Coupleshoot Workshop

coupleshoot

Ken je die grap, van dat meisje* dat vertelde dat ze de hele maand Juni tijd had voor haar blog, om vervolgens niks te schrijven? Nee, nee die grap ken ik ook niet. Afijn, de maand Juni bleek een fijne, met een spontane opdracht, bijna nog één en op de valreep nog een workshop!

Het begon allemaal op Instagram. Daar stuurde iemand me een bericht over een workshop via Instagram Stories. Dat bericht was overigens helemaal niet voor mij bedoelt, maar mijn naam begint nou eenmaal met de A weet je wel. Door dat bericht kwam ik terecht op de pagina van Bertina en het begon ook wel te kriebelen om een workshop te doen. Ik fotografeer natuurlijk al heel veel jaren, maar je bent nooit oud genoeg om te leren! Het allerlastigste vind ik namelijk nog het aansturen van mensen. Vooral als mensen er dan maar staan en je aangapen en zeggen “Okee, wat moet ik nu doen?”. Wat ik overigens helemaal begrijp! Ik ben immers de fotograaf en heb natuurlijk allerlei ideeën hoe je zo fantastisch én natuurlijk op de foto staat met geniale poses….. Helaas, niks is minder waar. Of ja, dat is wel wat overdreven. Ik heb natuurlijk wel een aantal ideeën en het ‘fluister een vies grapje in haar oor’ doet het vaak ook nog wel goed.

Dat ik verder ook nog wel zonder zorgen of druk foto’s wilde schieten en nieuw materiaal nooit mis is voor mijn portfolio was de doorslaggevende keuze – ik ging naar Putten! Een eindje weg van Den Bosch wel, maar het toeval wil dat mijn oma (en familie) daar woont, dus daar kon ik na de workshop mooi even op bezoek. Tijdens de workshop mochten we twee hele knappe mensen in mooie kleren in een maisveld fotograferen. Er kwamen allerlei tips aan bod en Bertina vertelde open over haar technieken maar ook de struggles die er soms bij komen kijken. Ze vertelde ook dat ze zelf alleen workshops volgt van mensen die ze echt heel goed vind of juist de mensen die haar helemaal niet aanspreken. Dat laatste vond ik wel een hele goede, het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar op die manier kun je juist heel veel leren. Mijn werk en dat van Bertina heeft wel wat overeenkomsten en dat merkte ik ook wel tijdens de workshop – lang niet alles was nieuw voor me.

Maar dat gaf niet, want er zaten nog genoeg bruikbare tips bij. Het fotograferen van onderen of van boven bijvoorbeeld. Iets wat ik nooit doe, maar wat zeker heel interessant was! Ik moet zeggen dat ik wel wat weerzin voelde om dingen niet op mijn manier te kunnen doen, haha. Een beetje suf natuurlijk, want dat was juist de hele reden dat ik naar de workshop kwam. Het hielp weer om met een nieuwe blik naar fotografie te kijken en dat is altijd fijn.

Maar goed, ik ben hier niet om uitgebreid mijn dag of tips te beschrijven. Deze mag je natuurlijk gewoon lekker bij Bertina gaan halen tijdens een workshop ;) Ik ben vooral benieuwd wat je van de foto’s vindt!

*Nou voel ik me een beetje Britney, ben verdorie al 30, maar ja.

Workshop – Bemind Fotografie

Follow:

6 Comments

 1. June 28, 2018 / 13:34

  Jeetje, is het vrouwelijke model te kapen? <3

  • Angélica
   Author
   July 1, 2018 / 09:09

   Ik denk het wel, maar alleen door haar vriend ;)

 2. July 1, 2018 / 21:32

  Ooh, de foto’s zijn echt zooo mooi!

 3. July 10, 2018 / 13:20

  Wat een mooie mensen inderdaad zeg, tering!
  Maar even on topic: wel tof om zo’n workshop te volgen om wat nieuwe kneepjes te leren, elke nieuwe tip is er weer eentje, toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?