A Cold Day In Leiden – Photo Diary


english below

Het is alweer een paar weken geleden dat ik in Leiden was, maar het is ondertussen alweer bijna net zo koud geworden dus ik vond dat deze post nog wel kon. Zoals de titel en de rijp op de foto al wel doet vermoeden was het heel koud die dag. Met heel koud bedoel ik dat het zelfs overdag nog vroor, iets wat tegenwoordig niet meer zo gauw gebeurd hier in Nederland. Nadat ik toch wel een uur had getwijfeld of ik wel moest gaan (maar het was zo koud) besloot ik dat ik geen mietje was en ging ik op pad. In Den Bosch zag je helemaal niks van dat mooie rijp, maar terwijl mijn trein door Utrecht en Amsterdam reed zag ik het in overvloede. De wereld was gehuld in een prachtig laagje ijs. Wat een verrassing! Ik vond het ineens veel minder erg dat ik toch in deze kou op weg was gegaan, want dat zou waarschijnlijk wel zorgen voor mooie foto’s.

De reden dat ik trouwens naar Leiden ging was vanwege de Hortus Botanicus, dus ik was eigenlijk ook gewoon aan het zeuren want de helft van de tijd zat ik in een warme tropische kas ;) Ik heb wel zeker een kwartier gewacht tot mijn bevroren camera niet meer beslagen was, het contrast tussen de kassen en buiten was zo groot! Verder dwaalde ik door Leiden zelf, liep ik over de grachten en fotografeerde ik tot mijn vingers blauw zagen van de kou. “Perfecte dag om mooie foto’s te maken he!!” riep een vrouw nog naar me. Ik moet zeggen dat ze absoluut gelijk had! En dus fotografeerde ik me suf.

Ondertussen ging ik opwarmen met een kop koffie bij Chummy’s, ging ik naast de Hortus Botanicus ook naar het Siebold (Japan) museum en at ik een goed betaalbare vegaburger bij Mix&Fix. Ik spendeerde zoveel tijd in de Hortus (en in het zoeken naar een warme plek) dat ik verder niet echt op zoek ben gegaan naar leuke plekjes en hotspots e.d. Maar in mijn ogen is een bezoekje aan Leiden zeker je tijd waard! Het wordt niet voor niets een mini-Amsterdam genoemd, zo voelt het ook wel. Een klein, knus en gezellig Amsterdam met prachtige gebouwen, grachten en genoeg leuke winkels.

Nou ja, genoeg gepraat. Op naar het fotoverslag!

P.S. Ik schreef een paar weken geleden al eerder over de Hortus Botanicus.

English: They call Leiden a miniature version of Amsterdam and I do believe that it’s true. It’s a lot smaller but also cosier than Amsterdam, with beautiful windmills and canals as well. It’s only a 20 minute train ride from Amsterdam too, so a great day trip if you’re staying in Amsterdam for a while.

It has been a few weeks since I went to Leiden on a cold, cold day. Due to the cold weather everything was covered in a layer of frost, so beautiful! Naturally I took a ton of pictures which I still wanted to share here. I hope you enjoy them!

I went to this city to see the Hortus Botanicus, a big botanical garden. I blogged about it here, with again tons of pictures.

Follow:

12 Comments

 1. February 9, 2017 / 08:30

  En weer zo’n fijne sfeer in je foto’s! Ik moet ook weer op pad gaan met mijn camera :(

  • Angélica
   Author
   February 12, 2017 / 22:11

   Ahhh dankjewel weer <3

 2. February 9, 2017 / 13:47

  Wauwie deze foto’s zijn zo mooi!! De mooiste vind ik met de witte bomen, zo tof dat dit zo aan de takjes blijft zitten

  • Angélica
   Author
   February 12, 2017 / 22:10

   Dank je! Ja prachtig he? Het was dan ook wel errug koud haha, maar het was het waard!

 3. February 9, 2017 / 19:08

  Wat een prachtige foto’s! Leiden ziet er erg sfeervol uit, zou ik best een keer heen willen!

  • Angélica
   Author
   February 12, 2017 / 22:10

   Ja Leiden is zeker een leuke stad! :)
   & dankjewel!

 4. February 10, 2017 / 11:37

  So nice city! And your pictures are lovely <3

 5. February 13, 2017 / 15:45

  Wauw, wat heb je prachtige plaatjes geschoten! Super mooi!

 6. February 13, 2017 / 17:30

  Wauw, wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Ik ben zelf pas één keer in Leiden geweest, maar nu ik deze foto’s zie wil ik zeker een keer terug!

 7. February 14, 2017 / 21:17

  Wat is Leiden toch mooi, ik ben er volgen mij nog nooit geweest. Misschien wordt het toch eens hoog tijd na het zien van jouw foto’s. Althans jouw foto’s zijn altijd zo mooi… Stiekem jaloers makend.

 8. February 25, 2017 / 14:26

  Prachtige foto’s! Als ik dit zie mis ik Leiden echt. Ik heb d’r drie jaar gewoond en woon nu tijdelijk in Groningen maar hoop op een dag weer ernaar terug te verhuizen! Een paar van die tentjes die je noemde ken ik niet eens, ga ze zeker checken als ik daar weer ben (De Hortus was ook een van mijn favorieten, in de zomer is die binnenplaats ook heel rustgevend).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *