Een ode aan Schotland

5b526
english below

In de eerste maand van 2013 ging voor het eerst alleen op reis. Ik was eigenlijk nooit een heel reislustig type geweest, met mijn ouders gingen we heel vroeger nog wel eens naar een centerparcs, of Duitsland, maar heel avontuurlijk zijn ze nooit geweest. Toen ik ouder werd heeft reizen me ook nooit getrokken, ook al werd mij meerdere malen aangeraden om ‘een jaartje te gaan reizen!’ in plaats van als 17-jarige al naar de kunstacademie te gaan. Maar ik was eigenwijs en wilde niets weten van dat reizen. Een keer per jaar ging ik mee op een schooltripje, als ik het al kon betalen… Gek genoeg kwam dat reizen uiteindelijk er wel, vele jaren later, toen ik als 24-jarige voor het eerst een paar dagen naar Edinburgh ging. Ik wilde een paar dagen weg, waarom weet ik eigenlijk niet, maar het begon zomaar ineens te kriebelen. Na wat suggesties van verschillende mensen kwam ik uiteindelijk bij Edinburgh uit. Ik had er vaag wel van gehoord, wist nog wel dat je die naam heel raar uitsprak (maar hoe precies?) en verder was ik eigenlijk blanco. Drie weken later ging ik al! Ik moet zeggen dat ik dat toch wel een beetje spannend vond, sowieso had ik ook al heel lang niet meer gevlogen en wist ik eigenlijk niet meer precies hoe het allemaal zat. Ik zocht alles uit tot in de puntjes, kocht een Lonely Planet over Edinburgh en schreef een heel boekwerk aan tips. Eenmaal in Edinburgh was het liefde op het eerste gezicht, wauw! Wat was deze stad geweldig, zo mooi, zo mysterieus met al die oude steegjes, al die torentjes, al die gebouwen die uit Harry Potter leken te komen, dat accent, de mensen, die geweldige berg en prachtige natuur om de stad heen, wauw! Ik was meteen verkocht. Ook het reizen beviel me ontzettend goed, ik was helemaal vergeten hoe leuk het wel niet was om een nieuwe stad te ontdekken. Daarbij ben ik altijd gek op Londen geweest en ook de Britse cultuur, dus Edinburgh paste gewoon perfect in mijn straatje.

Toen pas ontdekte ik dat ik reizen wél leuk vond. Dat ik het heerlijk vond om alleen naar een ander land te gaan en om daar lekker rond te dwalen en volop te fotograferen. Daarna ging ik nog naar Lissabon met vriendinnen en later in het jaar ging ik weer in mijn eentje op pad. Dit keer treinde ik door 10 Europese landen in drie weken, wat ook een geweldige ervaring was. Langzaam maar zeker durfde ik een begin te maken aan mijn ‘bucketlist’, ook al was ik vroeger misschien niet heel erg reislustig, een lijstje had ik al wel. IJsland en Japan stonden daar al heel lang op, daar ben ik nou ook al geweest. Ondertussen ben ik diegene geworden aan wie mensen standaard vragen ‘en, waar gaat de volgende reis heen?’ en dit blijft toch een gek idee. Ik beschouw mijzelf helemaal niet als een reiziger, voor mijn idee ga ik eigenlijk nog veel te weinig weg. Maar ja, geld he? Toch vind ik het bijzonder dat reizen zo’n grote betekenis in mijn leven heeft gekregen, dat dat nou is wat ik het liefste doe, dat ik er zelfs een blog over ben begonnen. En dat allemaal eigenlijk alleen maar door Edinburgh! Zoals je wel merkt heeft deze stad een heel speciaal plekje in mijn hart, Edinburgh is nou eenmaal mijn grote liefde. Ik heb er zelfs een hele tijd over gedacht om er te gaan wonen. Helaas wordt dat tegenwoordig met de Brexit-perikelen wat lastig, maar mocht zich ooit nog een mooie kans voordoen, dan zal ik die denk ik wel met beide handen aangrijpen! Edinburgh = liefde.

Vorig jaar in November was ik voor de derde keer in Edinburgh en zag ik nog veel meer van Schotland, namelijk the isle of Skye, Glasgow, Mallaig, Fort William en zat ik in de trein op de West Highland Line. Deze reis staat zeker in mijn top 3, wat was het er prachtig! Ik had eigenlijk geen inspiratie voor een nieuwe blog update maar ik las op Mylène’s haar verlangen naar Schotland en toen moest ik meteen denken aan mijn eigen verlangen naar Schotland. Want dat is er zeker, dat verlangen. Elke dag mis ik het eigenlijk wel en ik hoop ook dit jaar weer naar Edinburgh te kunnen. Over een maandje zit ik in Mallorca, maar eigenlijk wil ik liever naar het noorden. Of naar Schotland, want dat land mis ik zo. Dus hierbij een kleine ode aan Schotland, met crappy foto’s gemaakt uit een trein op een mistige dag en een hoop herinneringen. Ik heb een hele hoop andere foto’s gekozen dan die ik al eerder had gepost, dus hopelijk nog iets vernieuwends voor mijn ‘vaste kijkers’ ;) Onder deze tag & deze vind je nog heeeeeul veeeeeul meer!

English: Only 3,5 years ago did the travel bug bite me. I actually never was much of a traveller. Sure, I liked London and Berlin, where I went to on several school trips. But I just never had the urge to really travel. All of a sudden I decided I had a few days off and I decided to go somewhere! After some suggestions I ended up in Edinburgh, a city that I feel like has changed me forever. I fell desperately in love with the city, the people, the mountains and landscapes, the old buildings, the old town that looked like a scenery from Harry Potter. Till this day Edinburgh is still my one true love. I’d even considered to move there, I missed it so much. I try to go to Edinburgh once a year, hopefully I’ll make it this year!

Last year I was back in Edinburgh again, but also visited Glasgow, took the West Highland Line train and went to the isle of Skye, Mallaig and Fort William. At this moment I terribly miss Scotland and/or the northern countries, the foggy mountains, the old buildings, the grey skies, the cold! So here is a little ‘trowback thursday’ for you guys. I tried to edit some different pictures so you’ll see some new ones. Some are taken from a train and therefor crappy, but still. I love you Scotland <3 You'll find more pictures here & here.

P.S. As I’m not getting any English comments anymore (with the exception of Mireia :)) I’ve been wondering whether people realize that I do type everything in Dutch AND English. Not that I need you to comment every time, I’m just genuinely wondering if people are annoyed because I type most of the stuff in two languages now, or if they don’t have a clue. Just a head’s up: I do write everything in Dutch and English, no worries!

tbt1

tbt2

tbt3

tbt4

tbt5

tbt6

tbt7

tbt9

tbt10

tbt11

tbt12

tbt13

tbt14

tbt15

tbt16

tbt17

tbt18

tbt20

tbt21

tbt22

tbt23

tbt24

tbt25

tbt27

tbt28

tbt29

5b526

tbt30

tbt31

tbt32

tbt33

tbt36


En tot slotte ontdekte ik dit meesterwerk:

meesterwerk

#bestselfieever

Follow:

9 Comments

 1. August 11, 2016 / 10:35

  Aaah wat een fijne post dit! Leuk ook dat je mij even noemt, hihi. Toen ik de titel in bloglovin zag, moest ik er meteen op klikken en ik ben blij dat je een lap tekst met een boel prachtige plaatjes hebt gepost.

  Edinburgh vind ik ook echt geweldig. Het heeft zo’n fijn, rustig sfeertje. En ondanks dat het er zo grijs en grauw is, heeft het juist ook iets gezelligs en knus. Over de natuur kan ik dus nog niet zoveel zeggen, maar ik ga er sowieso (hopelijk snel) naartoe. Dat MOET. Je bent nog niet Canada geweest, of wel? Dat is ook een droombestemming. Veel meer dan bijvoorbeeld een wereldstad als New York of een megatropisch eiland.

  • Angélica
   Author
   August 11, 2016 / 12:58

   Ik wil sowieso ook nog veel meer van Schotland zien, maar Noord-Ierland staat bijvoorbeeld ook echt heeeeel erg hoog op mijn lijstje. Heerlijk die rauwe, grauwe natuur <3
   Naar Canada ben ik nog niet geweest nee, dat lijkt me ook echt prachtig, maar ik denk zoiets voorlopig te hoog gegrepen is wat betreft mijn budget. Nieuw-Zeeland lijkt me bijvoorbeeld ook echt geweldig! Maar ja, zelfde verhaal ;)

 2. August 11, 2016 / 17:26

  Wat een prachtige ode! De foto’s! En ook heel leuk om op deze manier iets over jou en jouw reizen te lezen. Dankjewel :)

  • Angélica
   Author
   August 13, 2016 / 18:56

   Jij ook bedankt voor je leuke comment :D En graag gedaan, over Schotland kan ik eindeloos blijven praten!

 3. August 11, 2016 / 19:43

  Ooo Schotland, niet eerlijk hoe mooooi! ^^ Ben er zelf pas één keer geweest, maar wil nog zoveel meer zien! Sowieso de treinreis die jij ook gemaakt hebt. En las van de week over een schattig havenstadje Oban, alles is mooi. Echt zoals je zegt Schotland is gewoon LIEFDE :D Mooie foto’s zoals altijd ;)

  • Angélica
   Author
   August 13, 2016 / 19:12

   Jaa Schotland is zo prachtig! Ik wil er zeker nog meer van zien maar die treinreis en Skye was wel echt een droom die uitkwam :) Oban lijkt me ook heel leuk! Thanks!

 4. August 12, 2016 / 11:43

  Wat een geweldig mooie foto’s en teksten maak/ schrijf jij. Ik heb er echt van genoten! Zelf heb ik tot nu toe alleen echt ergens alleen naar toe gereisd en heel stiekem wil ik nu ook graag echt een weekend alleen weg. Nu ik in Engeland bij mijn vriend ben, oefen ik met dagjes weg alleen haha.

  • Angélica
   Author
   August 13, 2016 / 18:53

   Ahh wat een lieve comment, dankjewel! :) Oh maar Engeland is wel heel leuk, lijkt me genoeg leuke plekjes om te ontdekken dan :D Goede manier van oefenen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?