Favourite travel season: autumn

IMG_1717a

De herfst is toch wel mijn allerlievelingsseizoen. Ik houd niet van hitte en slaak altijd een zucht van opluchting als de zomer voorbij is en de temperaturen dalen, de bladeren langzaam verkleuren, de pompoenen weer in seizoen komen, de theevoorraad weer uit de kast getrokken kan worden (liters!), de appel-kaneel-geurkaarsen weer in de winkels liggen en de grote wollen sjaals weer uit de kast getrokken mogen worden. Iemand vroeg mij laatst nog of ik de personificatie van herfst was met mijn koperkleurige haar en mijn altijd herfstkleurige kleding. Okergeel, bordeauxrood, koperoranje, dat zijn toch wel mijn lievelingskleuren! Ik ben niet bang voor wat regen, al helemaal niet als ik veilig binnen zit met een liter thee, een boek en een dekentje. In de herfst komt mijn inner huismus weer goed tot zijn recht.

Maar de herfst is juist ook een prachtige periode om het huis te verlaten en op reis te gaan! Niet alleen zijn de bomen gehuld in prachtige kleuren, ook zijn er minder toeristen en zijn de prijzen vaak goedkoper. Dit kan trouwens ook een negatief iets zijn, merkte ik deze week nog toen ik mijn trip naar Skye even verder aan het uitpluizen was. Doordat er zo weinig toeristen zijn, gaan er blijkbaar ook nauwelijks bussen. Oeps! Dit was even een stressmomentje waar ik een boel van mijn planning moest omgooien, en extra moest betalen voor een busticket. Het is maar goed dat ik zo’n organiseerde reizer (ook wel control freak genoemd) ben, anders had ik daar nog een hele dag kunnen wachten! Een taxi is dan al helemaal een duur grapje…

Afgezien van dat soort kleine dingetjes, is de herfst verder een prachtig seizoen om te reizen. Ik denk dat Oktober mijn favoriete maand is, helaas ging dat dit keer niet omdat mijn collega al op vakantie was! Maar dan zijn de bomen op hun mooist en veel toeristische attracties en ook buslijnen hebben dan vaak nog net hun ‘zomer seizoen’. Dit loopt meestal van eind Maart tot eind Oktober. Twee jaar geleden was ik aan het Interrailen in Oktober en hoewel ik eerst een beetje huiverig was, zo laat nog?, was het juist het perfecte moment! Geen gedoe met treinen, die in de zomer nog wel eens overvol willen zitten met andere backpackers, ik had geluk en had nauwelijks regen, het was echt prachtig weer (in Zwitserland was het zelfs 22 graden, in Budapest liep ik rond op slippers!), prachtig gekleurde bomen overal, minder toeristen (alhoewel ik het in Venetië nog steeds veeeeeeel te druk en toeristisch vond!), prachtige zonsondergangen steeds, geweldig warm licht! Voor fotografie is de herfst toch ook zeker wel een hoogtepuntje. En wist je dat het in IJsland bijvoorbeeld beter weer is, het minder regent, in de herfst dan in de zomer? Goed, het is er dan wel behoorlijk koud (al had ik geluk vorig jaar en was het soms zelfs 10 graden, wat uitzonderlijk warm is). Maar goed, lang verhaal kort: ik houd van de herfst.

Dit hele verhaal was natuurlijk gewoon een excuus om een paar oude herfstplaatjes weer te posten.

Autumn must be my most favourite season. I’m not into the heat of the summer (I think I’m one those persons that actually suffer from summer depression, yup), I love grey skies, rain, tea, anything that smells or tastes like cinnamon and apples, pumpkins, wearing scarves and I’m always drawn to the beautiful fall colours. Someone once even asked me if I was the ‘personification of autumn’, because of my copper hair and my clothes that are either ocre yellow, or dark red, or burnt orange.

It may not come as a big surprise that autumn is also my favourite season to travel! Due to low season, there are less tourists around and prices are better as well. This can be a down side as well, which I just experienced while planning my trip to the isle of Skye. Some places are just better reachable in the summer, when there actually are tourists, you know. But overall, autumn is great for traveling. In Iceland the weather is actually better in autumn than it is in the summer, less rain! (This however is the other way around for Scotland, oops.) Two years ago I went Interrailing in Oktober, which turned out to be the perfect month for a trip like that! I only had a few days of rain and cold, most days were sunny, bright and warm (I remember it being 22 degrees celsius in Bern!). As much as I like rain and grey skies, when you’re traveling it’s nice to have a bit of sunshine as well. And the autumn light is just the best kind of light, perfect for photographing your trip!

Anyway, this all is just an excuse to post some old pictures again with some beautiful fall colours!

berlijn1blog

11

5a

11

6

27

bus4

6

8

12

denboessoe

5

5

10

Follow:

9 Comments

 1. October 28, 2015 / 12:51

  Autumn <3. I love travelling in autumn as well. I was in Budapest in October last year and it was gorgeous!

 2. October 28, 2015 / 14:41

  Jouw foto’s altijd <333

 3. October 28, 2015 / 19:14

  Jaa mee eens, ik ga ook steeds meer van de herfst houden. Kan geen genoeg krijgen van al die mooie kleuren (: En ahhh ga ja ook naar Skye! Gaaf! Ben benieuwd naar je foto’s ;) Alvast veel plezier in Schotland.

  • Angélica
   Author
   October 30, 2015 / 10:39

   Herfst is prachtig inderdaad! En ik ben heel benieuwd naar Skye, kan niet wachten! Jij ook alvast veel plezier in Schotland, ben ook benieuwd naar jouw foto’s :)

 4. October 29, 2015 / 10:36

  Ik vind de herfstkleuren ook geweldig bij je passen, met je haar en je rugzak :) Het is bizar gewoon hoe mooi die kleuren zijn, zo intens!
  Die laatste foto, dat is Vík, of niet? :)

  • Angélica
   Author
   October 30, 2015 / 10:28

   Jaa herfst <3
   En dat is Vík inderdaad :)

 5. October 30, 2015 / 23:21

  Haha ik moest stiekem wel lachen toen ik je ‘hi’ pagina las – “verdient geld met latte art.” High five ;’) Nee ik ben blij dat ik je blog tegen ben gekomen want keitoffe foto’s!

  • Angélica
   Author
   October 31, 2015 / 17:54

   Haha jaa, een lotgenoot! ;)
   Aww dankjewel :)

   [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?