Bratislava

1

Vanochtend nam ik de trein van Wenen naar Bratislava, deze duurt er maar een uurtje over! Ik heb nooit echt naar Bratislava gewild, maar omdat het zo dichtbij was (en ook op de route naar Budapest) besloot ik daar een dagje te blijven. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was! Het is best wel klein en New Town is niet zo boeiend, maar Old Town is wel heel schattig! Helaas hebben ze in de jaren 70 een hele hoop (70%?) van Old Town verwoest, omdat de communisten vonden dat Praag de mooie stad moest worden en Bratislava meer de moderne? Zoiets vertelde mijn tour guide me in ieder geval haha. En verder een hele hoop informatie over Tsjechoslowakije, waarvan ik de helft alweer vergeten ben. Ik deed weer zo’n gratis tour (achteraf is het natuurlijk wel zo netjes om fooi te geven!) en maakte wat foto’s. Aangezien het zo klein is heb ik alles in een middagje wel gezien! Alleen de kastelen heb ik niet meer gezien, omdat de tour vrij laat begon en ze toch dicht waren. Ik ging op tijd weer terug naar het hostel om de was te doen en te koken enzo, het saaie gedeelte ;)

Dat was het eigenlijk wel! Hier een paar foto’s, enzo :P

Translation: I’m in Bratislava for today! Only one day though, since it’s a very small city. It was on the way from Vienna to Budapest, so I decided to just stay a night here. I must say I’m surprised! It’s small but very ‘cute’? The old town is pretty, the new town isn’t so interesting but still, I liked it! I think I like Bratislava better than Vienna? It’s just cosier, I think. I saw most of the things in just an afternoon, so it’s all very doable in a day.

That’s it!

2

3

4

Excuse the goofy face/posture, I’m SO AWKWARD when posing. Anyway, I thought this was funny because the church was all blue and I was all in red ;D

5

7

8

9

10

11

12

13

14

16

Follow:

2 Comments

 1. antoinette van peperstraten
  October 8, 2013 / 22:00

  ohhh zo mooi, wil ik ook echt een keer naartoe!!

  oei nu hoor ik poekie heel hard gillen buiten doei

  • Angélica
   Author
   October 8, 2013 / 22:13

   Hahaha mijn trouwe commenter! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?