis helemaal opruimen – ook dat is ondertussen zo’n chaos geworden, wat ook totaal niet helpt bij mijn overprikkelde hoofd. Ik heb volgens mij nog bijna 4 vakantieweken staan dit jaar… echt erg! Ik mis reizen :(

Ik schreef er trouwens ook over op instagram, waar ik veel reacties vol herkenning kreeg! Het is een dingetje van deze generatie vrees ik.

Goed, ik had niet persé deze foto gekozen als rant voor dit onderwerp, maar hier is het dan ;) De rest houd ik kort hoor!

Zo, even over naar wat luchtigere dingen – stekjesruil! Een koffietentje hier waar ik graag kom verzorgde een stekjesruil. Superleuk natuurlijk! Je krijg een briefje met het aantal stekjes dat je meebracht, dat aantal mocht je dan ruilen. Het was er echt druk en zoals je op de foto ziet een waar graaifestijn. Mijn stekjes doen het supergoed.
Check mijn megalange arm trouwens, hilarisch!

Foto door Emmy

Het was natuurlijk waanzinnig mooi weer deze maanden, dus dat en een vol hoofd resulteerde in heel veel wandelingen. Terwijl ik dit typ zit ik al de hele ochtend in bed te stinken, ik denk dat ik zo weer even de polder in ga!

Ik ging naar Tilburg omdat ik naar de Primark wilde voor een specifieke jas (ik weet het, heel erg, totaal niet duurzaam dit, unsuccesful adulting etc.) en had koffie in een heel leuk tentje – Buutvrij! Aanrader :)

Jas in actie. Het is echt een heel mooie herfstkleur (dezelfde als mijn haar, haha, oeps…) en deze heb ik dan ook bijna elke dag aan. & Een random selfie omdat ik daar zin in had ofzo ik weet het niet hoi dit is mijn gezicht ok doei.

Dit vind ik zo’n mooi doorkijkje! Dat is vast geen Nederlands, mmm… Hoe dan ook, de luchten waren ook weer prachtig rond deze tijd. En deze foto’s zijn duidelijk gemaakt met mijn camera ;)

Veel gefotografeerd dus deze maanden! Nog wat dingen waar ik mee worstel is het inpakken/verpakking van mijn albums e.d. Lastig nog. En confession time – ondanks dat ik deze camera begin dit jaar heb gekocht, twijfel ik nu alweer over een upgrade… misschien toch een camera met twee card slots? Voor bruiloften eigenlijk wel echt een must. Duur grapje alleen wel. Je kunt niet bezig blijven he?

Ja lekker veel fotograferen dus. Deze foto’s zijn voor jullie niet zo boeiend vrees ik. Maar heel eerlijk? Het allerleukste aan het maken van de maandoverzichten vind ik om zo een beeld te krijgen van mijn maand… en het idee dat ik dit later allemaal lekker kan teruglezen vind ik echt heerlijk!

Ik was ook bij mijn ouders, omdat ik daar een bruiloft moest fotograferen. De bloemen stonden nog zo mooi in bloei! Ik heb duidelijk de liefde van planten van mijn moeder :)

Hoi dat is Marloes! Ik denk dat ik dit nog de leukste vind die ik maakte, terwijl dit gewoon een random telefoonkiekje is, oeeeps. & Het licht is echt prachtig in de ochtenden!
Maar liefst één artikel, namelijk die met de fotoshoots van de afgelopen maanden. Ik ga niet meer roepen dat ik écht snel meer ga schrijven hoor, dat komt er waarschijnlijk toch niet van.
View this post on Instagram

Wanneer je denkt een mooie locatie vol bloemen te hebben maar je fotograaf foto's wil maken bij een raar schuurtje ergens in een hoekje 😅 Maar die mooie blauwgroene deur en die rode besjes… 🌿⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #indiewedding #weddingphotography #intimatewedding #junebugweddings #loveintentionally #togetherweroam #photographysouls #lookslikefilm #portraits_ig #makeportraits #portraitmood #thatsdarling #belovedstories #weddinginspiration #trouwfotograaf #weddingphotography #brideinspo #rockmywedding #photobugcommunity #thewedlist #rfweddingoftheweek #heyheyhellomay ⠀ #realwedding #dirtybootsandmessyhair #loveandwildhearts #radlovestories #wanderingphotographers #trouwen2019 #trouwenin2019 #trouwen⠀ ⠀ ⠀ ⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Over bosjesvrouwen gesproken…. het is je favoriete bosjesvrouw! 🌿😛Lekker geposeerd met een camera in mijn handen terwijl ik met mijn andere camera de foto maak… net echt! ⠀ ⠀ Maar eerlijk is eerlijk, die analoge camera gebruik ik nog steeds. Steeds meer zelfs! Doordat ik nu zoveel fotografeer in opdracht, merk ik dat het analoge fotograferen (in mijn vrije tijd) me meer rust geeft. Je hoeft niet te kijken of de foto is gelukt. Is het onscherp? Ach, dat heeft ook weer zo zijn charme met film. Je legt alleen de momenten vast die er echt aan toe doen, zonder weer thuis te komen van een vakantie met honderden foto's (guilty!!) waarvan je nooit weet of je die ooit allemaal gaat uitzoeken. En die heerlijke zware metalen klik! Ik ben fan… ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #selfportrait #ishootfilm #filmisnotdead⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Voor @marloesdevee schoot ik een aantal portretten. Ik volg haar al jaren op Instagram en vind haar illustraties fantastisch – dus hoe gaaf is het dan dat ze mij vroeg om foto's te maken? Ik krijg erg de neiging de walgelijke hashtag #lovemyjob te gebruiken (oh shit daar gebeurde het dus al…)Ik geloof dat ik dit al honderd keer verteld heb, maar dit blijft mijn favoriete anekdote – vroeger was ik de illustrator en Marloes de fotograaf! En nu? Nu zijn de rollen omgedraaid. ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #selfportrait #artist #illustrator⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Emo-selfie-herfsteditie.jpg⠀ ⠀ Ondanks dat ik nou de makkelijkste selfiecamera ooit heb (met uitklapbaar schermpje!) lijkt het wel steeds moeilijker om een goede selfie te maken. Die meneer die naar me aan het staren was hielp ook niet. ⠀ "Ben je foto's van jezelf aan het maken?" "Ja en als je blijft kijken ga ik weg hoor, dat vind ik heel naar!!" #reasonswhyimsingle⠀ ⠀ Maar! De kleuren en het licht zijn prachtig dus het was toch niet helemaal voor niks. ⠀ ⠀ P.S. Raad eens hoeveel rimpels ik hier heb weggewerkt? Hint – getal onder de 10 (gelukkig).⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie #selfportrait⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on
In mijn bullet journal heb ik aardig wat doelen opgesteld voor deze maand, maar dat voelt toch wel erg persoonlijk. Wel is een doel van me om me meer kwetsbaar op durven stellen, in het ‘echte leven’ natuurlijk maar ook online! Ik wil geen klager worden, maar misschien wel iets meer van mijzelf laten zien. Dat vind ik nog wel lastig, want bij deze maandoverzichten denk ik nog steeds ‘ugh, niemand leest dit, wie zit te wachten op mijn saaie leventje?’. En ik durf dit ook echt niet te delen op facebook of instagram – wat als al mijn vrienden dit gaan lezen? Dat voelt zo voor schut! Heel raar eigenlijk he? Daar ga ik dus nog aan werken ;)

In November ga ik vooral mijn klussen afronden en bedenken wat ik allemaal in mijn vrije week in December ga doen. Ik wil al een jaar lang ‘minimaliseren’ en heel veel weg doen. Er beginnen dingen in mijn huis ook behoorlijk versleten te raken, zoals een gescheurde poef en kussens. Het is echt drama!

Ook wil ik gaan kijken naar een rijschool want… *gasp* ik ga heel waarschijnlijk rijlessen nemen! Ik heb dus geen rijbewijs, wat ik eigenlijk nooit heb gemist totdat ik echt met fotografie aan de slag ging. Het is op een bruiloft soms zo onhandig om geen auto te hebben. Er zijn heel veel lieve mensen die dan wel iets voor me regelen of zelfs een persoonlijke chauffeur geven. Maar dat is natuurlijk een beetje van de zotte. Ik heb alleen nooit geld gehad voor rijlessen, geen behoefte omdat ik in een hele kleine stad woon waar alles zelfs op loopafstand is en ook geen zin omdat ik het stiekem altijd heel eng heb gevonden. Maar ik roep al een jaar dat ik het overweeg en ik denk dat het er nu toch echt van moet gaan komen. Een auto kopen ga ik niet doen (ik zou niet eens in de buurt kunnen parkeren) maar huren schijnt na wat onderzoek best een goede optie te zijn! Eerlijk is eerlijk, dit vind ik wel echt heel spannend. Maar ik denk wel dat het heel goed voor mijn bedrijf zou zijn en me uiteindelijk ook veel tijd (en stress!) gaat schelen.

Verder ga ik in November vooral hiberneren (dit werkwoord heb ik zojuist verzonnen) en onder een dekentje liggen en heel veel boeken lezen en op grauwe, druilerige dagen in de polder wandelen en naar The National luisteren. Of ja, dit ga ik dan doen in die ene verplichte vrije dag per week ;) Herfst <3

Follow:

1 Comment

  1. November 12, 2018 / 10:11

    zo leuk om altijd te lezen wat je elke maand hebt gedaan! klinkt raar, maar ik geniet daar echt van! Leuke foto’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?