Foto-opdrachten van de afgelopen maanden

Heerlijk inspirerende titel he? Spannender dan dat kan ik het alleen niet maken, vrees ik! Normaal gesproken zou ik deze foto’s in een maandoverzicht plaatsen, maar een overzichtje met een paar foto’s zo is eigenlijk ook wel leuk!

Zoals ik al had verwacht is het in de herfst- en wintermaanden wat rustiger wat betreft fotograferen. Vaak zijn bruiloften in het voorjaar of zomer en weinig mensen zitten te wachten op een portretsessie buiten in deze grauwe, donkere maanden. Overigens kan het licht in de herfst en winter juist heel erg prachtig zijn! Je moet alleen een beetje geluk hebben met het weer – dat dan net dat zachte zonnetje doorkomt of dat het dan eens niet zo koud is dat je alleen maar tepeltjes aan het wegstempelen bent ;)

Natuurlijk hoop ik dat ik in het nieuwe jaar uiteindelijk wel elke maand zo’n post als deze kan maken, dat zou natuurlijk te gek zijn! Vooralsnog ben ik wel trots op de foto’s die ik het afgelopen half jaar heb gemaakt en heb ik ook echt weer heel veel bijgeleerd wat betreft fotografie. Maar hierover volgt nog een eigen post in het nieuwe jaar. Voor nu is het gewoon lekker plaatjes kijken.


Bruiloft Marieke & Mladen

Oh deze bruiloft was zo leuk om te fotograferen! Begin Oktober op een koude herfstochtend liep ik naar het gemeentehuis hier in mijn stadje om de bruiloft van Marieke en Mladen vast te leggen. Dit was geen standaard bruiloft, maar gewoon simpel trouwen op (in?) het gemeentehuis en daarna met een kleine club taart eten bij 1 van mijn lievelingsplekjes – Oerwoud. Het geheel duurde nog geen 3 uur, maar zou je het zeggen als je de feestelijke foto’s ziet? Wat een leuk feestje! Zo fotogeniek ook, superleuk om het vast te mogen leggen. Zelf heb ik ook echt geen dromen over trouwen, dus als ik het ooit zou doen zou ik het denk ik ook op deze manier doen. Zo fijn!

Ik kreeg heel veel leuke reacties op de foto’s en ook over haar jurk waren mensen enthousiast. Nou, die jurk bleek dus gewoon voor een prikkie op Marktplaats te zijn gekocht. Hoe tof is dat? Ik vind dat dus echt geweldig haha, nogmaals, dit zou zo mijn bruiloft kunnen zijn ;)

Natuurlijk zijn er veel meer foto’s en die kun je hier op mijn website vinden. Neem zeker een kijkje! :)


Familieshoot

Een vriendin van me wilde foto’s laten maken voor haar schoonvaders verjaardag. Hij wilde graag een foto met de kinderen (en aanhang) er op en nou ja, als we dan toch bezig waren toch ook wel een paar van alleen hemzelf, en misschien een paar met zijn zijn zoons er bij, en van de stelletjes apart, en iedereen samen, en… Haha, nou ja je snapt het wel! Ik ben, heel eerlijk, niet zo van de groepsfoto’s. Het is niet mijn sterkste kant en heel veel voldoening haal ik er niet uit. Maar deze shoot vond ik toch wel geslaagd! Leuke mensen, mooie omgeving en nou ja HERFSTKLEUREN hallo? Omdat groepsfoto’s niet zo mijn sterkste kant zijn vond ik het ook helemaal niet erg om nog wat extra foto’s van stelletjes en mensen apart te doen. Graag zelfs! Ik maakte een hoop foto’s maar laat het voor nu even hierbij.


Marloes & Cadenza

Zo, even een lading foto’s! Aangezien ik vandaag net een foto heb geplaatst van deze shoot en er ineens veel minder likes op kwamen vrees ik dat mijn Instagramvolgers niet zo op paarden zitten te wachten ;) Wel jammer, want over deze shoot ben ik eigenlijk ook wel behoorlijk tevreden (klink ik nou arrogant?). Het duurde echt maanden voordat deze eindelijk door ging, het werd telkens afgezegd door het weer. Maar deze ochtend moest het gebeuren! Ik was al om 8 uur ‘s ochtends in de stal, omdat het ochtendlicht in de herfst natuurlijk het mooiste is. Het was wel bewolkt, maar het was in ieder geval droog. Aan het einde van de shoot kwam er toch nog een heel mooi waterig zonnetje door, precies op tijd!

Maar genoeg over het licht, laat ik iets vertellen over de hoofdpersonen in deze shoot. Marloes ken ik nog van de kunstacademie, Cadenza ontmoette ik die dag voor het eerst. Ik heb in mijn jeugd echt vele jaren op paardrijden gezeten trouwens. Ik was een heus paardenmeisje – abonnement op de Penny, paardenbehang, mokken, t-shirts… je noemt het maar op, ik had het. Natuurlijk zat ik ook op paardrijden en had ik verzorgpony’s, zoals het een paardenmeisje betaamt. Om dan ook weer in zo’n stal te staan en die geuren te ruiken was echt een soort trip down memory lane.

Marloes doet al jaren aan Natural Horsemanship, wat grof gezegd een methode is voor het ontwikkelen van een diepe, natuurlijke band tussen jou en je paard. Heel bijzonder om te zien ook hoe ze bijvoorbeeld met volle vaart op Cadenza’s rug springt en deze geen kik geeft, ook niet als er een hond blaffend op haar af komt gerend. Voor de mensen die geen paardenmeisje zijn geweest – paarden zijn vluchtdieren en nog bang voor een muis (echt!). Heel indrukwekkend dus! Voor mij persoonlijk was dit ook 1 van de fijnste dingen van paardrijden – de band die je creëert met het dier, dat mis ik echt.

Dus ja, het was een bijzonder moment om deze band ook te mogen fotograferen. Sowieso een leuke uitdaging om een dier te fotograferen, hier heb je natuurlijk helemaal niks over te zeggen, die doen gewoon lekker wat ze willen!

Tot zover mijn kleine update. Ik zou nog zoveel meer foto’s van deze shoots kunnen delen, maar dan wordt het echt oneindig.

Follow:

9 Comments

 1. December 19, 2017 / 16:48

  aah, jammer van die minder likes, want ik vind deze foto’s juist ook heel goed gelukt! en trouwens, ik heb ook hetzelfde met groepsfoto’s maken. best lastig!

 2. December 19, 2017 / 17:28

  Wat een mooie foto’s, ik vind jouw sfeer altijd zo fijn <3

 3. December 19, 2017 / 17:33

  Ahh wat een prachtige foto’s allemaal! Ik zag er al een hoop voorbij komen op instagram, maar echt leuk om meer foto’s van deze shoots te zien! Ennee, ik vind de foto’s met het paard ook hartstikke goed gelukt hoor! <3

 4. December 19, 2017 / 18:35

  Hele mooie foto’s! Mm denk niet dat het te maken heeft met dat je volgers niet van paarden houden haha! Vaak ligt het ook aan de tijd en dag dat je een foto online zet.. Ik vind ze namelijk prachtig!!

  • Angélica
   Author
   December 20, 2017 / 12:18

   Dankjewel!
   En klopt, maar daar houd ik al rekening mee :P Ik post mijn foto’s ook altijd op hetzelfde tijdstip, dus daar ligt het ook niet aan. Ach ja, het maakt ook niet uit verder :D

 5. December 19, 2017 / 19:25

  Ahh wat mooi allemaal! Jouw manier van foto’s bewerken vind ik ook zo mooi.

 6. December 23, 2017 / 22:11

  Oh, die foto’s heb ik helemaal niet zien passeren! Spijtig dat dat nieuwe algoritme niet alles toont :( Jouw bruiloft-shoots zijn echt altijd pareltjes. Wat ‘n leuke mensen weet je toch voor je lens te brengen! En die fotoshoot met Marloes & Cadenza straalt echt zo veel rust en liefde uit, echt WOW! Super mooi gedaan. Liefs!

 7. December 27, 2017 / 20:01

  Super mooie foto’s juist van het paard! En ook een erg mooi paard.. (en ik ben niet eens een paardenmeisje)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?