Blog Break – brb

Ha, goede titel he? Ik kan er niks meer van maken – ik neem even een pauze van het bloggen. Je hebt misschien al wel gemerkt dat er de laatste maand steeds sporadischer iets online kwam. Waar ik vroeger braaf elke donderdag probeerde te posten, heb ik daar de laatste maanden simpelweg geen tijd voor gehad. Ook merkte ik dat de zin steeds minder werd. En eerlijk? Ik vind het soms ook erg frustrerend dat er bijvoorbeeld niet zoveel mensen mijn blog bezoeken (of een bericht achterlaten, en ja dit is zeker ook mijn schuld want ik moet zelf ook wat meer comments achterlaten ;)) terwijl ik heel veel tijd steek in het maken van mooie foto’s (vind ik zelf dan, kuch, arrogant) en mijn best doe om uitgebreide artikelen te schrijven. (Waarschijnlijk iets te uitgebreid soms, haha.) Begrijp me niet verkeerd, mijn blog is altijd een hobby geweest – ik schrijf voor mijzelf, niet voor anderen. Wel krijg ik er plezier van als ik iets maak waarvan ik denk ‘ha, dit is vast nuttig en fijn voor mensen om te lezen’. Dat gevoel had ik de laatste tijd steeds minder, dus dat haalt dan het laatste beetje motivatie weg.

Ik voel dezelfde frustratie ook wel eens met Instagram – hoe erg ik mijn best ook doe om die te laten groeien, het schiet niet echt op. Terwijl ik denk ik dat ik best prima content plaats. Toch heeft dan een collegaatje met alleen maar selfies (echte selfies, geen Instagram-travel-glam-selfies) net zoveel volgers als ik en dan denk ik toch wel – waar doe ik het toch ook voor? De afgelopen maand ben ik hard aan de slag gegaan met mijn Instagram en het gaat al iets beter, dus daar wil ik me de komende tijd op blijven focussen.

Mijn blog wordt daarom eventjes naar de achtergrond geschoven. Dit wilde ik graag bewust doen en even mededelen zodat jullie niet gaan afvragen of er nog iets online gaat komen – voorlopig dus niet. Hoe lang dat is durf ik niet te zeggen. Misschien heb ik over twee weken wel weer megaveel inspiratie en begin ik alweer, misschien duurt het twee maanden, misschien wel langer. Misschien plaats ik nog wel maandoverzichten, dat weet ik eigenlijk nog niet. Afgezien daarvan zal er verder even niets online komen, omdat ik het liefste gewoon elke week gemotiveerd iets plaats dan elke 3 weken een suf artikeltje.

Dus, tot dan! :)

Follow:
Share:

11 Comments

 1. October 22, 2017 / 13:35

  Fijne blogvakantie! :)

  For what it’s worth: ik vind je blog super leuk om te lezen! Daarnaast wil ik altijd meteen naar de plaatsen waar je over post, dus keihard #socialinfluencer enzo ;)

  • Angélica
   Author
   October 22, 2017 / 22:43

   Dankjewel!
   & Aahhh leuk om te horen :D

 2. October 22, 2017 / 13:52

  Goed dat je die beslissing voor jezelf hebt genomen. Er zelf plezier in blijven houden is zo belangrijk! Ik heb het ook een tijdje niet zo gevoeld, maar nu merk ik dat ik steeds meer inspiratievlagen heb en dat is fijn. Wat Instagram betreft, praat me er niet over, haha. Ik heb het juist even gehad met Instagram terwijl dat mijn allerlievelingste platform was. Ik probeer er mijzelf op te blijven en te doen wat ik wil, maar vind het soms wel moeilijk. Ik sta ook al maanden stil qua groei, dus ik herken mij heel erg in wat je zegt. Soms twijfel ik of ik een apart account aan moet maken voor mijn fotografie en meer business-achtig moet doen, maar dat voelt ook niet helemaal alsof dat bij mij past. Ik hou juist enorm van een persoonlijke aanpak. Het blijft lastig.

  • Angélica
   Author
   October 22, 2017 / 22:46

   Ja het is zeker belangrijk inderdaad! Ik zou wel graag mijn blog regelmatig willen updaten dus dan moet ik wel voldoende inspiratie hebben en op dit moment is het er gewoon eventjes niet.

   Instagram vind ik nou juist steeds leuker worden, maar het is ook wel weer dubbel… het voelt soms zo oneerlijk en hopeloos. Mijn account groeit nauwelijks, terwijl ik toch wel kwalitatief goede foto’s op zet enzo. Tegenwoordig gebruik ik een app om mijn foto’s in te plannen zodat het een beetje meer ‘saamhorig’ wordt, merk wel dat dat al iets helpt en ik vind het ook wel heel leuk om te doen (wel eens puzzelen soms). En over dat aparte account heb ik ook veel getwijfeld! Post nu maar van alles wat, maar misschien zou het beter zijn om een apart account te maken voor bijvoorbeeld reizen en 1 voor fotografie inderdaad. Dat weet ik eigenlijk ook nog niet zo goed! Had er 1 voor planten aangemaakt want dat leek me leuk, maar merk al dat ik daar te weinig aandacht aan besteed haha.

 3. October 22, 2017 / 16:52

  AH ja, herkenbaar! Maar jij bent wel veel fanatieker dan ik ooit ben geweest. Ik had ooit een half idee om een blog te koppelen aan mijn website, maar eigenlijk is het nu zo dat het meer een portfoliosite is geworden. Met bij een nieuwe opdracht ook (meestal) een nieuwe post. Als ik zin heb om tussendoor nog iets te bloggen, doe ik dat, maar meestal niet. Voor mij werkt dat eigenlijk prima. Misschien moet je deze site ook meer zien als een podium voor je werk? Het is namelijk wel een prachtig overzicht van je foto’s en kijk er toch regelmatig op! Ik ben alleen niet zo van het reageren.. ;)

  • Angélica
   Author
   October 22, 2017 / 22:37

   Mmm ja maar onze blogs zijn ook wel heel verschillend! Ik heb bijv. al Instagram als platform voor mijn werk (naast mijn portfoliosite) en gebruik(te) mijn blog echt om artikelen over reizen enzo te schrijven :) Het is meer een plek om mijn vakantiekiekjes kwijt te kunnen en ik vond het altijd leuk om iets informatiefs te schrijven zeg maar. Ik deelde de laatste tijd wel meer ‘werk’ inderdaad, dus dat zou ik dan ook nog wel blijven doen. Maar ik wil gewoon even geen verplichting voelen om iets te posten. Als ik iets doe, doe ik het ook wel weer graag goed haha. Dus dan liever gewoon weer elke week een update en niet zomaar af en toe.
   But I’ll be back!

 4. October 24, 2017 / 16:27

  aah ik snap het heel goed, denk soms precies hetzelfde als jij nu. Ook met Instagram. En je mag best zeggen dat je mooie foto’s maakt!! Als je dat zelf niet vind was je waarschijnlijk ook niet met fotografie door gegaan :) Ik blijf je lekker volgen op Instagram, en wie weet kunnen we binnenkort weer wat blogs van je lezen!

 5. mireia
  October 29, 2017 / 12:13

  A week late, but take some rest and come back feeling refreshed… I haven’t been too active lately (real life is sucking my energy :/) but I’ll try to catch up with what you’ve posted recently while you’re on a break ;)

  Big hugs! <3

 6. October 29, 2017 / 21:19

  Goed van je, dat je je blog even op de achtergrond kan zetten. Als de motivatie weg is of je beleeft er niet meer echt plezier aan, dan hoef je er niet mee door te gaan. Ik vond je boogartikels wel fijn om te lezen trouwens! En dat van Instagram vind ik heel herkenbaar! Ik steek ook best veel werk in mijn foto’s, terwijl sommige vrienden van mij dan gewoon selfies plaatsen en dan net zoveel volgers hebben (of zelfs meer) Niet dat ik de hele tijd wil focussen op mijn volgers, maar het is toch wel fijn om te zien dat mensen je foto’s leuk vinden ;)

 7. November 27, 2017 / 13:25

  I feel ya girl! Ik geloof dat je inmiddels al wel weer een beetje zin hebt gekregen of las ik dat niet op twitter? Anyway, ik heb al zo lang een dip/break, dat ik nu pas jouw post lees en jouw nieuwe layout zie haha.

  Mijn blog is ook altijd mijn hobby geweest, maar soms moet je even afstand nemen van zo’n hobby om er later weer vol energie en motivatie mee terug te komen. Ik heb dat punt nog niet helemaal bereikt, want van het idee dat ik allerlei blogs van andere mensen moet lezen, omdat er anders geen bezoekers bij mij komen, vind ik maar vermoeiend, haha. Ik schrijf nu nog wel af en toe wat, maar ik merk dat ik mijn vrije tijd op dit moment liever besteed aan andere dingen.

  Zou dat dan misschien ook komen doordat we van onze hobby’s ons werk hebben gemaakt? Aan de ene kant vind je het leuk om te schrijven, te fotograferen en om een blog/instagram bij te houden. Tegelijkertijd is het ook jouw visitekaartje en wil (moet) je wel goede content posten. En ja, werk blijft werk, dus het is voor iedereen weleens wat minder leuk…

  • Angélica
   Author
   November 30, 2017 / 09:55

   Haaa! Ja ik ben ondertussen wel weer wat dingen aan het schrijven, maar heb vooral zin om dingen vooruit te schrijven zodat ik daarna weer even niks hoef te doen haha.

   In mijn geval is het denk ik vooral de winterdip, sinds de wintertijd is ingegaan is het helemaal erg! Mijn blog is inderdaad mijn hobby, maar dat beschouw ik ook absoluut niet als werk :) Maar werk is fotografie en dat hoort indirect natuurlijk wel weer bij de blog, dus soms is het wel vermoeiend om zoveel met social media etc. bezig te hoeven zijn. Ik heb lang niet zoveel volgers als jij dus dat scheelt haha. Ik lees zelf andere blogs puur omdat ik het leuk vind trouwens (vergeet ook heel vaak te reageren op blogs omdat ik ze altijd lees op mijn iPad en ik dat veel te irritant vind om op te schrijven, haha, oeps).

   Op dit moment besteed ik mijn vrije tijd liever aan Netflix & YouTube maar ja, heel productief is dat ook niet haha! Maarrrrr de blog komt binnenkort wel weer soort van terug :) Ik mis jouw blog ook wel hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?