CoffeeLab – Hotspot Den Bosch

coffeelab

Ah Den Bosch, mijn lieve kleine stadje. Ik woon hier ondertussen alweer 12 jaar en het is altijd een beetje een oubollige stad geweest. Gezellig, knus en kneuterig zeg maar. Maar de laatste jaren komt daar wel verandering in – we krijgen steeds meer aanwinsten wat betreft leuke conceptstores en hippe koffietentjes. Je ziet em al aankomen – CoffeeLab is er daar één van.

Gevestigd in een mooie monumentaal pand nabij het station is CoffeeLab een plek die je niet kunt missen als je de stad in loopt. De mooie open ruimte heeft fijne zitplekken bij de grote ramen, prachtig licht, een geweldige inrichting (en planten, al die planten!) en simpelweg een hele fijne sfeer. Die kleur groen op de muur vind ik ook geweldig trouwens en die is dan ook typerend voor CoffeeLab, samen met de planten en de koperkleurige lampenkappen.

Je kunt hier terecht voor natuurlijk koffie in alle soorten en maten, het heet niet voor niets CoffeeLab. Ik had een espresso cocktail die ik echt geweldig vond! Hun gewone koffie is trouwens ook heel lekker en is een mix tussen de ietwat ouderwetse Braziliaanse bonen met een chocolade ondertoon en het wat modernere fruitige van koffiebonen uit Rwanda. Wist je trouwens dat dat beetje zurige ondertoontje wat je soms proeft in koffie’s ‘rinsig’ wordt genoemd? Dit woord had ik zelf ook nog nooit gehoord voordat ik barista werd! Ik ben persoonlijk meer fan van de fruitige koffie’s. Nog een grappig feitje – in sommige landen is koffie echt heel erg anders. In Japan was ik ook echt verrast, de koffie daar is echt zo fruitig dat het wel bijna thee lijkt! Dat vond ik dan wel weer erg heftig, maar wel interessant om dat mee te maken. Daarom ga ik in het buitenland het liefst ook naar een echt authentiek cafeetje om koffie te drinken. Niet dat dat altijd goed is trouwens, in veel Zuid-Europese landen is de koffie bijvoorbeeld heel erg slecht…

Maar genoeg over vakantie, ik dwaal af. Terug naar mijn eigen stadje. Bij CoffeeLab kun je dus terecht voor allerlei soorten koffie, maar ook huisgemaakt gebak, all day breakfast, lunches en zelfs voor avondeten. Het is een fijne sfeervolle plek die ook nog eens ontzettend Instagrammable is, zoals je wel zult zien. Als er ooit een dag komt dat ik een laptop heb zou ik hier graag gaan werken. Maar ook voor koffie met een vriendin of lunch met je collega’s is dit een heerlijke plek. Maar laat ik voor nu gewoon de foto’s hun werk doen!

coffeelab

coffeelab

coffeelab

coffeelab

coffeelab

coffeelab

coffeelab

coffeelab
CoffeeLab Den Bosch
Stationsweg 35
Ma – Vrij / 7:00 – 21:00
Za – Zo / 8:00 – 21:00

Follow:

3 Comments

  1. September 7, 2017 / 16:01

    liefde voor zulke fijne eetgelegenheden! ik heb nu ook zin in cake / taart..

  2. September 7, 2017 / 17:44

    Een van mijn favoriete plekjes in Den Bosch. Van de week nog geweest toen ik net mijn busaansluiting had gemist. Koffie tegen redelijke prijzen (2-3 euro) en die blondie is echt heeeerlijk; en kan je ook meenemen. Mooie foto’s Angelica 😊

  3. September 9, 2017 / 21:46

    Jaaa leuk! Ik ga heel graag naar coffeelab in Eindhoven, deze in Den Bosch nog nooit bezocht. Dat wordt het eerst wat ik doe als ik weer eens in Den Bosch ben hihi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *