Glasgow Botanic Gardens

Wie mijn blog of Instagram al een tijdje volgt zal vast weten dat ik gek ben van planten – en dus ook botanische tuinen. Als ik ergens op vakantie ben probeer ik tegenwoordig ook altijd naar een botanische tuin te gaan. Toen wij in Glasgow aankwamen en daar maar een middag hadden had ik maar 1 doel voor ogen – de botanische tuin! In mijn eerdere bezoek aan Glasgow had ik vooral de stad verkend en was ik nog niet zo into botanische dingen. Maar nu wel! Een tijdje geleden schreef ik een stukje over de mooiste botanische tuinen in Europa en na een bezoekje aan de Botanic Gardens in Glasgow vind ik dat deze er ook echt op moet. Wauw, wat een prachtige plek! Het is zonder te overdrijven denk ik wel de mooiste botanische tuin die ik tot nu toe gezien heb. Zo groot ook! Die in Kopenhagen was ook erg groot, maar daar mocht je helaas maar 1 kas binnen. In die in Glasgow kun je gaan en staan waar je wil en je overal vergapen aan de prachtige planten.

In 1817 richtte een Schotse botanist de tuinen op, met hulp van de universiteit en verschillende fondsen. De tuinen zijn dan dus ook niet zo oud als bijvoorbeeld de Oude Hortus in Leiden, die uit 1590 komt. Vaak worden botanische tuinen aangelegd voor de universiteit, zodat ze onderzoek kunnen doen naar medicijnen en kruiden. In dit geval dus niet, maar mocht de universiteit van Glasgow er wel gebruik van maken. De oudste botanische tuin in Schotland komt, niet geheel verrassend, uit de oudste stad – Edinburgh. Deze staat ook nog heel hoog op mijn lijstje en aangezien ik bijna elk jaar wel naar Schotland ga denk ik dat dit wel goed komt. Ik vraag me af of die net zo mooi is als die van Glasgow.

Ik zeg dit volgens mij elke keer weer, maar wat zou ik graag in een stad wonen met een botanische tuin. Met een mooi park er bij waar iedereen heerlijk gaat picknicken, zoals in Glasgow. Met een leuk theehuisje er bij, waar je gezellig wat kan drinken in een prachtige omgeving. Of als je je gewoon een beetje down voelt en behoefte hebt om je in een jungle te wanen – het kan er allemaal.

Voor nu moet ik (en jullie) het maar doen met een hoop foto’s :)

glasgow botanic gardens

Prachtige kassen, wauw!

Het is mooi weer en de tuin is dan ook overladen met locals die hier komen picknicken.

glasgow botanic gardens

Oh die oude trappen, zo mooi!

glasgow botanic gardens

Die stippenplant staat nog op mijn verlanglijstje!

glasgow botanic gardens

Zou die linker een avocadoplant zijn?

glasgow botanic gardens

Mijn blije hoofd – ik kon mijn geluk niet op in deze mooie botanische tuin!

Follow:

5 Comments

 1. June 22, 2017 / 09:40

  Mooie foto’s heb je ervan gemaakt! Ik ben er ook geweest en het was zó mooi en zo’n fijn sfeertje :-) Misschien vond ik dit wel het leukste van heel Glasgow haha

 2. June 22, 2017 / 11:18

  Oh mooi! Ik ben nog nooit in Glasgow geweest (staat zeker op mijn lijstje), maar de botanische tuin is een must-see zeg, wat een plaatje. (En ik woon in een stad met botanische tuin, maar ben er pas één keer geweest, grr!)
  Groetjes!

 3. June 24, 2017 / 15:06

  Wauw zeg, wat een onwijs gave tuin is dat!! Ik wil echt eens naar Glasgow haha :)

 4. June 25, 2017 / 22:08

  Waw wat mooi, zo’n botanische tuin! Lijkt me heel fijn om in rond te wandelen. Ik zou er ook heel graag eens eentje bezoeken :) Mooie foto’s!

 5. June 26, 2017 / 10:33

  waaaaauw zo mooi en zo groot! Zoveel mooie plantjes om te zien! Heerlijk dit soort plekjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *