Antwerpen || 5 hotspots die je moet zien

antwerpen

In de maand December was ik voor The Boho Guide twee dagen in Antwerpen. Op de eerste dag was er een programma, waar we in volle vaart naar allerlei hotspots en musea werden meegenomen. Op de tweede dag mocht je zelf doen wat je wilde en voor The Boho Guide verzamelde ik dan ook op beide dagen een paar hotspots.

Het was een paar weken voor Kerst en de sfeer zat er dan ook goed in in Antwerpen – overal lichtjes, een grote kerstmarkt, een reuzenrad, het was er allemaal! Verschrikkelijk sfeervol natuurlijk en ook verschrikkelijk koud, dat weet ik nog goed. Het was dan ook geen straf om elke keer weer een leuke koffietent, museum of plantenkas binnen te lopen. De plekken die mij het meeste verrasten deel ik hieronder met je!

 

Kolonel Koffie

antwerpen

antwerpen

antwerpen

Terwijl ik in de bus zat naar één van de hotspots op mijn lijstje, zag ik ineens dit gave koffietentje. De enorme muurschildering trok me natuurlijk meteen aan en heel even twijfelde ik of ik niet gewoon zou uitstappen en hierheen zou gaan. Nadat ik mijn andere koffietent had bezocht, besloot ik om heel snel terug te gaan naar deze. Het was eigenlijk al te donker voor een fatsoenlijke foto van de muurschildering, maar wat een toffe tent is dit! Lekkere koffie (ze hebben havermelk, yes!), mooie inrichting, fijne muziek, aardig personeel… Deze koffietent is helemaal mijn ding in ieder geval! Als deze in mijn stad zat dan zou ik hier regelmatig heen gaan.

Montignystraat 51
Ma t/m Vrij // 08:00 – 18:00
Zaterdag // 09:00 – 18:00

 

Plantentuin

Wie mij kent weet natuurlijk dat ik elke mogelijkheid aangrijp om een botanische tuin te bezoeken. In elke stad waar ik kom kijk ik of ze er één hebben en ja hoor, Antwerpen heeft er één! Okee, heel eerlijk? Hij is wel echt heel klein en de kas is maar een paar uur per week open. Maar de toegang is gratis en ze hebben er een paar mooie planten staan, waaronder een grote citrusboom. Het zit ook om de hoek van de grote winkelstraat en de entree is gratis, dus als je er toch bent is het altijd leuk om even een kijkje te nemen. Je staat hier waarschijnlijk met vijf minuten buiten de deur, maar hier zijn wel een paar mooie plaatjes te schieten. De beheerder ging op een gegeven maar even ‘onopgemerkt’ kijken wat ik nou toch allemaal aan het doen was, haha ;)

Leopoldstraat 24
Openingstijden kas: zaterdag 13:30 – 15:45 // zondag 10:00 – 13:00

 

Esco*bar


De Spaanse naam van dit koffietentje komt van de achternaam van de eigenaresse – Vicky Escobar. Haar familie komt uit Chili, waarvan je de invloeden ook hier en daar in het zaakje terugvind. Maar het is vooral een heel leuk, sfeervol koffietentje. Het is alsof je een lekker bakje koffie in een huiskamer doet, om het zo maar te zeggen. De taarten zagen er ook heerlijk uit, net als de lunchkaart. Het is ook dichtbij het station, dus een goede optie als je net van de trein komt of weer richting huis gaat (mits je met de trein reist, natuurlijk ;))

Quellinstraat 32
Ma t/m Za // 09:00 – 18:00

 

St. Vincents

antwerpen

antwerpen

antwerpen

Dit is echt zo’n typische conceptstore – planten, koffie, mooie inrichting met prachtige houten meubilair, hip keramiek, grote prints, kleren… Maar laten we eerlijk zijn, het is wel in een heel mooi jasje gegoten. Het pand was vroeger een drukkerij en met de inrichting van de winkel hebben ze hier ook rekening mee gehouden – ze zijn duidelijk voor de industriële look gegaan. Ook leuk – alles wat je in de winkel ziet, kun je kopen! Op de verdieping worden er regelmatig exposities gehouden. Kortom – toffe winkel!

 

LN | Knits

antwerpen

Prachtige winkel met nog prachtigere, fairtrade producten. Toegegeven, dit is niet de meest goedkope winkel. Maar alles wat je ziet is handgemaakt en zelfs handgebreid. Vroeger breidde oprichtster Ellen Kegels alles zelf, totdat haar producten zo populair werden dat ze het wel uit handen moest geven. Maar niet zonder de wereld daarbij een beetje beter te maken – aan haar bedrijf werken maar liefst zo’n 300 Peruaanse vrouwen die hierdoor ook hun gezin kunnen ondersteunen. Een heel mooi concept dus en mocht je daar net zo blij van worden als ik, neem dan vooral een kijkje op hun website om de Peruaanse dames te zien breien. Of voor foto’s van alpaca’s ;)

Leopoldstraat 22
Ma t/m Za // 11:00 – 18:00

 

Overige hotspots

antwerpen

Er zijn natuurlijk nog talloze andere hotspots in Antwerpen te vinden. Ik was er maar twee dagen, dus ik heb er nog lang niet genoeg kunnen ontdekken natuurlijk! Wat ik ook nog heel leuk vond was Mark, een grote conceptstore aan de Kleine Markt. Hier vind je allerlei hebbedingetjes. Toko139 is ook zo’n soort concept store, alleen kun je hier allerlei werk kopen van kunstenaars en er ook aan het werk! Een soort interactieve conceptstore, heel leuk. Het FOMU (fotomuseum) vond ik ook echt een aanrader, heel goed museum met toffe winkel!

 

Sfeerbeelden

antwerpen

antwerpen

antwerpen
Lekker scheef allemaal haha, sorry!

Follow:

1 Comment

  1. January 25, 2018 / 09:07

    Ik ging altijd met familie elk jaar een weekendje naar Antwerpen, maar uiteindelijk zijn we daar mee gestopt omdat we het idee hadden “alles” gezien te hebben. Dat blijkt dus niet zo te zijn, dus dit is een goede reden om nog een keer terug te gaan ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?