Edinburgh: love at first sight

01

Edinburgh heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het is de eerste plek waar ik in mijn eentje heen reisde, drie jaar geleden. Een moment waar ik opeens heel anders tegen reizen aan ging kijken en mijn ogen geopend werden. Een plek waar ik me realiseerde dat het eigenlijk heel makkelijk en fijn was om in je eentje te reizen, om nieuwe dingen te ontdekken. Daarbij is Edinburgh natuurlijk ook een prachtige stad waar ik gewoon een beetje verliefd op ben geworden! Het is na die drie jaar nog steeds mijn lievelingsstad en ik vermoed dat dat nog wel een hele tijd zo gaat blijven.

Vanuit Skye ging ik met de bus naar Fort William, waar ik overnachtte, om vervolgens de West Highland Line terug te nemen richting Glasgow. In Glasgow stapte ik meteen in een trein naar Edinburgh, en na een flinke tijd reizen was ik dan toch eindelijk daar. Nadat ik bijna 4 dagen in het lege Portree had doorgebracht, keek ik er erg naar uit om weer eens in een grote, bruisende stad te zijn. Het was al de derde keer dat ik in deze stad was en na al dat gereis was het heerlijk om in een plek aan te komen waar je de weg al weet en je de route naar je hostel eigenlijk al niet meer op hoeft te zoeken. Dat je al bedacht hebt wat je de volgende dag gaat doen, zonder dat je nog maar iets opgezocht hebt. Dat je je naar al die keren je nog steeds kunt vergapen om alle mooie plekjes, uitzichten, gebouwen, hoekjes. Een verademing na meer dan een week veel reizen en veel nieuwe plekken gezien te hebben. Aangezien ik hier al eerder ben geweest en ik al intens veel gefotografeerd had de afgelopen tijd, deed ik dat op deze plek wat minder. Ik bezocht ook voornamelijk musea en galerieën en liep eigenlijk maar gewoon een beetje rond. Hier alsnog wat foto’s! (Sommige foto’s zijn los van elkaar bewerkt en niet altijd helemaal een geheel, excuses! ;))

English: Edinburgh has and always will have a special place in my heart. It’s the first place I traveled to all by myself, all alone. That trip changed a lot for me, I was never really into travel before that. But afterwards I realized how easy and wonderful it was to travel on your own, how much I still had to see, to discover. It definitely opened my eyes! And of course, Edinburgh is such a beautiful, mesmerizing city that I just fell for it. I fell hard. It’s my most favourite city ever.

Anyway, in the last post I was in Skye. I left Skye on a bus to Fort William, where I spend the night, only to take the West Higland Line back to Glasgow. In Glasgow I took another train to Edinburgh and there I was! It was quite a long journey, so it was a relief to be in a place where I’d been before, where everything was oh so familiar. Where I knew the way without looking on a map, where I need what I wanted to do in those days I was there without having to look it up beforehand, where I was still in awe at it’s beauty. A little relief, after about 10 days of exploring all these new places and all that traveling. And happy to see I still loved it as much as I did the first time I visited! So, without further ado, here are some pictures I took those two days. I mostly visited galleries and museums and just wandered around, so I didn’t take a lot of pictures. But I still have a few to show you! (Some were edited seperately so it might not look so great together sometimes, sorry about that!)

blog3

1

2

4

5

6

7

8

9

10

12

13

14

15

16

17

18

19

Follow:

9 Comments

 1. November 17, 2015 / 08:04

  Ohh ik moet ook echt eens naar Edinburgh, het ziet er zo fijn uit!

  • Angélica
   Author
   November 17, 2015 / 18:52

   Jaaa zeker doen, mijn lievelingsstad <3

 2. November 17, 2015 / 09:29

  Zo ontzettend prachtig daar. Mijn mond viel echt open terwijl ik deze blogpost bekeek. Heel erg mooie foto’s ook. Ik vind je okergele tas trouwens ook zo mooi passen op de plaatjes, ha :).

  • Angélica
   Author
   November 17, 2015 / 19:01

   Het is er echt zo mooi! Een hele leuke stad ook, zeker een aanrader ;)
   Haha ja, ik hoor ook van vrienden dat ze me uit de verte al herkennen vanwege mijn gele tas, die zoveel op de foto’s staat. Maar hij past goed bij de herfst ja!

 3. November 17, 2015 / 10:56

  Oké ik zal niet op elke post gaan reageren hoor…*spam* maar je blog is gewoon zo leuk! Die derde foto na je tekst heb ik precies hetzelfde LOL.

  • Angélica
   Author
   November 17, 2015 / 19:01

   Haha geen probleem hoor, comments zijn alleen maar leuk :D Haha grappig! Jaa dat is natuurlijk ook een bekend uitkijkpunt :)

 4. November 17, 2015 / 11:12

  STAAHHHP you are making me miss Edinburgh so bad. :(

 5. November 20, 2015 / 21:48

  buaahhhhh I *need* to go to Edinburgh like a s a p!
  and all the other places you went to
  yes
  ah
  *__*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?