A Day In The Life…

Laat ik deze post meteen even beginnen met een noodkreet – de posts die ik via Bloglovin schreef (om jullie zo op de hoogte te houden van nieuwe updates) wordt ook door niemand meer gezien. Die posts hebben plotseling 0 volgers… en mijn afgelopen paar posts zijn dan ook door bijna niemand gelezen. Ik heb Bloglovin al een paar keer gemaild, maar krijg geen gehoor. Het maakt me echt een beetje droevig, want ik maak denk ik al wel 10 jaar gebruik van dit platform. Zonder dit leest nog bijna niemand mijn blog en waarom zou ik dan nog bloggen, denk ik soms?

Dus bij deze – wil je graag op de hoogte blijven van mijn blog, abonneer je dan even via het formuliertje hier rechts. Zo blijf je op de hoogte van de updates van deze blog. Helaas heb ik nog geen oplossing voor mijn fotografieblog, maar hopelijk komt dat nog. Ook daar baal ik van, want het was zo goed voor mijn SEO! Helaas, helaas… Bloglovin, destroyer of dreams.

Maar goed, laat ik je nu eerst even vertellen hoe deze blogpost tot stand is gekomen. Deze maand is denk ik wel zo’n beetje mijn drukste maand van het jaar. Dat klinkt heftiger dan het is, want zo heel druk heb ik het nou ook weer niet haha. Maar deze week moet ik toch behoorlijk wat doen. Een paar bruiloften bewerken, een fotoshoot bewerken, een album opmaken, morgen nog een bruiloft fotograferen en zaterdag heb ik een kennismakingsgesprek met een bruidspaar. Daarbij moet ik natuurlijk ook nog 3 lange dagen in de horeca werken en mijn instagram een beetje inplannen (en nog vele andere dingen.) En je wil niet weten in wat voor staat mijn huis zich nu verkeerd…

Kortom, mijn lijstje voor vandaag was ellenlang. Dus ik bedacht me dat het een leuk moment zou zijn om je eens mee te nemen in een ZZP-dagje. Natuurlijk is dit uitstelgedrag, want ik kan veel nuttigere dingen doen terwijl ik dit typ. Maar hey, je bent geen echte ZZP-er als je niet af en toe eens werk wil uitstellen, toch? Het bleek uiteindelijk nog best wel een goede dag. Het is nu ‘s avonds 22:00 uur en ik ben kapot! Maar bloggen zal ik.

Laat ik sowieso voorop stellen dat productief zijn niet mijn sterkste kant is, wat je wel snel zult gaan zien. En vooral ook veel saaie foto’s van computerschermen, excuus.

Okee, daar gaan we.09:00

Ughhh. Ik sliep heel slecht deze nacht, dus ik kwam pas rond 9 uur uit bed. Nog helemaal versufd ook nog. Ik ben geen ochtendmens. Ik heb geen ochtendhumeur, maar ik kan alleen dingen doen als het echt moet. Om half 8 werken in de koffietent? Dat is geen probleem. Om half 9 al aan het werk met mijn fotografieklussen? Groot probleem. Als ik thuis ben heb ik echt een uur opstarttijd nodig. Lekker bakje koffie doen in bed met mijn laptop, beetje blogs lezen, youtuben… heerlijk!10:00

Okee ik ga beginnen! De oplettende kijker heeft misschien al gezien dat er wat veranderd is aan mijn interieur. Dit komt later nog in het maandoverzicht aan bod. Maar voor nu – ontbijt! Nog een cappuccino met havermelk en een onsmakelijk uitziend havermoutje. En natuurlijk uitstellend gedrag, dus ik ga toch nog even blogs lezen. Dit is trouwens mijn verlepte hoofd zonder make-up, met vet haar en een nieuwe bril. Hoi.11:00/12:00

Ik moet vandaag echt een mini-trouwalbum maken en bestellen. Deze lever ik altijd standaard bij een bruiloft, zo heeft het bruidspaar een leuke herinnering en kan ik minder btw rekenen op mijn factuur. Dankzij het programma SmartAlbums gaat dit altijd als een zonnetje.
En ik weet niet wat me overkomt, maar na bijna een jaar dubben heb ik zomaar spontaan een proefrijles aangevraagd bij de ANWB! Ik hoor veel negatieve verhalen over de ANWB wat betreft rijlessen, dus of het iets wordt is nog maar de vraag… maar de eerste stap is gezet! Heb ik in ieder geval in een auto gezeten, haha. Woensdagmiddag mag ik al.
Verder maak ik wat meer afspraken die ik eigenlijk een beetje uitstelde en overlegde ik met een klant voor een datum. Good busy!13:00

Ik update nog even een foto op Instagram en ga daarna aan de slag met een laatste uurtje bewerken van foto’s van een bruiloft. Als ze klaar zijn, exporteer ik ze alvast in webformaat. Dit duurt altijd wel even met honderden foto’s, dus een goede tijd voor een wandeling.14:30

Tijd voor een wandeling door de polder, het is zulk mooi weer! Ik ben sowieso niet gemaakt om de hele dag achter een computer te zitten, verschrikkelijk. Ik ben helemaal suf en gaar, dus even lekker uitwaaien. Al ben ik tijdens het wandelen vooral bezig met sparren met andere fotografen online, oeps. Ik heb mijn haar maar achterover gedaan met veel schuifjes want mijn pony was zo gruwelijk vet, dat ik niet eens langs de Ace & Tate durfde om mijn bril (weeeeeer) af te laten stellen. Maar man, hoe doen mensen het toch met die sjaaltjes, heb er altijd ruzie mee. Ook had ik echt superzere en gevoelige ogen door de zon, dat heb ik sowieso al snel maar doordat ik uren naar een scherm heb gestaard wordt het erger gok ik. Had laatst na zo’n computerdag ook echt zulke droge, brandende ogen! Zou bijna denken dat het aan mijn nieuwe bril ligt (maar de sterkte is exact hetzelfde als mijn oude bril, zitten geen gekke filters op o.i.d…..)

Leuk feitje – heb sinds vorige week voor het eerst in mijn leven een zonnebril op sterkte. Maar natuurlijk vergat ik die weer. Zo ben ik.

Terwijl ik die foto hierboven maak van het landschap, schrijf ik ondertussen in mijn hoofd bij deze post ‘en dit is de plek waar ik altijd teckels zie’. En verrek, nog geen 10 seconden later komt er een teckel aangetrippeld! Mijn teckelscore vandaag: 4.16:00/17:00

Eenmaal weer thuis ga ik weer aan de slag met een fotoshoot. Ik maak eerst de selectie en daar ben ik toch een tijdje mee bezig. Daarna pak ik mijn fototas in, want ik heb morgen weer een bruiloft!17:30

Het is tijd om te sporten! Normaal sport ik overdag, het liefst ergens midden op de dag. Ik heb dus ‘s ochtends weinig motivatie om te gaan, daarbij ben ik daarna vaak heel moe. Ik vind het fijn om het op zo’n dag als vandaag tussendoor te doen, of juist in de avond. Dat je dan daarna lekker onder de douche kan springen en kan eten en chillen en verder alles al gedaan hebt.

Ik deed een lesje Shape trouwens en nog wat cardio. Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben een redelijke fitgirl (met nadruk op redelijk). Als ik er tijd voor heb, sport ik vaak 3 tot 4x per week. De afgelopen weken was dit wel iets minder trouwens, 2x vaak. Dat vind ik eigenlijk wel te weinig… Ik heb vroeger op paardrijden gezeten, na mijn studententijd nog wat aan hardlopen gedaan maar verder vond ik sporten verschrikkelijk. Dat ging ik noooooit doen! Totdat er 3 jaar geleden een basic-fit om de hoek opende… ‘waarom ook niet’ dacht ik, terwijl ik liep naar een Oud & Nieuw-feestje. Dit klinkt misschien erg overdreven, maar voor mij was het echt life changing. Het heeft me ontzettend veel goeds gedaan, lichamelijk én mentaal!

/fitgirlverhaaluit19:00

Ik neem een omweg naar huis om mijn stijve benen wat soepeler te maken en tik bijna de 10.000 stappen aan (YES). En jawel, ik kom weer een teckel tegen!20:00

Ik ga eindelijk eten, normaal eet ik niet zo laat hoor! Het is heel gezond na het sporten een halve pizza…. en een soepje. Ik had gisteren na het werk zin in soep en pizza, dus dat werd het. Gezien ik alleen ben betekent het dat ik het de volgende dag ook weer moet eten, haha. Heb vandaag wel echt belachelijk veel koolhydraten op (veel brood ook en havermout! En net een halve zak chips, oeeeps… maar chips is nodig in het leven!). Geef groentes.

Ik kijk The Handmaid’s Tale, ben nog steeds bezig met het laatste seizoen. Ik kijk de laatste tijd nog weinig series, omdat ik er zo weinig rust voor heb. Ik heb het idee altijd iets te moeten doen, dus tijdens deze aflevering ging ik de plantjes water geven en alvast de foto’s bewerken voor deze post.

Ik wil sowieso nog graag kijken: Dark, Mindhunter, Jessica Jones en nou ja nog een hele hoop andere dingen. Ik kijk ook erg uit naar Margaret Atwood’s nieuwe boek, het vervolg op The Handmaid’s Tale! Ik geloof dat ‘ie vandaag uit is.

& Ik drink graag havermelk in de koffie en vaak ook havermout, maar krijg het bijna nooit op. Als ik werk bij de koffietent van half 8 tot 6, dan ga ik thuis natuurlijk geen koffie drinken. Op mijn werk ontbijt ik vaak met een smoothie, dus ook dan komt het niet zo snel op. Ik ga het nu eens proberen in te vriezen, om te kijken of ik er daarna nog een keer iets mee kan. To be continued…21:00


Onder het genot van mijn 4e kopje koffie (die heel smerig was want ik had nog maar 1 normale cup koffie en verder alleen caramel. Maar ik MOET koffie zodra ik wakker word en dan ga ik mijzelf geen caramel aandoen…) zoek ik nog even de trouwzaal op voor de bruiloft morgen. Dit wordt een hele simpele, korte bruiloft dus ik was wel even benieuwd naar het zaaltje. Kan ik even inschatten wat ik moet doen met het licht enzo.22:00

Dit was echt een hilarisch moment vandaag! Ik had afgelopen weekend een bruiloft waar ineens een kip opdook tijdens de ceremonie. Nou was het op een locatie waar ze al kippen hadden, dus ik had er verder niet echt over nagedacht. Die was gewoon ontsnapt! Vandaag zag ik een artikel over de ontsnapte kip Shakira en moest vooral gniffelen om haar naam. Tot later bleek dat het dus om de kip ging die ik had gefotografeerd! Ze bleek aan de andere kant van Amsterdam te wonen haha. Via het bruidspaar kwam mijn foto (met toestemming!) terecht bij het Parool en zo heb ik mijn eerste publicatie (in een krant, of ja, online artikel) te pakken. Wat een giller! Bedankt Shakira!

23:00

En toen… schreef ik deze post!

En ben ik helemaal kapot haha. Mocht je nu denken ‘jeetje wat doe jij veel op een dag’ – dit is een uitzondering hoor. Ik had ook niet verwacht dat, toen ik met het maken van foto’s voor deze post begon, het zo’n dag vol belevenissen zou worden haha. Dus dat is dan wel weer mooi meegenomen! Misschien moet ik nog een keer een tegenhanger maken in het laagseizoen, als ik niks te doen heb qua fotografie.

Maar nu… nu ga ik lekker naar bed, nog even Netflixen in bed en dan heeeeerlijk slapen. Morgen weer een dag! Tabee!

Follow:

5 Comments

 1. September 10, 2019 / 08:04

  Pff wat vervelend van Bloglovin’, ik snap dat je dan af en toe de behoefte voelt om te stoppen.
  Maar vergeet niet waarom je ooit begon met bloggen, waarschijnlijk omdat je het leuk vind en er energie uithaalt ;)
  Ik kende je blog trouwens nog niet, maar het leest lekker weg!

  • Angélica
   Author
   September 10, 2019 / 18:54

   Ja dat is zeker waar! Tegenwoordig vind ik het alleen wel nog fijner dat er ook daadwerkelijk mensen kijken, want dat is ook weer goed voor mijn portfoliosite en dus uiteindelijk ook mijn werk. Maar goed… hopelijk komt hier ooit een oplossing voor haha.

   & Dankjewel, leuk om te horen!

 2. Jantine
  September 10, 2019 / 08:54

  Haha, looovvveee je teckel-paparazzi-shots! :) En: goede tip van Margaret Atwood, wist niet dat ze een vervolg voor Handmaid’s Tale zou schrijven!

  • Angélica
   Author
   September 10, 2019 / 18:53

   Haha cute zijn ze he!
   & Jaa hij is vandaag uitgekomen geloof ik! Mijn boekenwinkel had alleen de Nederlandse helaas, ik ga denk ik toch maar een ebook-versie kopen! Ben benieuwd :)

 3. February 11, 2020 / 12:29

  Ik heb heel veel gemist zie ik! Je Moomin dekbed :D <3 Even alles inhalen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?