10 Youtube tips tijdens de quarantaine

Follow my blog with Bloglovin

Zo, een gezelligere titel kon ik er even zo snel niet van maken. Wat een tijden he? Het leek me weer eens tijd voor een heel old school post. Je zal ongetwijfeld doodgegooid zijn met artikelen over thuiswerken en allerlei ellende over de wereld, dus vandaar dat het me leuk leek om een paar Youtube-kanalen te delen waar ik gewoon erg ‘zen’ van word.

Over Cor

Maar eerst nog over dat gedoe wat de wereld in de ban houdt, de pandemie. (Mocht je dit beu zijn, skip gerust deze alinea!) Voor mij persoonlijk heeft het nog geen desastreuze gevolgen, gezien ik nog geen opdrachten had. Echter begint mijn eerste in Mei en dat begint nou ook behoorlijk spannend te worden. En werk ik natuurlijk ook nog in een koffietent, met 0-uren contract. De komende weken zit ik dus thuis zonder werk én zonder inkomen. (Ja, er is iets geregeld vanuit de overheid maar het is allemaal nog heel erg onduidelijk. Eerst zien, dan geloven denk ik maar.)

Gelukkig zit ik in een luxe-positie waarin ik dit moment (nog) kan zien als een soort retraite, een paar weken (ik ga even positief doen he, sst) die ik financieel goed kan overbruggen en kan bedenken wat ik nou eigenlijk wil in mijn carrière of leven. Mijn to-do lijst is ein-de-loos!

En toch… toch ben ik er nog niet echt aan begonnen. Simpelweg omdat dit natuurlijk geen vrijwillige retraite is en de hele wereld op zijn kop staat. Misschien ben je ook fotograaf, creatieveling of zzp-er en wordt je net als ik helemaal horendol van iedereen die ineens binnen 2 dagen een geheel nieuwe, digitale carrière heeft bedacht. Ik wil even benadrukken dat dit dus niet hoeft he. Dit zijn hele rare, ongekende tijden. Doe waar jij je gaat bij voelt. Is dat een zak chips leegeten op de bank tijdens een avond Netflix? Helemaal prima! Je hoeft niet de wereld te redden of met een baanbrekend nieuw concept te komen. Laat je niet gek maken.

Tegelijkertijd heb ik mijzelf wèl voorgenomen om elke dag drie nuttige dingen te doen. Voorbeelden zijn: sporten (youtube of hardlopen, waar ik weer mee begonnen ben), iets in het huishouden (afwas, stofzuigen), werk (bloggen, foto’s maken). Vooralsnog lukt dat goed. En zo niet? Jammer dan.

Het is ondertussen trouwens al een running gag geworden dat mijn moeder me elke dag (!) appt of ik al aan het poetsen ben. Ik zal meteen bekennen dat ik nog niet eens heb gestofzuigd deze week ;)

Blog revival

Zou er nou een blog revival komen nu iedereen straks thuis zit? Geen idee, zou wel gezellig zijn toch? Ik begin in ieder geval alvast met een post als deze. Niks baanbrekends ook, gewoon de kanalen waar ik erg rustig van word. Kunnen we wel gebruiken in tijden als deze lijkt me.Pacific Crest Trail Vlogs

Ik begin meteen met een tip die ik weer van Aline anders kreeg. Elina Osborne is een dame uit Nieuw-Zeeland die vlogt over haar 4 maanden op de Pacific Crest Trail. Deze looproute ken je waarschijnlijk uit de film Wild. Mooi gefilmd en je leeft echt met haar mee. Heb dit gewoon in 1 avond gebingewatched, haha. Tip!Illustrator Minnie Small

Alvast een waarschuwing, in deze lijst komen veel illustrators langs. Natuurlijk heb ik illustratie gestudeerd en vind ik dat gewoon heel leuk, maar het is ook erg rustgevend om gewoon naar tekende mensen te kijken ;) Minnie maakt mooie rustige vlogs en heeft een heerlijke kalme stem waar ik uren naar kan luisteren. En ze kan natuurlijk prachtig tekenen, dat spreekt voor zich!Wild We Roam

Tjah, waar te beginnen? Lou en Dana volg ik al jaren. Ik vond ze toen ik iets over analoge fotografie vond, het filmpje hierboven. Maar ondertussen hebben ze allemaal andere dingen meegemaakt! In het kort: een Amerikaans stel wat in Europa woont, een voorliefde hebben voor analoge fotografie, vegan eten en twee jaar lang in een busje hebben gewoond. Mooie video’s, met vaak een mooie boodschap maar ook oprecht en authentiek (ja, jeukwoord, sorry daarvoor).Illustrator Leigh Ellexson

Leigh maakt prachtig kleurrijk werk waar ik gewoon uren naar kan kijken. Vrolijke, kleurrijke vlogs. En ze heeft een superschattig hondje.Frannerd

Tjah, veel mensen zullen haar wel kennen (of misschien iedereen wel in mijn lijst, ben niks vernieuwend haha!) maar ik wilde haar toch nog even toevoegen. Ik vind Fran zo relatable en herken mijzelf ook erg in haar. Sterker nog, toen ik een tijd terug een vlog van haar aan het kijken was en een vriendin langs kwam, zei ze “Ben je nou naar jezelf aan het kijken?”. Hilarisch! En we hebben allebei een fascinatie voor Japan, dus als ze daar weer eens naar toe gaat maakt dat haar vlogs extra leuk natuurlijk.Cari Cakes

Dit brengt me op een kanaal wat ik pas recent heb ontdekt, Cari Cakes. Cari woont in Seoul, Zuid-Korea en maakt heel fijne, kleurrijke vlogs met fijne sferische muziek. Ja jeetje, het wordt lastig om niet dezelfde termen te blijven gebruiken he? Ik word in ieder geval altijd erg blij van haar mooie kleurengebruik en hoe ontzettend sfeervol alles in Zuid-Korea is. Ze reist veel af naar mooie plekjes en gaat ook regelmatig naar Japan. Echt prachtig om te zien, maar ben sowieso erg gek op die cultuur en landschappen daar.Tina Sosna

Tina maakt prachtig fotografisch werk wat altijd een filmisch, analoog sfeertje heeft. Haar vlogs zijn ware kunstwerkjes! Als je hier niet meer zen van wordt…FurryLittlePeach

Omdat we nog wel wat meer kleur kunnen gebruiken in deze sombere dagen: FurryLittlePeach. Illustrator uit Australië met heerlijk kleurgebruik, zoals het een ware illustrator betaamt natuurlijk ;)Fotograaf Taylor Jackson

Okee, deze tip is denk ik vooral leuk voor de medefotografen onder ons. Maar Taylor is de man waar je moet zijn als je veel wil leren, helemaal als je interesse hebt in trouwfotografie. Hij heeft superveel video’s online staan waar hij je meeneemt naar een bruiloft of laat zien hoe hij zijn foto’s schiet. Echt heel leerzaam! Niet alleen bruiloften trouwens, ook veel gaat over reisfotografie.Illustrator Cheyenne Barton

Okee, ik sluit heel saai af met nóg een illustrator. Maar op de één of andere manier hebben de illustrators ook een heerlijke creatieve manier van editten die me gewoon heel erg aanspreekt. Cheyenne is daar ook één van en ze doet me altijd een beetje denken aan Zooey Deschanel. Wat ik ook heel mooi vind is dat ze altijd heel eerlijk is over mental health struggles (ik ben me er ineens van bewust dat ik irritant veel Engelse termen er in gooi, excuses ;)) en ook de minder mooie momenten laat zien.Aquascaping

Okee, ik ga valsspelen en nog een nummer 11 toevoegen: aquascaping. Dit ontdekte ik onlangs bij een andere blogger en het is heerlijk! Mensen die een enorme fascinatie hebben voor het aanleggen van aquaria en daar vol passie over vertellen. Heerlijk! Het is mijn nieuwe ASMR. Nee, het is niet heel spannend, maar wel rustgevend.
Nou dat waren mijn tips. Hopelijk zit er iets nieuws en verrassends voor je bij :) Zelf films maken staat echt al ja-ren op mijn ‘verlanglijstje’, maar ik vind het allemaal nog erg overweldigend. Wel heb ik deze week wat bloesems gefilmd zodat ik eventueel alvast kan gaan oefenen de komende weken! Voor nu vermaak ik me nog even met fotografie :)Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?