Dinner For One

 

English below. De vorige update was misschien een beetje te lang, maar ik hoop toch dat iemand em nuttig heeft gevonden (of gaat vinden!). Dit keer zal ik mijn best doen om niet te lang te lullen ;) Maar ik beloof niks…

Zoals jullie misschien wel weten, reis ik meestal alleen. Eerlijk gezegd reis ik ook het liefste alleen, ik ben een echte einzelgänger. Maar vaak is het ook gewoon een praktische keuze: ik kan dan gaan wanneer ik wil, waarheen ik wil en ook op de bestemming heerlijk mijn eigen gang gaan.

Vrijwel precies drie jaar geleden ging ik voor het eerst alleen op reis: naar Edinburgh. Ik was al jaren niet meer op vakantie gegaan en moet bekennen dat ik het allemaal toch wel een beetje spannend vond. Vliegen, inchecken, hoe ging dat allemaal ook alweer? Uiteindelijk bleek het natuurlijk gewoon vanzelf te gaan en vond ik het heerlijk om in mijn eentje de stad te verkennen. Ik werd niet alleen verliefd op Edinburgh maar ook op het reizen zelf. Ik was tot dan namelijk helemaal niet iemand die van reizen hield. Ik vond Londen een geweldige stad, maar van Rome was ik niet echt onder de indruk en Curacao ook niet. Berlijn vond ik overigens wel een gave stad, maar het zou nooit in mij op zijn gekomen om daar eens alleen heen te gaan. Op deze reis alleen merkte ik dat ik heel anders naar een stad ging kijken: ik zag veel meer. Ik fotografeerde zo lang ik wilde en ging alleen de winkels in waar ik echt in wilde (en dat zijn er niet zoveel), ik ging zonder twijfel naar dat ene suffe museum en deed zoveel toeristische en niet-toeristische dingen als mij leuk leek. Heerlijk toch?

Een van de dingen die ik nog wel lastig vond was alleen eten, iets waar ik meer mensen over hoor. Ik ben sowieso wel een beetje een ‘sociaal ongemakkelijk’ persoon, dus hier zag ik wel tegenop. Maar de eerste avond al was ik daar eigenlijk te moe voor om me druk om te maken! Ik liep een pub binnen waar niet al te veel Schotse opaatjes zaten en bestelde een vegaburger (met mozzarella en pesto, ik weet het nog goed) en bekeek gloeiend van vermoeidheid ondertussen de foto’s die ik gemaakt had.

Ondertussen ben ik al een ware pro in het alleen eten in restaurants. Eigenlijk vind ik het juist wel leuk! Mijn tip? Neem een boek mee! Mits je van lezen houdt, is dit een ideale combinatie. Overdag ben ik namelijk vaak veel te druk om echt even op mijn gemakje ergens te gaan zitten, van lezen komt er dan ook vaak weinig van terecht op vakantie. Het meeste lees ik in het vliegtuig, maar daar blijft het ook bij. Maar tijdens het avondeten is het ook een ideaal moment. Je moet toch altijd even wachten op je eten en daarom heb je alle tijd om je boek er weer even bij te pakken. Ideaal dus!

English: English again! The last update was probably a tad too long, so I’m trying to keep this one a little shorter! This post is about something a lot of travelers find difficult: having dinner by yourself, all alone. I guess this is an awkward thing you just have to ‘overcome’. I’m a true loner, which means I’m very okay with being alone and doing things on my own. I have to admit that having dinner in a restaurant, all by myself, was a bit awkward in the beginning though. But after some practice I’ve gotten quite used to it. In fact, I very much enjoy it! It’s the one moment where you can truly rest as you have to wait for your food to be served, the one moment to finally read that book (seriously though, reading a book makes it all so much easier), the one moment to evaluate the day and think of the things you’re going to do tomorrow. Yep, I truly like having a dinner for one!

In fact, traveling alone has changed everything. I didn’t used to be much of a traveler. When I went to Edinburgh 3 years ago for my first solo trip, it had been years went I last went on a holiday. I just didn’t feel much for traveling and I’d just rather spend my money on photography gear or an expensive computer, nerdy stuff like that. But boy, how much has changed since then! That trip did change everything, something I’d never expected. I guess I caught the travel bug!

So, I just wanted to talk about this dinner for one thing. Do you travel alone? Do you find having dinner at a restaurant awkward or do you not mind at all? I have to admit that I also often have dinner on the go, or just prepare something at the hostel kitchen as well. But that’s more because it’s cheaper ;)

I’m afraid I don’t have great, beautiful, inspiring pictures to go with this so here are just a few of some of my favourite foods :)

Processed with VSCOcam with c1 preset

I was reading this book in a restaurant in Prague, on my own, and it was called ‘Why is everyone hanging out without me?’. I thought that was pretty funny.

Mmmm still dreaming about this red velvet cupcake…

 

 


Table for one please!

Follow:

6 Comments

 1. December 30, 2015 / 10:53

  Ik vind alleen eten ook totaal geen probleem, maar ik snap eigenlijk niet hoezo ik dat thuis nooit doe.

  & ik vind het zo leuk om te zien dat je nu lekker in je eentje op vakantie gaat! :) Ik kan me nog wel herinneren dat je toen naar Edinburgh ging!

  • Angélica
   Author
   January 1, 2016 / 12:23

   Mmm ja, thuis vind ik het eigenlijk een beetje zonde van mijn geld denk ik :P Heeeeel soms doe ik het wel…
   Oh ja dat is alweer 4 jaar geleden, voelt als 1 jaar en 10 tegelijk :P

 2. January 2, 2016 / 23:03

  Vond ik ook vervelend aan alleen reizen. Hoera voor boeken als reisgezel! Ik neem het liefst een boek mee dat zich afspeelt in het land waar ik op reis ben. Zo zit je helemaal in de juiste sfeer!

  • Angélica
   Author
   January 3, 2016 / 20:38

   Ooh dat is ook altijd een leuk idee ja! Ik wil dat ook nog een keer gaan doen :)

 3. sarie_gamgee
  January 3, 2016 / 00:41

  Eating alone (especially dinner, since I usually grab lunch on the go) always sometimes makes me a little uneasy. I don’t know why, because people do it all the time and even if they were going to judge me, I’m travelling and it’s unlikely I see the people judging me ever again. I’m getting the hang of it now, though, and I think taking a book or tablet with me usually works. I’ve had very nice meals on my own, and even when I’m not travelling I’m beginning to enjoy going to cafes on my own every now and then (there are so many places I want to try, and friends aren’t available sometimes).

  What’s that in the first picture, by the way? And the last place looks beautiful, is that in Prague?

  • Angélica
   Author
   January 3, 2016 / 19:24

   Both the first and last picture are taken in Budapest! :) Or do you mean the first picture beneath the text? That was a burrito in Copenhagen haha.

   Before I worked in a coffee house, I used to go out on solo coffee dates in my city all the time! Should do that more often, it’s so nice :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?