Big Trip Coming Up!

blog1

Een grote verslaving van me zijn notitieboekjes, ik heb ze dan ook in overvloed in alle soorten en maten. Schriftjes met lijntjes, zonder lijntjes, schetsboekjes, een boekje met speciaal papier hier en nog een Moleskine met ruitjes daar… ik heb ze allemaal! Ik weet niet zo goed waar mijn boekjesdrift vandaan komt, maar ik probeer steeds strenger te worden. Zo heb ik de laatste tijd al een hele hoop mooie boekjes afgeslagen, terwijl ik een nieuwe travel journal nodig heb. Ik namelijk alleen maar boekjes tegen met lijntjes en die moet ik gewoon echt niet hebben. Ik leer het wel ;) Maar ik ben nog steeds gevoelig voor een mooi, simpel notitieboekje. Ik zal niet liegen, ik heb er echt zoveel die ik waarschijnlijk nooit zal gebruiken…

Het is duidelijk, mijn liefde voor notitieboekjes is groot. Gezien mijn grote collectie besloot ik dan ook maar om er eentje te gebruiken voor mijn blog! Niet alleen voor mijn blog ideeën maar ook voor het plannen voor mijn vakanties. Op vakantie koop ik ook altijd notitieboekjes in overvloede. Deze hierboven (al zie je er weinig van) is van Søstere Grene in Kopenhagen. Ze doen me een beetje denken aan die boekjes van Dille & Kamille, maar dan veel goedkoper. Ik had er nog wel 10 kunnen kopen!

Maar goed, dit boekje ga ik meteen goed in gebruik nemen want ik ben op dit moment bezig met het plannen van een wel heel grote trip…

English: A huge obsession for me are note books. I seem to ‘collect’ them, I have plenty of them which I’ll probably hardly use. I love a good cover, rounded corners, yellowish paper and elastic bands. I’ve been trying to find a new travel journal but it’s quite hard, as I have high standards when it comes to note books and most of all my travel journal. However, it’s still been hard to not buy all the other pretty note books. Let me just say I love a good note book. I also buy a lot of note books on holiday, the one pictured above is from Søstere Grene in Copenhagen!

So I decided to dedicate one of my beloved note books to my blog. Shit is getting real! ;) I want to use it for blog ideas but also for planning holidays and trips. Which will come handy because I am planning a HUGE trip at the moment!

*drumroll*

blog2

Jaa je ziet het goed, ik ga naar Japan! Mijn ticket is al geboekt, dus ik kan niet meer terug ;) Dit is mijn eerste solo-trip buiten Europa en eigenlijk pas de tweede trip buiten Europa (zie, die throwback thursday update was er niet zonder reden). Japan is één van die landen die me altijd al gefascineerd heeft en waar ik altijd heen wilde. De cultuur is daar zo anders, maar tegelijkertijd is het ook weer heel modern en Westers. Natuurlijk is er ook de prachtige natuur, ik ga dan ook tijdens het Sakura (lentebloesem) seizoen! Dat is al aardig snel dus! Ik kan niet wachten maar vind het ook enorm spannend tegelijkertijd. Ik denk wel dat dit een hele uitdaging gaat worden, in mijn eentje naar een land waarvan ik de taal echt totaaaaal niet spreek en waar de cultuur toch anders is dan ik gewend ben. Maar het lijkt me ook echt heel mooi! Ook schijnen ze daar heel veel mooie notitieboekjes (stationery) te hebben, dus ik moet mijn koffer niet te vol inpakken natuurlijk ;)

Spannend!

(Dit is ook een reden waarom ik de laatste paar weken een beetje karige posts plaats, ik heb zo weinig tijd om posts te maken! Heb geduld! ;))

English: Yup, I’m going to Japan! I’m beyond excited and also a little cautious, as it’s gonna be my first time I’m traveling outside of Europe on my own. It’s definitely gonna be an adventure :) I’ve been fascinated with Japan for such a long time, I can’t even remember. I’m so curious to see the culture that is so modern and yet so different than ours, to see the cherry blossom trees bloom, to see all the temples, everything! And I’ll be buying lots of cute stationery, of course ;)

This is also a reason why this blog has been a bit quiet/boring. I’m busy planning this trip! Bear with me!

Follow:

11 Comments

 1. January 13, 2016 / 09:34

  Wow! Japan! Zo tof :). Lijkt me echt een heel indrukwekkend/bijzonder land om naartoe te gaan. Een vriend gaat er in het voorjaar voor een aantal maanden naartoe en heeft me er al zoveel over verteld. Zeker spannend, maar het wordt vast geweldig. En jaaa, liefde voor de boekjes van Søstere Grene <3.

 2. January 13, 2016 / 14:22

  Wat gaaf!! Japan, kan het nog verder weg? :) De natuur lijkt me er echt prachtig!

 3. sarie_gamgee
  January 13, 2016 / 23:14

  Yaaaaay! I can’t wait for your pictures and thoughts about it… I’ve never been there myself, but I hope I’ll be able to visit myself.

  Are you travelling on your own again? :)

  • Angélica
   Author
   January 19, 2016 / 20:42

   I can’t wait either!!
   Yes I’ll be traveling alone again :) Which is gonna be a real adventure this time, as I don’t know a single word of Japanese! Well, I know konnichiwa and stuff like that, but you know, not the real deal ;)

 4. January 14, 2016 / 19:55

  I AM SOOOO JEALOUS!!!!

  ik zou zeggen echt echt echt goed plannen want ik was niet alleen en sprak ook geen Japans and I would have been soooooo lost. That said I CAN NOT *WAIT* TO SEE YOUR PHOTOS *___* Japan is da bestttt

  • Angélica
   Author
   January 19, 2016 / 20:43

   Yessss, ik heb denk ik nu al meer gepland dan ooit tevoren haha, maar ik ga er zeker nog heel wat tijd in steken!! Het lijkt me echt heel gaaf, maar ook heel spannend want het is wel heel anders en idd je verdwaalt geloof ik zo! En dan dat Japans! Ah @.@ Maar goed, dat maakt het ook wel weer ergens leuker natuurlijk ;) Sooonnnn!

 5. January 14, 2016 / 19:56

  PS. I feel ya on de boekjes front. I have 45038594 too hahahaha xD en nu heb ik laatst bullet journaling ontdekt en ehhhh ok doei vrije tijd xD

 6. January 19, 2016 / 09:11

  Japan! Super spannend. Ben heel erg benieuwd hoe je het gaat ervaren, maar natuurlijk nog benieuwder naar je foto’s.

  p.s. Die eerste foto is wel echt heerlijk hipster ;)

  • Angélica
   Author
   January 19, 2016 / 20:44

   Yesss, zeker spannend! Ben ook heel benieuwd :D

   Haha ik houd van hipster, je weet het ;)

 7. January 23, 2016 / 19:13

  Wauw, zo gaaf dat je alleen naar Japan gaat! Het lijkt me een prachtig land met een bijzondere cultuur. Ik zou alleen te angsthazig zijn om zo ver en alleen te reizen :P

 8. February 8, 2016 / 22:19

  Gaaf! Ik ben er vorig jaar geweest, maar hij staat weer in de top 5 wanderlist, want ik heb veel te weinig gezien. Ben heel benieuwd naar je Japan posts ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?